Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego

IP: 83.13.74.* 25.10.08, 19:45
Witam!
Myślę o zapisaniu syna do pierwszej klasy w tej szkole, (zachęca
mnie fakt, że niegdyś sama uczyłam w dobrym liceum, sporo zdolnych
ludzi po podstawówce i gimnazjum Michałowskiego), proszę Rodziców o
opinie. Interesuje mnie wszystko poza rzeczami oczywistymi, kórych
można się dowiedzieć ze strony internetowej.
Jaka jest atmosfera i do dziecka? Jacy są nauczyciele czy sobie
radzą i czy często się zmieniają? Czy ta szkoła jest warta dość
dużego czesnego i czy lekcje są ciekawe? Jak jest na świetlicy?
Interesuje mnie też samo środowisko - czy jest normalnie czy
przeważa tendencja dzieci wyższych klas społecznych?
Będę wdzięczna za opinie,to dla nas ważna decyzja z wiadomych
względów:-)
Z góry dziekuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: anita Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: 89.108.249.* 16.11.08, 21:06
      Odradzam.Odkąd odeszła pani dyrektor - dużo się zmieniło. zarzad zafundował
      sobie remont strychu i zaplacilismy za to w czynszach. za wszystko trzeba
      placici osobno - np. za autobus na basen czy materialy pismiennicze do klasy.
      Tego nie robi sie w publicznych-to pokrywa oplata na komitet
      rodzicielski.Uwazam,ze nauczyciele sa zbyt malo wymagajacy. Zorientowalam sie,ze
      syn jest wyluzowany,ale za to nie stymulowany do wiekszej pracy. Aby nie siadl
      na laurach wykupilismy korepetycje-a to kolejny wydatek. Poza tym nayczyciele
      zbyt poddaja sie bogatym,rozkapryszonym mamuskom.Nowa pani dyrektor nie panuja
      nad tym,co sie dzieje w szkole.zastanwiam sie nad przeniesieniem syna na
      Wroclawską.Poza tym podstawowa sprawa jest fakt,czy dzieci osiagaja sukcesy po
      tej szkole,czy raczej zawdzieczaja je swoim zdolnosciom i rodzicom,ktorzy
      oplacaja dodatkowe lekcje.A szkola po prostu nie przeszkadza.
    • Gość: XXX Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: 129.35.231.* 21.01.09, 14:08
      Co za bzdury w tym poprzedni poście. Szkoła taka sama jak wszystkie
      inne. Tak na prawdę wszystko zależy od samego dziecka - jedne dzieci
      wcześniej inne później dorastają do obowiązków szkolnych. Poziom
      nauki wcale nie jest niski. Nauczyciele sprawiają wrażenie, że
      rozumieją co to jest indywidualne podejście do ucznia i jego
      problemów, oczywiście pod warunkiem, że i sami rodzice tego
      dopilnują i zainteresują się losem dziecka. Niektórym to się wydaje,
      że wystarczy zapłacić czesne, aby dziecko mieć z głowy - szkoła
      nauczy, wychowa - nic bardziej mylnego. To drodzy rodzice, jakie
      będzie wasze dziecko zależy głównie od Was samych oraz od tego, czy
      interesujecie się losem swojego dziecka, a pozostawicie go na pastwę
      losu. Jeśli chodzi o zajęcia dodatkowe - to raczej nic specjalnego
      ale zawsze coś się wybierze. Za to atmosfera jest o.k. - nie ma
      żadnych jaśniepańskich zapędów - do szkoły chodzą dzieci i
      średniozamożnych oraz tych bardziej ustawionych, jednak na co dzień
      nie widać tego specjalnie.
      • Gość: Mama Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: 83.13.74.* 23.01.09, 21:02
        To drodzy rodzice, jakie
        > będzie wasze dziecko zależy głównie od Was samych oraz od tego,
        czy
        > interesujecie się losem swojego dziecka, a pozostawicie go na
        pastwę
        > losu.

Głównie los dziecka zależy od rodziców - racja, ale nie tylko...Od
        szkoły, w której spędza parę godzin dziennie,a razem kilka lat, od
        nauczycieli, którzy je kształtują, także...Od tego jakie są lekcje i
        co się do dziecka mówi- również. Jakbym chciała dziecko pozostawić
        na pastwę losu, to do 10, albo 11 bym je zapisała...Ale nie chcę.
        Dlatego pytam o szkołę Michałowskiego, chcę wiedzieć jak najwięcej i
        jeśli podejmę decyzję: płacić miesięcznie kilkaset złotych, chcę
        wiedzieć za co i chcę mieć pewność, że to najlepszy wybór - Że
        nauczyciele stosują fajne, skuteczne metody, nie uciekają ze szkoły
        co rok i nie zmieniają się jak rękawiczki - bo są zatrudniani wg
        kodeksu, a nie KN (to przykład akurat, nie wiem jak są zatrudniani),
        że jest dobra atmosfera, że jest bezpiecznie, że są smaczne
        obiady...Pracuję blisko szkoły Michałowskiego - to także czynnik
        mający wpływ na wybór.
        Proszę o opinie, będę raz na jakiś czas zaglądać.
        Dziękuję.
    • Gość: anita Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: 94.254.176.* 05.06.09, 19:49
      MOja córka chodzi do Michałowskiego już 4-ty rok. Niektórzy nauczyciele są o;k,
      a niektórzy tacy sobie.Zgadzam się z tym,ze obecna p.o dyrektor to pomyłka. Mam
      wrazenie,ze nie panuje nad tym,co sie dzieje w szkole. Jest miło,ale nic sie nie
      dzieje. BRakuje laureatów znaczących konkursów (biblijnego nie licze). Szkoła
      jest w uśpieniu edukacyjnym. Nie robią żadnych projektów,konkursów, mają tylko
      wymianę z Holandią,a to nieiwele jak na dzisiejsze czasy. KOleżanka ma córkę w
      publicznej 1 . Tam w tej szkole aż kipi. CIągle jakieś konkursy,projekty,eseje.
      Dzieci są stymulowane do interesowania sie nie tylko podrecznikiem.Wielu
      rodzicom w MIchałowskiem wystarcza,ze jest miło. Ale ja nie mam interesu,któy
      moje dziecko mogłoby odziedziczyć i denerwuje mnie,ze za mało się tam uczy.
      • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.autocom.pl 08.06.09, 20:36
        Jesteś niezadowolana z prywatnej szkoły i jednocześnie od czterech
        lat płacisz czesne? A więc jesteś idiotką, głosuje się porftelem.
        Zmień szkołę na inna prywatną a nie szlajaj się po forach.
      • Gość: m.s Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.multi-play.net.pl 21.04.14, 21:22
        A powiem tak - skończyłam szkolę podstawową na michałowskiego, gimnazjum również. Obecnie jestem na studiach. Nie wiem jak jest obecnie, ale ja szkołę tą wspominam z łezką w oku. Projekty, konkursy, przedstawienia w obcych językach, wymiany, wycieczki - w tej szkole nigdy nie mozna było sie nudzić !! Nauczyciele byli znakomici, a w przypadku kiedy byli niekompetentni zostawali usuwani na prośbę rodziców. Mam już ponad 20 lat, a podstawówkę i gimnazjum zdarzylo mi się odwiedzić wielokrotnie - zawsze wszyscy ciepło mnie przyjmują. Przez cały okres edukacji mieliśmy wsparcie w nauczycielach, cudownej pani pielęgniarce i ciepłych paniach ze świetlicy. Byłam dzieckiem zahukanym, miałam prpoblemy z nawiązaniem kontaktu - z ludźmi z klasy z podstawówki NADAL MAM ŚWIETNY KONTAKT.

Liceum skończyłam państwowe i gdyby nie wysoki poziom języków w gimnazjum nadal miałabym problem z podstawowymi zagadnieniami (a było to jedno z "najleposzych" liceów w krakowie)

Ja bym swoje dziecko tam posłała, nie wierzę że aż tyle mogło się tam zmienić. Wciąż uczą tam Ci wspaniali ludzie, którzy uczyli mnie te pare/parenascie lat temu - wiec jak moze tam być źle?!

• Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.chello.pl 13.07.09, 11:17
      Szkoła Podstawowa im. Michałowskiego to bardzo dobra placówka edukacyjna. To
      nieprawda, że niewiele się tam dzieje - wystarczy spojrzeć na stronę
      internetową. Nauczyciele stosują różnorodne metody nauczania, organizują
      wymiany, projekty, imprezy,innowacje pedagogiczne, wyjazdy. Szkoła mieści sie w
      pierwszej piątce jeśli idzie o wyniki sprawdzianów po szóstej klasie. I co
      ważne, nie odczuwam w tej szkole tak popularnego obecnie wyścigu szczurów. Fakt,
      że czesne jest dość wysokie...
      • Gość: teresa tu sie chyba wpisal nauczyciel... IP: 188.33.83.* 27.08.09, 19:39
        o czym swiadczy sformulowanie "placowka edukacyjna".w tej "cudnej" placowce
        edukacyjnej są bardzo dobrzy nauczyciele,ale tez i tacy,którzy sie ewidentnie
        nie wysilają.Owa wspaniala strona internetowa to chyba zart. zajrzalam tam
        -nuda.Te liczne projekty w liczbie 2 chyba same świadcza za siebie. Duzy
        plus-zmiana dyrektorki. Tamta byla pomyłką.Zgadzam sie,ze maja malo sukcesów.
        Zwróciłam na to uwagę odprowadzając dziecko-zaledwie kilka dyplomów za zajęcie
        punktowanego miejsca-reszta "za udzial". Samo mowi za siebie..
        • Gość: rodzic Re: tu sie chyba wpisal nauczyciel... IP: *.chello.pl 05.09.09, 23:39
          Zmień szkołę - jak możesz odprowadzać dziecko do szkoły, z której kpisz? Skoro
          tak łatwo sądzić ci innych - zastanów się nad sobą, bo może też się nie wysilasz.
          • Gość: mirosława Re: tu sie chyba wpisal nauczyciel... IP: 188.33.59.* 11.09.09, 19:14
            Każdy ma prawo oceniać szkołę za która płaci.I przekazywać swoje doświadczenia
            innym - szczególnie jeśli ci o to proszą.Zgadzam się,ze w Michałowskim mogliby
            więcej wymagać od dzieci. Moje siostrzenice w państwowych szkołach umieją dużo
            wiecej,mają więcej sprawdzianów i kartkówek. zastanawiam się,jak moje deziecko
            wypadnie na testach. Przychodzi do domu i mówi,ze pani znowu nic nie zadała. To
            mnie niepokoi. PO teście kompetencyjnym zdecyduję czy przenieść ją do innej
            szkoły. Czasy przywiązania do "jednej placówki edukacyjnej" już dawno mineły.
            Trzeba uczyć dzieci wybierania tego,co dla nich lepsze.
            • Gość: gosc Re: tu sie chyba wpisal nauczyciel... IP: *.autocom.pl 12.09.09, 11:31
              Gość portalu: mirosława napisał(a):
              > więcej wymagać od dzieci. Moje siostrzenice w państwowych szkołach
              umieją dużo wiecej,mają więcej sprawdzianów i kartkówek.

Moze dzieci siostry są inteligentniejsze niż Twoje - bez urazy, mają
              innych ojców.W szkołach prywatnych jest zwiększona siatka godzin z
              ważnych przedmiotów,wiec dzieci moga uczyć się wiecej w szkole,a
              mniej w domu.W klasie 16 osobowej jest łatwiej dotrzeć do
              każdego,niż w klasie 30 osobowej,dzieci korzystają więcej na lekcji.
              Do szkoły prywatnej dzieci posyła się na zasadzie opinii
              szeptanej,typu lekarz Kowalski ma dziecko w szkole prywatnej i jest
              zadowolony,więc wielu jego kolegów lekarzy też tam posyła
              dziecko.Kazda negatywna opinia szeptana natychmiast odbije się na
              renomie,więc spokojnie,nie zaszkodzisz żadnej szkole bluzgając w
              internecie,ani też nie wypromujesz żadnej szkoły w internecie.Ten
              wątek nikomu nie zaszkodzi ani nie pomoże.Ludzie zdecydowani na
              szkołe prywatną nie szukają opinii na forach,tylko wśród znajomych z
              tego samego poziomu społecznego.
              • Gość: Mama Re: tu sie chyba wpisal nauczyciel... IP: 83.13.74.* 13.09.09, 14:23

Gość portalu: gosc napisał(a):
                > Ludzie zdecydowani na
                > szkołe prywatną nie szukają opinii na forach,tylko wśród znajomych
                z
                > tego samego poziomu społecznego.

A jak się nie ma znajomych z tego samego poziomu społecznego...???
                Sugerujesz, że na forach się nie pyta o szkołę...Jak się np. posiada
                męża pracującego X lat za granicą, przysyłającego dwa razy więcej
                kasy niż zarabia lekarz Kowalski - to co wg opinii szeptanej?
                Strasznie mnie denerwuje taka klasyfikacja.

> Ten
                > wątek nikomu nie zaszkodzi ani nie pomoże.

Może niektórym chociaż coś uzmysłowi...Jednym to, że jak Ci się
                szkoła nie podoba, przepisz dziecko i nie bluzgaj na forach. Innym
                natomiast fakt, że "szufladkowanie" dzieci może być dla niektórych
                rodziców potencjalnych uczniów np. zniechęcające i budzić obawy
                kolejnego szufladkowania -pod względem ciuchów firmowych, marek
                telefonów komórkowych itd.
                Podkreślam, że ani nie chcę tej szkole zaszkodzić w internecie, ani
                jej wypromować. Rozpoczynając wątek, chciałam się jedynie dowiedzieć
                czy warto płacić dość wysokie czesne wzamian za usługi, które szkoła
                proponuje-biorąc pod uwagę różne czynniki. Tylko tyle.

To zdanie nie było do mnie, ale trochę mnie rozbawiło:-))))))))))
                > Moze dzieci siostry są inteligentniejsze niż Twoje - bez urazy,
                mają
                > innych ojców.

Skąd wniosek, że dzieci siostry tej Pani/Pana mają innych ojców, a
                nie ojca - jednego, tego samego?

Pozdrawiam!
                • Gość: gosc Re: tu sie chyba wpisal nauczyciel... IP: *.autocom.pl 13.09.09, 20:25
                  Gość portalu: Mama napisał(a):
                  > A jak się nie ma znajomych z tego samego poziomu społecznego...???

To Twój problem, Twoje dziekco, Jego życie, Twoja decyzja.

• Gość: gość ! IP: *.chello.pl 14.09.09, 22:53
                    1Te rozmowy schodzą na dość niebezpieczny tor i zaczyna robić się nieprzyjemnie.
                    Dobrze znam tę szkołę i znam również kilka innych krakowskich szkół prywatnych.Z
                    całą pewnością na Michałowskiego świetnie uczą języków obcych, mają bardzo dobre
                    wyniki sprawdzianów końcowych, mają stałe grono pedagogiczne i opiekę
                    (psycholog, pielęgniarka, lekarz).
                    Warunki pracy nauczycieli są korzystne. Nauczyciele w większości bardzo solidni
                    i życzliwi.
                    Czy dzieci się skarżą? zapytajcie ich, oni na pewno wydadzą sprawiedliwą ocenę.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: przedszkolanka coz za chamskie wpisy! IP: 188.33.159.* 13.10.09, 19:22
                      Czytajac je juz widze jaki "przekroj" rodziców chodzi do tej szkoly.Oglądałam ją
                      w maju. Rozbawiły mnie powieszone na korytarzach gazetki i zdjęcia oraz
                      okolicznosciowe wystawki. Z roku 2005,2006,2007. To mnie rozbawiło-wyrazny
                      sygnal jak bardzo pracowici nauczyciele tam pracuja. Przez dwa lata nie znalezli
                      czasu,aby zmienic gazetki..Ten kto gasi w chamski sposob dyskusje pewnie sam
                      czerpie profity z funkcjonowania w tej placowce. Do roboty prosze państwa. na
                      tym polega "prywatna inicjatywa'-płace,wymagam i mówie o tym,co mi sie nie
                      podoba.Na tym polega kapitalizm. Gdybym wczsesniej poczytala te wpisy
                      oszczedzilabym czas na zwiedzaniu tejze "placówki".Moja
                      przyjaciółka-nauczycielka (szkoła publiczna) do dziś wspomina opowieść o
                      gazetkach z 2005 roku jako powod do nieustajacych szyderstw z prywatnych
                      placowek. Ktore biora kase, a w zamian daja to,co publiczne. Choc moja kolezanka
                      twierdzi,ze jej dyrektorka dostałaby zawalu na widok tych staroci..
                      • Gość: rodzic Re: coz za chamskie wpisy! IP: *.chello.pl 13.10.09, 19:33
                        Ja chodzę do tej szkoły. Należę do tego "przekroju", o którym pisze
                        "przedszkolanka". Odpowiadają mi gazetki z poprzednich lat, tym bardziej,że są i
                        aktualne. To dobrze przedszkolanko, że wybrałaś inną szkołę dla dziecka. A sama
                        sobie po wsze czasy zaaplikowałaś przedszkole. Pewnie robisz śliczne gazetki...
                        Mam nadzieję, że koleżanka koleżanki, ich dyrektorka i koleżanka mają się dobrze.
    • Gość: adam zduniak złodziejka-sekretarka IP: 94.254.204.* 28.11.09, 13:41
      pracowała w tej szkole. Prokuratura postawiła jej zarzyty 26.11.09 roku.Pani
      wyprowadziła z kasy 129 tysiecy złotych-proceder trwał rok. Pojawia sie
      pytanie:jaki musi być w szkołe Michałowskiego w Krakowie burdel w papierach
      skoro nikt tego nie zauwazył" ani dyrekcja,ani księgowa,ani prezes
      stowarzyszenia.Fakty mówią za siebie.Szkoła wprost "cudowna"
      • Gość: niestety Re: złodziejka-sekretarka IP: *.autocom.pl 05.12.09, 15:18
        Ta informacja mnie naprawdę poruszyła i obnizyła moje zaufanie do
        szkoły,brak nadzoru w szkole jest wyraźny,i to nie tylko sprawka
        poprzedniej dyrektorki-idiotki.120 tysięcy to kupa pieniędzy,mozna
        za to było wyremontować boisko szkolne już duzo wczesniej.Niestety
        to szkoła prywatna-prawdę mowiąc prezes może robić z pieniędzmi co
        chce,przegrać w kasynie,wpłacić na ratowanie szarych fok itp.Nowa
        pani dyrektor ubrana na poczatku roku w letnią wydekoltowaną
        sukienkę nie sprawia wrażenia profesjnalistki-całkowity brak
        poczucia czasu i miejsca.
    • Gość: matka Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: 204.124.181.* 03.04.10, 19:51
      Szkola pozuje na elitarna z dobranymi dziecmi.Tymczasem przyjmuja
      kazdego,kto ma pieniadze.W tej chwili szkola jest terroryzowana
      przez wielodzietna rodzine,dzieci z tej rodziny =
      bitki,krew,przemoc,glowa rodziny wyglada jak narkoman,ale co tam,dla
      zarzadu liczy sie brzeczaca kasa.wiem o dwojce dzieci,ktora od
      wrzesnia bedzie zmieniac szkole na wroclawska,z powodu tej
      wielodzietnej rodziny.Kto chce zapisac dziecko do klasy,niech
      najpierw sprawdzi,czy tam nie bedzie dziecka z tej wielodzietnej
      bogatej rodzinki.
      • Gość: Me Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: 77.236.0.* 13.05.10, 12:04
        Nie zmieniajcie na Wrocławską tam jest jescze gorzej...
      • Gość: Katarzyna Jantos to koszmar za nasze pieniądze IP: 46.113.34.* 16.12.10, 16:53
        zimne obiady,chamskie dzieci,którym nauczyciele nie zwracają uwagi. I nauczyciele bez inwencji. Prezes zarzadu zajmuje sie polityka, a nie szkołą.Juz kilku rodziców pozabierało swoje dzieci. Przekonali się na czym polega uroda tejże placówki.
        Jeśli jestes rodzicem,ktory zapłaci za wszystko,byle wrzucic gdzies dziecko na 9 godzin i miec swięty spokój,to ta szkoła jest dla CIEBIE!!!
    • Gość: Jan Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.ptrhosting.com 16.06.10, 20:23
      W tym roku w obu zerówkach były znane wszystkim afery z
      dziećmi "szczególnej troski".Własnie dzwonił znajomy,do zerówek na
      nowy rok liczba uczniów spadła o ponad 30%,złe wieści się szybko
      rozchodzą.
      • Gość: Ewa Adamska wypadek w szkole IP: 109.243.65.* 07.01.11, 19:07
        Moje dziecko dwukrotnie uległo wypadkowi w tej szkole.Raz koleżanka skoczyła jej na brzuch.Wypadki się zdarzają,ale nikt nas o nim nie zawiadomił,sami wyruszyliśmy na SOR,bo dziecko skarżyło się na ból brzucha.Drugi raz-piłka na wf złamała palec.Powiadomiono nas o tym przy odbiorze dziecka ze szkoły czyli parę godzin po wydarzeniu. Żeby była jasność:rozporządzenie Ministra Edukacji mówi, że o wypadku należy niezwłocznie zawiadomić opiekunów prawnych dziecka.Dyrektor szkoły wręczył nam protokół powypadkowy (którego kolejne punkty są określone tym samym rozporządzeniem MEN).Brakowało w nim dwóch punktów:informujących nas o prawie do odwołania i możliwości zgłoszenia uwag do protokołu.Ponieważ pismo zobaczył nasz prawnik-złożyliśmy odwołanie. Jako rodzice jesteśmy zbulwersowani faktem,że szkoła w której opłacamy czesne i składamy się na pensje m.in Pana Dyrektora wręcza nam dokument sporządzony niezgodnie z rozporządzeniem MEN z 2003 roku.
        • Gość: mama córki Re: wypadek w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 19:49
          Dziwi mnie, że ktoś komu nie podoba się szkoła nie zabierze z niej dziecka. Mnie też się parę rzeczy nie podoba, ale bez przesady, żeby wypisywać takie bzdury na forum. Nie podoba mi się jako matce mającej córkę w tej szkole, że tak jest oczerniana szkoła i nauczyciele. Wcześniej chodził mój syn i z pełną świadomością wiedziałam gdzie wysyłam córkę. Uważam, że to jedna z lepszych szkół, komu się nie podoba to do widzenia, nikt na siłę w niej nikogo nie trzyma. Myślę, że prawda nie jest taka oczywista jak tu ją Państwo przedstawiają. Tylko jaki jest tego cel?
          • Gość: tatulek Re: wypadek w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:17
            Aleś durna! Nie chcesz słuchać źle o szkole, bo tam chodzi Twoja córka? Nie obchodzi Cię prawda? A po co maja przenosić dziecko? Oni zawinili? Powinni posunąć szkołę o odszkodowanie,żeby się nauczyli,że jak dziecko ma wypadek to w try miga mają psi obowiązek zawiadomić rodzica.
            A czemu służyło wywalenie ze szkoły cateringu z PPP?Albo ściemnianie przy zwrotach za zieloną szkołe? Jeszcze mocno tkwisz w socjalizmie koleżanko.Płacisz-wymagasz.Jakbym chciał takiego traktowania,to bym posłał dziecko do osiedlowej szkoły. Nie musiałbym wyskakiwać z takiej kasy co miesiąc.
            • Gość: mama córki Re: wypadek w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 13:03
              A skąd wiesz jaka jest prawda? To, że usłyszałeś ją od znajomej mamusi nie oznacza, że ona taka musiała być. Ja często spotykam się w pracy z ludźmi rozmijającymi się z prawdą dla własnej wygody i zaszkodzenia innym. Tym nie mniej wydają świadectwo o sobie i swoim dziecku. Naucz się dystansu i szanowania innych. Nie podoba Ci się szkoła? To po co trzymasz w niej dziecko skoro jest taka zła?! To chyba nielogiczne, skoro płacisz i Ci się nie podoba, to idź tam, gdzie będziesz zadowolony. Pewnie jesteś tatusiem z linii - ja jestem lepszy od tych nauczycieli. Widać to po osądach - mnie nazywasz durną, bo jesteś anonimowy... jak dziecko!
          • Gość: mama Re: wypadek w szkole IP: *.com 22.06.11, 16:08
            W szkole jest kilka porąbanych mamulek. Dzis na zakonczeniu roku dzieci nie mialy gdzie siedziec, bo mamulki zlozyly swoje ciezkie tylki na miejscach przeznaczonych dla dzieci. Rano umordowaly sie makijazem, wiec musialy siedziec, sloma w butach, tylek na stolku.

A, ktora tak wojuje w tym wątku, ubrala wlasne dziecko w dzins, inne dzieci na galowo i elegancko.

Nie dajcie sie zwariowac, szkola ma plusy i minusy, jak kazda, my jestesmy zadowoleni.
        • kasia_dom czy ktoś zapisał dziecko do 1klasy na 2011:) 11.02.11, 11:51
          Witam serdecznie,
          Mam córeczkę z rocznika 2005,zastanawiam się nad wyborem szkoły w Krakowie,wstępnie zapisałam ją do szkoły Michałowskiego,przyjęto ją do pierwszej klasy,chętnie zapoznamy dzieci które też tam pójdą:)żeby było raźniej wkroczyć w świat pierwszoklasisty:)
          pozdrawiam,Kasia kasia_dom@gazeta.pl
          • Gość: ADAM Re: czy ktoś zapisał dziecko do 1klasy na 2011:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 15:10
            jak widac zdeterminowanych nie brakuje.
            my odliczamy juz dni,nie mozemy sie doczekac opuszczenia tego badziewia. od trzech lat,od momentu odejscia Pani Dyrektor ta szkolka stacza sie po rowni pochylej..rozsmieszyl mnie fakt,ze pan prezesik nie moze od paru lat zainstalowac porzadnego placu zabaw na zwirze za szkola,ale wepchal sie do rady miasta. do kolekcji nieudacznikow-pasuje swietnie.Wybierzemy gimnazjum STO.czerwcu! przyjdz jak najpredzej! i adios michalowski
            • Gość: ojciec Re: czy ktoś zapisał dziecko do 1klasy na 2011:) IP: *.leaseweb.com 03.03.11, 09:01
              > Wybierzemy gimnazjum STO.

Masz na mysli ten zespol szkol,gdzie instruktor zamordowal ciezarna uczennice?
              • Gość: wkurzony prezes-polityk IP: *.garinet.pl 20.05.11, 20:56
                Szkołą podstawową im. Michałowskiego rządzi najgorszy radny tej kadencji (wg rankingu Gazety Krakowskiej).Jeśli jest kiepskim radnym, to jak myślicie-jakim jest prezesem?Kosi kase i lata spełniac swoje ambicje w Urządku Miasta,razem z innymi darmozjadami. Ciesze sie,ze kończymy szóstą klasę. Teraz wybieramy Academosa.W szkole nieustający bałagan i nauczyciele,którzy odbębniają swoje-i do chaty gotowac obiad dla meza i dzieci. W szkole nuda-nic sie nie dzieje.
                • Gość: Rodzic Re: prezes-polityk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 13:23
                  Fajne,normalne ,bezpieczne gimnazjum,nauczyciele przyjemni do dyspozycji........wiem co pisze.......syn własnie zdał do 3klasy.......z przyjemnością chodzi do szkoły,a jest dużym indywidualista,zespół szkół ze STradom nie umyawa sie do piet........oczywiście pisze o szkole im.Michalowskiego.
                • Gość: Wylwia76 Re: prezes-polityk IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 17:21
                  ok, prezes może i jest polityk, ale prezes nie uczy naszych dzieci, a wykwalifikowani nauczyciele, którzy jednak znają się na swojej pracy i zarzucić im niczego złego nie można. Przychodze po synka i widzę, częste konkursy, jakieś ciągłe imprezy, które mobilizują tez nas rodziców do uczestniczenia w życiu dziecka, dla chcącego rodzica-nic trudnego. A to chyba się liczy, mój syn świetnie się tam czuje już drugi rok.
                  • Gość: adam-bis Re: prezes-polityk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 13:24
                    Angielski jest o'k,choć wkurza mnie,ze musiałem wynajać korepetytora,bo dziecko nie nadazało. Niektórzy nauczyciele się przykładają,ale moja droga jeśłi w szkole brakuje kółka historycznego,biologicznego,polonistycznego-to o czym my mówimy?
            • Gość: Rodzic Re: czy ktoś zapisał dziecko do 1klasy na 2011:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 13:12
              Nie polecam sto na STradom.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: lajkonik Re: zartujesz.. IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 19:47
                Jestes nauczycielem? Bo twoj wpis smierdzi mi ustawką.Wlasnie sie okazalo jak nasze dzieci sa uczone.Moj syn lecial na samych prawie piatkach,a egzamin zdal beznadziejnie,tak jak cala szkola.Moje wnioski:dostawal oceny na wyrost,bo nauczyciele zamiast uczyc,podlizywali sie uczniom i rodzicom.Co z tego,ze bylo milo,skoro teraz moze sie pozegnac z wymarzonym liceum? A STO mialo w tym roku swietne wyniki..Poczytaj gazety.Michalowski nawet sie nie zalapal do dziesiatki najlepszych gimnazjow.
                • Gość: akrola Re: zartujesz.. IP: *.152.141.125.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.06.11, 22:45
                  Nie żartuję! Są na III miejscu w Małopolsce pod względem wyników z testu szostoklasistów. Pisałam o podstawówce, niestety nie orientuję się jak "stoi" gimnazjum. Niestety lub bardziej stety - nie jestem jeszcze na etapie.
    • Gość: tata maćka Re: wypadek w szkole IP: 94.254.248.* 12.01.11, 19:55
      slyszalem o tym.niech sie pani nie daje.tez mam wrazenie,ze zapominaja kto im placi.to co sie działo z powodzia pokazalo jak sie nami przejmuja.
    • Gość: mama Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.14, 20:10
      Wiem że post jest już dodany dawno, ale swojej opinii nieomieszkam napisać: Mój syn chodzi już tam do szóstej klasy ale, nigdy nie usłyszałam od niego o szkole nic dobrego. czesne wynosi 840zł i są to pieniądze
      wyrzucone w błoto. Stan wnętrza szkoły pozostawia wiele do życzenia, chodzą tam dzieci bogatych polityków tudzież biznesmanów, jak rodzice zarabiają mniej niż 5 tyś zł na miesiąc to ,,jesteś biedakiem". W różnych sprawach interweniowałam już kilkanaście razy np.: Nauczyciel za plecami ucznia z resztą klasy odwołał go jako przewodniczącego, Nauczyciel daje wyższe oceny uczniowi którego bardziej ,,lubi". Nie jestem przewrażliwioną mamą ale znam panie które w przypadku ,,czwórki" w dzienniku latały do nauczyciela, i zawsze w sprytny sposób dziecko takowej oceny nie dostawało. Podsumowując, razem z synem odliczamy już tylko dni do czerwca, żeby zakończyć wszelkie stosunki z tą szkołą. Dyrektor i kadra nauczycieli mają okropne Ego, a synowie krezusów wyzywają lub biją innych uczniów. Zdecydowanie nie polecam!!!
      • Gość: anonyme Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.centertel.pl 22.12.14, 16:48
        Temat co prawda nt. podstawówki ale ja chętnię wspomnę o gimnazjum.. Podobnie jak w podstawówce, kto więcej zapłaci, tym większe ma przywileje. Nauczyciele nie przywiązują zbytniej uwagi do konkursów (ilość osiągnięć jest równie mała). W szkole można spotkać mnóstwo rozpuszczonych gó...arzy którym kultura to słowo obce. Oprócz tego PODOBNO niektórzy uczniowie mają styczność z narkotykami.. Krótko mówiąc: oszczędźcie dziecku stresu i emocji, nie wybierajcie tej szkoły!
      • Gość: tata Re: Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego IP: *.play-internet.pl 03.03.16, 16:43
        POTWIERDZAM
        to wszystko jest prawda
        standardy pedagogiczne a zwaszcza wychowawcze odbiegaja o wspolczesnych norm
        a dzieci maja bardzo dobre wyniki poniewaz prawie wszyscy chodza na korepetycje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka