Dodaj do ulubionych

Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa

• Gość: Pokrywka Krakow przeprasza za Tajstera! IP: 80.50.94.* 11.12.07, 10:50
      Krótko i na temat.
      • Gość: czyelnk Re: Krakow przeprasza za Tajstera! IP: *.autocom.pl 11.12.07, 20:25
        Po pierwsze nie Kraków, bo chłopina nie z Krakowa, tylko z jakiś małej mieściny,
        ale to nie istotne. Powinien dać anons do prasy: szybko, solidnie, tanio i
        skutecznie -paraliż komunikacyjny w chwil kilka urządzę. Fachowiec - Zrób to Jan.
        • Gość: kibic paraliż IP: *.n4u.krakow.pl 11.12.07, 20:55
        • Gość: kibic paraliż IP: *.n4u.krakow.pl 11.12.07, 21:06
          Paraliż macie, ale mózgów.
          Miasto się rozwija,żyje,zatem konieczne są remonty i ograniczenia.Zrozumie to
          każdy,kto się w mieście urodził i wychował.
          Nic nie potraficie zrozumieć,powtarzacie tylko za pismakami nagonkę na władze
          miasta.
          Ciekawe,który z piszących tu "geniuszy" sprawdziłby się na stanowisku
          krytykowanego Tajsera?
          A recepta jest prosta:Wyp... te 200 tysięcy przyjezdnych i... zrobi się lużniej.
          A za Majchrowskim jeszcze zapłaczecie,jak władzę obejmie jakiś prawicowy oszołom.
    • Gość: swddwefr Tajster Łamie prawa Fizyki :)))))))))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:57
      Fenomen NOBEL DLA TAJSTERA
    • makabi Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa 11.12.07, 11:02
      Ciekawe kiedy będzie nowy rozkłąd jazdy i organizacji ruchu w ZDiT w którym ni
      będzie juz pozycji Jan Tajser. Oczywiście ten człówiek nie jest winny
      personalnie za wszytkie głupoty jakie popełniaja jego podwłądni, ale mogłnby
      mięćm odrobinę chociaż gpdności i po kolejnych wpadkach w zarzadzaniu drogami i
      ruchem w Krakowem odejść. Ale widać, ze nomenklatura typu Tajser o godnośći czy
      honorze to tylko w gazetach czyta, jeżeli w ogóle je czyta.
      Czy musimy czekać na wybór nowego prezydenta Krakowa żebyśmy pzbyli sie z pola
      widzenia posłusznego lennika Majchrowskiego Jana Tajsera? Trzeba byłó nie
      jesvchać na wycieczkę służbową do Aten a pośiwęćić trochę czasu na studiowanie
      planó komunikacyjnych Krakowa.
    • Gość: Pikpok Znowu ten nieudacznik Tajster! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:09
      Czy naprawde nie ma na niego sily? Czy taki ignorant musi dalej zarzadzac tym o
      czym nie ma zielonego pojecia?
    • Gość: cdn Kolejki i korki jak w socjaliżmie!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:57
      Familia ma na siebie haki i dlatego są razem wzajemnie się blokując.ProPOnuję
      odwiedzić Tajstera w siedzibie Zarządu Dróg /bez dróg/ fenomen taki może się
      zdarzyć tylko w Krakowie.To"fachowcy" związani z krakowską lewicą i ludżmi
      aparatu minionej ePOki,dlatego,korki i kolejki nie są im straszne.Paraliż
      komunikacyjny po raz wtóry stał się faktem,a panowie
      decydenci-"niezatapialny JanT.",dyr.ZDiT oraz prezydent i z-ca Starowicz udają
      że sprawy "nima",grają na przeczekanie i przemilczanie jak zwykle-mina misia.Ten
      HORROR trwa już kilka lat,w cywilizowanym świecie już dawno zaPOmniano by o
      takich decydentach ale w Krakowie,prastarym,konserwatywnym,familijnym ktoś
      puszcza bąka a mówią że to ładny zapach- " CHANEL 5 ".
    • Gość: ww Krakowski Paraliż Jana Tajstera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:05
      Czego jaś się nie nauczył tego Jan nie Będzie umiał
    • Gość: lowdor PO i Majcher IP: 213.199.219.* 11.12.07, 12:07
      PO i Majcher rządzą od ponad roku w krakowie. To oni ponoszą
      odpowiedzialność. Majcher i jego adiutant Sularz - szef PO w Radzie
      Miasta ponoszą odpowiedzialnośc. Tajster jest tylko urzednikiem i
      wykonuje polecenia. Zeby żyło sie lepiej....
      • Gość: ala Re: PO i Majcher IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 15:42
        jesli chodzi o Sularza, to on przeciez tramwaju nie zobaczy z 5
        metrow....
        a zeba to sobie podobno wlasnym telefonem wybil...
    • Gość: Ann Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.net.autocom.pl 11.12.07, 12:22
      P. Tajster przeszedł ostatnio jakieś szkolenia zagraniczne dot. kierowania
      ruchem - czyżby demonstrował swoje umiejętności? Jak długo będziemy musieli go
      znosić? Niezniszczalny, niezatapialny... Nie szkodzi mu ślizgawica na drogach,
      korki w mieście czy nawet jakieś mętne sprawy wyjaśniane przez sąd.
      • Gość: ewf Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 15:17
        tak pewnie chodzi o kierowanie rudą
    • Gość: moniqua3 Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.autocom.pl 11.12.07, 12:26
      czy mamy czekac na koniec kadencji prezydenta, zeby wreszcie wyrzucic
      tego bezbawionego kompetencji, godnosci i jakiegokolwiek morale Pana
      T??????? Co jeszcze musi sie stac?
      przyznajmy: komunikacja w krk nie dziala!!!!! to co sie wyrabia i jak
      to funkcjonuje wola o pomste !!!! kiedy zostana zatrudnieni fachowcy,
      a kumplom podziekujecie????zatrudnijcie ich we wlasnym ogrodzie skoro
      macie taka slabosc i ochote, od mojej kasy WARA!
      • Gość: efwq Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 13:19
        co?
        chciałbyś aby Tajster został wykładowcą w szkole Majchrowskiego ?
        • Gość: student Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:39
          Tak Będzie wykładał jak okradać miasto, robić przekręty, korkować
          drogi,Paraliźować całą komunikacje Krakowa i BYĆ NIE ZATAPIALNY
          Wykłady prowadzi
          Profesor LEŚNIK KOMUCH Jan Tajster
          • Gość: qere Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 16:54
            takich wykładów by nie prowadził bo sam na czym by robił kasę?
    • Gość: Gigi Rekord przejazdu IP: *.arup.com 11.12.07, 12:55
      Wczoraj wracając z pracy nie wiedziałem co się święci.
      Wsiadłem w tramwaj jak zwykle i jadę...
      Czasem jazdy pobiłem chyba rekord na odcinku Poczta Główna - Wawel -
      17 minut!!!
      Podczas gdy dziś rano sprawdziłem, że przejście tego fragmentu
      zajmuje mi około 7minut!
      Jednak najgorsze jest to, że dzisiaj ten mój rekord chyba zostanie
      pobity, bo przy takim hardkorze nie trudno o to...
    • Gość: car and bike Chcialbym IP: *.hist.uj.edu.pl 11.12.07, 14:54
      A ja chcialbum poznac tego megadebila, ktory po wakacjach postanowil
      wylaczyc na stale ruch kierowany na skrzyzowaniu Westerlatte-
      Basztowa-Pawia-Lubicz (zolte migajace). Na linii Westerplatte-Pawia
      obowiazuje jazda na macanego, na raty, z dusza na ramieniu, a na
      dodatek tramwaje jezdzace nie tylko w prawo, w lewo ale i na skos
      (zawsze przecinajace droge poruszania sie pojazdu nie-szynowego).
      Nobel dla mega-debila!
      • Gość: Alika A mnie to odpowiada.... IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 18:25
        ...bo chodzę tą drogą codziennie i na reszcie mogę przejśc przez skrzyżowanie w
        miarę szybko, a nie stać godzinami na kilku czerwonych światłach.
        • Gość: car and bike Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.hist.uj.edu.pl 11.12.07, 19:02
          Gdzie Ty masz na tym skrzyzowaniu przejscia dla pieszych ze
          swiatlami????? Moze Ty nie zauwazylas, ze tam jest przejscie
          podziemne? Niech zgadne: Ty blondynka jestes!!!!
          • Gość: Alika Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 19:07
            Tak... pomyliło mi się ze skrzyżowaniem pod Pocztą.
            Blondynką nie jestem. Ale nawet gdybym była..... lepsza blondynka, niż cham.
            • Gość: car and bike Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.hist.uj.edu.pl 11.12.07, 19:29
              Okreslenie (lub rozwazanie na temat) czyjegos koloru wlosow moze byc
              co najwyzej uznane za zlosliwosc, do chamstwa tu daleko... Zastanow
              sie czy Ty przypadkiem nie powinnas chciec byc blondynka, bo to
              lepsze, niz...
              • Gość: hehe Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:31
                lepiej być blondynką niż chamem i kretynem - jakoś nie potrafisz się synu
                przyznać że pomyliłes skrzyżowania
                • pamflet1 Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? 12.12.07, 18:35
                  cymbale, naucz sie czytac ze zrozumieniem (choc nie wiem czy mozna
                  wymagac tego od kogos, kto sie "hehe" podpisuje)!!! Przeciez ten
                  kolo "car and bicycle" wyraznie napisal, ze chodzi mu skrzyzowanie
                  Lubisz-Westerplatte-Basztowa-Pawia! To ta pani (co to nie jest
                  blondynka) wszystko pomylila, bo bredzila cos o przejsciach dla
                  pieszych i czerwonych swiatlach!!! (sama sie zreszta przyznala do
                  tego, ze nieuwaznie przeczytala bo chodzilo jej o skrzyzowanie pod
                  poczta). Elegancja wypowiedzi tego kolesia to inna kwestia, ale on
                  wiedzial co pisze. Ja zreszta podzielam jego oburzenie z powodu
                  wylaczenia swiatel pod dworcem.
                  • Gość: uśmiany Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:45
                    Bo jednocześnie wyłączono skrzyżowanie Basztowa-Pawia i to pod Pocztą, matołku
                    :/ Ale niekumate dzieciuchy tu pisują :/
            • Gość: n Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.chello.pl 11.12.07, 23:36
              zgadzam się z koleżanką.
              a jeśli chodzi o skrzyżowanie, to dlatego, że to jedna trasa komunikacyjna z
              tamtym pod pocztą [gdzie od wakacji prowadzą remonty] i tamtym na rogu lubicz i
              rakowickiej [j.w. z okazji przebudowy mogilskiego] i w ogóle dookoła rynku tam,
              gdzie nie ma stref, więc - w teorii - jeździ mniej pojazdów.
              gdyby wyłączyli tylko światła pod pocztą a wszędzie indziej by działały, to by
              dopiero były korki.
    • Gość: marsjan Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: 151.193.120.* 11.12.07, 15:44
      Twórcy Gazeta.pl też lubią robić zamieszanie - na załączonej do artykułu mapce
      zarówno tramwaje 14 jak i 10 maja błędną trasę przejazdu. 14-stka na pewno nie
      jedzie przez Westerplatte, 10 - tka przez Lubicz też nielogiczne
      • Gość: sewr Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.devs.futuro.pl 11.12.07, 16:05
        Kolego zdit dawał mapkę
        Czy oni wiedzą w jakim mieście żyją
        • Gość: marsjan Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: 151.193.120.* 11.12.07, 16:20
          Wobec tego jest to niski poziom pracy redaktorów portalu. Zamieszczanie
          niezweryfikowanych informacji.
    • ton Do Autorów artykułu 11.12.07, 16:05
      Rozumiem, że w wydaniu papierowym co poszło, to poszło, ale chyba informacje na
      stronie można jeszcze poprawiać? 18 nie jeździ już od dzisiaj, a nie dopiero od
      jutra!

Także mapka, którą zamieściliście, zawiera błędy, m.in.:
      - 14 na Westerplatte i Grzegórzeckiej zamiast na Lubicz!!!!!
      - 10 i 40 na Lubicz!!!
      - 24 na Starowiślnej
      - brak 1 na Dunajewskiego
      - brak 3 i 15 na Straszewskiego
      - 19 na Dietla
      Przecież weryfikacja takiej mapki to jest 5 minut z komunikatem MPK w ręku!
      • Gość: Elle Re: Do Autorów artykułu IP: 193.138.110.* 11.12.07, 18:49
        Akurat 14 jeździ teraz przez Lubicz.
        • ton Re: Do Autorów artykułu 12.12.07, 11:39
          No właśnie - a oni dali na Grzegórzecką i Westerplatte ;)
    • Gość: dziadek Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.netcontrol.pl 11.12.07, 17:42
      Arogancką bzdurę zaserwował nam, uzytkownikom dróg i pasażerom, ZDiT
      w odpowiedzi na zadane pytanie. Jeśli dla nich nie było możliwym
      dokonać takiej symulacji jaką zrobili wcześniej autorzy EKK to
      prosty wniosek, że te odpowiedzialne osoby winne zacząć sprzedawać
      precle lub prowadzić toalety miejskie. Może starczy im kwalifikacji.
      Skandalem nadto jest to, że nie potrafili skorzystać (nie chcieli) z
      podpowiedzi zawartych w EKK.
      A arogancją jest ten brak poczucia śladu winy za to co zgotowali
      pasażerom, użytkownikom dróg w tym rejonie i pracownikom MPK.
      A o panu Tajsterze to szkoda już mówić i pisać.
      • Gość: h;l Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 18:42
        w łeb kozocapa
    • Gość: Mikitka Nie mam czym dojechać do pracy!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 18:33
      Super! Od jutra nie mam czym dojechać do pracy :( Co za osioł zabrał 1 z trasy
      Grzegózeckie - Filharmonia? Zlikwidowano 7, teraz zabiera się 1.... a co
      tam..... niech debil-pasażer chodzi piechotą (ci co o tym decydują to wożą
      pewnie tyłki służbowymi samochodami).
      • Gość: zgroza!! Re: Nie mam czym dojechać do pracy!!!! IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:28
        NIestety tak jest jak na sile sie szuka rozwiazan z 1,10,18
        18 oki, ale mozna tez 6 dac do dabia...
        i bedzie tyle tramwajow, co w tamtym roku na skrzyzowaniu tym.
        Po kilku policjantow na skrzyzowaniu zalatwilo by sprawe do 100metrowego korka.
        Tylko w ZdiT musza myslec;]
      • dzikiimbir Re: Nie mam czym dojechać do pracy!!!! 11.12.07, 23:05
        Dlaczego piechotą??? Jak zapłacisz za dwa bilety z przesiadką plus
        dwa kolejne za powrót do domu to zrozumiesz, w jaki sposób mpk
        poprawia sobie budżet :-)))
        • Gość: Mikitka Re: Nie mam czym dojechać do pracy!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 23:33
          Ale ja już jeżdżę z przesiadką. Ode mnie nie da się dojechać do Centrum bez
          przesiadania. W obecnym ukłądzie, albo muszę chodzić piechotą, albo przesiadać
          się dwa razy. Przy jkaości i punktualności naszej komunikacji spędzę w
          tramwajach pół dnia.
    • Gość: student Linia 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:23
      dziękuje bardzo panu tajsterowi, od jutra nie mam czym dojechać na uczelnie..
      jest pan idiotą ! pozdrawiam
      • mr.lordi juz sie pogubilem, zawieszaja 10 czy nie.... 12.12.07, 19:47
        bo na stronie MPK pisze ze jezdzi objazdem.....
    • hoxara Amnezja?? Do kogo macie pretensje...??? Do siebie! 11.12.07, 22:27
      Sarkacie na Tajstera, i slusznie. Kawal idioty, zreszta, z przeszloscia
      psychiatryczna (jak glosi hejnalowa plotka)...

Ale jednego nie rozumiem: KTO jest ODPOWIEDZIALNY za rzady w Krakowie chlopaka z
      Zaglebia i jego kliki??? Wy! Wy! I jeszcze raz, Wy - wyborcy. Tak glosowaliscie,
      tak macie. A wiec, do kogo mozecie miec pretensje o taki a nie innych charakter
      owych rzadow? Do siebie. Do nikogo innego!!!!!

Polacy maja (miedzy innymi) ta "wspaniala" ceche ogolnonarodowa, ze uwielbiaja
      bic w piersi... tylko, ze zawsze w czyjes - nigdy w cudze.

• Gość: Donium Tajter ma haki na Majchrowskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:54
      Dlatego się razem trzymają i pomimo kompromitacji prezio go nie
      zwolni. Wprost przeciwnie, głosami PO lawirujac pomiędzy prawem a
      bezprawniem obsadza go co chwilę w nowych lukratywnych miejscach.
    • Gość: wkurzony! Tajster to [censored], a w MPK pracują debile!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:35
      Przecież takiego remontu nie ogłasza się z dnia na dzień!!
      Jak dostali wytyczne jak mają jeździć, to żaden matołek z Brożka nie wpadł na to
      że wyjdzie mega-zatwardzenie??????

Kraków wygląda jak marzenie erotomana - wszystko stoi.
      • Gość: kr Co masz do MPK? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.07, 22:59
        > Jak dostali wytyczne jak mają jeździć, to żaden matołek z Brożka nie
        > wpadł na to
        > że wyjdzie mega-zatwardzenie??????

Wpadli. I trąbili o tym. Ale ZDiT odpierał, że według nich nie będzie.
        No i pewnie według nich nie było - tak samo jak paraliżu pamiętnej środy w
        styczniu 2005 (jak dzień później wprost do kamery twierdził niezatapialny leśnik).
        • Gość: wkurzony Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 10:44
          > Wpadli. I trąbili o tym. Ale ZDiT odpierał, że według nich nie będzie.
          Gdzie trąbili? Czym trąbili?
          Chyba trąbką :/
          Zamiast trąbić, trzeba było rozmawiać z ZDiT - no nie powiesz mi, że się boją
          gadać z Tajsterem.

Chłopie, wczoraj jakoś przejechałem przez Gertrudy, by po 15 minutach utknąć w
          jeszcze większym tramwajowym korku na Wielickiej!! Od Kabla, mniej więcej do
          Tesco :/ Ekipa remontująca Wielicką chyba im wylała asfalt na tory :/

2 lata temu był remont na Gertrudy i jakoś nie przypominam sobie, żeby były
          takie korki. Wniosek? MPK naprzyjmowało kretynów na motorniczych? Czy załoga im
          durnieje?

A to że leśnik powinien dawno wylecieć, to już inna kwestia. I Pilszczka niech
          weźmie ze sobą, bo leżenie krzyżem u krakowskich Redemptorystów nie jest
          pomysłem na zarządzanie MPK :))
          Nie ma nic zabawniejszego, jak widok starego komucha, leżącego krzyżem w
          kościołku i galopującego do komunii.
          • Gość: ciekawski Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:37
            Cham jestes i buc zleżały - do gnoju a nie na forum sie wypowiadać,
            sztruclu
            • Gość: wkurzony Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:24
              A ty jesteś męski narząd kopulacyjny o przerwanej ciągłości tkanek - poniał?
              To wyjazd :)
          • Gość: kr Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:40
            Gość portalu: wkurzony napisał(a):

> > Wpadli. I trąbili o tym. Ale ZDiT odpierał, że według nich nie będzie.
            > Gdzie trąbili? Czym trąbili?

W mediach. Nie tylko zresztą MPK.

> Zamiast trąbić, trzeba było rozmawiać z ZDiT - no nie powiesz mi,
            > że się boją gadać z Tajsterem.

Gadać można z kimś, kto chce słuchać, a nie zamyka się na wszelkie sugestie bo on wie lepiej "i nie musi z nikim konsultować" (cytat za ZDiT z niedzieli/poniedziałku). Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy?

> 2 lata temu był remont na Gertrudy i jakoś nie przypominam sobie, żeby były
            > takie korki.

Bo ze Starowiślnej w/przez Dietla mogą dwa tramwaje na jednej zmianie przejechać. A poza tym była wtedy otwarta Powstania Warszawskiego. To może i drobna, ale bardzo istotna różnica.
            • hoxara Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda... 13.12.07, 16:15
              Gość portalu: kr napisał(a):

> Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy?

A dlaczego strajk? Strajkiem uderzysz w ZDT i glupawego Tajstera, czy w
              NIEWINNYCH LUDZI, mieszkancow Krakowa, ktorzy beda chcieli skorzystac z
              miejskiego transportu publicznego - i nie beda mogli, bo banda hipokrytow bedzie
              urzadzala strajk? Pomysl o tym, tym bardziej, ze przy ul. Brozka tez nie brak
              skrajnych idiotow. MPK nie jest w niczym "lepszy", pod tym wzgledem, od ZDT.

Swoja droga, powiedz mi Kr, kto dal prawo wszelkiej masci pracownikom
              przedsiębiorstw panstwowych (tzw.: "uzytecznosci publicznej"), do dowolnego
              decydowania o tym, czy przez ich chec na wieksze zarobki, milionowe miasto
              bedzie mialo komunikacje miejska, czy tez nie?

Kto dal prawo robotnikom z cieplowni do decydowania o tym, czy przez ich
              nieodpowiedzialne i glupie decyzje, milion mieszkancow otrzyma cieplo zima -
              albo nie otrzyma?

Co zawinili mieszkancy miasta "X", zeby pracownicy MPK, cieplowni czy
              czegokolwiek innego, byli kozlami ofiarnymi ich checi podwyzek?

Zreszta, problem jest wiekszy: kto daje prawo np. robotnikom z PKP do uderzania
              w pasazerow, poprzez wstrzymywanie ruchu? Co pasazerowie im zawinili? Dlaczego
              to oni maja ponosic odpowiedzialnosc za to, ze robotnicy z PKP chca wiecej,
              wiecej i wiecej zarabiac? A co to w ogole pasazerow obchodzi??? Zreszta, jakiz
              maja oni (pasazerowie) REALNY wplyw na wysokosc zarobkow kogokolwiek na PKP???

Polska to specyficzny kraj. Z (paradoksalnie) ultraprawicowymi najwiekszymi
              zwiazkami zawodowymi, z "prawem do strajku" rozwinietym do absurdu, z polityka
              wyrzucania szefa za bledy pracownika (ma poleciec minister, poniewaz szeregowy
              pracownik nie dopilnowal swych obowiazkow). To chore. Takie dzialanie znamionuje
              skrajna glupote i nieodpowiedzialnosc.
              • Gość: ciekawski Re: Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 16:53
                Polska to specyficzny kraj .. . bo takie półgłówki tez w niej
                mieszkają
                • hoxara Re: Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda.. 13.12.07, 17:01
                  Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> Polska to specyficzny kraj .. . bo takie półgłówki tez w niej
                  > mieszkają

A jakos bardziej merytorycznie i sensownie? Niekoniecznie o tych polglowkach
                  (kogokolwiek masz na mysli, swa uwaga), ale o tym, co zostalo napisane w kwestii
                  "wolnego prawa do strajku".
                  • Gość: kr Bardziej merytorycznie i sensownie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 19:33
                    > A jakos bardziej merytorycznie i sensownie?

Bardziej merytorycznie i sensownie będzie, jak przestaniesz się czepiać słówek/fragmentów wyrwanych z kontekstu odwracając na lewą stronę ich znaczenie tylko po to, żeby móc napisać swoje wynurzenia.
                    • hoxara Bo myslec to trzeba umiec;) 13.12.07, 20:12
                      Hmm... niepotrzebnie sie denerwujesz. Zazwyczaj starasz sie (przynajmniej) pisac
                      sensownie, wiec Twa przesadna reakcja jest dla mnie niezrozumiala. Tym bardziej,
                      iz interpretujac me zachowanie, posuwasz sie do klamstwa - a to juz przesada.

Pytanie bylo sformulowane na tyle prostym jezykiem, iz nawet osoba postrzegajaca
                      rzeczywsistosc tak jak Ty, nie powinna miec z nim problemow (dla ulatwienia:
                      chodzi o granice "wolnego prawa do strajku").

P.S. W ktorym momencie wypowiedz osoby o nicku "ciekawski", zostala przeze mnie
                      wyrwana z kontekstu??? W odppweodzi na moje pytania (inna rzecz, ze calkiem
                      zasadne w tym kontekscie, i pozwalajace na szeroka dyskusje), ona napisala cos o
                      polglowkach, a wiec - sam przyznasz - iz trudno jest to uznac za merytoryczna
                      odpowiedz.

Niczego nie wyrwalam z kontekstu, ani nie przeinaczylam. Twoj zarzut pod moim
                      adresem jest, zatem, nieuprawniony. Innymi slowy, mylisz sie na calej linii. A
                      mowiac mocniej: falszujesz rzeczywistosc, posuwajac sie do klamliwych insynuacji
                      pod moim adresem.
                      • Gość: kr Re: Bo myslec to trzeba umiec;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:58

> Hmm... niepotrzebnie sie denerwujesz.

Ależ skąd - ja się świetnie bawię.

> Niczego nie wyrwalam z kontekstu, ani nie przeinaczylam.

Wyrwałaś. Ba, wyrwałaś sarkastyczny komentarz i potraktowałeś go jako clou wypowiedzi.

> Twoj zarzut pod moim adresem jest, zatem, nieuprawniony.
                        > Innymi slowy, mylisz sie na calej linii. A mowiac mocniej:
                        > falszujesz rzeczywistosc, posuwajac sie do klamliwych insynuacji
                        > pod moim adresem.

Zdanie:
                        ------------
                        Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy?
                        ------------

bez kontekstu:

------------
                        > Zamiast trąbić, trzeba było rozmawiać z ZDiT - no nie powiesz mi,
                        > że się boją gadać z Tajsterem.

Gadać można z kimś, kto chce słuchać, a nie zamyka się na wszelkie sugestie bo on wie lepiej "i nie musi z nikim konsultować" (cytat za ZDiT z niedzieli/poniedziałku). Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy?
                        ------------

ma jednak zdecydowanie inny wydźwięk.
                        • hoxara I czytac, ze zrozumieniem, wlasciwe listy... 13.12.07, 22:20
                          Zaszlo nieporozumienie, drogi KR, zgubiles sie - wiec wyjasniam: w swym ostatnim
                          poscie (z godz. 17:01) nie odnosze sie do Twych slow, ale do slow uzytkownika
                          "ciekawego", ktore zawarl w swym liscie, pt. "Strajki??? A kto im pozwolil??? Co
                          za banda...", z godziny 16:53, stanowiacym odpowiedz na moj tekst z godziny 16:15.

A zatem, drogi Kr: Najpierw sprawdz (!!!) O CZYM PISZE, zanim sie ustosunkujesz.
                          W przeciwnym razie nie da sie rozmawiac, gdyz odnosisz sie do innego listu, niz
                          ja. Nie cytuj mi swych slow, bo nie maja one zastosowania: przeze mnie
                          komentowanymi byly wszak nie Twoje slowa, ale slowa osoby o nicku "ciekawski".
                          Czy teraz juz rozumiesz?

Dlatego tez, zarzucanie mi, ze cokolwiek z postu "ciekawskiego" zostalo przeze
                          mnie wyrwane z kontekstu lub przeinaczone, jest strzelem kula w plot, mowiac
                          eufemistycznie. Osoba owa nie zawarla w swym poscie NIC, ponad to, co zostalo
                          przeze mnie zacytowane. A wiec, mowienie o "wyrywaniu z kontekstu", to gruba
                          przesada, Kr.

Poza tym, nazwanie glupawego komentarza mianem "sarkastycznego" (gdzies Ty sie
                          tam dopatrzyl sarkazmu, rany boskie???), to juz Twoja ocena sytuacji. Ty
                          uwazasz, ze sarkastyczny - ja uwazam, ze glupi i prosty. Ty uwazasz, ze sie
                          bawisz - ja uwazam, ze sie denerwujesz. I tak dalej.

A pytanie do Ciebie o "granice prawa do strajku", zostalo zawarte w mym poscie z
                          godziny 16:15 (tytul: "Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda..."). Caly
                          czas jest aktualne. Po co mialoby MPK oglosic strajk? Zeby ZDT go dostrzegl? Bez
                          przesady. Jakim prawem jakiekolwiek panstwowe przedsiebiorstwo (zostaw MPK, mysl
                          abstrakcyjnie), rozprozadza w taki sposob wolnosciami spolecznymi, ze z uwagi na
                          swe checi i ciagoty decyduje o tym, czy ktos dojedzie do pracy, czy nie??? Kto
                          im dal takie prawo??? To jest moje pytanie, Kr.

• Gość: wkurzony Re: Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:27
                  widze że męski narząd kopulacyjny o przerwanej ciągłości tkanek wypowiedział się
                  merytorycznie i na temat :))
                  Co potwierdza opinię, że "obrońcy MPK" na tym forum to banda skrajnych chamów i
                  prymitywów.
            • Gość: wkurzony Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:41
              > Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy?
              Chyba po to, żeby MPK-usów wku..eni pasażerowie powywieszali na latarniach!
              Najdroższe bilety w Polsce, punktualność pod zdechłym Burkiem i to nawet
              wówczas, gdy nie ma żadnego remontu, a ty o strajku marzysz?
              Zresztą - pare miesięcy temu, MPK-owska pani rzecznik-niedorzecznik opowiadała
              do prasy, ile zarabiają, to nóż się w kieszeni otwiera!
              Jak się nie podoba, to won do Biedronki na kasę, za 8 stówek.
          • Gość: Lila Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.chello.pl 13.12.07, 16:59
            Ja dzisiaj podobny scenariusz..jeden tramwaj,dalej 10 min czekania,
            drugi tramwaj, slimacze tempo, przy Poczcie wysiadka, bo zastoj nie
            do ruszenia, wiec z Krakowska Karta Miejska za 100 zapieprzam na
            nogach, byle zlapac cokolwiek. Jak juz rusza, to na Limanowskiego
            braklo chwilowo pradu..stoimy. Gó..any skladzik w koncu ruszyl, ale
            tylko o to, zeby nas wszystkich wywalic na srodek ulicy pomiedzy
            wylotem na nowohucka a cmentarzem rakowickim. Wiec ponownie, zeby
            nudno nie bylo na patach z KKM zaiwanianie na kolejny przystanek. I
            kiedy juz sie na nim znalezlismy okazalao sie, ze po raz kolejny MPK
            dokonalo cudu. Juz wiem dlaczego nie widac teraz kanarow w MPK.
            Ludzie sa tak nieziemnsko wk... ze jeden mini impuls i sklepia maske
            kazdemu kto sie napatoczy. I ja tez do nich przez przypadek naleze
            po calym tygodniu zastanawiania sie czy my k..... w Polsce mieszkamy
            czy w jakims Kazachstanie!!!!!
    • Gość: ciekawski Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 21:35
      A ty jesteś typowym krakowskim bucem.
      • Gość: ??? Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:47
        A ciebie wozi kierowca i to wypasioną fura z klimą, że nie masz bladego pojęcia,
        jak wygląda krakowska komunikacja?
        • mlot.na.idiotow Klimatyzowana bzdura. 13.12.07, 15:10
          Gość portalu: ??? napisał(a):

> A ciebie wozi kierowca i to wypasioną fura z klimą

A odkad "wypasionym" samochodem jest taki, ktory posiada klimatyzacje?????
          Pewnie jeszcze, jednostrefowa. Bez przesady. W dzisiejszych czasach,
          klimatyzacja jednostrefowa to jest STANDARD.

> że nie masz bladego pojęcia, jak wygląda krakowska komunikacja?

A co ma jedno do drugiego? Uwazasz, ze jezdzenie samochodem wyklucza mozliwosc
          poznania "prawdy" o MPK? Wedle Twej logiki, lekarze maja przerabane. Jakim cudem
          oni w ogole lecza, skoro wczesniej sami nie doswiadczyli tych chorob, jakie maja
          ich pacjenci?
          • Gość: wkurzony Re: Klimatyzowana bzdura. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:38
            > A co ma jedno do drugiego? Uwazasz, ze jezdzenie samochodem wyklucza mozliwosc
            > poznania "prawdy" o MPK?
            No na pewno jeżdżąc fura z klimą, ma okazję się dowiedzieć, co to znaczy
            Bombardier, w którym nie otwierajasię okna, w 40 stopniowym upale.
            Trochę logiki - bo chcesz być młotem na idiotów, a sam nieźle udajesz idiote.
            • Gość: Radosny hahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 20:31
              No to jakim cudem lekarz wie, co dolega choremu, jesli nie byl w
              jego sytuacji? Odpowiadajac: koniecznie musisz jezdzic w smrodzie
              MPK, zeby zrozumiec, jakie sa problemy komunikacji? 90% jezdzacych w
              smrodzie nie wie, jak sie buduje rozklad, albo, jakie sa rodzaje
              nadwozia. Odrobine logiki, wkurzony. Mozesz byc zdenerwowany, ale
              nie badz glupcem.
              • Gość: ubawiony toś mnie synu ubawił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 10:30
                Nie tylko chodzi o tworzenie rozkładu, ale w lecie powraca jak bumerang sprawa
                tramwajów/autobusów z klimatyzacją.
                A wówczas ciecie z MPK odpowiadają, że nie widza potrzeby by takowe zakupić :/
                No tak, jak się jeździ fura z klimą to się nie wie, jak wygląda jazda pancerną
                puchą na kołach, jaką staje się Bombardier.
                Nie udawaj debila, bo ktoś pomyśli że nim naprawdę jesteś.
                Nie interesuje mnie jak wygląda budowane rozkładu, ale widać gołym okiem, że
                układa go jakiś kretyn: naprawdę trzeba być matołem, żeby założyć, że w tej
                samej sekundzie podjedzie do przystanku 5 wozów :)
                I do czego mi potrzebna wiedza o rodzajach nadwozia???
                PS - czyżby kolejny MPK-us na forum?
                • Gość: nienormalny Bombardier gorszy od stozłomki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 10:37
                  > Nie tylko chodzi o tworzenie rozkładu, ale w lecie powraca jak
                  > bumerang sprawa tramwajów/autobusów z klimatyzacją.
                  (...)
                  > No tak, jak się jeździ fura z klimą to się nie wie, jak wygląda jazda
                  > pancerną puchą na kołach, jaką staje się Bombardier.

Przez całe wakacje - lipiec i sierpień - jeździłem "do" i "z" pracy linią #8. Starałem się trafić na rodzynki w postaci Bombardiera, bo jechało się nim znacznie przyjemniej niż składem stozłomek.

Ale to pewnie tylko ja taki nienormalny jestem ...
                  • Gość: Radosny Re: Bombardier gorszy od stozłomki? A nie od 105? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:07
                    Ale chodzilo nie o to, czy sklady maja klimatyzacje pasazerska czy
                    nie, ale o to, ze nie trzeba sie kisic w smrodzie MPK, zeby znac
                    problemy tej firmy. Kiszeie sie razem ze smierdzacym narodem nie
                    jest koniecznym warunkiemn zrozumienia problemow krakowskiego
                    przewoznika;)
                    • Gość: ubawiony Żenujący synek jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:26
                      Synu, mnie naprawdę walą problemy MPK, czy rządzi tym Tajster, Klajster, czy
                      jakiś inny komunistyczny beton.
                      Komunikacja ma być TANIA I SPRAWNA!!
                      Płacę, więc ku.. wymagam!!! Za coś do jasnej cholery bierzecie forsę, więc
                      proszę świadczyć usługi adekwatne do ceny!! A nie zwalać odpowiedzialność na
                      Żydów, masonów i cyklistów!
                      To jest kapitalizm, nie komuna!!!!
                      • Gość: R. Ojciec: dorosnij, to pogadamy jak rowny z rownym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:42
                        "Kapitalizm", "komuna"... a w Polsce byl kiedykolwiek komunizm? Ty w
                        ogole zdajesz sobie sprawe, czym jest komunizm??? Widac zatem, ze
                        niewiele wiesz: zarowno o Polsce, jak o krakowskiej komunikacji.
                        Zadam ci jedno pytanie: kto ustala rozklady jazdy? Z innej beczki:
                        jakie masz kwalifikacje, aby oceniac, czy usluga jest wykonywana
                        adekwatnie do ceny, czy nieadekwatnie? Jak na osobe calkowicie
                        nierozientowana w temacie, masz o sobie gigantyczne mniemanie.
                        Odpusc, mlody. Bo sie osmieszasz.
                        • Gość: prawnik Dokształć się z prawa dzieciurze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 14:57
                          Najdroższe bilety w Polsce a komunikacja najgorsza z możliwych :/
                          Tak wygląda synku komunikacja w Krakowie.
                          Więc się nie ośmieszaj, bo ja po Krakowie jeżdżę komunikacją miejską od
                          kilkudziesięciu lat.
                          Kupując bilet miesięczny płacę za określoną usługę. Skoro nie jest wykonywana w
                          należyty sposób - czytaj: spóźnienia sięgają nawet 20 minut, oznacza to, że
                          druga strona - czyli MPK nie wywiązuje się z umowy. Czyli jest: OSZUSTEM,
                          ZłODZIEJEM I NACIąGACZEM!
                          W normalnym kraju, np. w USA miałbym już w ręku wyrok, zasądzający od MPK
                          solidne odszkodowanie, hehehe
                          Ale tu jest Polska i Kraków, i myślenie na poziomie homo sovieticus - wicie
                          rozumicie towariszcz!

> Zadam ci jedno pytanie: kto ustala rozklady jazdy?
                          Ale MPK ten rozkład przyjmuje do wykonania, czyli - podejmuje się wozic ludzi
                          zgodnie z tym rozkładem [jest w stanie to wykonać].
                          A zatem - masz z czymś problem?
                          • Gość: R. Niby z jakiego?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:51
                            Najgorsza komunikacja? Najdrozsze bilety w Polsce? To powiem Ci,
                            zabawny czlowieczku, jedno: ani w krakowskim MPK nie ma najdrozszych
                            w Polsce biletow, ani komunikacja nie jest najgorsza z mozliwych.
                            Zreszta, co rozumiesz przez "najgorsza komunikacja"? To, ze masz
                            jeden z najnowoczesniejszych taborow w Polsce? Niewiele wiesz, wiec
                            sie nie osmiszaj:)

Zreszta, popatrz sam, jak bredzisz: wina MPK jest to, ze sa
                            opoznienia? Faktycznie: autobusy powinny dostawac smigla na dach,
                            aby przelatywac nad korkami. Powinny przelatywac takze nad robotami
                            drogowymi (pieknie "zdobiacymi" co druga jezdnie, dzieki inwencji
                            debilnego Tajstera). A wiec, skoro to nie jest wina MPK, to nie
                            bredz, ze MPK kogokolwiek oszukuje. Oszukiwalby wtedy, gdyby z
                            premedytacja czynil spoznienia - a tak sie nie dzieje. Nie ma co,
                            masz leb na karku. Szkoda, ze pusty. Nick "prawnik" jest zatem
                            szalenie na miejscu:)

Jedna prosba: nie wypowiadaj sie na tematy, na ktore nic nie wiesz,
                            bo az zal sciska, jak sie czyta twoje brednie. Nie pisz wiec o
                            komunikacji ani o MPK, chyba, ze poznasz fakty i przestaniesz sie
                            osmieszac. I nie bzdurz o komunie, bo jej w Polsce nie bylo. Nie
                            cytuj tez radzieckich socjologow ("homo sovieticus"), bo to smieszne
                            w kontekscie twej niecheci do komuny.

A generalnie: doucz sie, ewentualnie milcz, jak do mnie mowisz (by
                            KMN).
                            • Gość: ubawionygłupotą Hahahahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 07:27
                              To powiem Ci,
                              > zabawny czlowieczku, jedno: ani w krakowskim MPK nie ma najdrozszych
                              > w Polsce biletow,
                              To ci powiem śmieszny dzieciuszku, że 2,50 zł za bilet jednorazowy to są
                              NAJDROŻSZE bilety w Polsce.
                              > Zreszta, co rozumiesz przez "najgorsza komunikacja"? To, ze masz
                              > jeden z najnowoczesniejszych taborow w Polsce? Niewiele wiesz, wiec
                              > sie nie osmiszaj:)
                              Nowoczesność taboru synku, to tylko jeden z wyznaczników. Sam się ośmieszasz
                              pisząc, że krakowska komunikacja jest najlepsza tylko dzięki temu, że ma
                              najnowocześniejszy tabor.
                              > Zreszta, popatrz sam, jak bredzisz: wina MPK jest to, ze sa
                              > opoznienia? Faktycznie: autobusy powinny dostawac smigla na dach,
                              > aby przelatywac nad korkami.
                              Opóźnienia są też tam, gdzie nie ma żadnych remontów i korków!!
                              Wytłumacz mi np. powody "spacerowej" jazdy TRAMWAJU na torowisku ul. Wielickiej
                              czy Teligi :))
                              Więc czyja wina?
                              > Nie pisz wiec o
                              > komunikacji ani o MPK, chyba, ze poznasz fakty i przestaniesz sie
                              > osmieszac.
                              A ty znasz fakty???
                              Chyba dokładnie tak, jak pan Starowicz, gdy chodziło o funkcjonowanie
                              komunikacji nocnej!
                              Że konieczna była cala akcja, z nakręceniem dramatycznego filmiku, pokazującego
                              jak to w rzeczywistości funkcjonuje. Bo do tej pory i MPK i ZDiT twierdziło, że
                              wszystko jest super.

Rozmowę uważam za skończoną :)
                              • Gość: R. Clown. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:24
                                Bobasku, a więc popatrz sobie na ceny komunikacji miejskiej w
                                Szczecinie - to ci, chłopaczku, rura zmieknie. Nie dosc, ze w
                                Szczecinie jezdzi sie tylko "na czas", to jeszcze za
                                godzinny "zwykly" to 3,40; a na "pospieszne" to 6,80. Zestaw to
                                sobie z cenami krakowskimi za godzinny. Jesli dla Ciebie godzinny w
                                Krakowie jest drozszy, niz 6,80 - to znaczy to, ze nie masz pojecia
                                nie tylko o miejskiej komunikacji, ale i o matematyce. A "nie-
                                godzinny"? Tez Krakow nie jest najdrozszy: popatrz sobie chocby na
                                Plock, kmiotku, gdzie za JEDEN PRZEJAZD zaplacisz od 2 do 5,40.
                                Jeszcze jakies pytania? Rada dla ciebie: cumel w paszcze,
                                grzechotke w lapke i smaruj do podstawowki uczyc sie racunkow. Bo,
                                jak na razie, liczenie ci nie idzie.

Nie napisalem nigdzie, ze krakowska komunikacja jest najlepsza.
                                Napisalem tylko, ze ma jeden z najnowoczesniejszych taborow w
                                Polsce. Jesli dla ciebie to zadna wartosc, to faktycznie - nie masz
                                pojecia o tym, o czym piszesz.

Opoznienia sa tam, gdzie nie ma remontow ani korkow? To daj
                                przyklady - chetnie sie posmieje. Pomijam juz, ze przewidzenie korka
                                jest niemozliwoscia (jesli nie ma do tego robot drogowych, ani
                                wypadku). Ale ty juz o takich niuansach wnioskowania nie masz
                                pojecia, wiec piszesz glupoty ("spacerowa jazda tramwaju" - dla
                                ciebie, to jest prekosc rzedu ilu km/h?).

Ja nie musze "uwazac za zakonczona". Ja sie toba swietnie bawie,
                                chlopczyku. Juz nie chcesz mnie rozsmieszac? Szkoda. A tak dobrze ci
                                szlo. Gdybys jeszcze mial czapke spiczasta, to mialbys robote w
                                cyrku murowana: nikt by sie nie polapal, ze nie jestes cyrkowym
                                clownem, tylko zwyklym przemadrzalym kmiotkiem, jakich masa na
                                polskich ulicach.

• Gość: żenua Re: Bombardier gorszy od stozłomki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:22
                    Przejedź sie "bombką" w 40 stopniowym upale w południe.
                    Zwłaszcza tym "starszym", co się w nim okienka nie otwierają.
                    To zatęsknisz za złomsetką.
                • Gość: Radosny Ojciec, pyry kopac a nie na forum pisac. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:05
                  Raz jeszcze przeczytaj, ojciec, co napisalem: to prosty tekst, wiec
                  nawet taka intelektualna niedojda jak ty sobie z nim powinna
                  poradzic. A jak zachcesz odpowiedziec, to pisz na temat. Pisalem o
                  tym, ze nie trzeba jezdzic w smrodzie MPK, zeby znac problemy MPK.

Dowod?

95% jezdzacych w smrodzie MPK nie ma o MPK pojecia, co oznacza, ze
                  jezdzenie w smrodzie MPK nie jest koniecznym do poznania bledow i
                  wypaczen tej firmy. Teraz pojales? Nie trzeba sie kisic w autobusie,
                  mozna jechac klimaryzowanym samochodem - a wie sie wiecej o
                  problemach MPK, niz 95% jezdzacych komunikacja miejska. I tylko o to
                  chodzilo, a nie o klimatyzacje.

Odpusc ojciec, jak masz problemy z rozumieniem. Forum to nie miejsce
                  dla umyslowych paralitykow.
                  • Gość: żenua Pyra mów o Wielkopolsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:21
                    Ty najwięcej wiesz o tym, jak funkcjonuje krakowska komunikacja, siedząc w Wielkopolsce :/
                    > 95% jezdzacych w smrodzie MPK nie ma o MPK pojecia, co oznacza, ze
                    > jezdzenie w smrodzie MPK nie jest koniecznym do poznania bledow i
                    > wypaczen tej firmy.
                    A mnie goowno obchodzą błędy i wypaczenia MPK. Mnie obchodzi by komunikacja była TANIA I SPRAWNA!!!! Kartoflany cieciu!
                    I mnie to zwisa kalafiorem jak to zrobią!!
                    Płacę, to ku.. wymagam!
                    • Gość: R. Jak juz, to "w Mielkopolsce". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:36
                      Blad - nie siedze w Wielkopolsce. Odpowiedzialem tylko w manierze
                      stylistycznej, jaka narzucil moj rozmowca ("synku"). Zreszta,
                      odpowiedzialem w sposob spotykany w gwarze kazdego miejsca w Polsce,
                      nie tylko Pyrlandii. A nawiasem mowiac: o krakowskiej komunikacji
                      rzeczywiscie duzo wiem. Dlatego, z tym "kartoflanym cieciem" to mow
                      do lustereczkaka przed ktorym codziennie rano wyciskasz pryszcze,
                      zanim sie w szkole pokazesz. A nie do mnie. Acnosan kup, czy cos...?
                      Bedziesz piekny. Zero pryszczy.

Raz jeszcze: w mym liscie chodzilo o wykazanie, ze mozna znac
                      problemy komunikacji miejskiej bez koniecznosci podrozowania nia.
                      Cofnij sobie watki, to zrozumiesz o czym pisalismy. Poszlo o to, czy
                      podrozujac wygodnym samochodem mozna zabierac glos w sprawie
                      komunikacji. Ktos uznal, ze nie mozna. Ja uznalem, ze mozna. Swe
                      zdanie motywuje tym, iz sam fakt jezdzenia krakowska komunikacja nie
                      jest koniecznym elementem do poznania jej wad i zalet. 95% z
                      podrozujacych komuniacja miejska nie wie o nicj nic. Rozumiesz? Nic.
                      Nie wiedza kto odpowiada za rozklad tras, a kto za wykonanie uslugi.
                      DLatego zwalaja cala wine na MPK, co jest koszmarnym bledem. Jak
                      zatem widzisz, z samego jezdzenia komunikacja miejska, jeszcze
                      nikomu rozumu nie przybylo. Gnicie w smrodzie rodakow w upalne dni
                      nie daje zadnego asumptu do poznania zagadnienia, a wiec, czy jedzie
                      sie klimatyzowanym samochodem, czy tez dusznym Jelczem, szanse na
                      poznanie wad i zalet sa analogiczne. Placisz i wymagasz? Ale czego
                      wymagasz? I od kogo??? Mam propozycje: zanim znow stwierdzisz,
                      ze "placisz, to wymagasz", poznaj najpierw przedmiot rozmowy.
                      Dowiedz sie choc troche o zasadach podzialu kompetencji miedzy MPK a
                      ZDiT; popatrz na rodzaje taboru (nie powielaj bzdur o tym, ze
                      krakowski transport miejski nie ma klimatyzacji), a potem pogadamy.
                      Mniej maniery, wiecej madrosci, panie "zenua": bo jak na razie, to
                      panskie slowa sa wlasnie zenujace.
                      • hoxara Chyba w Wielkopolsce? (n/t) 18.12.07, 20:17
                        Gość portalu: R. napisał(a):

> 95% z podrozujacych komuniacja miejska nie wie o nicj nic.
                        Rozumiesz? Nic. Nie wiedza kto odpowiada za rozklad tras, a kto za
                        wykonanie uslugi. DLatego zwalaja cala wine na MPK, co jest
                        koszmarnym bledem. Jak zatem widzisz, z samego jezdzenia komunikacja
                        miejska, jeszcze nikomu rozumu nie przybylo.

Ciebie to dziwi? Logika oparta na przekonaniu, ze "sie placi, sie
                        wymaga" jest pospilita i nader popularna. W zjawiskach spolecznych,
                        ludzie przejawiaja owczy ped, pisal juz o tym LeBon w latach 20 XX
                        wieku. A wiec, nie tylko bezmyslnie krytykuja, ale i uprawiaja
                        krytykanctwo (narodowa cecha Polakow).

Z kolei pelna racje masz w tym, iz nie trzeba jezdzic miejska
                        komunikacja w Krakowie, aby znac jej problemy: jezdzenie komunikacja
                        nie jest automatycznym przekazaniem wiedzy o tych problemach (co
                        widac z nieprofesjonalnych wypowiedzi, chocby na tym forum).
                      • Gość: ubawionygłupotą Przemądrzały synek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:11
                        Tatko załatwił pracę w krakowskim MPK?
                        Jak ja jeździłem już do pracy komunikacją miejską w Krakowie, to ty synku z
                        pieluchą w zębach latałeś, albo u tatuśka przeskakiwałeś z jądra na jądro.
                        > Raz jeszcze: w mym liscie chodzilo o wykazanie, ze mozna znac
                        > problemy komunikacji miejskiej bez koniecznosci podrozowania nia.
                        No najłatwiej kolego układa się rozkład siedząc na tłustym doopsku przy biurku i
                        biorąc z kiężyca wiedze, jak to wygląda w rzeczywistości.
                        Gdyby MPK rzeczywiście prowadziło rzetelne badania potoków pasażerów, to rozkład
                        wyglądałby zupełnie inaczej.
                        Chyba, że badania są prowadzone [jakoś dziwnym trafem od wieków nie widziałem
                        żadnego ankietera, zwłaszcza w godzinach największego natężenia ruchu] tylko po
                        to, by się paru durni nie nudziło w pray. Tylko sobie wyszli rozprostować kości.
                        I żeby się nie przemęczyli - puszcza się ich w tych godzinach, gdzie nie ma
                        ruchy w tramwajac/autobusach, żeby byli w stanie policzyć, że jedzie 5 pasażerów.
                        > Dowiedz sie choc troche o zasadach podzialu kompetencji miedzy MPK a
                        > ZDiT; popatrz na rodzaje taboru (nie powielaj bzdur o tym, ze
                        > krakowski transport miejski nie ma klimatyzacji), a potem pogadamy.
                        Z punktu widzenia prawa mogę mieć to daleko i głęboko w poważaniu panie
                        MPK-owski przemądrzałku.
                        Nawet jeśli ZDiT układa rozkład, to MPK go "przyjmuje do wykonania" - czyli
                        przyjmuje że jest w stanie to wykonać.
                        Więc o czym synuś rozmawiamy?
                        Oczywiście, wg Ciebie, nie jeżdżąc komunikacją, jestem w stanie stwierdzić, że
                        połowa motorniczych/kierowców nadaje się zaledwie do kierowania furmanką, bo
                        jeżdżą jak ostatnie matołki.
                        Tak, tak, rozkład najlepiej się układa zza biurka, bez żadnych "badań w terenie"
                        i potem mamy kwiatki, że przez remontowane Rondo Mogilskie można przejechać w 2
                        minut w godzinach szczytu, czy to, że w jednej sekundzie do przystanku może
                        podjechać 5 autobusów. Conajmniej jakby to układał nie fachowiec, a blond cizia,
                        której walory intelektualne sprowadzają się do wielkiego biustu i długich nóg.
                        I pianie z zachwytu nad nowoczesnymi Bombardierami, które w upale zamieniają się
                        w saunę na kołach. Ale wg specjalistów z MPK klimatyzacja w Bombardierach nie
                        jest potrzebna.

"Fachowość" poprzedniej pani rzecznik MPK wychodziła, jak dostawało się od niej
                        pismo, i to nie tylko osoby prywatne ale i instytucje - błędy ortograficzne i
                        stylistyczne, jakby maturę z polskiego dostała "z amnestii".
                        Więc bądź łaskaw do mnie nie chrzanić o "fachowcach".
                        A "pyry" to typowe dla Wielkopolski :)
                        • Gość: R. W Tobie niestety madrosci ani za grosz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:55
                          Coz...chetnie bym odpowiedzial na to, co napisales, ale juz w
                          pierwszym zdaniu okresliles swa "inteligencje" i "poznanie tematu".
                          A zatem, pytanie sprawdzajace, skoro mnie tak dobrze znasz: czy
                          jestem blondynem?

No widzisz: o komunikacji miejskiej masz pojecie takie samo, jak o
                          mnie. Nie osmieszaj sie, bo zal patrzec.

• Gość: ubawionygłupotą Żal cie czytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 07:32
                            Ile ci Pilszczek płaci za obronę MPK w necie żałosny klakierze?

Gdyby MPK i ZDiT wiedziały jak funkcjonuje komunikacja [co rzekomo ma być prawdą
                            wg twoich twierdzeń żałosny synku], to nie byłaby konieczna akcja tych dwóch
                            kolesi z kręceniem filmiku, pokazującego ścisk w komunikacji nocnej.

A co do twoich wywodów o pryszczach - jakoś bardziej ode mnie jesteś
                            zorientowany w specyfikach je zwalczających :)) Mnie wymienione przez ciebie
                            nazwy nic nie mówią :)) Bo od lat nie mam powodów, by ich używać, w
                            przeciwieństwie do ciebie.

I jeszcze jedno - pracuję w firmie przewozowej. Gdybyśmy funkcjonowali tak jak
                            MPK i ZDiT, to dawno by nas na rynku nie było.
                            Żegnam
                            Tylko się nie udław wazeliną na cześć MPK :)))
                            • Gość: R. . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:33
                              Zabawny kmiotku, twoje bezrobocie jest twoim problemem. Ja (odpukac)
                              na bezrobociu nie jestem, ale nie boj sie - w MPK nie musze
                              pracowac. Obawiam sie, ze ciebie nawet tam by nie przyjeli. "Firma
                              przewozowa"? MPO?:) Strach sie bac, jak sie czlowiek orientuje, jacy
                              ludzie zabieraja nasze smieci.

Jesli ty masz problem z zalapaniem, ze krakowska komunikacja nocna
                              ma wady inne, niz panujacy tlok - to znaczy, ze albo nigdy z niej
                              nie korzystales, albo faktycznie opierasz sie tylko na wiedzy z
                              Internetu. A w Internecie masa rownie madrych jak ty chlopoczykow,
                              wypisuje glupoty, a tacy kmiotkowie jak ty, wierza w nie swiecie,
                              miedzy przekladaniem jednego kubla smieci, a drugiego kubla smieci.

Pryszcze; wybralem dla ciebie rozwiazanie najlepsze. Czlowiek
                              inteligentny potrafi wypowiedziec sie na kazdy temat, ty -
                              niekoniecznie.

Jak bedziesz mial cos madrego do napisania, to napisz. Na glupotki
                              podobnie do tego listu od ciebie, nie bede odpisywal. Za stary na to
                              jestem.

• Gość: tłoki90 Re: . IP: *.floraland.pl 21.12.07, 16:22
                                aleś się zdenerwował - uważaj bo ci żyłka pęknie i co wtedy- jedyny
                                żywiciel rodziny .... jedź chociaż raz nocnym autobusem w
                                jakimkolwiek kierunku to zobaczysz o czym tu jest mowa- jezeli nie
                                potrafisz panować nad emocjami to się lecz- kultura to nie jest coś
                                o czym masz pojecie--
                                • Gość: R. Musiales sie wtracic, a wiec patrz uczciwie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 16:40
                                  Popatrz uczciwie, kto pierwszy narzucil taki ton rozmowy ("synek").
                                  W ogole umiesz patrzec? Bo czytac ze zrozumieniem nie umiesz - czego
                                  dales wlasnie dowod (przeanalizuj co pisalem o komunikacji nocnej).
                                  Poza tym, piszesz niemerytorycznie: co masz do zarzucenia moim
                                  stwierdzeniom o komunikacji krakowskiej? Ze umiem wykazac, ze nie
                                  jest najdrozsza w Polsce - mimo tego, co jakis kmiotek usiluje mi
                                  wcisnac? A moze to, ze nie potepiam MPK w diably, jak
                                  reszta "znawcow" tutaj? Douczcie sie, zanim rozpoczniecie rozmowe. W
                                  przeciwnym razie wypadacie zenujaco. A swiat i tak nie jest takim,
                                  jaki jawi sie zza ekranow waszych komputerkow:)

No i jeszcze jedno: ja sie swietnie bawie, patrzac na to, co
                                  piszecie. Zero nerwow, duzo smiechu. To zly objaw? Jesli tak, to
                                  znow go mam, czytajac twoje wypociny:)
      • mlot.na.idiotow ciekawski, ale nieciekawy. 13.12.07, 15:05
        Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> A ty jesteś typowym krakowskim bucem.

Jak wyglada "typowy krakowski buc"? Innymi slowy, co to znaczy byc "typowym
        krakowskim bucem"? Jak usilujesz kogos obrazic, to najpierw pojmij sens tego, co
        belkoczesz.

P.S. I co to znaczy "sztrucel"? Uzyles takiego slowa w jednym z maili w tym
        watku. Z ktorej wsi zes sie urwal?
    • Gość: bart7 Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.magma-net.pl 30.12.07, 20:12
      nie narzekajcie! zapraszam do super miasta wroclawia:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka