Dodaj do ulubionych

Fronton w okolicach III Kampusu UJ

IP: 149.156.213.* 01.10.03, 13:45
a na polnoc jest piekny widok. Na cmentarz.
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: Fronton w okolicach III Kampusu UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:48
      ale za to jaki ładny ...
    • Gość: mieszkańcy zanim kupisz we Frontonie IP: *.neurosoft.net 18.02.04, 10:14
      Jeżeli zamierzasz kupić mieszkanie we Frontonie to uważaj.
      Zanim podpiszesz umowę odwiedź osiedla budowane przez Fronton (np. przy ul.
      Ojcowskiej), obejrzyj je i porozmawiaj z mieszkańcami, a może ochronisz swoje
      pieniądze i unikniesz kłopotów.
      • Gość: KitE <kite@o2.pl> Re: zanim kupisz we Frontonie IP: 217.153.104.* 24.02.04, 17:18
        znam 5 osob (nie liczac mnie), ktore beda tam mieszkac. na odwiedziny to
        niestety nie mam czasu ale bylbym wdzieczny gdybys naskrobal do mnie krotkiego
        maila. pozdrawiam
      • Gość: JACEK K Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.03.04, 16:15
        OPOWIEDZ MI CO TAM WIDZIAŁEŚ
        kadabek@poczta.onet.pl
        DZIĘKI
        • Gość: KitE <kite@o2.pl> Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.04, 10:53
          Tez o to prosilem ale niestety na tym sie skonczylo :(
          Gdyby tym razem Jacek sie odezwal ... prosze podziel sie ze mna uzyskanymi
          informacjami. Dziekuje i zycze milego dnia :)
          • Gość: KitE <kite@o2.pl> Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.04, 10:55
            przepraszam ... oczywiscie chodzi o czlowieka ukrywajacego sie pod
            nickiem "mieszkancy" a nie o Ciebie Jacku :)
            • Gość: Jacek Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.04.04, 14:35
              OK BEDZIEMY W KONTAKCIE O MOZE POŹNIEJ W BLOKU NOWYM
      • joankb Re: zanim kupisz we Frontonie 03.05.04, 13:59
        Na Ojcowskiej są kłopoty z wyegzekwowaniem tego co mielismy mieć. Nie ma
        docelowego ogrodzenia, o bramie należy na razie zapomnieć, placyku zabaw nie
        bedzie gdzie zrobić, bo przesunięto budynek, będzie czwarty budynek, z droga
        wjazdową w miejscu gdzie miała być zieleń (a sprzedawano "kameralne trzy"),
        kotłownia nie bedzie należeć do nas, a rachunki przyszły horrendalne, usterek
        bez liku! Uważajcie, firma stosuje metodę "faktów dodkonanych" - najlepiej
        pisać wstepna umowę notarialnie - i szczegółowo...
        • Gość: frycek13 Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 09:43
          Zgadzam się to chyba najgorzy developer. DAłem się nabrać!! UWAŻAJCIE!!!!!!!!
          Wczoraj rozpocząłem budowę strony na której jest też kilka informacji. Dla
          zainteresowanych: kurdwanow.internetdsl.pl
        • Gość: Hydraulic Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 18:45
          Sprawę kotłowni załatwia się tak:
          Bierzę się firmę, która wybuduje kotłownie ze swoich środków i będzie nią
          administrować, oraz sprzedawać ciepło lokatorom. Developer w ofercie często
          pisze "własna kotłownia" co noie oznacza własność tylko to, że jest lokalna.
          Tak więc lokatorzy płacą na ogół zawyżone rachunki za ciepło (wykonawca
          korzysta z kredytu), czyli w rachunku jest zysk banku, wykonawcy, dostawcy. Ale
          najwięcej zyskuje deweloper który sprzedaje niby gotowy budynek udostępniając
          jedynie pomieszczenie kotłowni. Czasem je sprzedaje wykonawcy kotłowni.
          Ciekawym jest jakie macie państwo opomiarowanie ciepła. Obowiązkowe są
          liczniki ciepła ale to droga zabawka, więc inwestor zamawia zwykłe wodomierze
          i wmawia kloentom, że to przecież to samo. Użytkownik lokalu ma prawie żaden
          wpływ na oszczędną gospodarkę ciepłem, za które mósi płacić!
          Mogę więcej.
          • malykrakusek We Frontonie jak za komuny... 09.08.04, 14:13
            Wyborcza pisze:
            "Ciepła woda w kranach i kaloryferach pochodzić będzie z kotłowni, specjalnie
            zbudowanej na potrzeby osiedla."
            Dzieki Fronton, ale takie komuchowe wynalazki w kapitalizmie sie nie sprawdzja!!!
            • ruczaj.x o czym tym piszesz? 09.08.04, 15:37
              rany co sie na odpisuje na twoje bzdury..
              Przeciez gazowe kotłownie w bloku to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie, połączenie wygody "wody ze ścianki", z ekonomią podgrzewania "wody na miejscu".
              Pomijam już kwestie niezależności.
              Centralna kotłownia gazowa równocześnie dostarcza zimą ciepło do domów. A to w połączeniu z nowoczesną izolacją jest super ekonomiczne.
            • broton Re: We Frontonie jak za komuny... 09.08.04, 21:58
              ... te malykrakus - ale ty bzdety piszesz - ty naprawdę jesteś mały ... co ma
              do tego komuna - to czysty kapitalizm ...
          • ruczaj.x no niestety... trzeba bardzo uwazac na ten punkt 09.08.04, 15:49
            umowy.

Na Borkowskiej lokatorzy pewnego dewelopera (sprzedającego mieszkania po 2200zl/m2) byli naciagani do tego stopnia, że zdecydowali sie na podłącznie do sieciowego CO. I tyle pan inwestor miał z oszukiwania lokatorów.
          • broton Re: zanim kupisz we Frontonie 09.08.04, 21:51
            Hydraulik się bardzo myli i kręci - nie ma pojęcia o czym pisze - nie lubię
            FRONTON-a z innych względów , ale to są bzdety ( nawiasem mówiąc o ile się nie
            mylę FRONTON sam sprzedaje ciepło bez pomocy "innej" firmy .
      • Gość: bubu Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:23
        ????
        • Gość: bubu Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:38
          Podobno kiwają klientow i powykonawcow ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka