Dodaj do ulubionych

Laserowe usuwanie blizn

07.03.15, 12:24
Witam,
chciałabym zapytać, gdzie w Krakowie można w przyzwoitej cenie usunąć laserowo bliznę?
Ktoś może polecić klinikę?? Mam szpecącą blizną na twarzy(około 3cm^2) i potrzebuję kilku zabiegów, dlatego szukam kogoś sprawdzonego, kto miał podobny zabieg.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • sylwlan Re: Laserowe usuwanie blizn 30.03.15, 15:47
      Jeśli chodzi o bezinwazyjne usuwanie blizn polecam Scarlet RF. Poddałam się temu zabiegowi w Karboklinice w Szczecinie, natomiast z tego co znalazłam w internecie, Czas Kobiety w Krakowie wykonuje te zabiegi. Z całego serca polecam, miałam szpecącą bliznę na policzku, która wyraźnie stała się płytsza i o wiele mniej widoczna już po 1 zabiegu.
    • liliana.brodowicz Re: Laserowe usuwanie blizn 07.04.15, 17:28
      Mogę polecić Vesunę, usuwałam tam rozstępy i efekt był znakomity :)
      Ja byłam w Bonarce ale w Krokusie też mają salon.
      • asia_krk Re: Laserowe usuwanie blizn 21.04.15, 11:19
        Potwierdzam, szczególnie polecam umówić się z Panią Anią :)
        • natalii244 Re: Laserowe usuwanie blizn 22.04.15, 14:54
          Dzięki dziewczyny! :)
      • agnieszka501 Re: Laserowe usuwanie blizn 18.06.15, 15:49
        Mój znajomy miał usuwane blizny laserem w Estetice na Sławkowskiej w Krakowie, faktycznie blizny znacznie się zmniejszyły a były duże, tak ze usługa była rzetelna i profesjonalna. Tak ze polecam.
      • t_r_y_t_o_n_k_a Re: Laserowe usuwanie blizn 28.09.15, 13:24
        a jak cenowo wyglada usuwanie blizn w vesunie?
    • aanfall Re: Laserowe usuwanie blizn 08.07.15, 14:11
      Wiekszosc info na forach to bzdury i wpisy reklamowe głownie obecnie laser i peelingi(broń Boże tego robić)!!

Blizn nie da sie pozbyc a polepszyc ich wyglad tylko nieznacznie NIESTETY wiem co mówie bo mam na twarzy 4cm i od początku powstania blizny bardzo skrupulatnie o nią dbam i poszła kupa kasy na to.

Lasery nieskuteczne do tego drogie i zostawiaja czerwona skore prez b dlugi czas wyglada to gorzej niz przed.. Efekty no zobaczy pani za rok albo dluzej tzn tyle ile zwyczajnie goi sie blizna i blednie naturalnie troche Żenada!!

Chirurg b duze ryzyko ze bedzie gorzej a do tego ZAWSZE wtedy blizna nowa po operacji usuwania starej jest dluzsza ? opinia 2 najlepszych plastykow w PL..

Co daje efekt na gojenie plastry silikonowe, chronic przed sloncem min 12 miesiecy + masaz min 10min dziennie jaka masc obojetnie bo chodzi o masaz a nie te niby cudowne skladniki

Peelingi,mascie z cebuli i innych cudow to dzialaja na zadrapanie od kota a nie blizne po szwach np kolagen dla naiwnych zdesperowanych ktorzy chca dac sie okrasc

Pozdrawiam NIE DAJCIE sie OKRADAC sepa ktorzy zeruja na tragedii ludzi ktorzy nie moga uzyskac pomocy!!

wpis z moich doświdaczeń i niech mi jakis gamoń powie ze jest inaczej to poprosze zdjecie pokazujace rezultaty tylko nie retuszowane i sciagane z zagranicznych stron jak to u nas w tych pseudo estetyki gabinetach.. taralala prosze djecie aha po zadrapaniu od kota to moze to wyglada prosze pokazac mi zjecie głębokiej rany i słabo widocznej blizny...

CZUWAJ!!
      • chusteczka82 Re: Laserowe usuwanie blizn 28.11.15, 11:13
        Ja właśnie jestem w trakcie, bo wiadomo, że w zależności od głębokości blizny potrzebna jest różna ilość takich zabiegów. Korzystam z salonu Vici Clinic w Krakowie i tam właśnie doradzono mi laser ResurFX. Miałam już 2 zabiegi jak na razie jestem zadowolona z efektu i myślę ze jeszcze tylko 2 razy i wystarczy. Polecam bo słyszałam, że aktualnie jest promocja 1+1 gratis :)
        • Gość: blablabla Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.hsi.kabel-badenwuerttemberg.de 28.11.15, 13:38
          A co? vici klinik juz tak bardzo cienko przędzie, że nie stać ich na normalną reklamę, tylko robi zenujące podchody na różnych forach? Mam nadzieję, że nikt się nie nabierze na ich pseudo promocje. To jeden z najgorszych salonów w Krk, pod wzgl zabiegów i obsługi.
      • michalinka72 Re: Laserowe usuwanie blizn 07.12.15, 10:41
        Akurat lasera nigdy nie próbowałam, więc się nie wypowiem, ale co do maści i kremów, to wypróbowałam już kilka, jedne z lepszym inne z gorszym skutkiem. W każdym razie, na pewno trzeba o bliznę dbać codziennie, a nie tylko jak nam się przypomni. Trzeba ją chronić przed słońcem, masować. Warto przeczytać sobie www.i-lekarz.pl/najlepsza-masc-na-blizny-pooperacyjne-potradzikowe/ i sprawdzić, czego się już spróbowało. Chociaż nie ukrywam, że najważniejsze są pierwsze miesiące.
    • agac.ik Re: Laserowe usuwanie blizn 29.11.15, 21:01
      ja laserowo usuwałam bliznę w klinice miracki ale w warszawie. maja jako jedyni w polsce laser picosure który dzieki swojej innowacyjnosci potrafi usunac nie tylko blizny ale i tatuaze czy makijaz permanentny. ja jestem bardzo zadowlona z zabiegu bo miałam okropnę bliznę z czasów dzieciństwa w widocznym miejscu i wkoncu mogę ubierać się jak tylko chcę!
    • Gość: bzdura Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.gemini.net.pl 19.12.15, 09:59
      Proponuję, żeby właściciel Vici Clinik zainwestował w normalną reklamę, moze wtedy znajdzie się ktoś naiwny. Klientów trzeba szanować i nie wciskać im bzdur i żenującego poziomu usług oraz prostackiej obsługi. Wciskanie kitu nie pomoże, chocby było pierdyliard promocji.
    • wera.1989 Re: Laserowe usuwanie blizn 20.01.16, 14:29
      a poza Krakowem gdzie mozna w przystępnej cenie usunąć blizny??
    • aanfall Re: Laserowe usuwanie blizn 11.03.16, 14:58
      Nie ma możliwości by blizna zniknęła - laser nie pomoże a bardzo często pogorszy sprawę to tylko marketing
      Wytniesz to będzie nowa większa blizna i proces gojenia od nowa, przeszczep skory=większa blizna, jak blizna wypukła to silikon jak wklęsła to nie bo pogłębi ja, dermapen i nakłuwanie nie skuteczne, maści mogą polepszyć sprawę najlepsze są z wit A i z aloesu zwykle tanie z apteki ew cos z allantoiną lub maść propolisowa te drogie reklamowane maści to nieskuteczne badziewie Ale NIC nie sprawi ze zniknie nauka nie zna na to sposobu - uwaga na zabiegi typu laser czy peeling wydasz dużo kasy a możesz naprawdę nieodwracalnie zniszczyć twarz najlepiej poczekać po 2 latach ostatecznie blizna dopiero dojrzeje i wtedy zazwyczaj o wiele lepiej wygląda CHRON PRZED SLONCEM MIN ROK ZAKLEJAJ JA PLASTREM WTEDY SIE TRWALE NIE ODBARWI I NIE DRAZNIJ ZADNYMI SRODKAMI NAJLEPSZE JEST SZARE MYDŁO jeśli jest wklęsła to wstrzykniecie kwasu hialuronowego jest dobre inne wypełniacze są niebezpieczne nawet własny tłuszcz!

GDYBY CIE KUSIŁO NA ZABIEG LASEROWY KONIECZNIE PRZECZYTAJ DYSKUSJĘ OSÓB PO TYCH ZABIEGACH Z MARKETINGOWCAMI OD LASERÓW,w linkach do dyskusji dziesiątki przypadków z Polski i całego świata, zabiegi robione przez dyplomowanych i doświadczonych lekarzy w renomowanych gabinetach a nie z kuponu grupera u cioci zdzisi w garażu, wyniki badań medycznych, przypadki prawdziwe zwykłych osób (nie zdjęcia modelowane z galerii gabinetu/kliniki z laserami) z opisami i zdjęciami osób po laserach zdjęcia przed i po, opinie, też zdjęcia kilka lat po, były nawet przypadki samobójstw przez konsekwencje tych zabiegów: najlepiej czytaj od postu z daty:
      gość 2015.08.17 [20:37] LINK DO DYSKUSJI PONIŻEJ PRZECZYTAJ!:
      f.kafeteria.pl/temat/f18/laser-frakcyjny-dziala-p_4248119/21
      wklej też gdzieś ten post jak natrafisz na inne forum o tej tematyce można uratować komuś nawet życie bo ludzie nie wiedzą o tym jak wielkie ryzyko jest tych zabiegów(poważnie nieodwracalnie zeszpecona twarz to duży problem, alienacja społeczna, wyobcowanie, ostracyzm społeczny, ograniczone kontakty międzyludzkie, depresja, a może i nawet samobójstwo - twarz to pierwsza i ostatnia rzecz w kontaktach międzyludzkich a skutki tych zabiegów są nieodwracalne - twarzy nie da się zakryć koszulką! PRZECZYTAJ JEŚLI CHCESZ WIEDZIEĆ JAKIE JEST RYZYKO LASERÓW i pamiętaj lekarz nie ponosi absolutnie żadnej odpowiedzialności za to co Ci zrobi tymi zabiegami!
    • Gość: Tamara Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.16, 10:39
      Laserem można osiągnąć najlepszy efekt. Moja córka chodziła do krakowskiego salonu Vici Clinic. Miała 3 zabiegi ale blizny były dość głębokie. W Vici dysponują wysokiej jakości sprzętem- laserem ResurFx. Sam zabieg podobno jest bolesny ale maścią Emla można znieczulić skórę.
    • drlegrand Re: Laserowe usuwanie blizn 10.10.17, 14:32
      Dobór odpowiedniej metody zabiegowej zależy od typu blizny, jej wielkości, głębokości, obszaru na jakim się znajduje. Trzeba być świadomym tego,ze zabiegi nigdy calkowicie nie zlikwidują blizny lecz mogą ja zminimalizować do 70~80 %.Na pewno trzeba się uzbroić w cierpliwość, ponieważ zwykle potrzebujemy kilku kilkunastu zabiegów. Bardzo ważne jest, żeby przed zabiegiem przeprowadzic dokladny wywiad i omówić wszelkie przeciwwskazania.
      Aesthetic Clinic Dr Legrand
    • Gość: matcia Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.exnor.eu 11.10.17, 15:01
      Witam,
      polecam gabinet na sławkowskiej przy rynku. Usuwam bliznę na kolanie laserowo, ale szczerze mówiąc nie pamiętam którym laserem mam robiony zabieg, bo mają tam jakieś dwa. Byłam na konsultacji i na miejscu Pani kosmetyczka dobrała mi sprzęt.
      Miałam zrobione dwa zabiegi i i jak na razie jestem zadowolona, zobaczymy co dalej.
    • Gość: KIQU29 Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.strzyzowski.net 14.11.17, 21:53
      Ja blizny usuwałam u dr Marcina Zakrzewskiego z Kliniki Zakrzewski. Konsultacje były bardzo profesjonalne, doktor wszystko mi wyjaśnił więc wiedziałam czego się spodziewać. Efekty są nie do opisania – w końcu mogę wyjść na zewnątrz bez mocnego makijażu.
    • Gość: Marcela1978 Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.18, 10:15
      Widoczność blizn potrądzikowych można zmniejszyć za pomocą lasera. Ja zdecydowałam się na ten zabieg, bo moja twarz wyglądała strasznie… Zgłosiłam się do Dermapoint do Katarzyny Mierzwińskiej. Efekty są rewelacyjne, blizny na tyle się zmniejszyły, że teraz wystarczy zwykły codzienny podkład i nic nie widać :)
    • Gość: Werka78 Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.146.164.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.06.18, 18:26
      Ja usuwałam blizny za pomocą Lavieen - laser tulowy. Myślę, że nie ma sensu wydawać kasy na balsamy tym bardziej jak masz spore blizny. Ja niedawno miałam robiony zabieg w CZS i jestem mega zadowolona z efektów!
    • Gość: Madzia90 Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.18, 13:24
      Ja też miałam szpecącą bliznę na twarzy - pamiątka po wypadku samochodowym. Bardzo się jej wstydziłam. Na szczęście polecono mi klinikę Dr Legrand - www.drlegrand.pl! :) Usuwają blizny różnymi metodami. Sami wybiorą najbardziej odpowiednią dla Ciebie. To najlepsza placówka z jaką miałam styczność - sami wykwalifikowani specjaliści, ciepła atmosfera. Interesują się pacjentem na długo po zabiegu. No i ich oferta jest bogata. Pozbyłam się brzydkiej pamiątki, ale już za nimi tęsknię i planuje następną wizytę (i inny zabieg). :) Polecam i pozdrawiam!
      • mkobek Re: Laserowe usuwanie blizn 31.10.18, 14:38
        Z bliznami można również walczyć stosując plastry silikonowe Sutricon. Kuracja trwa około trzech miesięcy. W tym czasie blizna robi się bledsza i mniejsza, efekt zostaje osiągnięty. Ja miałem ranę po cięciu której negatywny wygląd udało mi się zlikwidować
    • wikin86 Re: Laserowe usuwanie blizn 30.12.18, 20:22
      Ja usuwałam u dr Pabiańczyka w klinice i jestem zadowolona z efektu, bo blizna stała się mniej widoczna ale nie można spodziewać się cudów po jednym zabiegu.
    • Gość: Kazia88 Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.icpnet.pl 23.01.19, 13:14
      Istnieje wiele zabiegów, które wykonuje się w celu usunięcia blizn. Nie musi to koniecznie być laser. Polecam zajrzeć na stronę centrum laseroterapii i medycyny estetycznej Neonia w Krakowie, oni wykonują różne zabiegi usuwania blizn. Poczytajcie i skontaktujcie się z ich gabinetem jeśli macie więcej pytań.
    • Gość: groszka Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.01.19, 15:36
      U mnie na szczęście obyło sie bez laseru, ale codziennie przyklejałam plastry contractubex. Nakleja się je na noc, codziennie nowy plaster. Efekt mnie bardzo zadowala.
    • kamilagontek Re: Laserowe usuwanie blizn 07.03.19, 13:28
      ja usuwama blizne na udzie w vesunie w krakowie. zrobilam juz kilka zabiegow. na poczatku przez pierwsze 2 zbiegi blizna nie ruszala i balam sie ze wyrzucilam kase w bloto, ale mialam juz wykupione 6 zabiegow bo tak pani mnie namowila. po 3 nagle zaczelo sie cos dziac. teraz jestem po 5 i naprawde wyglada to juz duzo lepiej, ale czuje ze jeszcze trzeba bedzie dokupic dwa zabiegi, jednak nie wierze zey cokolwiek inego niz laser moglo ruszyc te blizne, takze ostatecznie jestem zadowolona
    • maczuu Re: Laserowe usuwanie blizn 31.03.19, 23:43
      Usuwałam bliznę u dr Pabiańczyka ale operacyjnie bo nie było innego wyjścia, była zbyt duża i dość głęboka. Ogólnie ani po bliźnie ani po usuwaniu nie ma śladu, polecam
      • Gość: Tomasz Re: Laserowe usuwanie blizn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.20, 11:35
        Ja również usuwałem blizny w Vesunie ale w moim przypadku były do blizny potrądzikowe. Zdarzylem zrobić 2 zabiegi laserem Icone który został mi dobrany. Sam zabieg do przeżycia gojenie szybkie a efekty już widzę blizny są jeszcze ale skóra jakaś ładniejsza coś się zmienia. Z tego co wiem do lasery najlepsze na blizny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka