Dodaj do ulubionych

uwaga na DOM-BUD!!!!

IP: 57.66.195.* 29.04.10, 13:04
Przestrzegam przed firma DOM-BUD (m.in. 29 listopada). Szczegolnie
jak DOM-BUD zajmuje sie administracja budynkow przez siebie
wybudowanych - badzcie pewni, ze bedziecie placic 2x tyle niz za
porownywalny lokal w krk. Jesli macie wybor - nie pakujcie sie w DOM-
BUD - ja to zrobilem i place krętaczom.
Obserwuj wątek
    • Gość: wika Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.236.spine.pl 29.04.10, 19:57
      Przecież administratora, zarządcę wspólnota może zmienić w każdej
      chwili.
      Chyba, że DomBud wpisał np. w akcie notarialnym lub umowie, że
      administruje....dożywotnio ;)
    • Gość: krakus Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 21:50
      troche przesada, mam 58 metrowe mieszkanie administrowane przez dom-
      bud i wszystkie opłaty wahają sie w ciągu roku od 220 do 290 zł
      miesięcznie, to naprawde nie jest duzo... choć zastrze żenia
      oczywiscie do nich mam, ale na pewno opłaty nie są jakos wyraźnie
      przegięte
    • Gość: Kris Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 11:50
      W przedwstępnej umowie sprzedaży była zawarta klauzula dotycząca utworzenia wspólnoty mieszkaniowej. I teraz moje pytanie do mieszkańców. Co z tym zapisem utworzyliście wspólnotę mieszkaniową? Przeglądałem dziś KW i widzę w dziale III jest wpisane że zarząd nieruchomości będzie sprawowany przez Dom-Bud, to w taki razie co z tą wspólnotą.
    • Gość: km Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.ghnet.pl 31.07.11, 14:23
      w umowach wpisane jest ze przez pierwsze 3 lata administruje, ta umowa zawiera równiez klauzule dot. kosztów zarządu - nie moga one przekraczać 75% sredniej obowiązujacej w Krakowie, na czynsz składa się wiele składników polecam zapoznanie się znimi bo z moich obliczeń wynika że koszty stałe są bardzo korzystne dla mieszkańców. Dla przykładu opłaty stałe (poza ogrzewaniem i woda ) to dla mieszkania ok. 35 m w dom-bud to koszt ok. 2 zł czyli 70 zł a u innego znanego dewelopera w krakowie to koszt 260 zł.
      • Gość: gość Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.ghnet.pl 17.12.12, 20:20
        owszem na początku nawet 230,- zł a po dwóch latach mieszkając sama na 37 metrach płacę już 340,- zł!
        • jaro552 Re: uwaga na DOM-BUD!!!! 28.09.15, 11:09
          Mam zamiar kupić od Dom-Budu 1-pokojowe mieszkanie 29 m2 na Piasta Kołodzieja. Prosiłbym o informację jakie sa składowe czynszu czyli użytkowanie windy, komórki lokatorskiej, anteny itd., ogrzewanie, woda ciepła i zimna i ile to kosztuje np. dla takich 29 m2. A swoja drogą jestem ciekaw bo pisze pani, że czynsz wzrósł z 230 do 340 zł, a co w tym czynszu wzrosło? Opłata za windę, ogrzewanie woda czy opłata administracyjna?, bo ta podwyżka skądś się wzięła. Z tego co ja się dowiedziałem to opłata czynszowa jest minimum 2,5 zł/m2. Acha jeśli była by pani tak miła i napisała ile wynosi podatek od takiego mieszkania np. 37 m2 na rok? I jeszcze czy w takim mieszkaniu od Dombudu są w końcu te kaloryfery, bo jak dzwoniłem to deweloper twierdzi, że są bo sa na ścianach nośnych, a nie na działowych, których nie ma. Ponadto prosiłbym jeśli panie może aby udzieliła informacji na temat z współpracy z deweloperem, czy wszystko jest na czas m.in. akty własności itd. Z tego co zrozumiałem pani mieszka już kilka lat w mieszkaniu od Dombudu. Jeśli byłaby pani tak miła to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
    • Gość: lokator Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.krakow.sa.gov.pl 03.10.11, 16:22
      opłaty to może i takie duże nie są, bardziej denerwujący jest ten olewający stosunek do mieszkańców i jeden taki pan z administracji co wszystko wie najlepiej i nikt mu zwrócić uwagi nie może
    • Gość: Moni Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 23:25
      Witajcie. Całkowicie zgadzam się z opinią o FATALNYM TRAKTOWANIU KLIENTÓW A POTEM MARNYM PROWADZENIU ADMINISTRACJI... Kupiłam u nich mieszkanie i mogę powiedzieć szczerze i bez interesu w tym: BARDZO BŁĘDNA DECYZJA!!! Drugi raz nigdy bym się na współpracę z nimi nie zdecydowała.

Jeśli chodzi o szczegóły - inwestycja DOM-BUD nowy blok przy Al. 29 Listopada: fatalna postawa kierownika budowy, beznadziejny sposób rozmowy i rozwiązywania spraw z mieszkańcami "pana od spraw technicznych" w administracji, niespełnione obietnice w zakresie placu zabaw dla dzieci (to co aktualnie jest to karykatura placu zabaw), brak podjazdu dla wózków inwalidzkich i dziecięcych, aranżacja wnętrza bloku w stylu "późny socrealizm", wykończenie części wspólnej na zasadzie "oby po kosztach", brak płytek lub czegoś co można umyć przy wejściu do windy (po roku funkcjonowania jest straszny i nieusuwalny syf), nieustanne awarie wody czy kanalizacji (za które winni są oczywiście mieszkańcy), awarie systemu alarmowego skutkujące nieuzasadnionymi interwencjami straży pożarnej........... ŻENADA! KABARET!!!

Myślę że zmiana osób stanowiących o relacjach z klientami pomogłaby BARDZO firmie DOM-BUD!

Jedyna rzecz pozytywna to to, że elementy trwałe bloku są zrobione solidnie. Duży - ale jedyny plus.

Nie zachęcam - warto przemyśleć zakup u tego dewelopera! Pozdrawiam!
      • Gość: magda Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 11:33
        Witam. Planujemy zakup mieszkania u tego właśnie dewelopera na ul. Dobrego Pasterza. Mam do was pytanie. Są takie czasy jak są i jest na rynku duża konkurencja dlatego chciałam zapytać osób które kupowali mieszkanie od dom- budu jak można i czy wogóle można negocjować z nimi cenę mieszkania. Jeśli nie jest to tajemnica to proszę bardzo o podanie sumy jaką wam się udało urwać.
        • Gość: cala prawda dombud Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.motorola-solutions.com 13.12.11, 09:41
          Dombud- Krakow wybudowal budynek w ktorym wkrotce po zasiedleniu w mieszkaniach zaczely pekac stropy I posadzki I nie usuwa w/w wad I usterek w ramach rekojmi I gwarancji.
          Na zebraniu dowiedzielismy sie, ze Dombud jw samowolnie bez zgody lokatorow zmiejszyl grubosc scian zewnetrznych z cegly 38cm na 24cm, zmienil konstrukcje stropow wylewanych na mokro na plyty, ktore pekaly, brak dylatacji, wylewek przy scianach przez co pekaly posadzki oraz nierowne, krzywe wylewki I tynki itp.
          Pomimo waloryzowania wplat wskaznikiem inflacji koszty mieszkan wzrosly o 27% co wielu lokatorow pograzylo. Ja wydalem na usuniecie usterek I zamaskowanie powyzszego kilkanascie tysiecy zlotych, podobnie zreszta jak pozostali lokatorzy. W nastepnej klatce sa dwa mieszkania z jeszcze wiekszymi wadami stropow I dla ich wzmocnienia trzeba wykwaterowac lokatorow. Standardowe wypowiedzi pracownikow Dombudu do lokatorow to: widzialy galy co braly, ale powyzsze wady I usterki wystapily dopiero po zasiedleniu.
          • Gość: bj29 Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 22:35
            a który to budynek???
        • Gość: ja Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.14, 18:39
          Byłem na Salwatorskiej 14 w biurze dom-bud chciałem kupić mieszkanie i zapytałem o rabat przy zakupie mieszkania to pani od sprzedaży mieszkań powiedziała mi że u nich nie ma rabatów :( i tak się skończyła moja przygoda z dom-budem.
    • Gość: bilard Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 11:49
      co ty bredzisz wrecz jest dwrotnie co piszesz ja mieszkam w mieszkaniu kupionym od Dombudu i czynsz jest jednym z tańszych w krk , ty nie wiesz ile ludzie płacą za czynsz na nie których osiedlach ! jeśli chodzi o administrowanie to sie zgodzę nie jest to ich mocną stroną .
      • Gość: Róża Re: uwaga na DOM-BUD!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 09:25
        Witam ja mieszkam od 5 lat w bloku dom-budu mam ogromny problem bo przez źle wykonaną elewację lub nieszczelny dach zalewa mi mieszkanie przy deszczu. Od 3 lat nic z tym nie zrobili nie mieszkam na ostatnim piętrze ale miej więcej po środku bloku. kierownik budowy na na ul. Dobrego Pasterza to nadęty bufon "jak się do niego odzywam on jest kierownikiem budowy " , nie polecam
    • andrzej123456789 Re: uwaga na DOM-BUD!!!! 17.05.24, 14:50
      ja płacę 1000 zł miesięcznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka