Dodaj do ulubionych

Szybki internet wkrótce w całej Małopolsce

IP: *.n4u.airbites.pl 24.06.08, 00:13
zobaczcie jak się miewa projekt powiatu krakowskiego - podkrakowska sieć
teleinformatycnza. paręnaście milionów wydanych i nikt z tego nie korzysta. tu
może być tak samo. internet to przedsięwzięcie komercyjne i samorządom nic do
tego.
Obserwuj wątek
    • Gość: megas1 Szybki internet wkrótce w całej Małopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 08:15
      No to ja chyba byłem na innej konferencji. Kolega redaktor niewiele zrozumial z tego co było tam mówione - GW przestańcie wysyłać studentów!!. A z ta TEPSĄ to przegiął. 11 instytucji - to 11 operatorów telekominukacyjnych (NETIA, Exatel i miedzy innymi TPSA). Aha, Wituckiego tam nie było. Redaktorek sobie dopisał żeby więcej było ognia w tej jego "relacji".
    • Gość: tow Szybki internet wkrótce w całej Małopolsce IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 08:24
      Taa, juz to widzę... Gruszki na wierzbie. Ja nie moge sie doprosic internetu od
      2 lat bo nie ma mozliwosci technicznych (TPSA), bo drzewa zasłaniają (lokalny
      dostawca radiowy), bo transfer jest żenujący (ERA, Orange i inne). Bardziej juz
      liczę na pomysł PLAYA, moze z tego coś wyjdzie. A jak nie, to dalej bedę się
      czuł jakbym zył w najmniejszej wiosce w Bangladeszu choć mieszkam w mieście
      będacym stolica gminy. Porazka
    • Gość: Michał Phiii... ja ma 10 Mb/s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 08:26
      Więc to nic mi nie da :(. No chyba, że będzie taniej.
    • Gość: Max Szybki internet wkrótce w całej Małopolsce IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 09:47
      Autor cierpi na rozdwojenie jaźni, czy może nasi samorządowcy??? ...regiony górskie, w których firmom telekomunikacyjnym do tej pory nie opłacało się tworzyć łącz internetowych... - czyli TP S.A.!!! a dalej :
      Głównym partnerem przy budowie sieci internetowej w Małopolsce ma być Telekomunikacja Polska, która gotowa jest zainwestować w Małopolsce 50 mln euro. Czyli 30mln euro pójdzie do TP (a właściwie do France Telecom) , której wcześniej się nie opłacało podłączać internetu??? Czy autor tekstu nie był w stanie zapamiętać jakie firmy prócz TP uczestniczyły w spotkaniu? Jak to się stało że to właśnie TP będzie realizować ten projekt??? A może lepiej żeby to zrobił operator mobilny (HSDPA!!!)??? Czy samorządowcy są tak ciemni i zacofani, że uwierzyli TePsie???
      • lucusia3 Re: Szybki internet wkrótce w całej Małopolsce 24.06.08, 11:17
        To chyba jakieś żarty.
        Ja mieszkam nie na terenach górskich, ale 7 km od granic Krakowa (z grubsza po płaskim), Tepsa zakładała linię jakieś 7 lat temu (za nasze pieniądze w znaczym stopniu) i troche jej wyszło, a troche nie - widocznie się jej dobry kabel skończył i do części wsi można podlączyć szerokopasmówkę, a do częsci nie. Pewnie w statystykach wykazuje, że cały ten obszar jest przystosowany do łącz internetowych. Zreszta Tepsa sama tak myśli, chyba, że ktoś chce się podłączyć. Wtedy po podłączeniu urządzeń i wielokrotnych próbach właczenia, wychodzi, że się nie da. Koszty nie są zwracane.
    • Gość: wifi nadzieje rozbudzone , a działań ZERO !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 13:31
      samo się nie zrobi, a podobno zaangażowani są w to ci sami co w
      projekt powiatu krakowskiego.CZARNO TO WIDZĘ
    • Gość: Gosc Wspolpraca z teps-ą na pewno źle sie skonczy IP: *.lama.net.pl 24.06.08, 20:39
      to wyjatkowo nierzetelna firma, w Polsce jest juz kilku innych
      operatorow, ktorzy dbaja o klientow.
    • Gość: gość Re: Szybki internet wkrótce w całej Małopolsce IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.06.08, 20:40
      nie wiem o co kruszycie kopie, prawda jest taka,ze TP juz od długiego czasu mowi
      o inwestycjach i jako jedyna inwestuje na taką skale. chce inwestowac wiecej
      tylko chce albo partycypacji konkurencji w kosztach inwestycji albo
      zabezpieczenia przez UKE przyszłych zysków. dajmy im szanse!
      moim zdaniem dobra dla was wiadomosc a pisze to jako spoglądający z góry (z
      północy) ;)
      w moim wojewodztwie takiej inwestycji nie planuje sie, co najwyzej moge sobie
      zagrac w loterię piłkarską TP :) co zresztą uczyniłem i wam krakusy polecam
      i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka