Gość: Pokrywka Krakow przeprasza za Tajstera! IP: 80.50.94.* 11.12.07, 10:50 Krótko i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyelnk Re: Krakow przeprasza za Tajstera! IP: *.autocom.pl 11.12.07, 20:25 Po pierwsze nie Kraków, bo chłopina nie z Krakowa, tylko z jakiś małej mieściny, ale to nie istotne. Powinien dać anons do prasy: szybko, solidnie, tanio i skutecznie -paraliż komunikacyjny w chwil kilka urządzę. Fachowiec - Zrób to Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic paraliż IP: *.n4u.krakow.pl 11.12.07, 21:06 Paraliż macie, ale mózgów. Miasto się rozwija,żyje,zatem konieczne są remonty i ograniczenia.Zrozumie to każdy,kto się w mieście urodził i wychował. Nic nie potraficie zrozumieć,powtarzacie tylko za pismakami nagonkę na władze miasta. Ciekawe,który z piszących tu "geniuszy" sprawdziłby się na stanowisku krytykowanego Tajsera? A recepta jest prosta:Wyp... te 200 tysięcy przyjezdnych i... zrobi się lużniej. A za Majchrowskim jeszcze zapłaczecie,jak władzę obejmie jakiś prawicowy oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swddwefr Tajster Łamie prawa Fizyki :)))))))))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:57 Fenomen NOBEL DLA TAJSTERA Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa 11.12.07, 11:02 Ciekawe kiedy będzie nowy rozkłąd jazdy i organizacji ruchu w ZDiT w którym ni będzie juz pozycji Jan Tajser. Oczywiście ten człówiek nie jest winny personalnie za wszytkie głupoty jakie popełniaja jego podwłądni, ale mogłnby mięćm odrobinę chociaż gpdności i po kolejnych wpadkach w zarzadzaniu drogami i ruchem w Krakowem odejść. Ale widać, ze nomenklatura typu Tajser o godnośći czy honorze to tylko w gazetach czyta, jeżeli w ogóle je czyta. Czy musimy czekać na wybór nowego prezydenta Krakowa żebyśmy pzbyli sie z pola widzenia posłusznego lennika Majchrowskiego Jana Tajsera? Trzeba byłó nie jesvchać na wycieczkę służbową do Aten a pośiwęćić trochę czasu na studiowanie planó komunikacyjnych Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Znowu ten nieudacznik Tajster! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:09 Czy naprawde nie ma na niego sily? Czy taki ignorant musi dalej zarzadzac tym o czym nie ma zielonego pojecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Kolejki i korki jak w socjaliżmie!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:57 Familia ma na siebie haki i dlatego są razem wzajemnie się blokując.ProPOnuję odwiedzić Tajstera w siedzibie Zarządu Dróg /bez dróg/ fenomen taki może się zdarzyć tylko w Krakowie.To"fachowcy" związani z krakowską lewicą i ludżmi aparatu minionej ePOki,dlatego,korki i kolejki nie są im straszne.Paraliż komunikacyjny po raz wtóry stał się faktem,a panowie decydenci-"niezatapialny JanT.",dyr.ZDiT oraz prezydent i z-ca Starowicz udają że sprawy "nima",grają na przeczekanie i przemilczanie jak zwykle-mina misia.Ten HORROR trwa już kilka lat,w cywilizowanym świecie już dawno zaPOmniano by o takich decydentach ale w Krakowie,prastarym,konserwatywnym,familijnym ktoś puszcza bąka a mówią że to ładny zapach- " CHANEL 5 ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Krakowski Paraliż Jana Tajstera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:05 Czego jaś się nie nauczył tego Jan nie Będzie umiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowdor PO i Majcher IP: 213.199.219.* 11.12.07, 12:07 PO i Majcher rządzą od ponad roku w krakowie. To oni ponoszą odpowiedzialność. Majcher i jego adiutant Sularz - szef PO w Radzie Miasta ponoszą odpowiedzialnośc. Tajster jest tylko urzednikiem i wykonuje polecenia. Zeby żyło sie lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: PO i Majcher IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 15:42 jesli chodzi o Sularza, to on przeciez tramwaju nie zobaczy z 5 metrow.... a zeba to sobie podobno wlasnym telefonem wybil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.net.autocom.pl 11.12.07, 12:22 P. Tajster przeszedł ostatnio jakieś szkolenia zagraniczne dot. kierowania ruchem - czyżby demonstrował swoje umiejętności? Jak długo będziemy musieli go znosić? Niezniszczalny, niezatapialny... Nie szkodzi mu ślizgawica na drogach, korki w mieście czy nawet jakieś mętne sprawy wyjaśniane przez sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewf Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 15:17 tak pewnie chodzi o kierowanie rudą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniqua3 Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.autocom.pl 11.12.07, 12:26 czy mamy czekac na koniec kadencji prezydenta, zeby wreszcie wyrzucic tego bezbawionego kompetencji, godnosci i jakiegokolwiek morale Pana T??????? Co jeszcze musi sie stac? przyznajmy: komunikacja w krk nie dziala!!!!! to co sie wyrabia i jak to funkcjonuje wola o pomste !!!! kiedy zostana zatrudnieni fachowcy, a kumplom podziekujecie????zatrudnijcie ich we wlasnym ogrodzie skoro macie taka slabosc i ochote, od mojej kasy WARA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efwq Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 13:19 co? chciałbyś aby Tajster został wykładowcą w szkole Majchrowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:39 Tak Będzie wykładał jak okradać miasto, robić przekręty, korkować drogi,Paraliźować całą komunikacje Krakowa i BYĆ NIE ZATAPIALNY Wykłady prowadzi Profesor LEŚNIK KOMUCH Jan Tajster Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qere Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 16:54 takich wykładów by nie prowadził bo sam na czym by robił kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gigi Rekord przejazdu IP: *.arup.com 11.12.07, 12:55 Wczoraj wracając z pracy nie wiedziałem co się święci. Wsiadłem w tramwaj jak zwykle i jadę... Czasem jazdy pobiłem chyba rekord na odcinku Poczta Główna - Wawel - 17 minut!!! Podczas gdy dziś rano sprawdziłem, że przejście tego fragmentu zajmuje mi około 7minut! Jednak najgorsze jest to, że dzisiaj ten mój rekord chyba zostanie pobity, bo przy takim hardkorze nie trudno o to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car and bike Chcialbym IP: *.hist.uj.edu.pl 11.12.07, 14:54 A ja chcialbum poznac tego megadebila, ktory po wakacjach postanowil wylaczyc na stale ruch kierowany na skrzyzowaniu Westerlatte- Basztowa-Pawia-Lubicz (zolte migajace). Na linii Westerplatte-Pawia obowiazuje jazda na macanego, na raty, z dusza na ramieniu, a na dodatek tramwaje jezdzace nie tylko w prawo, w lewo ale i na skos (zawsze przecinajace droge poruszania sie pojazdu nie-szynowego). Nobel dla mega-debila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alika A mnie to odpowiada.... IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 18:25 ...bo chodzę tą drogą codziennie i na reszcie mogę przejśc przez skrzyżowanie w miarę szybko, a nie stać godzinami na kilku czerwonych światłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car and bike Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.hist.uj.edu.pl 11.12.07, 19:02 Gdzie Ty masz na tym skrzyzowaniu przejscia dla pieszych ze swiatlami????? Moze Ty nie zauwazylas, ze tam jest przejscie podziemne? Niech zgadne: Ty blondynka jestes!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alika Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 19:07 Tak... pomyliło mi się ze skrzyżowaniem pod Pocztą. Blondynką nie jestem. Ale nawet gdybym była..... lepsza blondynka, niż cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car and bike Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.hist.uj.edu.pl 11.12.07, 19:29 Okreslenie (lub rozwazanie na temat) czyjegos koloru wlosow moze byc co najwyzej uznane za zlosliwosc, do chamstwa tu daleko... Zastanow sie czy Ty przypadkiem nie powinnas chciec byc blondynka, bo to lepsze, niz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:31 lepiej być blondynką niż chamem i kretynem - jakoś nie potrafisz się synu przyznać że pomyliłes skrzyżowania Odpowiedz Link Zgłoś
pamflet1 Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? 12.12.07, 18:35 cymbale, naucz sie czytac ze zrozumieniem (choc nie wiem czy mozna wymagac tego od kogos, kto sie "hehe" podpisuje)!!! Przeciez ten kolo "car and bicycle" wyraznie napisal, ze chodzi mu skrzyzowanie Lubisz-Westerplatte-Basztowa-Pawia! To ta pani (co to nie jest blondynka) wszystko pomylila, bo bredzila cos o przejsciach dla pieszych i czerwonych swiatlach!!! (sama sie zreszta przyznala do tego, ze nieuwaznie przeczytala bo chodzilo jej o skrzyzowanie pod poczta). Elegancja wypowiedzi tego kolesia to inna kwestia, ale on wiedzial co pisze. Ja zreszta podzielam jego oburzenie z powodu wylaczenia swiatel pod dworcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiany Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:45 Bo jednocześnie wyłączono skrzyżowanie Basztowa-Pawia i to pod Pocztą, matołku :/ Ale niekumate dzieciuchy tu pisują :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Czy Tobie sie cos nie pomylilo??????? IP: *.chello.pl 11.12.07, 23:36 zgadzam się z koleżanką. a jeśli chodzi o skrzyżowanie, to dlatego, że to jedna trasa komunikacyjna z tamtym pod pocztą [gdzie od wakacji prowadzą remonty] i tamtym na rogu lubicz i rakowickiej [j.w. z okazji przebudowy mogilskiego] i w ogóle dookoła rynku tam, gdzie nie ma stref, więc - w teorii - jeździ mniej pojazdów. gdyby wyłączyli tylko światła pod pocztą a wszędzie indziej by działały, to by dopiero były korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsjan Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: 151.193.120.* 11.12.07, 15:44 Twórcy Gazeta.pl też lubią robić zamieszanie - na załączonej do artykułu mapce zarówno tramwaje 14 jak i 10 maja błędną trasę przejazdu. 14-stka na pewno nie jedzie przez Westerplatte, 10 - tka przez Lubicz też nielogiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewr Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.devs.futuro.pl 11.12.07, 16:05 Kolego zdit dawał mapkę Czy oni wiedzą w jakim mieście żyją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsjan Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: 151.193.120.* 11.12.07, 16:20 Wobec tego jest to niski poziom pracy redaktorów portalu. Zamieszczanie niezweryfikowanych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ton Do Autorów artykułu 11.12.07, 16:05 Rozumiem, że w wydaniu papierowym co poszło, to poszło, ale chyba informacje na stronie można jeszcze poprawiać? 18 nie jeździ już od dzisiaj, a nie dopiero od jutra! Także mapka, którą zamieściliście, zawiera błędy, m.in.: - 14 na Westerplatte i Grzegórzeckiej zamiast na Lubicz!!!!! - 10 i 40 na Lubicz!!! - 24 na Starowiślnej - brak 1 na Dunajewskiego - brak 3 i 15 na Straszewskiego - 19 na Dietla Przecież weryfikacja takiej mapki to jest 5 minut z komunikatem MPK w ręku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: Do Autorów artykułu IP: 193.138.110.* 11.12.07, 18:49 Akurat 14 jeździ teraz przez Lubicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ton Re: Do Autorów artykułu 12.12.07, 11:39 No właśnie - a oni dali na Grzegórzecką i Westerplatte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.netcontrol.pl 11.12.07, 17:42 Arogancką bzdurę zaserwował nam, uzytkownikom dróg i pasażerom, ZDiT w odpowiedzi na zadane pytanie. Jeśli dla nich nie było możliwym dokonać takiej symulacji jaką zrobili wcześniej autorzy EKK to prosty wniosek, że te odpowiedzialne osoby winne zacząć sprzedawać precle lub prowadzić toalety miejskie. Może starczy im kwalifikacji. Skandalem nadto jest to, że nie potrafili skorzystać (nie chcieli) z podpowiedzi zawartych w EKK. A arogancją jest ten brak poczucia śladu winy za to co zgotowali pasażerom, użytkownikom dróg w tym rejonie i pracownikom MPK. A o panu Tajsterze to szkoda już mówić i pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h;l Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.ghnet.pl 11.12.07, 18:42 w łeb kozocapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikitka Nie mam czym dojechać do pracy!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 18:33 Super! Od jutra nie mam czym dojechać do pracy :( Co za osioł zabrał 1 z trasy Grzegózeckie - Filharmonia? Zlikwidowano 7, teraz zabiera się 1.... a co tam..... niech debil-pasażer chodzi piechotą (ci co o tym decydują to wożą pewnie tyłki służbowymi samochodami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza!! Re: Nie mam czym dojechać do pracy!!!! IP: *.chello.pl 11.12.07, 19:28 NIestety tak jest jak na sile sie szuka rozwiazan z 1,10,18 18 oki, ale mozna tez 6 dac do dabia... i bedzie tyle tramwajow, co w tamtym roku na skrzyzowaniu tym. Po kilku policjantow na skrzyzowaniu zalatwilo by sprawe do 100metrowego korka. Tylko w ZdiT musza myslec;] Odpowiedz Link Zgłoś
dzikiimbir Re: Nie mam czym dojechać do pracy!!!! 11.12.07, 23:05 Dlaczego piechotą??? Jak zapłacisz za dwa bilety z przesiadką plus dwa kolejne za powrót do domu to zrozumiesz, w jaki sposób mpk poprawia sobie budżet :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikitka Re: Nie mam czym dojechać do pracy!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 23:33 Ale ja już jeżdżę z przesiadką. Ode mnie nie da się dojechać do Centrum bez przesiadania. W obecnym ukłądzie, albo muszę chodzić piechotą, albo przesiadać się dwa razy. Przy jkaości i punktualności naszej komunikacji spędzę w tramwajach pół dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Linia 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:23 dziękuje bardzo panu tajsterowi, od jutra nie mam czym dojechać na uczelnie.. jest pan idiotą ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi juz sie pogubilem, zawieszaja 10 czy nie.... 12.12.07, 19:47 bo na stronie MPK pisze ze jezdzi objazdem..... Odpowiedz Link Zgłoś
hoxara Amnezja?? Do kogo macie pretensje...??? Do siebie! 11.12.07, 22:27 Sarkacie na Tajstera, i slusznie. Kawal idioty, zreszta, z przeszloscia psychiatryczna (jak glosi hejnalowa plotka)... Ale jednego nie rozumiem: KTO jest ODPOWIEDZIALNY za rzady w Krakowie chlopaka z Zaglebia i jego kliki??? Wy! Wy! I jeszcze raz, Wy - wyborcy. Tak glosowaliscie, tak macie. A wiec, do kogo mozecie miec pretensje o taki a nie innych charakter owych rzadow? Do siebie. Do nikogo innego!!!!! Polacy maja (miedzy innymi) ta "wspaniala" ceche ogolnonarodowa, ze uwielbiaja bic w piersi... tylko, ze zawsze w czyjes - nigdy w cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donium Tajter ma haki na Majchrowskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:54 Dlatego się razem trzymają i pomimo kompromitacji prezio go nie zwolni. Wprost przeciwnie, głosami PO lawirujac pomiędzy prawem a bezprawniem obsadza go co chwilę w nowych lukratywnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony! Tajster to [censored], a w MPK pracują debile!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:35 Przecież takiego remontu nie ogłasza się z dnia na dzień!! Jak dostali wytyczne jak mają jeździć, to żaden matołek z Brożka nie wpadł na to że wyjdzie mega-zatwardzenie?????? Kraków wygląda jak marzenie erotomana - wszystko stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Co masz do MPK? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.07, 22:59 > Jak dostali wytyczne jak mają jeździć, to żaden matołek z Brożka nie > wpadł na to > że wyjdzie mega-zatwardzenie?????? Wpadli. I trąbili o tym. Ale ZDiT odpierał, że według nich nie będzie. No i pewnie według nich nie było - tak samo jak paraliżu pamiętnej środy w styczniu 2005 (jak dzień później wprost do kamery twierdził niezatapialny leśnik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 10:44 > Wpadli. I trąbili o tym. Ale ZDiT odpierał, że według nich nie będzie. Gdzie trąbili? Czym trąbili? Chyba trąbką :/ Zamiast trąbić, trzeba było rozmawiać z ZDiT - no nie powiesz mi, że się boją gadać z Tajsterem. Chłopie, wczoraj jakoś przejechałem przez Gertrudy, by po 15 minutach utknąć w jeszcze większym tramwajowym korku na Wielickiej!! Od Kabla, mniej więcej do Tesco :/ Ekipa remontująca Wielicką chyba im wylała asfalt na tory :/ 2 lata temu był remont na Gertrudy i jakoś nie przypominam sobie, żeby były takie korki. Wniosek? MPK naprzyjmowało kretynów na motorniczych? Czy załoga im durnieje? A to że leśnik powinien dawno wylecieć, to już inna kwestia. I Pilszczka niech weźmie ze sobą, bo leżenie krzyżem u krakowskich Redemptorystów nie jest pomysłem na zarządzanie MPK :)) Nie ma nic zabawniejszego, jak widok starego komucha, leżącego krzyżem w kościołku i galopującego do komunii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:37 Cham jestes i buc zleżały - do gnoju a nie na forum sie wypowiadać, sztruclu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:24 A ty jesteś męski narząd kopulacyjny o przerwanej ciągłości tkanek - poniał? To wyjazd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:40 Gość portalu: wkurzony napisał(a): > > Wpadli. I trąbili o tym. Ale ZDiT odpierał, że według nich nie będzie. > Gdzie trąbili? Czym trąbili? W mediach. Nie tylko zresztą MPK. > Zamiast trąbić, trzeba było rozmawiać z ZDiT - no nie powiesz mi, > że się boją gadać z Tajsterem. Gadać można z kimś, kto chce słuchać, a nie zamyka się na wszelkie sugestie bo on wie lepiej "i nie musi z nikim konsultować" (cytat za ZDiT z niedzieli/poniedziałku). Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy? > 2 lata temu był remont na Gertrudy i jakoś nie przypominam sobie, żeby były > takie korki. Bo ze Starowiślnej w/przez Dietla mogą dwa tramwaje na jednej zmianie przejechać. A poza tym była wtedy otwarta Powstania Warszawskiego. To może i drobna, ale bardzo istotna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
hoxara Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda... 13.12.07, 16:15 Gość portalu: kr napisał(a): > Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy? A dlaczego strajk? Strajkiem uderzysz w ZDT i glupawego Tajstera, czy w NIEWINNYCH LUDZI, mieszkancow Krakowa, ktorzy beda chcieli skorzystac z miejskiego transportu publicznego - i nie beda mogli, bo banda hipokrytow bedzie urzadzala strajk? Pomysl o tym, tym bardziej, ze przy ul. Brozka tez nie brak skrajnych idiotow. MPK nie jest w niczym "lepszy", pod tym wzgledem, od ZDT. Swoja droga, powiedz mi Kr, kto dal prawo wszelkiej masci pracownikom przedsiębiorstw panstwowych (tzw.: "uzytecznosci publicznej"), do dowolnego decydowania o tym, czy przez ich chec na wieksze zarobki, milionowe miasto bedzie mialo komunikacje miejska, czy tez nie? Kto dal prawo robotnikom z cieplowni do decydowania o tym, czy przez ich nieodpowiedzialne i glupie decyzje, milion mieszkancow otrzyma cieplo zima - albo nie otrzyma? Co zawinili mieszkancy miasta "X", zeby pracownicy MPK, cieplowni czy czegokolwiek innego, byli kozlami ofiarnymi ich checi podwyzek? Zreszta, problem jest wiekszy: kto daje prawo np. robotnikom z PKP do uderzania w pasazerow, poprzez wstrzymywanie ruchu? Co pasazerowie im zawinili? Dlaczego to oni maja ponosic odpowiedzialnosc za to, ze robotnicy z PKP chca wiecej, wiecej i wiecej zarabiac? A co to w ogole pasazerow obchodzi??? Zreszta, jakiz maja oni (pasazerowie) REALNY wplyw na wysokosc zarobkow kogokolwiek na PKP??? Polska to specyficzny kraj. Z (paradoksalnie) ultraprawicowymi najwiekszymi zwiazkami zawodowymi, z "prawem do strajku" rozwinietym do absurdu, z polityka wyrzucania szefa za bledy pracownika (ma poleciec minister, poniewaz szeregowy pracownik nie dopilnowal swych obowiazkow). To chore. Takie dzialanie znamionuje skrajna glupote i nieodpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 16:53 Polska to specyficzny kraj .. . bo takie półgłówki tez w niej mieszkają Odpowiedz Link Zgłoś
hoxara Re: Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda.. 13.12.07, 17:01 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > Polska to specyficzny kraj .. . bo takie półgłówki tez w niej > mieszkają A jakos bardziej merytorycznie i sensownie? Niekoniecznie o tych polglowkach (kogokolwiek masz na mysli, swa uwaga), ale o tym, co zostalo napisane w kwestii "wolnego prawa do strajku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Bardziej merytorycznie i sensownie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 19:33 > A jakos bardziej merytorycznie i sensownie? Bardziej merytorycznie i sensownie będzie, jak przestaniesz się czepiać słówek/fragmentów wyrwanych z kontekstu odwracając na lewą stronę ich znaczenie tylko po to, żeby móc napisać swoje wynurzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hoxara Bo myslec to trzeba umiec;) 13.12.07, 20:12 Hmm... niepotrzebnie sie denerwujesz. Zazwyczaj starasz sie (przynajmniej) pisac sensownie, wiec Twa przesadna reakcja jest dla mnie niezrozumiala. Tym bardziej, iz interpretujac me zachowanie, posuwasz sie do klamstwa - a to juz przesada. Pytanie bylo sformulowane na tyle prostym jezykiem, iz nawet osoba postrzegajaca rzeczywsistosc tak jak Ty, nie powinna miec z nim problemow (dla ulatwienia: chodzi o granice "wolnego prawa do strajku"). P.S. W ktorym momencie wypowiedz osoby o nicku "ciekawski", zostala przeze mnie wyrwana z kontekstu??? W odppweodzi na moje pytania (inna rzecz, ze calkiem zasadne w tym kontekscie, i pozwalajace na szeroka dyskusje), ona napisala cos o polglowkach, a wiec - sam przyznasz - iz trudno jest to uznac za merytoryczna odpowiedz. Niczego nie wyrwalam z kontekstu, ani nie przeinaczylam. Twoj zarzut pod moim adresem jest, zatem, nieuprawniony. Innymi slowy, mylisz sie na calej linii. A mowiac mocniej: falszujesz rzeczywistosc, posuwajac sie do klamliwych insynuacji pod moim adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Bo myslec to trzeba umiec;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:58 > Hmm... niepotrzebnie sie denerwujesz. Ależ skąd - ja się świetnie bawię. > Niczego nie wyrwalam z kontekstu, ani nie przeinaczylam. Wyrwałaś. Ba, wyrwałaś sarkastyczny komentarz i potraktowałeś go jako clou wypowiedzi. > Twoj zarzut pod moim adresem jest, zatem, nieuprawniony. > Innymi slowy, mylisz sie na calej linii. A mowiac mocniej: > falszujesz rzeczywistosc, posuwajac sie do klamliwych insynuacji > pod moim adresem. Zdanie: ------------ Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy? ------------ bez kontekstu: ------------ > Zamiast trąbić, trzeba było rozmawiać z ZDiT - no nie powiesz mi, > że się boją gadać z Tajsterem. Gadać można z kimś, kto chce słuchać, a nie zamyka się na wszelkie sugestie bo on wie lepiej "i nie musi z nikim konsultować" (cytat za ZDiT z niedzieli/poniedziałku). Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy? ------------ ma jednak zdecydowanie inny wydźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
hoxara I czytac, ze zrozumieniem, wlasciwe listy... 13.12.07, 22:20 Zaszlo nieporozumienie, drogi KR, zgubiles sie - wiec wyjasniam: w swym ostatnim poscie (z godz. 17:01) nie odnosze sie do Twych slow, ale do slow uzytkownika "ciekawego", ktore zawarl w swym liscie, pt. "Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda...", z godziny 16:53, stanowiacym odpowiedz na moj tekst z godziny 16:15. A zatem, drogi Kr: Najpierw sprawdz (!!!) O CZYM PISZE, zanim sie ustosunkujesz. W przeciwnym razie nie da sie rozmawiac, gdyz odnosisz sie do innego listu, niz ja. Nie cytuj mi swych slow, bo nie maja one zastosowania: przeze mnie komentowanymi byly wszak nie Twoje slowa, ale slowa osoby o nicku "ciekawski". Czy teraz juz rozumiesz? Dlatego tez, zarzucanie mi, ze cokolwiek z postu "ciekawskiego" zostalo przeze mnie wyrwane z kontekstu lub przeinaczone, jest strzelem kula w plot, mowiac eufemistycznie. Osoba owa nie zawarla w swym poscie NIC, ponad to, co zostalo przeze mnie zacytowane. A wiec, mowienie o "wyrywaniu z kontekstu", to gruba przesada, Kr. Poza tym, nazwanie glupawego komentarza mianem "sarkastycznego" (gdzies Ty sie tam dopatrzyl sarkazmu, rany boskie???), to juz Twoja ocena sytuacji. Ty uwazasz, ze sarkastyczny - ja uwazam, ze glupi i prosty. Ty uwazasz, ze sie bawisz - ja uwazam, ze sie denerwujesz. I tak dalej. A pytanie do Ciebie o "granice prawa do strajku", zostalo zawarte w mym poscie z godziny 16:15 (tytul: "Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda..."). Caly czas jest aktualne. Po co mialoby MPK oglosic strajk? Zeby ZDT go dostrzegl? Bez przesady. Jakim prawem jakiekolwiek panstwowe przedsiebiorstwo (zostaw MPK, mysl abstrakcyjnie), rozprozadza w taki sposob wolnosciami spolecznymi, ze z uwagi na swe checi i ciagoty decyduje o tym, czy ktos dojedzie do pracy, czy nie??? Kto im dal takie prawo??? To jest moje pytanie, Kr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Strajki??? A kto im pozwolil??? Co za banda.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:27 widze że męski narząd kopulacyjny o przerwanej ciągłości tkanek wypowiedział się merytorycznie i na temat :)) Co potwierdza opinię, że "obrońcy MPK" na tym forum to banda skrajnych chamów i prymitywów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:41 > Może strajk powinno MPK ogłosić, bo ZDiT jest ślepy i głuchy? Chyba po to, żeby MPK-usów wku..eni pasażerowie powywieszali na latarniach! Najdroższe bilety w Polsce, punktualność pod zdechłym Burkiem i to nawet wówczas, gdy nie ma żadnego remontu, a ty o strajku marzysz? Zresztą - pare miesięcy temu, MPK-owska pani rzecznik-niedorzecznik opowiadała do prasy, ile zarabiają, to nóż się w kieszeni otwiera! Jak się nie podoba, to won do Biedronki na kasę, za 8 stówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Że z każdym rokiem są coraz bardziej debilni IP: *.chello.pl 13.12.07, 16:59 Ja dzisiaj podobny scenariusz..jeden tramwaj,dalej 10 min czekania, drugi tramwaj, slimacze tempo, przy Poczcie wysiadka, bo zastoj nie do ruszenia, wiec z Krakowska Karta Miejska za 100 zapieprzam na nogach, byle zlapac cokolwiek. Jak juz rusza, to na Limanowskiego braklo chwilowo pradu..stoimy. Gó..any skladzik w koncu ruszyl, ale tylko o to, zeby nas wszystkich wywalic na srodek ulicy pomiedzy wylotem na nowohucka a cmentarzem rakowickim. Wiec ponownie, zeby nudno nie bylo na patach z KKM zaiwanianie na kolejny przystanek. I kiedy juz sie na nim znalezlismy okazalao sie, ze po raz kolejny MPK dokonalo cudu. Juz wiem dlaczego nie widac teraz kanarow w MPK. Ludzie sa tak nieziemnsko wk... ze jeden mini impuls i sklepia maske kazdemu kto sie napatoczy. I ja tez do nich przez przypadek naleze po calym tygodniu zastanawiania sie czy my k..... w Polsce mieszkamy czy w jakims Kazachstanie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 21:35 A ty jesteś typowym krakowskim bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:47 A ciebie wozi kierowca i to wypasioną fura z klimą, że nie masz bladego pojęcia, jak wygląda krakowska komunikacja? Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.idiotow Klimatyzowana bzdura. 13.12.07, 15:10 Gość portalu: ??? napisał(a): > A ciebie wozi kierowca i to wypasioną fura z klimą A odkad "wypasionym" samochodem jest taki, ktory posiada klimatyzacje????? Pewnie jeszcze, jednostrefowa. Bez przesady. W dzisiejszych czasach, klimatyzacja jednostrefowa to jest STANDARD. > że nie masz bladego pojęcia, jak wygląda krakowska komunikacja? A co ma jedno do drugiego? Uwazasz, ze jezdzenie samochodem wyklucza mozliwosc poznania "prawdy" o MPK? Wedle Twej logiki, lekarze maja przerabane. Jakim cudem oni w ogole lecza, skoro wczesniej sami nie doswiadczyli tych chorob, jakie maja ich pacjenci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Klimatyzowana bzdura. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:38 > A co ma jedno do drugiego? Uwazasz, ze jezdzenie samochodem wyklucza mozliwosc > poznania "prawdy" o MPK? No na pewno jeżdżąc fura z klimą, ma okazję się dowiedzieć, co to znaczy Bombardier, w którym nie otwierajasię okna, w 40 stopniowym upale. Trochę logiki - bo chcesz być młotem na idiotów, a sam nieźle udajesz idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosny hahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 20:31 No to jakim cudem lekarz wie, co dolega choremu, jesli nie byl w jego sytuacji? Odpowiadajac: koniecznie musisz jezdzic w smrodzie MPK, zeby zrozumiec, jakie sa problemy komunikacji? 90% jezdzacych w smrodzie nie wie, jak sie buduje rozklad, albo, jakie sa rodzaje nadwozia. Odrobine logiki, wkurzony. Mozesz byc zdenerwowany, ale nie badz glupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony toś mnie synu ubawił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 10:30 Nie tylko chodzi o tworzenie rozkładu, ale w lecie powraca jak bumerang sprawa tramwajów/autobusów z klimatyzacją. A wówczas ciecie z MPK odpowiadają, że nie widza potrzeby by takowe zakupić :/ No tak, jak się jeździ fura z klimą to się nie wie, jak wygląda jazda pancerną puchą na kołach, jaką staje się Bombardier. Nie udawaj debila, bo ktoś pomyśli że nim naprawdę jesteś. Nie interesuje mnie jak wygląda budowane rozkładu, ale widać gołym okiem, że układa go jakiś kretyn: naprawdę trzeba być matołem, żeby założyć, że w tej samej sekundzie podjedzie do przystanku 5 wozów :) I do czego mi potrzebna wiedza o rodzajach nadwozia??? PS - czyżby kolejny MPK-us na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienormalny Bombardier gorszy od stozłomki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 10:37 > Nie tylko chodzi o tworzenie rozkładu, ale w lecie powraca jak > bumerang sprawa tramwajów/autobusów z klimatyzacją. (...) > No tak, jak się jeździ fura z klimą to się nie wie, jak wygląda jazda > pancerną puchą na kołach, jaką staje się Bombardier. Przez całe wakacje - lipiec i sierpień - jeździłem "do" i "z" pracy linią #8. Starałem się trafić na rodzynki w postaci Bombardiera, bo jechało się nim znacznie przyjemniej niż składem stozłomek. Ale to pewnie tylko ja taki nienormalny jestem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosny Re: Bombardier gorszy od stozłomki? A nie od 105? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:07 Ale chodzilo nie o to, czy sklady maja klimatyzacje pasazerska czy nie, ale o to, ze nie trzeba sie kisic w smrodzie MPK, zeby znac problemy tej firmy. Kiszeie sie razem ze smierdzacym narodem nie jest koniecznym warunkiemn zrozumienia problemow krakowskiego przewoznika;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Żenujący synek jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:26 Synu, mnie naprawdę walą problemy MPK, czy rządzi tym Tajster, Klajster, czy jakiś inny komunistyczny beton. Komunikacja ma być TANIA I SPRAWNA!! Płacę, więc ku.. wymagam!!! Za coś do jasnej cholery bierzecie forsę, więc proszę świadczyć usługi adekwatne do ceny!! A nie zwalać odpowiedzialność na Żydów, masonów i cyklistów! To jest kapitalizm, nie komuna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Ojciec: dorosnij, to pogadamy jak rowny z rownym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:42 "Kapitalizm", "komuna"... a w Polsce byl kiedykolwiek komunizm? Ty w ogole zdajesz sobie sprawe, czym jest komunizm??? Widac zatem, ze niewiele wiesz: zarowno o Polsce, jak o krakowskiej komunikacji. Zadam ci jedno pytanie: kto ustala rozklady jazdy? Z innej beczki: jakie masz kwalifikacje, aby oceniac, czy usluga jest wykonywana adekwatnie do ceny, czy nieadekwatnie? Jak na osobe calkowicie nierozientowana w temacie, masz o sobie gigantyczne mniemanie. Odpusc, mlody. Bo sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Dokształć się z prawa dzieciurze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 14:57 Najdroższe bilety w Polsce a komunikacja najgorsza z możliwych :/ Tak wygląda synku komunikacja w Krakowie. Więc się nie ośmieszaj, bo ja po Krakowie jeżdżę komunikacją miejską od kilkudziesięciu lat. Kupując bilet miesięczny płacę za określoną usługę. Skoro nie jest wykonywana w należyty sposób - czytaj: spóźnienia sięgają nawet 20 minut, oznacza to, że druga strona - czyli MPK nie wywiązuje się z umowy. Czyli jest: OSZUSTEM, ZłODZIEJEM I NACIąGACZEM! W normalnym kraju, np. w USA miałbym już w ręku wyrok, zasądzający od MPK solidne odszkodowanie, hehehe Ale tu jest Polska i Kraków, i myślenie na poziomie homo sovieticus - wicie rozumicie towariszcz! > Zadam ci jedno pytanie: kto ustala rozklady jazdy? Ale MPK ten rozkład przyjmuje do wykonania, czyli - podejmuje się wozic ludzi zgodnie z tym rozkładem [jest w stanie to wykonać]. A zatem - masz z czymś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Niby z jakiego?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:51 Najgorsza komunikacja? Najdrozsze bilety w Polsce? To powiem Ci, zabawny czlowieczku, jedno: ani w krakowskim MPK nie ma najdrozszych w Polsce biletow, ani komunikacja nie jest najgorsza z mozliwych. Zreszta, co rozumiesz przez "najgorsza komunikacja"? To, ze masz jeden z najnowoczesniejszych taborow w Polsce? Niewiele wiesz, wiec sie nie osmiszaj:) Zreszta, popatrz sam, jak bredzisz: wina MPK jest to, ze sa opoznienia? Faktycznie: autobusy powinny dostawac smigla na dach, aby przelatywac nad korkami. Powinny przelatywac takze nad robotami drogowymi (pieknie "zdobiacymi" co druga jezdnie, dzieki inwencji debilnego Tajstera). A wiec, skoro to nie jest wina MPK, to nie bredz, ze MPK kogokolwiek oszukuje. Oszukiwalby wtedy, gdyby z premedytacja czynil spoznienia - a tak sie nie dzieje. Nie ma co, masz leb na karku. Szkoda, ze pusty. Nick "prawnik" jest zatem szalenie na miejscu:) Jedna prosba: nie wypowiadaj sie na tematy, na ktore nic nie wiesz, bo az zal sciska, jak sie czyta twoje brednie. Nie pisz wiec o komunikacji ani o MPK, chyba, ze poznasz fakty i przestaniesz sie osmieszac. I nie bzdurz o komunie, bo jej w Polsce nie bylo. Nie cytuj tez radzieckich socjologow ("homo sovieticus"), bo to smieszne w kontekscie twej niecheci do komuny. A generalnie: doucz sie, ewentualnie milcz, jak do mnie mowisz (by KMN). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawionygłupotą Hahahahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 07:27 To powiem Ci, > zabawny czlowieczku, jedno: ani w krakowskim MPK nie ma najdrozszych > w Polsce biletow, To ci powiem śmieszny dzieciuszku, że 2,50 zł za bilet jednorazowy to są NAJDROŻSZE bilety w Polsce. > Zreszta, co rozumiesz przez "najgorsza komunikacja"? To, ze masz > jeden z najnowoczesniejszych taborow w Polsce? Niewiele wiesz, wiec > sie nie osmiszaj:) Nowoczesność taboru synku, to tylko jeden z wyznaczników. Sam się ośmieszasz pisząc, że krakowska komunikacja jest najlepsza tylko dzięki temu, że ma najnowocześniejszy tabor. > Zreszta, popatrz sam, jak bredzisz: wina MPK jest to, ze sa > opoznienia? Faktycznie: autobusy powinny dostawac smigla na dach, > aby przelatywac nad korkami. Opóźnienia są też tam, gdzie nie ma żadnych remontów i korków!! Wytłumacz mi np. powody "spacerowej" jazdy TRAMWAJU na torowisku ul. Wielickiej czy Teligi :)) Więc czyja wina? > Nie pisz wiec o > komunikacji ani o MPK, chyba, ze poznasz fakty i przestaniesz sie > osmieszac. A ty znasz fakty??? Chyba dokładnie tak, jak pan Starowicz, gdy chodziło o funkcjonowanie komunikacji nocnej! Że konieczna była cala akcja, z nakręceniem dramatycznego filmiku, pokazującego jak to w rzeczywistości funkcjonuje. Bo do tej pory i MPK i ZDiT twierdziło, że wszystko jest super. Rozmowę uważam za skończoną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Clown. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:24 Bobasku, a więc popatrz sobie na ceny komunikacji miejskiej w Szczecinie - to ci, chłopaczku, rura zmieknie. Nie dosc, ze w Szczecinie jezdzi sie tylko "na czas", to jeszcze za godzinny "zwykly" to 3,40; a na "pospieszne" to 6,80. Zestaw to sobie z cenami krakowskimi za godzinny. Jesli dla Ciebie godzinny w Krakowie jest drozszy, niz 6,80 - to znaczy to, ze nie masz pojecia nie tylko o miejskiej komunikacji, ale i o matematyce. A "nie- godzinny"? Tez Krakow nie jest najdrozszy: popatrz sobie chocby na Plock, kmiotku, gdzie za JEDEN PRZEJAZD zaplacisz od 2 do 5,40. Jeszcze jakies pytania? Rada dla ciebie: cumel w paszcze, grzechotke w lapke i smaruj do podstawowki uczyc sie racunkow. Bo, jak na razie, liczenie ci nie idzie. Nie napisalem nigdzie, ze krakowska komunikacja jest najlepsza. Napisalem tylko, ze ma jeden z najnowoczesniejszych taborow w Polsce. Jesli dla ciebie to zadna wartosc, to faktycznie - nie masz pojecia o tym, o czym piszesz. Opoznienia sa tam, gdzie nie ma remontow ani korkow? To daj przyklady - chetnie sie posmieje. Pomijam juz, ze przewidzenie korka jest niemozliwoscia (jesli nie ma do tego robot drogowych, ani wypadku). Ale ty juz o takich niuansach wnioskowania nie masz pojecia, wiec piszesz glupoty ("spacerowa jazda tramwaju" - dla ciebie, to jest prekosc rzedu ilu km/h?). Ja nie musze "uwazac za zakonczona". Ja sie toba swietnie bawie, chlopczyku. Juz nie chcesz mnie rozsmieszac? Szkoda. A tak dobrze ci szlo. Gdybys jeszcze mial czapke spiczasta, to mialbys robote w cyrku murowana: nikt by sie nie polapal, ze nie jestes cyrkowym clownem, tylko zwyklym przemadrzalym kmiotkiem, jakich masa na polskich ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenua Re: Bombardier gorszy od stozłomki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:22 Przejedź sie "bombką" w 40 stopniowym upale w południe. Zwłaszcza tym "starszym", co się w nim okienka nie otwierają. To zatęsknisz za złomsetką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosny Ojciec, pyry kopac a nie na forum pisac. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:05 Raz jeszcze przeczytaj, ojciec, co napisalem: to prosty tekst, wiec nawet taka intelektualna niedojda jak ty sobie z nim powinna poradzic. A jak zachcesz odpowiedziec, to pisz na temat. Pisalem o tym, ze nie trzeba jezdzic w smrodzie MPK, zeby znac problemy MPK. Dowod? 95% jezdzacych w smrodzie MPK nie ma o MPK pojecia, co oznacza, ze jezdzenie w smrodzie MPK nie jest koniecznym do poznania bledow i wypaczen tej firmy. Teraz pojales? Nie trzeba sie kisic w autobusie, mozna jechac klimaryzowanym samochodem - a wie sie wiecej o problemach MPK, niz 95% jezdzacych komunikacja miejska. I tylko o to chodzilo, a nie o klimatyzacje. Odpusc ojciec, jak masz problemy z rozumieniem. Forum to nie miejsce dla umyslowych paralitykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenua Pyra mów o Wielkopolsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:21 Ty najwięcej wiesz o tym, jak funkcjonuje krakowska komunikacja, siedząc w Wielkopolsce :/ > 95% jezdzacych w smrodzie MPK nie ma o MPK pojecia, co oznacza, ze > jezdzenie w smrodzie MPK nie jest koniecznym do poznania bledow i > wypaczen tej firmy. A mnie goowno obchodzą błędy i wypaczenia MPK. Mnie obchodzi by komunikacja była TANIA I SPRAWNA!!!! Kartoflany cieciu! I mnie to zwisa kalafiorem jak to zrobią!! Płacę, to ku.. wymagam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Jak juz, to "w Mielkopolsce". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:36 Blad - nie siedze w Wielkopolsce. Odpowiedzialem tylko w manierze stylistycznej, jaka narzucil moj rozmowca ("synku"). Zreszta, odpowiedzialem w sposob spotykany w gwarze kazdego miejsca w Polsce, nie tylko Pyrlandii. A nawiasem mowiac: o krakowskiej komunikacji rzeczywiscie duzo wiem. Dlatego, z tym "kartoflanym cieciem" to mow do lustereczkaka przed ktorym codziennie rano wyciskasz pryszcze, zanim sie w szkole pokazesz. A nie do mnie. Acnosan kup, czy cos...? Bedziesz piekny. Zero pryszczy. Raz jeszcze: w mym liscie chodzilo o wykazanie, ze mozna znac problemy komunikacji miejskiej bez koniecznosci podrozowania nia. Cofnij sobie watki, to zrozumiesz o czym pisalismy. Poszlo o to, czy podrozujac wygodnym samochodem mozna zabierac glos w sprawie komunikacji. Ktos uznal, ze nie mozna. Ja uznalem, ze mozna. Swe zdanie motywuje tym, iz sam fakt jezdzenia krakowska komunikacja nie jest koniecznym elementem do poznania jej wad i zalet. 95% z podrozujacych komuniacja miejska nie wie o nicj nic. Rozumiesz? Nic. Nie wiedza kto odpowiada za rozklad tras, a kto za wykonanie uslugi. DLatego zwalaja cala wine na MPK, co jest koszmarnym bledem. Jak zatem widzisz, z samego jezdzenia komunikacja miejska, jeszcze nikomu rozumu nie przybylo. Gnicie w smrodzie rodakow w upalne dni nie daje zadnego asumptu do poznania zagadnienia, a wiec, czy jedzie sie klimatyzowanym samochodem, czy tez dusznym Jelczem, szanse na poznanie wad i zalet sa analogiczne. Placisz i wymagasz? Ale czego wymagasz? I od kogo??? Mam propozycje: zanim znow stwierdzisz, ze "placisz, to wymagasz", poznaj najpierw przedmiot rozmowy. Dowiedz sie choc troche o zasadach podzialu kompetencji miedzy MPK a ZDiT; popatrz na rodzaje taboru (nie powielaj bzdur o tym, ze krakowski transport miejski nie ma klimatyzacji), a potem pogadamy. Mniej maniery, wiecej madrosci, panie "zenua": bo jak na razie, to panskie slowa sa wlasnie zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
hoxara Chyba w Wielkopolsce? (n/t) 18.12.07, 20:17 Gość portalu: R. napisał(a): > 95% z podrozujacych komuniacja miejska nie wie o nicj nic. Rozumiesz? Nic. Nie wiedza kto odpowiada za rozklad tras, a kto za wykonanie uslugi. DLatego zwalaja cala wine na MPK, co jest koszmarnym bledem. Jak zatem widzisz, z samego jezdzenia komunikacja miejska, jeszcze nikomu rozumu nie przybylo. Ciebie to dziwi? Logika oparta na przekonaniu, ze "sie placi, sie wymaga" jest pospilita i nader popularna. W zjawiskach spolecznych, ludzie przejawiaja owczy ped, pisal juz o tym LeBon w latach 20 XX wieku. A wiec, nie tylko bezmyslnie krytykuja, ale i uprawiaja krytykanctwo (narodowa cecha Polakow). Z kolei pelna racje masz w tym, iz nie trzeba jezdzic miejska komunikacja w Krakowie, aby znac jej problemy: jezdzenie komunikacja nie jest automatycznym przekazaniem wiedzy o tych problemach (co widac z nieprofesjonalnych wypowiedzi, chocby na tym forum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawionygłupotą Przemądrzały synek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:11 Tatko załatwił pracę w krakowskim MPK? Jak ja jeździłem już do pracy komunikacją miejską w Krakowie, to ty synku z pieluchą w zębach latałeś, albo u tatuśka przeskakiwałeś z jądra na jądro. > Raz jeszcze: w mym liscie chodzilo o wykazanie, ze mozna znac > problemy komunikacji miejskiej bez koniecznosci podrozowania nia. No najłatwiej kolego układa się rozkład siedząc na tłustym doopsku przy biurku i biorąc z kiężyca wiedze, jak to wygląda w rzeczywistości. Gdyby MPK rzeczywiście prowadziło rzetelne badania potoków pasażerów, to rozkład wyglądałby zupełnie inaczej. Chyba, że badania są prowadzone [jakoś dziwnym trafem od wieków nie widziałem żadnego ankietera, zwłaszcza w godzinach największego natężenia ruchu] tylko po to, by się paru durni nie nudziło w pray. Tylko sobie wyszli rozprostować kości. I żeby się nie przemęczyli - puszcza się ich w tych godzinach, gdzie nie ma ruchy w tramwajac/autobusach, żeby byli w stanie policzyć, że jedzie 5 pasażerów. > Dowiedz sie choc troche o zasadach podzialu kompetencji miedzy MPK a > ZDiT; popatrz na rodzaje taboru (nie powielaj bzdur o tym, ze > krakowski transport miejski nie ma klimatyzacji), a potem pogadamy. Z punktu widzenia prawa mogę mieć to daleko i głęboko w poważaniu panie MPK-owski przemądrzałku. Nawet jeśli ZDiT układa rozkład, to MPK go "przyjmuje do wykonania" - czyli przyjmuje że jest w stanie to wykonać. Więc o czym synuś rozmawiamy? Oczywiście, wg Ciebie, nie jeżdżąc komunikacją, jestem w stanie stwierdzić, że połowa motorniczych/kierowców nadaje się zaledwie do kierowania furmanką, bo jeżdżą jak ostatnie matołki. Tak, tak, rozkład najlepiej się układa zza biurka, bez żadnych "badań w terenie" i potem mamy kwiatki, że przez remontowane Rondo Mogilskie można przejechać w 2 minut w godzinach szczytu, czy to, że w jednej sekundzie do przystanku może podjechać 5 autobusów. Conajmniej jakby to układał nie fachowiec, a blond cizia, której walory intelektualne sprowadzają się do wielkiego biustu i długich nóg. I pianie z zachwytu nad nowoczesnymi Bombardierami, które w upale zamieniają się w saunę na kołach. Ale wg specjalistów z MPK klimatyzacja w Bombardierach nie jest potrzebna. "Fachowość" poprzedniej pani rzecznik MPK wychodziła, jak dostawało się od niej pismo, i to nie tylko osoby prywatne ale i instytucje - błędy ortograficzne i stylistyczne, jakby maturę z polskiego dostała "z amnestii". Więc bądź łaskaw do mnie nie chrzanić o "fachowcach". A "pyry" to typowe dla Wielkopolski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. W Tobie niestety madrosci ani za grosz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:55 Coz...chetnie bym odpowiedzial na to, co napisales, ale juz w pierwszym zdaniu okresliles swa "inteligencje" i "poznanie tematu". A zatem, pytanie sprawdzajace, skoro mnie tak dobrze znasz: czy jestem blondynem? No widzisz: o komunikacji miejskiej masz pojecie takie samo, jak o mnie. Nie osmieszaj sie, bo zal patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawionygłupotą Żal cie czytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 07:32 Ile ci Pilszczek płaci za obronę MPK w necie żałosny klakierze? Gdyby MPK i ZDiT wiedziały jak funkcjonuje komunikacja [co rzekomo ma być prawdą wg twoich twierdzeń żałosny synku], to nie byłaby konieczna akcja tych dwóch kolesi z kręceniem filmiku, pokazującego ścisk w komunikacji nocnej. A co do twoich wywodów o pryszczach - jakoś bardziej ode mnie jesteś zorientowany w specyfikach je zwalczających :)) Mnie wymienione przez ciebie nazwy nic nie mówią :)) Bo od lat nie mam powodów, by ich używać, w przeciwieństwie do ciebie. I jeszcze jedno - pracuję w firmie przewozowej. Gdybyśmy funkcjonowali tak jak MPK i ZDiT, to dawno by nas na rynku nie było. Żegnam Tylko się nie udław wazeliną na cześć MPK :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:33 Zabawny kmiotku, twoje bezrobocie jest twoim problemem. Ja (odpukac) na bezrobociu nie jestem, ale nie boj sie - w MPK nie musze pracowac. Obawiam sie, ze ciebie nawet tam by nie przyjeli. "Firma przewozowa"? MPO?:) Strach sie bac, jak sie czlowiek orientuje, jacy ludzie zabieraja nasze smieci. Jesli ty masz problem z zalapaniem, ze krakowska komunikacja nocna ma wady inne, niz panujacy tlok - to znaczy, ze albo nigdy z niej nie korzystales, albo faktycznie opierasz sie tylko na wiedzy z Internetu. A w Internecie masa rownie madrych jak ty chlopoczykow, wypisuje glupoty, a tacy kmiotkowie jak ty, wierza w nie swiecie, miedzy przekladaniem jednego kubla smieci, a drugiego kubla smieci. Pryszcze; wybralem dla ciebie rozwiazanie najlepsze. Czlowiek inteligentny potrafi wypowiedziec sie na kazdy temat, ty - niekoniecznie. Jak bedziesz mial cos madrego do napisania, to napisz. Na glupotki podobnie do tego listu od ciebie, nie bede odpisywal. Za stary na to jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłoki90 Re: . IP: *.floraland.pl 21.12.07, 16:22 aleś się zdenerwował - uważaj bo ci żyłka pęknie i co wtedy- jedyny żywiciel rodziny .... jedź chociaż raz nocnym autobusem w jakimkolwiek kierunku to zobaczysz o czym tu jest mowa- jezeli nie potrafisz panować nad emocjami to się lecz- kultura to nie jest coś o czym masz pojecie-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Musiales sie wtracic, a wiec patrz uczciwie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 16:40 Popatrz uczciwie, kto pierwszy narzucil taki ton rozmowy ("synek"). W ogole umiesz patrzec? Bo czytac ze zrozumieniem nie umiesz - czego dales wlasnie dowod (przeanalizuj co pisalem o komunikacji nocnej). Poza tym, piszesz niemerytorycznie: co masz do zarzucenia moim stwierdzeniom o komunikacji krakowskiej? Ze umiem wykazac, ze nie jest najdrozsza w Polsce - mimo tego, co jakis kmiotek usiluje mi wcisnac? A moze to, ze nie potepiam MPK w diably, jak reszta "znawcow" tutaj? Douczcie sie, zanim rozpoczniecie rozmowe. W przeciwnym razie wypadacie zenujaco. A swiat i tak nie jest takim, jaki jawi sie zza ekranow waszych komputerkow:) No i jeszcze jedno: ja sie swietnie bawie, patrzac na to, co piszecie. Zero nerwow, duzo smiechu. To zly objaw? Jesli tak, to znow go mam, czytajac twoje wypociny:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.idiotow ciekawski, ale nieciekawy. 13.12.07, 15:05 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > A ty jesteś typowym krakowskim bucem. Jak wyglada "typowy krakowski buc"? Innymi slowy, co to znaczy byc "typowym krakowskim bucem"? Jak usilujesz kogos obrazic, to najpierw pojmij sens tego, co belkoczesz. P.S. I co to znaczy "sztrucel"? Uzyles takiego slowa w jednym z maili w tym watku. Z ktorej wsi zes sie urwal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart7 Re: Paraliż komunikacyjny w centrum Krakowa IP: *.magma-net.pl 30.12.07, 20:12 nie narzekajcie! zapraszam do super miasta wroclawia:-) Odpowiedz Link Zgłoś