Dodaj do ulubionych

Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur

IP: *.76.classcom.pl 26.09.07, 23:18
zgadzam sie ze studentem agh. zrobienie takiej mapy nie jest duzym problemem,
ale magistrat jak zwykle woli widziec same przeszkody, szkoda ze nie widzi
dziur na ulicach. wracajac do mapy, bardzo latwo mozna wykorzystac narzedzie
google maps, wystarczy miec gmaila. reszt jest dziecinni prosta, a mape na
zasadzie zagniezdzania (embede) latwo wkleic na stronke. wystarczylaby
odrobina checi ze strony urzednikow i oddelegowanie jednego kapujacego
narzedzia internetowe pracownika i dokladna mapa powstalaby w kilka dni.
pozniej nalezaloby ja tylko aktualizowac, a znajac pospiech drogowcow, nie
byloby z tym wiekszego klopotu. na poczekaniu "zrobilem" przykladowa mape z
jedna znana mi dziura / wykopem
maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&ll=50.078735,19.949369&spn=0.009171,0.023925&z=16&om=1&msid=110610617361270926828.00043b0fff000e6b53082
Obserwuj wątek
    • Gość: krakowianin Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.2-0.pl 26.09.07, 23:20
      Największym problemem urzędników jest zrobienie czegokolwiek przydatnego. Nie wymagajmy od nich rzeczy niemożliwych, wystarczy że są i starają się za bardzo nie psuć tego, co istnieje.
    • kierowniczy Google Earth pomoże 26.09.07, 23:21
      Google Earth pomoże!
      Moja propozycja to szybkie uzupełnienie mapy w Google Earth. Zaznaczyłem
      pierwsze dziury na Bonarce, które mnie prześladują co rano w drodze do pracy.
      Są coraz większe!!! Plik Google Earth do ściągnięcia tutaj:
      us.f13.yahoofs.com/bc/46facc99_13513/bc/My+Documents/Dziury+w+Krakowie.kmz?bfIEt.GBLn5j8E.c
      Uzupełniajcie i udostępniajcie !
      • kierowniczy Re: Google Earth pomoże 26.09.07, 23:28
        Aha, zajęło mi to całe 3 minuty. Równie szybko można taką bazę codziennie
        uaktualniać i udostępniać wszystkim. A pieprzenie, ze dziury znikną zanim
        powstanie mapa, to tylko brak wiedzy, organizacji i buractwo. Tak to może gadać
        wójt na prowincji a nie urzędnicy krakowscy. Na naprawę tych 4 dziur które
        zaznaczyłem czekam już ponad rok i ciągle się powiększają!
      • Gość: kierowniczy Re: Google Earth pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 00:07
        juz sie poprawiam stad to mozna sciagnac
        rapidshare.com/files/58483192/Dziury_w_Krakowie.kmz
    • Gość: marcin Re: Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.76.classcom.pl 26.09.07, 23:21
      zgadzam sie ze studentem agh. zrobienie takiej mapy nie jest duzym problemem,
      ale magistrat jak zwykle woli widziec same przeszkody, szkoda ze nie widzi dziur
      na ulicach. wracajac do mapy, bardzo latwo mozna wykorzystac narzedzie google
      maps, wystarczy miec gmaila. reszt jest dziecinni prosta, a mape na zasadzie
      zagniezdzania (embeded) latwo wkleic na stronke. wystarczylaby odrobina checi ze
      strony urzednikow i oddelegowanie jednego kapujacego narzedzia internetowe
      pracownika i dokladna mapa powstalaby w kilka dni. pozniej nalezaloby ja tylko
      aktualizowac, a znajac pospiech drogowcow, nie byloby z tym wiekszego klopotu.
      na poczekaniu "zrobilem" przykladowa mape z jedna znana mi dziura / wykopem
      maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&ll=50.078735,19.949369&spn=0.009171,0.023925&z=16&om=1&msid=110610617361270926828.00043b0fff000e6b53082
      krakoff.info
      • Gość: klara Re: Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: 87.239.56.* 26.09.07, 23:48
        zaznaczenie na mapie dobra rzecz, ale jeszcze lepiej byłoby, gdyby dało się na
        tą dziurę zerknąć. Niektóre są takie, że nie trzeba sobie głowy nimi zawracać,
        ale inne, jak to ze zdjęcia w artykule, są nie do przejechania. Nie życzę nikomu
        wpaść w taką w nocy. Dlatego fajną sprawą była strona internetowa ze zdjęciami
        dziur. gdyby do niej dodać taką mapę z samymi zaznaczeniami, byłoby wszystko,
        czego trzeba kierowcom. na stronie www.dziury.wkrakowie.org jest mail do jej
        twórcy, można do niego wysyłać informacje o dziurach, najlepiej ze zdjęciami.
        kto nam pomoże, jak się sami za to nie zabierzemy?
        • Gość: marcin Re: Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.76.classcom.pl 27.09.07, 00:10
          co do zdjec klaro, mozna je rowniez umieszczac w chmurce do zaznaczenia. google
          maps jest naprawde proste o czym napisalem w
          krakoff.info/2007/09/27/dziurawa-mapa-krakowa/
          nie zdawalem sobei sprawy, ze nasi urzednicy sa takimi 'lamami' jesli chodzi o
          technologie.
          • kierowniczy urzedasy zenada 27.09.07, 00:19
            tez mnie ich komentarze rozwalają; kto tam pracuje? ma sie wrazenie ze dla nich
            komputer i internet nie istnieją; najlepiej powiedziec ze sie nie da i ze takie
            info wprowadzi zamęt; najlepszy jest jednak tekst ze to technicznie
            niewykonalne; niezorganizowane patałachy - szlag czlowieka trafia; w kazdej
            normalnej firmie tacy nieudacznicy wylecieliby po okresie 2 tygodni z roboty
    • Gość: kierowca Wk. Zlikwidować pirzdu ZDiT Banda Nierobów z Tajsterem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 07:26
      Przenieś kompetencje do kzk i na Taczki z Tajsterem a Krakowscy
      kierowcy odetchną Bo Błaznów nam nie brakuje a to Największy
    • kierowniczy Baza uzupełniona 27.09.07, 10:43
      Ja będę uzupełniał w Google Earth - wziąłem namiary z Twojej mapy Marcin na
      dziurę na Prandoty. Mam już 5.

Wynik w obrazkach:
      picasaweb.google.com/dziury.dziury/DziuryWKrakowie/photo#s5114798004346690162
      Proszę o kolejne dziury lub uzupełnianie pliku:
      rapidshare.com/files/58575955/Dziury_w_Krakowie.kmz.html
      • kierowniczy Re: Baza uzupełniona 27.09.07, 13:43
        znow sie walnalem:
        picasaweb.google.com/dziury.dziury/DziuryWKrakowie
        oczywiscie w google earth jest bardziej ineraktywnie
      • Gość: Volf Mega czarna dziura na centralnej - Finansowa ZdiT IP: *.devs.futuro.pl 27.09.07, 17:06
        Tajster to największy przekręt Krakowa,

Mordo ty moja ( T: Ja zawsze biore $$ )
    • Gość: qwerty Uważam, że ustawa powinna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 11:31
      Uważam, że ustawa powinna umożliwiać batożenie odpowiedzialnych za stan dróg w
      taki sposób, że jeden bat przypadał by na jedną dziurę. W chwili omdlenia
      batożonego powinno się batożyć odpowiednio członków jego rodziny. Z tm
      zastrzeżeniem, że batożonymi mogli by być tylko członkowie rodzin płci żeńskie.
    • Gość: 19 styczen 2005 Tajster miałby się z kimkolwiek w-y-m-i-e-n-i-ać?! IP: 80.50.94.* 27.09.07, 13:16
      Zapamietajcie sobie, że Janek NIGDY SIę Z NIKIM NIE WYMIENIA! To jest JEGO,
      TYLKO JEGO I JESZCZE RAZ JEGO! To jego prywatny folwark i nikomu wara do niego!
      Jego i Iwonki!
    • Gość: kot Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.gemini.net.pl 27.09.07, 14:31
      a nie łatwiej zrobić mapę ulic bez dziur ? ... szybciej będzie...
    • Gość: Konio Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 16:53
      Akurat dyr. Jan T. od jakiegoś czasu ma coraz mniej wspólnego z dziurami w drogach. Sama mapa mogłaby byc przydatna i choć nie jestem specem nie wierzę, że nie mogłaby powstać choćby przy minimalnym wkładzie pracy i środków. Ale pamiętajmy też, że ilosć dziur w drogach niekoniecznie musi wynikać z zaniechania czy niekompetencji urzędniczej. Wszystko na ogół rozbija się o kasę, którą dzielą radni a nie urzędnicy w magistracie. I sugerowałbym też wziąć pod uwagę samych mieszkańców, którzy zwykle nie popierają tego typu prac i inwestycji (bo korki, bo hałas itp. itd.). Najlepszy tego przykład to ul. Igołomska - protest mieszkańców przeciwko skandalicznum staonwi nawierzchni i protest przeciwko planowanej modernizacji.
    • Gość: WĘŻYK Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.autocom.pl 27.09.07, 18:17
      WYBORCZA JAK ZWYKLE OD TYŁU!!! PO CO ROBIĆ LISTĘ DZIURAWYCH ULIC
      PRZECIEŻ SZYBCIEJ ZROBIC LISTĘ NIEDZIURAWYCH!!! TAK SAMO JAK
      SZYBCIEJ ZROBIĆ LISTĘ KOMPETENTNYCH URZĘDNIKÓW W KRAKOWIE OD
      NIEKOMPETENTNYCH!!!!!
    • olke Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur 27.09.07, 20:28
      Jak panowie inspektorzy wyjdą zza swoich biurek i wsiądą do SWOJEGO samochodu,
      zamiast służbowego, i ruszą na ulice, to od razu znajda kilka 'dziurek' na
      jezdni. A jak ich nie znajda to Pan Mechanik, wydając rachunek za naprawę,
      wytłumaczy im, że nie jeździli po normalnych drogach. Może płacąc z własnej
      kieszeni za napreawe zrozumieją.
    • gniewko_syn_ryba [...] 28.09.07, 08:58
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Linka Kierowcy: niech miasto zrobi mapę dziur IP: *.chello.pl 19.11.07, 10:49
      co za kretynizmy! Przeciez taka mapa nie ma sensu.zamiast tracic
      czas na podobne rzeczy, urzednicy powinni się zatroszczyc o to by
      załatac te dziury, a nie myslec nad tym czy taka mapa coś da.
      U mnie na osiedlu jest głęboka dziura (noga do kolana wchodzi bez
      problemu) wsadzili tam znak ostrzegawczy i się cieszą. To ma byc
      załatwienie sprawy???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka