Gość: olo IP: 149.156.213.* 01.10.03, 13:45 a na polnoc jest piekny widok. Na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepe Re: Fronton w okolicach III Kampusu UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:48 ale za to jaki ładny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy zanim kupisz we Frontonie IP: *.neurosoft.net 18.02.04, 10:14 Jeżeli zamierzasz kupić mieszkanie we Frontonie to uważaj. Zanim podpiszesz umowę odwiedź osiedla budowane przez Fronton (np. przy ul. Ojcowskiej), obejrzyj je i porozmawiaj z mieszkańcami, a może ochronisz swoje pieniądze i unikniesz kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KitE <kite@o2.pl> Re: zanim kupisz we Frontonie IP: 217.153.104.* 24.02.04, 17:18 znam 5 osob (nie liczac mnie), ktore beda tam mieszkac. na odwiedziny to niestety nie mam czasu ale bylbym wdzieczny gdybys naskrobal do mnie krotkiego maila. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK K Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.03.04, 16:15 OPOWIEDZ MI CO TAM WIDZIAŁEŚ kadabek@poczta.onet.pl DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KitE <kite@o2.pl> Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.04, 10:53 Tez o to prosilem ale niestety na tym sie skonczylo :( Gdyby tym razem Jacek sie odezwal ... prosze podziel sie ze mna uzyskanymi informacjami. Dziekuje i zycze milego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KitE <kite@o2.pl> Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.04, 10:55 przepraszam ... oczywiscie chodzi o czlowieka ukrywajacego sie pod nickiem "mieszkancy" a nie o Ciebie Jacku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.04.04, 14:35 OK BEDZIEMY W KONTAKCIE O MOZE POŹNIEJ W BLOKU NOWYM Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: zanim kupisz we Frontonie 03.05.04, 13:59 Na Ojcowskiej są kłopoty z wyegzekwowaniem tego co mielismy mieć. Nie ma docelowego ogrodzenia, o bramie należy na razie zapomnieć, placyku zabaw nie bedzie gdzie zrobić, bo przesunięto budynek, będzie czwarty budynek, z droga wjazdową w miejscu gdzie miała być zieleń (a sprzedawano "kameralne trzy"), kotłownia nie bedzie należeć do nas, a rachunki przyszły horrendalne, usterek bez liku! Uważajcie, firma stosuje metodę "faktów dodkonanych" - najlepiej pisać wstepna umowę notarialnie - i szczegółowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frycek13 Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 09:43 Zgadzam się to chyba najgorzy developer. DAłem się nabrać!! UWAŻAJCIE!!!!!!!! Wczoraj rozpocząłem budowę strony na której jest też kilka informacji. Dla zainteresowanych: kurdwanow.internetdsl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulic Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 18:45 Sprawę kotłowni załatwia się tak: Bierzę się firmę, która wybuduje kotłownie ze swoich środków i będzie nią administrować, oraz sprzedawać ciepło lokatorom. Developer w ofercie często pisze "własna kotłownia" co noie oznacza własność tylko to, że jest lokalna. Tak więc lokatorzy płacą na ogół zawyżone rachunki za ciepło (wykonawca korzysta z kredytu), czyli w rachunku jest zysk banku, wykonawcy, dostawcy. Ale najwięcej zyskuje deweloper który sprzedaje niby gotowy budynek udostępniając jedynie pomieszczenie kotłowni. Czasem je sprzedaje wykonawcy kotłowni. Ciekawym jest jakie macie państwo opomiarowanie ciepła. Obowiązkowe są liczniki ciepła ale to droga zabawka, więc inwestor zamawia zwykłe wodomierze i wmawia kloentom, że to przecież to samo. Użytkownik lokalu ma prawie żaden wpływ na oszczędną gospodarkę ciepłem, za które mósi płacić! Mogę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
malykrakusek We Frontonie jak za komuny... 09.08.04, 14:13 Wyborcza pisze: "Ciepła woda w kranach i kaloryferach pochodzić będzie z kotłowni, specjalnie zbudowanej na potrzeby osiedla." Dzieki Fronton, ale takie komuchowe wynalazki w kapitalizmie sie nie sprawdzja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x o czym tym piszesz? 09.08.04, 15:37 rany co sie na odpisuje na twoje bzdury.. Przeciez gazowe kotłownie w bloku to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie, połączenie wygody "wody ze ścianki", z ekonomią podgrzewania "wody na miejscu". Pomijam już kwestie niezależności. Centralna kotłownia gazowa równocześnie dostarcza zimą ciepło do domów. A to w połączeniu z nowoczesną izolacją jest super ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: We Frontonie jak za komuny... 09.08.04, 21:58 ... te malykrakus - ale ty bzdety piszesz - ty naprawdę jesteś mały ... co ma do tego komuna - to czysty kapitalizm ... Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x no niestety... trzeba bardzo uwazac na ten punkt 09.08.04, 15:49 umowy. Na Borkowskiej lokatorzy pewnego dewelopera (sprzedającego mieszkania po 2200zl/m2) byli naciagani do tego stopnia, że zdecydowali sie na podłącznie do sieciowego CO. I tyle pan inwestor miał z oszukiwania lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: zanim kupisz we Frontonie 09.08.04, 21:51 Hydraulik się bardzo myli i kręci - nie ma pojęcia o czym pisze - nie lubię FRONTON-a z innych względów , ale to są bzdety ( nawiasem mówiąc o ile się nie mylę FRONTON sam sprzedaje ciepło bez pomocy "innej" firmy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:23 ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: zanim kupisz we Frontonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:38 Podobno kiwają klientow i powykonawcow ??? Odpowiedz Link Zgłoś