Gość: Kaśka Oferta krakowskich dostawców IP: *.centertel.pl 07.10.07, 18:41 czy jakaś firma obsługuje ulicę ojcowską? Odpowiedz Link Zgłoś
panikka Co sądzicie o firmie Alanex? 07.10.07, 21:24 Nie ma jej w zestawieniu, ale to jedyna możliwość podłączenia netu w mojej okolicy. Zamierzam skorzystać z ich oferty i ciekawi mnie opinia na temat ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Co sądzicie o firmie Alanex? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 23:37 Największe gó... jakie tylko może być.... W godzinach 16-22 właczenie filmiku na youtubie graniczy z cudem .... Jest to net do przegladania stron .... Nic po. za tym... Nie ma mowy o sciaganiu czegokolwiek ..... Jak są 3 komputery w mieszkaniu to jest duzy problem właczyć pocztę.... Ping na poziomie 100 lub w granicach 200 ... Radiówka 512 jest duzo bardziej wydajna .... Nigdy nawet najgorszemu wrogowi nie polece tego operatora !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migel Hornet - jak olewać klienta IP: *.autocom.pl 10.10.07, 10:47 Internet chodził do pierwszej awarii. Potem monter podrapał się w czoło i uznał, że nie wie w czym lezy problem. Zresztą do awarii przyszedł po dwóch tygodniach. Podsumowywując... miesiąc bez Internetu (zmiana isp) i kompletnie niekompetentni ludzie. Przestrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Oferta krakowskich dostawców IP: 151.193.120.* 11.10.07, 13:23 Nie widze tez oferty mojego dostawcy - www.t-mont.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dem Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.76.classcom.pl 18.10.07, 18:30 ClassCom też wiedzą jak olać klienta bardzo częste awarie, pracownicy to straszne prostaki olewarstwo klienta szczerze nie polecam a o prędkości to nie wspominam.Szczerze odradzam, aha i panowie którzy instalowali urządzenie odbiorcze pozostawię ich poziom intelektualny bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
annakorcz Oferta krakowskich dostawców 23.10.07, 15:26 ja mam ghnet - podział łącza gratis, od września za 9,90 do końca roku - wszystkomożna wynegocjować, a z awaramii jakoś nie było ostatnio -pewnie naprwali czy zmoernizowli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baz Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.77.classcom.pl 05.11.07, 23:35 Ostrzegam przed firmą Classcom. Obsługa bardzo niekompetentna, internet nie chodzi całymi tygodniami, a do firmy można sobie dzwonić ze skargami w najlepsze. Gdy zwraca się im uwagę, że zamiast 1Mbit/s określonego w umowie mam 1/5 z tego przez prawie miesiąc bezczelnie twierdzą, że umowa przewiduje takie wypadki. Szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: Classcom 14.05.08, 23:59 Aż tak źle nie jest. Od pół roku korzystam z usług Classcom. Na początku były drobne problemy techniczne ale jest już ok. Nie mam zastrzeżeń do jakości obsługi i sygnału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Classcom IP: *.76.classcom.pl 29.09.08, 19:54 Classcom to najgorszy provider z jakim się spotkałem EVER! I nikt mi nie powie że jest inaczej. W centrum więcej czasu internetu nie ma niż jest. Pani w "biurze" potrafi przestać odbierać telefony godzinę przed zakończeniem pracy (Zresztą trudno się dziwić dlaczego ona ma odbierać baty za to że jakiś pan dorobkiewicz postanowił zarobić na nie funkcjonującej sieci). A jeżeli internet padnie Ci w piątek po południu to sobie poczekasz na podłączenie do poniedziałku. Można niby dochodzić swoich praw i żądać obniżenia rachunków etc. z tym że po co tracić czas na wojnę z wiatrakami, ergo lepiej zrezygnować a najlepiej w ogóle nie podpisywać umowy. Z ciekawostek mogę dodać że system pobierania/ewidencji opłat mają tak szczelny jak durszlak. Bywało że 3 miesiące nie płaciliśmy i dopiero jak parę dni nie było netu to myśleliśmy że ktoś się tam zorientował i zamiast ostrzeżeń od razu odciął nam net. Ale po telefonie do "pani w biurze" okazywało się że nikt tam nie ma pojęcia czy my zapłaciliśmy za coś czy nie bo ta przerwa to tylko...awaria sieci (siłą rzeczy regulowaliśmy wtedy opłaty). Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSC Re: Classcom IP: *.63.classcom.pl 20.11.09, 22:35 Syf nad syfem.. aż szkoda pisać !! mam 1mb a chodzi gorzej niż modem Analogowy !! Mam założoną radjówkę od 3-4 lat, co chwila coś się chrzani ! zgłaszam to non stop, przyjeżdża jakiś Technik który o sieciach bladego pojęcia nie ma i pieprzy głupoty, które sensu nie maja aby wymienili w końcu ten archaiczny sprzęt a oni co ? maja to w Du... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Classcom IP: 83.143.128.* 29.12.10, 10:35 Korzystam z ich usług od 2003 roku. Działa bez zastrzeżeń. Ważne, czego nie dadzą Ci globalni operatorzy, a Classcom to ma: realną pomoc via helpdesk, czy wizytę pracownika.Klient nie jest anonimowy. Biuro obsługi to mocna strona Classcomu. Jeden telefon i wszystko załatwione. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Classcom IP: 195.150.50.* 17.02.11, 21:12 CLASSCOM to idioci!!!! odcinają internet w piątek, nie odbierają telefonu, i nie ma do poniedziałku, mimo ze w czwartek wysyłają technika który mówi ze wszystko będzie hulać. a na wszystkie pytania odpowiadają, że oni to nie wiedzą czemu nie działa, bo to my jesteśmy wyjątkiem. jeśli ktoś, jak my potrzebuje internet do pracy, niech ich unika jak ognia!!! ŻENADA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Classcom IP: 192.166.203.* 30.03.12, 16:13 Fatalny dostawca. Awarie, problemy i wysokie ceny. Stanowczo odradzam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Oferta krakowskich dostawców IP: 62.87.215.* 06.11.07, 13:27 Szukam dostawcy internetu w Krakowie na Kazimierzu ul. Brzozowa 12 Kontakt usd300@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jayson nie polecam FHU FIGA IP: *.proxad.net 03.12.07, 06:14 Wyrochowany oszust prowadzi ta firme, nie ma zadnego pojecia o technologii jaka uzywa, sam dostarcza wadliwy sprzet a potem wymaga dodatkowych oplat (za naprawe). Lacze jest kiepskie i drogie. Natomiast w rejestrze firm FHU Figa figuruje jako hurtownia bielizny, smiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: nie polecam FHU FIGA IP: *.chello.pl 07.07.08, 00:01 a ja mam internet z firmy FHU FIGA - Komputery PiK i nie narzekam. Pierwsza nazwa się może wzięła stąd, że za ścianą ma sklep z bielizną ktoś z rodziny tego gościa. Mnie to nie przeszkadza bo ja idę zapłacić za internet, a żonke wysyłam po coś na wieczór :D Łącze jest super, działa tak jak za to płacę, a nie jak kiedyś w upc - nawet połowy gwarantowanej szybkości nie było, a jak dzwoniłem to mogłem odłożyć słuchawke na bok i po kilku godzinach sprawdzić czy wreszcie mnie automat połączył. Koszmar ! Jak jest awaria, to też szybko naprawiają. Jak coś spieprze w kompie sam, to faktycznie muszę zapłacić za przyjście gościa ( ale to tak chyba wszędzie jest) - pojawia się w ciągu kilku godzin. Ale jeśli jest coś po ich stronie, to nie ma mowy o płaceniu. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin Re: nie polecam FHU FIGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 12:34 .. hehehehh, zapewne sprawdzałeś łącze po wlanie i na speedtest - gratulacje. tym sposobem nie zobaczysz więcej niż 8-10% łącza 50Mbps tym właśnie sposobem ;)- zrób sobie test na łączu upc po kablu (bezpośrednio z modemu) i na ftp atmana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: nie polecam FHU FIGA IP: *.chello.pl 27.01.09, 19:42 nie wiem o co chodzi?ale łatwo mówić żle za plecami,no chyba ze weszło się z tym kimś w konflikt!pewnie sam oszukiwałeś i dlatego wiesz co to oszustwo! przez dwa lata miałem łącze o Firmy KOMpikNET/bo niestety firma komputerowa ma taką nazwę,a FIGA to jest ogólna działalnośc.W tej chwili mam UPC /musiałem zmienić adres/i niestety gorsze łącze zdecydowanie.Nie piszę o tym,że mam w tym interes bo wolałbym wrócić do kompika,tylko wkurza mnie taki osąd bezpodstawny i w dodatku jednej osoby.Pozdrawiam Najpierw sprawdzajcie sami łacze a nie sugerujcie się opisami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: nie polecam FHU FIGA IP: *.stalowa.pilicka.pl 25.08.10, 17:37 Kochany ja ztym kolesiem mam do czynienia i zapytaj ludzi a dowiesz się że to pajac który nic nie robi tylko durne komunikaty wysyła a po 24 ogranicza transfer rozwiązanie umowy z tym panem do najprzyjemniejszych nie należy zero informacj 600% wymagań jeśli ktoś chce mieć problemy to polecam pana Kozerskiego na dostawcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxlsma Oferta krakowskich dostawców IP: *.dialip.rit.edu 10.04.08, 05:09 Czy ktos z Panstwa zna firme oferujaca internet na ul.Kurczaba w Nowym prokocimiu.?Chetne na kilka miesiecy tylko.Z gory dziekuje WX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba UPC 10mb za 89 zł IP: *.devs.futuro.pl 05.06.08, 17:55 Czy ktos mial stycznosc z ta firma na Krowodrzy? Oferuja aż 10mb za 89 zł miesiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
ag_th Re: UPC 10mb za 89 zł 08.10.08, 21:57 ale to masz łącze niesymetryczne - wiesz o tym tzn ze nigdzy nie ma sz 10 mega - moze ci dojąśc ale masz inna pręosć przy wysłaniu inną przy odbieraniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostnic Ramtel IP: *.ramtel.pl 06.08.08, 16:03 Do wszystkich ludzi chcących związać się z firmą "Ramtel": ta firma to jakieś jedno wielkie nieporozumienie, ciągły brak internetu to u nich normalka a gdy zadzwonisz zapytać co się dzieje to najczęściej telefony milczą. Jeśli ktoś jednak odbierze telefon to odeśle Cię do poczytania umowy wg której po dokładnym jej przeanalizowaniu wychodzi na to, że neta można nie mieć w ogóle a i tak trzeba za niego zapłacić. Firma zobowiązuje się do naprawienia usterki w teminie 2 tygodni (tyle maksymalnie może internetu nie być), po czym może włączyc internet na minute i znów wyłączyć go na 2 tygodnie. Od kilku dni naprawiają kolejną usterkę: ciągłe przerwy w dostawie internetu (średnio raz na 5 minut) więc jeśli ktoś potrzebuje intenetu do obsługi jakichkolwiek programów korzystających z ciągłego dostępu, to może zapomnieć o skutecznej pracy. Pani z informacji od kilku dni mówi: "dzisiaj usterka będzie usunieta" i na tym wszystko się kończy. Jak dla mnie to firma ta powinna nazywać się "USTERKA" a nie "Ramtel". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Oferta krakowskich dostawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:00 czy zna ktoś firmę słoneczko - sloneczko.net ? szukam internetu na ul starowislnej rog dietla. co mozecie polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Oferta krakowskich dostawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 00:15 A ja mam inne zdanie na temat kolornetu lamy czy jak oni sie teraz nazywaja odkad zaczeli sie laczyc w jedna firme nonstop na terenie nowej huty wieczorem jak wracam z pracy nie mam internetu no za co ja place zeby miec kabelek podpiety do kompa bez sygnalu tak samo stacjonarny a jak chcem pogadac z kims nic dzis nie mam neta i chyba nikt z tej firmy nie ma bo strona ich nie dziala siedze w kafejce i wydaje kase zeby surfowac/ poraszka nie polecam (kolornetu , lamy , multiplay zero kontaktu po godzinach 17 nikt nie pracuje taka wielka firma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka kraków Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.acn.airbites.pl 03.10.08, 09:43 Ja również NIESTETY korzystam z usług AIR BITES Polska. Stanowczo tą firmę wszystkim odradzam! Niekompetencja, brak profesjonalizmu, opieszałość i ciągłe awarie - to główne cechy tej firmy!! Na pewno nie zrobię tego błędu nigdy więcej i nie przedłużę z nimi umowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:54 czy zna ktos dobrego dostawce na ulicy bronowickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killer Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.ericpol.pl 10.10.08, 10:34 Jest jakiś dobry dostawca internetu na ulicy Kijowskiej??? Moja cierpliwość do firmy Aster sie skończyła. I tak długo z nimi wytrzymałem. Odpowiedz Link Zgłoś
spe-ro Re: Oferta krakowskich dostawców 20.11.08, 12:38 Zostanę pewnie posądzona o kryptoreklamę, ale moim celem jest wyłącznie przekazanie informacji: razem z mężem prowadzimy sieć SŁONECZKO.NET na krakowskim Kazimierzu. Może tu gdzieś są nasi użytkownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.chello.pl 10.01.09, 19:19 a jak z dostępem do sieci?(ul Krakowska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anca Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 21:12 Witam! Czy swiadczycie usługi na ulicu Dunin Wąsowicza? Na mapie na waszej stronie to już poza zasiegiem, ale tylko troszkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleczko Oferta krakowskich dostawców IP: *.n4u.airbites.pl 04.02.09, 19:08 przestrzegam wszystkich przed AIRBITES firma gowniana wczesniej nalezalem do net4U i bylo wszystko ok jak wylaczali neta to przynajmniej kulturalnie o tym informowali a tu wylaczaja i juz nie ma netu przez pare czasem parnascie godzin a sprobuj sie wtedy do nich dodzwonic graniczy z cudem oczywiscie zanim sie polaczysz z konsultantem wydasz z 10 zl na automatyczna sekretarke nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
devona26 Re: Oferta krakowskich dostawców 09.02.09, 22:27 jest już jakiś necik na Łagiewnikach? Są nowe budynki przy ulicy Roi i Fredry do przyłączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malypalecbuddy Re: Oferta krakowskich dostawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:13 Polecam mojego dostawcę! Nie mam prawie żadnych problemów:) Zasięg: PÓŁNOCNY KAZIMIERZ (Dietla, Sebastiana, Podbrzezie, Miodowa, Brzozowa) Ceny konkurencyjne - 1MB (symetryczne) za 50 pln/m-c. www.sloneczko.net/2/33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klos Oferta krakowskich dostawców IP: *.ghnet.pl 11.03.09, 22:30 Oczywiście,że to firma sory nie żadna firma bo sama nazwa firma o czymś świadczy , to zbiorowisko ... ludzi, kturzy niepotrafią niczego pożądnie zrobić. Dobrze że internet odpuścili bo to była tragedia. Ale doprosić sie od nich duplikatu faktury graniczy z cudem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Oferta krakowskich dostawców IP: *.chello.pl 14.04.09, 22:11 Czy są jacyś godni polecenia dostawcy internetu na Kraków-Bielany (poza TP-S.A)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: Oferta krakowskich dostawców Bielany IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.09, 18:12 jeśli chodzi o rejon bielan polecam skorzystanie z naszej oferty www.artus.net.pl można wykonać instalacje z dwumiesięcznym okresem próbnym. Po którym w razie niezadowolenia można wypowiedzieć umowę ze zwrotem kosztów poniesionych na instalacje.... obecne ceny za abonament to 50 zł/2mbit 85 zł/4mbit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: Oferta krakowskich dostawców Bielany IP: *.ksi-system.net 04.12.12, 18:10 Ja nie polecam poniewaz internet rozłancz się co 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfadf Re: Oferta krakowskich dostawców Bielany IP: *.ksi-system.net 29.10.13, 03:07 ARTUS to największy syf jaki jest dostępny , mój internet działa 2 razy wolniej niż w umowie + w ciągu dnia prawie go nie mam. Gdyby nie to że jest to jedyny dostawca w mojej okolicy , to bym już dawno zrezygnował z TEGO SYFU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalamany Airbites - tragedia... IP: *.fdk.airbites.pl 26.04.09, 22:49 zaTragedia. os. kalinowe Kraków. internet działa od przypadku do przypadku. czesto brak mozliwosci wysłania maila bo niema uploadu. obietnice naprawdy - ściema. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Internet Kurdwanów IP: *.28.pxs.pl 04.06.09, 19:35 Witam czy ktoś poleciłby dobrego dostawcę internetu (najlepiej radiowy) na Kurdwanowie ul. Tuchowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krooooolik BLAST.PL - Negatyw! IP: *.chello.pl 24.06.09, 00:26 blast.pl - wielki negatyw. Moi rodzice sa klientami od bardzo dawna, (4 lata?), i od zawsze są problemy z ciągłością dostępności usługi. Braki internetu 6, 12 godzinne na porzadku dziennym. Wtedy kiedy jeszcze tam mieszkalem byla srednio jedna usterka tygodniowo. Kilka razy Internet byl bardzo potrzebny i akurat nieszczesliwie wtedy wypadaly usterki... Dzisiaj jestem wscielky, bo 4 osoby sie spotkaly, zlechały z różnych stron Krakowa po to tylko zeby ustalic pewne szczegóły (nieistotne czego), na potrzeby spotkania zostaly wczesniej wrzucone zdjecia na picassę. Niestety nic nie udalo sie ustalic bo Internetu okazalo sie ze nie ma. Pozniej sie dowiedzialem że Internet się zbył około południa, do tej pory go nie ma (północ). Innych zastrzeżeń nie mam, tylko ta awaryjność, z którą nie potrafią sobie poradzić mimo tego że działają w tym samym miejscu już od lat... Wykupują inne sieci lokalne, prowadzą ekspansję, OK, ale gdzie dbanie o jakość usług dla tych którzy już są klientami? STANOWCZO ODRADZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwis Re: BLAST.PL - Negatyw! IP: 193.200.46.* 13.07.09, 16:54 zamiast pisac na forach najlepiej zglosic to do naszego dzialu technicznego Pozdrawiam serwis Blast.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: BLAST.PL - Negatyw! IP: *.blast.pl 26.02.10, 13:23 nie zgodzę się z Tobą, neta z BLAST mam od 3 miesięcy i jestem zadowolony. były braki sygnału (2, słownie dwa), po wysłaniu SMSa o braku sygnału, był przywracany w przeciągu godziny. jak nie umiesz egzekwować swoich praw to nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: BLAST.PL - Negatyw! IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.12, 11:19 to odpisali nsobie sami z BLATU HIHIHI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Uważajcie na APORIE!!! IP: *.salwator.net 20.07.09, 11:09 niekompetentna obsługa, ciągłe przerwy i zwalanie winy na klienta to normalka. Instalatorzy nawet drabiny nie mają! porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Oferta krakowskich dostawców internetu IP: *.238.64.25.ip.abpl.pl 08.08.09, 20:56 ja jebie ciagle to gowno sie rozlacza naszczescie mi umowa sie skonczyla :> Odpowiedz Link Zgłoś