Dodaj do ulubionych

Ponawiam apel w sprawie mezczyzn o wzroscie 164 cm

06.08.03, 09:58
To bardzo ważna sprawa. Jestem pracownikiem naukowym ASP. Do programu
badawczego poszukujemy kobiet - 5 centyl (152 cm), mężczyzn - 5, 50, 95
centyl (164, 175, 188 cm). Jezeli znacie takie osoby prosze o kontakt
leofritz@wp.pl. Za udzial w programie placimy ok. 20 zl za godzine.
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Re: Ponawiam apel w sprawie mezczyzn o wzroscie 1 06.08.03, 10:02
      To cholernie ważna sprawa...a oni w butach czy na bosaczka...pytam bo za dwie
      dychy niewielu zechce w taki upał siedzieć w buciorach...
      To zapewne kwestia wyjątkowej wagi więc zachęcam centylowców do pomocy sztuce...
      trudny
      • leofritz Re: Ponawiam apel w sprawie mezczyzn o wzroscie 1 06.08.03, 10:10
        Badania beda przeprowadzane wieczorem, ze wzgledu na stale sztucze oswietlenie.
        • kathy38 łomatko, 5 centyl 06.08.03, 10:54
          Ciekawi mnie na czym polegają takie badania? Delikwentów się mierzy czy coś
          jeszcze?

Aha, mam 4 centymetry więcej. Aż miło usłyszeć że jestem za wysoka, hihi.
          • leofritz Re: łomatko, 5 centyl - niestety, za wysoka!!! 06.08.03, 11:40
            kathy38 napisała:

> Ciekawi mnie na czym polegają takie badania? Delikwentów się mierzy czy coś
            > jeszcze?
            >
            > Aha, mam 4 centymetry więcej. Aż miło usłyszeć że jestem za wysoka, hihi.
            >

Pomiar wykonuje sie w kilku charakterystycznych punktach antropomoetrycznych,
            najprosciej mówiac: wzrost, wys. od podstawy ramienia, łokcia, stawu
            biodrowego, stawu kolanowego, długość ramienia, głębokość pośladek-brzuch.
            • Gość: 7 Re: łomatko, 5 centyl - niestety, za wysoka!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 11:58
              czy to boli? ile trwa badanie? czy mozna negocjowac
              stawke godzinna?
              • leofritz mężczyźni 164,3 cm - poszukiwani!!! 06.08.03, 13:05
                Gość portalu: 7 napisał(a):

> czy to boli? ile trwa badanie? czy mozna negocjowac
                > stawke godzinna?

Badania sa bezbolesne - pomiar jest dokonywany za pomocą ołówka i ekierki. Po
                zlokalizowaniu punktu antropometrycznego odnosi sie miarę na tło, a potem
                odmierza sie to zwykłym metrem, czy też miarką ...Samo badanie ("zdejmowanie
                miary ") trwa ok 10 min.
                Ceny chyba można negocjować, ale o tym możemy rozmawiać dopiero po
                zakwalifikowaniu do dalszej pracy. Poza tym podposuje się umowe i jest to
                oficjalne zlecenie.
                kontakt; leofritz@wp.pl
                • Gość: 7 Re: mężczyźni 164,3 cm - poszukiwani!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 13:08
                  aha, rozumiem. ale mam jeszcze jeden problem- nie jestem
                  w stanie zmierzyc sie tak dokladnie (co do milimetra), co w
                  tej sytuacji? mam mimo wszystko stawic sie do was? a jesli
                  okaze sie, ze jednak nie mam odpowiedniego wzrostu?
                  zwrocicie mi chociaz za bilety?
                  • leofritz Re: mężczyźni 164,3 cm - poszukiwani!!! 06.08.03, 13:26
                    Za bilety Ci nie zwrócimy. Przyjezdżasz do nas na koszt własny. Wzrost nie
                    musisz mieć idealny, zakładamy tolerancję ok. 1 cm. Jezeli jesteś
                    zainteresowany napisz do mnie , prześlę ci bardziej szczegółowe informacje:
                    leofritz@wp.pl
    • Gość: Kumak Re: Ponawiam apel w sprawie mezczyzn o wzroscie 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 14:27
      Pewnie sciema aby dowartosciowac curdupl .....
      • leofritz zabawne... 06.08.03, 15:02
        Gość portalu: Kumak napisał(a):

> Pewnie sciema aby dowartosciowac curdupl ...

to nawet dość zabawne, chociaż po co dowartościowywać, jak ty to okreslasz,
        curdupli.
        jednak mylisz się, moja prosba jest prawdziwa.
        • leofritz Poszukujemy mężczyzn o wzroście ok.164 cm. 06.08.03, 15:09
          Pracownia Projektowania Ergonomicznego poszukuje kobiet o wzroście 152 cm,
          mężczyzn - 164, 175, 188 +/- 1 cm do dokumentacji fotograficznej w ramach
          programu badawczego. Udział w sesji będzie honorowany wg stawek umownych.
          leofritz@wp.pl

• leofritz Re: PILNE!! Szukamy mężczyzn o wzroście ok.164 cm. 07.08.03, 09:09
            leofritz napisał:

> Pracownia Projektowania Ergonomicznego poszukuje kobiet o wzroście 152 cm,
            > mężczyzn - 164, 175, 188 +/- 1 cm do dokumentacji fotograficznej w ramach
            > programu badawczego. Udział w sesji będzie honorowany wg stawek umownych.
            > leofritz@wp.pl
            Osoby chętne muszą być pełnoletnie.
            >
            • trudny2002 Józef Wissarionowicz 07.08.03, 09:17
              Stalin - 162 centymetry ale w sandałach masz materiał jak znalazł....
              1:1 ale siedzący jest jeszczew niejeden i dobrze się fotografuje bo sie raczej
              nie poruszy. Życzę udanych ekspozycji i wielu dodatkowych wrażeń...
              ergonomicznie trudny
              • leofritz Re: Józef Wissarionowicz 07.08.03, 14:23
                Potrzebujemy żywych ludzi...
                • trudny2002 Zdumiewasz mnie Leosiu 07.08.03, 14:50
                  leofritz napisał:

> Potrzebujemy żywych ludzi...
                  Nie bardzo rozumiem co kwestionujesz...czyżby postać Twoim zdaniem była
                  nieżywa?
                  To Ty się musisz porozglądac...a nie liczyć na to, ze sam do Ciebie przyjdzie
                  taki np. wymieniony niewielki Gruzin...
                  Zyczę sukcesów okazałych
                  trudny
                  • leofritz chyba się czepiasz... 07.08.03, 20:08
                    Dobrze wiesz, ze mam powazny problem, a próbujesz mnie wciągnąc w dyskusję o
                    Gruzinach...
                    • Gość: 7 Re: chyba się czepiasz... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 20:23
                      leofritz napisał:

> Dobrze wiesz, ze mam powazny problem, a próbujesz mnie wciągnąc w dyskusję o
                      > Gruzinach...
                      bo tez to i nacja warta dyskusji, czyz nie ?
                      • leofritz Re: chyba się czepiasz... 07.08.03, 21:18
                        To napewno dobry temat do dyskusji, ale wciąż o tym samym: szukam 5 centyla
                        męskiego-164 cm wzrostu +/- 1 cm.
                        leofritz@wp.pl
                    • trudny2002 Problem i jego powaga 08.08.03, 07:47
                      leofritz napisał:

> Dobrze wiesz, ze mam powazny problem, a próbujesz mnie wciągnąc w dyskusję o
                      > Gruzinach...
                      Szanowny Leosiu,
                      otóż anim ja myślał anim pomyślał by się czepiać. Sugerowałem jedynie iż
                      łatwiej znaleźć osobników wzrostu nikczemnego w innych rejonach. Tutaj jednak
                      nie jest t tak powszechny, a przyczyn można upatrywać wielu. Jednak nie mnie
                      się nad nimi rozwodzić, a zapewne jeślibym usiłował posądzisz mnie kolejny raz
                      o nudę, malkontenctwo i temu podobne.
                      Sugerowałem Wissarionowicza i żadną miarą (sic!) nie miałaby to być dyskusja o
                      Gruzinach...
                      Pierwsze, Ty nie dysponujesz zasobem wiedzy na wymieniony temat, a i ja w swej
                      skromności i powściągliwości nie śmiałbym podejmować tematu małego ale jednak
                      Narodu.Przy czym jeśli piszę "małego" myślę o liczebności , a nie o wzroście.
                      Zastanawia jednak to, że problem jak piszesz poważny dręczy Ciebie i sądzę iż
                      nie jedynego, a jakoś postaci centylowane nie kwapią się...
                      Ja znalazłbym czas na to aby posłuyć Ci jako obiekt jednak nijak dopasować się
                      nie da do wymogu, który dopuszcza tolerancję +/- 1cm , a miara podstawowa
                      zezwala na 164 cm.
                      Ubolewam acz nie olewam, wytrwałe dażenie do celu zapewne uwieńczysz sukcesem,
                      nie załamuj się i raduj, ze nie musisz znaleźć niewielkich , a do tego
                      powiedzmy zezowatych lub z inną zadaną przypadłością.
                      I jeszcze o nudzeniu...mam wrażenie, ze jednak jest już nieco nużące to
                      repetycyjne 164,164....przecież ludzie rosną...a tak naprawdę odpowiednich
                      wysokością bez trudności odnajdziesz w szkołach i to pewnie juz od początku
                      września.
                      No chyba, ze tobie potrzebni ludzie dojrzali...choć tu niedowierzam...
                      Miłego dnia i dużo słońca
                      trudny
                      • leofritz D Trudnego, 08.08.03, 09:32
                        Drogi T,
                        Dziękuję Ci za tak długi list i wyczerpujące omówienia wszystkich wątków
                        naszej krótkiej znajomości.
                        Niniejszym i ja jestem Ci winien kilku słów wyjaśnienia. Otóż, moje
                        poszukiwania 164 biorą się nie z mojej winy, tylko winy mojego szefa. Kiedy
                        prawie rok temu przystępowaliśmy do programu badawczego było wiadomo, że
                        będziemy potrzebować odpowiednich modeli. Parę miesięcy później przygotowałem
                        odpowiednie ogłoszenie, które na może jeden dzień zawisło na Wydziale przy ul.
                        Smoleńsk. Później mój szef stwierdził, że to za wcześnie, bo nie mamy jeszcze
                        urządzenia pomiarowego. Kiedy urządzenie było prawie gotowe, a rok akad.
                        dobiegł końca szef zarządził poszukiwania odpowiednich osób.
                        Okazało sie to nader trudne. Po piersze, trudno jest znaleźc osoby z tak
                        ściśle określ. wzrostem. Po drugie, tych osób musi być na tyle dużo , aby
                        spośród nich wybrac te, których wymiary są najbardziej zgodne z atlasem
                        antropometrycznym.
                        Okazało się, że mimo optymizmu mojego szefa na ogłoszenie odpowiedziało bardzo
                        malo osób. Największy problem stwarzało znaleźenie 5 centyli, kobiet i
                        mężczyzn.
                        Zaangazowaliśmy do akcji naszą dyplomantkę, niezwykle przedsiębiorczą i
                        zorganizowaną, której udało się znaleźć 3 małe babeczki.
                        Niestety z małymi facetami było trudno.
                        Moje bróby szukania na ulicu (były takie, nie myśl sobie!), spełzły na niczym.
                        Albo odstraszam ludzi, albo nie mam daru namawiania...nie wiem.
                        Forum okazało sie moją ostatnią deską ratunku.
                        Na mój e-mail przyszło już kilka odpowiedzi, ale niestety nie od małego faceta.
                        A czas ucieka...
                        Leoś.
                        • trudny2002 Leo 08.08.03, 09:41
                          Kiedy zartuje to żartuję. Właściwie to głównie zartuję jednak pojętnym na tyle,
                          ze świadomym iż dla jakiegoś celu jest Ci tych ileś niewysokich osób
                          potrzebnych...
                          Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu iż coś tu nie tak...no powiedzmy chcecie
                          wiedziec dla załóżmy zunifikowania miar krzesła, fotela...mebla itp. tylko
                          jeśli w miarę czasu wzrost mieszkańców jakiegoś obszaru się zmienia , a tak
                          jest, to po diabła dobierać wyjątkowe postaci dla upowszechnienie standardowej
                          miary?
                          Czy nie wygodniej zmierzyć ...powiedzmy odszukać w wojskowych komisjach
                          poborowych? I wówczas .... a zresztą zaraz mi powiesz że sobie robię jaja...
                          Powodzenia
                          trudny;-))
                          • leofritz Trudny, 08.08.03, 13:04
                            Dane ergonomiczne są stale aktualizowane. A są potrzebne, gdyż projektujemy
                            najpierw na papierze i wtedy możemy ustalić wszystkie wymiary porównując je z
                            atlasem.
                            W naszym przypadku zadanie badawcze dotyczy pracy w pozycjach wymuszonych i
                            przy wymuszonych zasiegach. To praca teoretyczna, aby spełniała normy prac
                            badawczych musi być przeprowadzona na przedstawicielach populacji.
                            L.
                            • trudny2002 Leo... 08.08.03, 13:53
                              Całkiem serio...leo zacny...pozycję możesz na mnie wymusić, ba nawet i zasięg,
                              ale jeśli zamierzasz mnie wciągać w dyskusję , która ma prowadzić do wymuszenia
                              na mnie wymaganego wzrostu...
                              Proszę, nie rób tego ani mnie, anio moim znajomym , a szczególnie kochanej
                              mojej mamie i mojemu kochanemu synowi...
                              Jestem naprawdę przekonany, ze najłatwiej wybrać precyzyjnie właśnie w
                              komisjach wojskowych...tam mają dane takie jak wzrost sprawdzone po dwa razy w
                              roku i na dobrą sprawę to przechodzi przez te komisje wiekszość mężczyzn ...
                              Cokolwiek o tym nie myśleć...
                              powodzenia, ale pomóc nijak Ci nie potrafię , bo zwyczajnie wśrod moich
                              znajomych dominują wyżsi...
                              Jednak staram się podnosić ten wątek, bo może poza wymianą zdań jeszcze się
                              trafi jakiś odpowiednio duży jegomość...
                              trudny;-))
                              • leofritz Dzięki, Trudny. 08.08.03, 15:28
                                Dziękuję za twoją troskę i dbałość. Porozmawiam z szefem dziś jeszcze na temat
                                komisji wojskowej.

Nie było moim zamiarem zmuszać Twojej szacownej rodziny, w tym małym dziatek,
                                do czynienia czegokolwiek...Mam nadzieje, ze moja konwersacja nie sprawiła
                                wrazenie, jakobym nakłaniał cię do jakichkolwiek pozycji wymuszonych...L.
                                • leofritz Re: Dzięki, Trudny. 08.08.03, 21:41
                                  Co do komisji wojskowych, mój szef powiedział, że ochrona praw osobowych stoi
                                  na przeszkodzie w pozyskaniu takich informacji. Trzeba by mieć znajomego
                                  wojskowego. L.
                      • leofritz Do Trudnego P.S. 08.08.03, 09:35
                        Na Gruzinach się nie znaqm, ale lubię jeść w restauracji na Sławkowskiej -
                        "Gruzińskie Chaczapuri (czy cośtam)"...
                        • trudny2002 Leo 08.08.03, 10:08
                          I wino Kindżmarauli...zapytaj kiedyś jeśli mają...
                          A "chaczapuri"...chinkali,lobio, ....a zresztą Sławkowska to nie Batumi ani
                          Tbilisi nawet , a już napewno nie Shatili...
                          trudny;-))
                  • garg_ul Re: Zdumiewasz mnie Leosiu 12.08.03, 00:15
                    > Zyczę sukcesów okazałych...
                    Okazałe być nie muszą. Muszą być 164, 175 lub 188 ;P

• leofritz Re: PILNE!! Szukamy mężczyzn o wzroście ok.164 cm 07.08.03, 14:23
              Pracownia Projektowania Ergonomicznego poszukuje kobiet o wzroście 152 cm,
              > mężczyzn - 164, 175, 188 +/- 1 cm do dokumentacji fotograficznej w ramach
              > programu badawczego. Udział w sesji będzie honorowany wg stawek umownych.
              > leofritz@wp.pl
              Osoby chętne muszą być pełnoletnie.
              • Gość: meszka czy to coś nieprzyzwoitego? IP: 149.156.19.* 08.08.03, 19:57
                leofritz napisał:

> > mężczyzn - 164, 175, 188 +/- 1 cm do dokumentacji fotograficznej w ramach
                > > programu badawczego. Udział w sesji będzie honorowany wg stawek umownych.
                > > leofritz@wp.pl
                > Osoby chętne muszą być pełnoletnie.
                • leofritz Re: czy to coś nieprzyzwoitego? 08.08.03, 20:08
                  Przeczytaj wszystkie teksty, a będziesz mieć obraz całości.
              • leofritz Re: PILNE!! Szukamy mężczyzn o wzroście ok.164 cm 11.08.03, 19:21
                sztucznie podtrzymuję zainteresowanie, bo wciąż brak nam 5 centyla.
              • leofritz Re: PILNE!! Szukamy mężczyzn o wzroście ok.164 cm 13.08.03, 09:49
                leofritz napisał:

> > mężczyzn - 164, 175, 188 +/- 1 cm do dokumentacji fotograficznej w ramach
                > > programu badawczego. Udział w sesji będzie honorowany wg stawek umownych.
                > > leofritz@wp.pl
                > Osoby chętne muszą być pełnoletnie.
    • Gość: wowa Re: Ponawiam apel w sprawie mezczyzn o wzroscie 1 IP: 195.150.93.* 08.08.03, 20:50
      A przecież sam prof. Gedliczka to 95 centyl, to co nie honor dać się Cześce
      zmierzyć. A może ma łaskotki?
      • leofritz Gdybyś uważał... 08.08.03, 21:38
        Gość portalu: wowa napisał(a):

> A przecież sam prof. Gedliczka to 95 centyl, to co nie honor dać się Cześce
        > zmierzyć. A może ma łaskotki?

Gdybyś uważał na wykładach i dokładniej czytał wszytkie powyższe teksty
        wiedziałbyś, że poszukujemy 5 centyla mężczyzny (164,3). Prof. jest za wysoki.
        Szukaj i pomóż nam.
        • Gość: wowa Re: Gdybyś uważał... IP: 195.150.93.* 08.08.03, 22:50
          no dobra, a poważnie to kiedyś u Artura Tajbera pozował do rysunku facet który
          na stałe pracował w zoo a był baaardzo niski, może tam poszukasz?
          • trudny2002 Wyłaźcie niewielcy wzrostem!!! 09.08.03, 20:12
            Wyłąźcie z nor i ukryć, jesteście po prostu potrzebni!!!
            No co jest, do jasnej cholery...
            Pozdrawiam Leo...
            trudny;-)))
            • leofritz Wyłaźcie niewielcy wzrostem!!! Nie wsydźcie się... 11.08.03, 09:59
              trudny2002 napisał:

> Wyłąźcie z nor i ukryć, jesteście po prostu potrzebni!!!
              > No co jest, do jasnej cholery...
              > Pozdrawiam Leo...
              > trudny;-)))

Dzięki Trudny,...podtrzymujesz mnie na duchu!
              • trudny2002 Duch duchem, ale Tobie 11.08.03, 10:01
                potrzebni przecież realni ludzie...
                Pozdrawiam
                trudny
                • leofritz Trudny, trudno - nie jest lekko... 11.08.03, 10:33
                  Widzę, ze oprócz interesującej konwersacji to forum nie pomogło mi w mojej
                  sprawie. Trudno. Nikt już nawet nie odpisuje na mój apel, ani nie pisze do
                  mnie mail'ów. Wszyscy myślą, ze żartuję albo nie ma już niskich mężczyzn.
                  Odpowiedział nawet ktoś z mojego wydziału ("wawa"), ale uszczypliwie bez chęci
                  pomocy...chyba zrezygnuję z poszukiwań na forum.
                  Miło było Cię poznać Trudny. Leoś
                  • trudny2002 Zapewne nikt i nie obiecywał, że 11.08.03, 10:38
                    będzie łatwo.
                    Trudno to zawsze i satysfakcja wyższa...jak mawiają...
                    A jeśli jeszcze kiedyś odezwiesz się w dowolnej sprawie, rad pogadam.
                    Pozdrawiam i życze sukcesów, a jeśli nawet nie to dokonań na ...miarę;-)))
                    trudny
                  • peteen bo też miglanc z ciebie, leosiu... 11.08.03, 10:44
                    jednym krakforumem opędzić chciałbyś całe badania... bo nie chce ci się (może
                    nie masz, ale wtedy nie prowadź badań) dać na ten przykład anonsu prasowego...
                    a tu pech, krakforumowe chłopaki jakieś takie typowe, średnie i wysokie, a w
                    dodatku niechętnie dające się sfotografować (czy w negliżu takoż ?)...
                    w tej sytuacji podziękuj trudnemu, że choć podtrzymuje cię na duchu...
                    niemieszczący sie w normach badawczych peteen
                    • leofritz Wyobraź sobie... 11.08.03, 10:48
                      Wyobraź sobie...że chyba damy ogłoszenie prasowe. Wcześniej mieliśmy nadzieję,
                      że jakoś prywatnie sobie znajdziemy. W tej jednak sytuacji, kto wie...L.
                      • peteen takoż powodzenia życzę... 11.08.03, 10:52
                        a jakeś juz zaistniał na krakforumie, to pozostań z nami, choć typowymi...
                        :c)
                      • leofritz gdzie dać ogłoszenie? 11.08.03, 20:05
                        W Wyborczej czy w Dzienniku?
                        Ja chcę w Wybor., a mój szef w Dz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka