Dodaj do ulubionych

mieszkania w tbs złocień

IP: 195.150.130.* 27.10.03, 11:09
Mam wykupione mieszkanie na ul. Padniewskiego, termin oddania ma byc podobno
1 kw 2004. Czy ktos ma równiez wykupione mieszkanko tam?? teraz kolejna
wpłata , co tym sadzicie?? czekam na informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: mieszkania w tbs złocień IP: *.proszowice.pl 31.10.03, 16:24
      Mam tam też wykupione mieszkanko, ale wiary już nie mam na pierwszy kwartał.
      Nie wiem czy można coś zrobić oprócz złości.
      • anguilla Re: mieszkania w tbs złocień 31.10.03, 18:15
        Ja nie mam wykupionego mieszkania W TBS Złocień, ale....... Jednym z
        udziałowców TBS Złociń jest P.W. Konsmet. Mieszkam w bloku wybudowanym przez tą
        firmę. Jakość wykonania jest TRAGICZNA. Na moim bloku zmieniano cały dach, bo w
        czasie deszcze woda lała się strumieniami do mieszkań. W mieszkaniach odpadały
        tynki (i to nie jakimis drobnymi kawałkami, ale np. odpadł mi cały tynk z
        sufitu w pokoju.... i to w ciągu 5 minut), pękaja sciany i sufity, wszystkie
        elementy tzw. białego montazu są najgorsze i najtańsze z możliwych) oraz całe
        mnóstwo innych drobniejszych usterek. Przy tym wszystkim firma Konsmet wcale
        nie była chętna do usuwania usterek, a jej pracownicy byli bezczelni i
        aroganccy. Do wymiany dachu zmusiał ją dopiero moja spółdzielnia grożąc jej
        sądem.

Nie wiem kto buduje Wasze bloki, ale jeżeli to Konsmet to radzę BARDZO
        DOKŁADNIE I SZCZEGÓŁOWO sprawdzic wszystkie elementy wykończenia i wyposażenia
        mieszkań (choc w przypadku np. źle położonego tynku na suficie raczej nie ma
        jak tego zrobic.... o tym dowiecie się dopiero wtedy jak coś się stanie).

• Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 10.11.03, 08:18
        ciesze sie że znalażł sie ktos kto tez ma tam mieszkanko, co do wiary w oddanie
        bloku w pierwszym kw 2004 to tez nie jestem optymistka, bo po co by sie
        zabezpieczali do lipca 2004. Co do jakości bloku i firmy Konsmet, to mam
        nadzieje że nie bedzie tak żle, bo blok który Zlocień oddał wczesniej wyglada
        bardzo przyzwoicie. Czekam niecierpliwe na oddanie, jestesmy strasznie wkurzeni
        a;e tak jak mówisz nic oprócz złości nie mozemy, Gmina ma wykupione w naszym
        bloku ponoc ponad 100 mieszkań więc mam nadzieję że nie będę tego odciagac w
        nieskończoność.
        • anguilla Re: mieszkania w tbs złocień 11.11.03, 12:12
          Mój blok po oddaniu też wyglądał przyzwoicie... kłopoty zaczęły się dopiero po
          roku uzywania. A z zewnątrz to on nadal wygląda super.
          Dla mnie firma Konsmet to największy oszust i naciągacz.
          • Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 12.11.03, 13:08
            nie osłabiaj mnie takimi informacjami, ale powiedz czy masz własnosciowe
            miaskanie budowane przez Konsmet?? czy tez tbs?? bo ja mam nadzije że sie beda
            troche obawiac gminy, przciez ma w naszym bloku wykupione troche mieszkań
            • anguilla Re: mieszkania w tbs złocień 12.11.03, 22:14
              Mam mieszkanie własnosciowe.... za które zapłaciłam ciężkie pieniądze, a jakość
              wykonania okazała sie fatalna. Do tego firma Konsmet była bardzo niechętna
              usuwaniu usterek, które powstały w wyniku jej wałansego niedbalstwa.
              Szczęśliwie dla nich skończył się juz okres gwarancji, więc wszystkie obecne
              usterki spóldzielnia musi naprawiać na swój wałsny koszt.
            • Gość: Ella Re: mieszkania w tbs złocień IP: *.aine.pl 21.05.04, 20:11
              TBS to nędza przy mieszkaniach własnościowych.
              • Gość: Fubu Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 02.06.04, 12:31
                jesli tak uważasz to po co w ogóle sie wypowiadzasz na temat tbs, zachowaj
                swoje nędzne uwagi dla siebie, bo jest spora grupa społeczeństwa, która sie z
                nimi nie zgadza ... i ma racje
                • Gość: Ella Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.115.* 06.06.04, 18:29
                  Bo do niektórych nie dociera to, że TBS to straszne dziadostwo. Nie dość, że są
                  kiepsko wykonane, to jeszcze latami płaci się chora kasę za coś co może nigdy
                  nie być Twoje. Lepiej wziąć kredyt w banku i spłacać swoje WŁASNE mieszkanie o
                  niebo lepiej wykonane i wykończone niż TBS.
                  • Gość: goliat Re: mieszkania w tbs złocień IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 12:54
                    Tylko weź pod uwagę, że NIE KAŻDY dostanie kredyt w banku na kupno "normalnego"
                    mieszkania. W naszym kraju trzeba mieć nie lada zabezpieczenia, wysokie
                    dochody, albo bogatego tatę, żeby móc sobie na to pozwolić. Dla większości
                    ludzi TBSy (z całymi ich uniedogodnieniami) to jedyne wyjście, aby mieć gdzie
                    mieszkać. Myślę też, że do każdego dociera, że na TBS trzeba dłuugo czekać, że
                    są gorzej wykonane (choć nie zawsze!) i że się płaci "chorą kasę" za czynsz,
                    tylko po prostu nie ma wyjścia.
                    Jeżdżę maluchem i wiem, że np. BMW jest "lepiej wykonane i wykończone", ale po
                    prostu nie mogę sobie na niego pozwolić - to jest na tej samej zasadzie! Więc
                    nie obrażaj TBS'owców!
                    A co do "nigdy nie będzie Twoje"-jest projekt ustawy, który zakłada, że po
                    spłacie kredytu przez TBS mieszkanie przejdzie na własność partycypanta. Jest
                    to logiczne, gdyż żadna spółka TBS nie będzie zainteresowana utrzymywaniem 25-
                    30 letniego budynku, który już wtedy wymagał będzie dużych remontów. Lepiej
                    przecież (z punktu widzenia TBS) przekazać ten problem mieszkańcom budynku.
                    Pzdr!
                    • Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 07.06.04, 13:55
                      W zupełności się z Tobą zgadzam, sami własnie odbieramy mieszkanie w tbs , na
                      które wyłożylismy kupe kasy...i starsznie mnie denerwuja ludzie krytykujacy
                      mieszkania inne , niż własnościowe. To jest oznaka snobizmu. pozdrawiam
                      • Gość: Ella Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.115.* 25.06.04, 17:10
                        To nie oznaka snobizmu, tylko zdrowego rozsadku.
                    • Gość: Robert Re: mieszkania w tbs złocień IP: w3cache.* / 81.219.246.* 07.06.04, 20:03
                      A czy Ty będziesz w stanie utrzymać 25 letnie -30 letnie mieszkanie. Uważasz ze
                      bedzie takie ładne jak dziś ,że TBS zrezygnuje z własnosci?. O jakim Ty
                      projekcie ustawy mówisz.
                      Ja też mieszkam w TBS, czekałem 2 lata ale dzis zdecydowalismy o wyprowadzce.
                      Tak się składa ze to mieszkanie dostalismy w prezencie, nie musiałem się
                      martwic o wkład partycaypacyjny, tak tez sie składa że oboje z żoną pracujemy i
                      nie mamy problemów z kredytem na nowe lokum. TBS to w sumie dobry pomysł
                      wymagający poprawienia ustawy. wyobrazcie sobie ze innych moze irytowac
                      egzaltowane wypowiedzi osób oczekujących na TBS.Na pewno tez mieszkancy TBS
                      wpłacajacy partycypację nie maja prawa miec kompleksów, przeciwnie ta forma
                      zorganizowanie mieszkania swiadczy o zaradnosci.
                      Ja zdobyłem doswiadczenie i nauczke ze w bloku mieszkac nie chce. Miałbym
                      problem z kredytem na wiele lat i taki problem.Teraz mam działkę i bede
                      przystepował do budowy domu. Wszystko jest kwestią kasy.
              • Gość: Artur Re: mieszkania w tbs złocień IP: 62.233.210.* 03.06.04, 10:45
                Syrenka to też nędza w porównaniu z Audi, każdy kupuje to na co go stać.
      • Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 10.11.03, 08:31
        Magda! pozostaje nam ufac że wreszcie na wiosne przyszłego roku sie doczekamy.
        My wybieralismy tbs Zlocię ze wzgledu na termin oddania bloku ktory już dawno
        minął, jestem rozczarowana, ale cóż. gwarancja chyba jest to że gmina ma tam
        swoje udziały,wykupione mieszkania, blok jest budowany w technologii
        tradycyjnej, a nie z w technologii szweckiej jak innne tbs... Z reszta niestety
        z tego co wiem wszytskie tbs maja straszne opóżnienia, tylko co nas to
        obchodzi...Jezdzimy często na budowe i obserwujemy co i jak, teraz wstawiaja
        okna, jeszcze troche im zostalo w jedenj części bloku do konca stanu surowego
        ale mam nadzieję że sie wyrobia przed zimą, pozdrawiam
    • Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 26.11.03, 08:38
      witajcie! chętnie poznam przyszlych sąsiadów :), bloku ktory buduje tbs złocień
      przy ul. Padniewskiego, mam nadzieję, że na wiosnę wreszcie będzie można się
      wprowadzić. Zapewniają, że wczesniej, ale czy w cuda nalezy wierzyć ...
      • Gość: Magda Re: mieszkania w tbs złocień IP: *.proszowice.pl 25.12.03, 17:25
        Basiu, aż mi się włosy zjeżyły jak się naczytałam o tych usterkach. Ja w ogóle
        nie bywam na budowie bo po co nerwy sobie psuć, wybrałam Złocień ze względu na
        lokalizację i tylko tym się kierowałam, zresztą opinie były różne a mieszkanie
        potrzebne, jakoś słabo z porządnymi firmamii. Pozostaje nam mieć nadzieję.
        Zresztą co tam usterki jak my kluczy nie mamy!!!
        • Gość: jano Re: mieszkania w tbs złocień IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 00:44
          Jesli chodzi o terminy to nie tylko w TBS Zlocien tak jest
          w TBS Poludnie w umowie mam termin oddania 3 kw.2004 a w tej chwili mowi sie
          juz o realnym terminie 4 kw.2005 a w miejscu budowy dalej rosnie piekny sad
          • Gość: Artur Re: mieszkania w tbs złocień IP: 62.233.163.* 27.12.03, 11:04
            Pozwolenia, pozwolenia jeszcze raz pozwolenia na budowe :-)
        • Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 29.12.03, 08:42
          Madziu!! chyba nie jest tak źle jak nam sie wydaje, tymbardziej że jak wiesz,
          wypełniamy kolejne papiery :) ponoć w styczniu mamy dostać kolejną
          korespondencję co do kaucji i konkretnego terminu... odbioru, ale łachy nam nie
          robią. Budowa teraz idzie ostro, az jestem zaskoczona, okna w dużej części sa
          wstawione i zaczęli ocieplać, oby tak dalej, to wczesna wiosna mozliwa do
          odbioru pozdrawiam
          • Gość: Magda odp. IP: *.proszowice.pl 29.12.03, 19:56
            Basiu !!! taki termin zupełnie mi odpowiada, zapewne wtedy dopiero zaczną się
            dla nas prawdziwe "schody", miałam zamiar dzisiaj do nich zadzwonić ale szkoda
            moich nerwów. Czy coś wiesz na temat terminu wykańczania , jakieś szanse wyboru
            materiału co i kiedy. Strasznie mało kompetentne panie odbierają telefon trudno
            powiedzieć bym po takiej rozmowie z nimi coś więcej wiedziała. Pozdrawiam Magda.
            • Gość: Basia Re: odp. IP: 195.150.130.* 05.01.04, 08:56
              Madziu!! jesli chodzi o możliwośc wyboru materiałów wykończeniowych, to wiem
              tyle że maja byc panele w pokojach, w łazience jakieś płytki na podłodze ( i tu
              ma być jakis wybór, chyba że masz swoje to oni wtedy robią rozliczenie
              kosztów) noi w kuchnia i przedpokój terakota. Mamy znajomego który w ogole
              zrezygnował z ich propozycji tzn. chce swoja wanne itp. napisal oświadczenie
              ponoć i tbs rozlicza. Trzeba trzymać rękę na pulsie tak czy tak pozdrawiam
              • Gość: Magda Re: odp. IP: *.proszowice.pl / *.proszowice.pl 06.01.04, 20:09
                Witaj Basiu! Ja zrezygnowalam z kuchenki, ale podobno zwroty są minimalne.
                Chciałam parę przeróbek ale ciągle to jeszcze nie te czasy więcej problemów niż
                efektów. Przyznam się, że ja wolałabym mieszkanko blizej czerwca, ale znając
                ich tempo to całkiem mozliwe.
                • Gość: Basia Re: odp. IP: 195.150.130.* 08.01.04, 08:50
                  Cześc Madziu!! co do przeróbek to tez kika planujemy, ale zobaczymy co sie
                  bedzie dalo zrobić. Ja szczerze mówiąc chcialabym mieszkanko jak najszybciej,
                  bo mam dośc czekania.Optymalnym terminem bylaby dla nas wczesna wiosna, bo
                  wiadomo, dostaniemy klucze i dopiero sie zacznie, urzadzanie, malowanie itp.
                  sama wiesz, to tez troche potrwa. Ale póki co bylismy ostatnio na budowie, ida
                  do przodu, chyba sie nawet spieszą, ale do konca jeszcze , jeszcze duzo pracy
                  pozdrawiam
                  • Gość: Basia Re: odp. IP: 195.150.130.* 11.02.04, 12:49
                    mam nadzieje, ze znajdzie sie jeszcze ktos , kto ma wykupione mieszkano w tbs
                    złocien, wszystkie mieszkania sprzedane juz dawno, termin oddania sie zbliza,
                    chetnie poznam przyszłych sąsiadów :)
                    • Gość: Madzia Re: odp. IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 12:10
                      Byłam też na budowie w zeszłym tygodniu, nawet udało mi się porozmawiać z
                      jednym z pracowników. Twierdzi, że koniec marca jest pewny:) Wewnątrz ponoć
                      pracuje sporo brygad i idzie im dość sprawnie. Na zewnątrz tylko trochę
                      zwalniają jak są mrozy. A ostatnio niestety są... Pozdrawiam M.
    • Gość: XXX Re: mieszkania w tbs złocień IP: 213.17.133.* 02.04.04, 18:30
      XXXX
    • Gość: ewa Re: mieszkania w tbs złocień IP: 213.17.133.* 10.04.04, 13:18
      Czy ktoś z

Czy ktoś z Państwa wie na jakim etapie jest budowa? i kiedy będziemy się
      wprowadzać? i ilewynosi kaucja

• Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 13.04.04, 08:43
        jak to Ewo?? nie wiesz na jakim etapie jeste budowa?? przeciez juz za chwile
        sie wprowadzamy, a kaucja w zaleznosci od metrażu mieszkanka, my juz
        wpłacilismy... obiecuja że maj najpóźniej odbiór kluczy, pozdrawiam ps. z
        reszta to zalezy gdzie (na jakiej ulicy) masz wykupione mieszkanie
        • Gość: Ewa Re: mieszkania w tbs złocień IP: 213.17.133.* 16.04.04, 21:34
          Basiu dziękuję bardzo . Moim partycypantem jest Gmina. Wiem tylko tyle że
          przydzieliła mi mieszkanie przy ul. Tomickiego.Pewno wkrótce TBS mnie powiadomi
          skoro niedługo zasiedlają.Ogromnie się cieszę. Proszę mi powiedzieć czy w
          łazience i na balkonie są płytki? z czego są podłogi? jakie jest ogrzewanie?
          Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ;moje; mieszkanie.

• Gość: viki Re: mieszkania w tbs złocień IP: *.uwoj.krakow.pl 18.05.04, 15:02
            Jak dlugo czekalas na mieszkanko od zlozenia wniosku?
          • Gość: Basia Re: mieszkania w tbs złocień IP: 195.150.130.* 20.05.04, 09:04
            Ewo! pewnie juz zdążyłas sie wszystkiego dowiedziec, bo koniec maja, dawno tu
            nie zgladałam...ale mieszkanka sa ok, i wyglada na to ze bedziemy mieszkac na
            tej samej ulicy :), nie wiem tylko z którego tbsu masz przyznane mieszkanko, bo
            na Tomickiego sa dwa. My prywtanie wykupilismy partycypacje i jestesmy
            zadowoleni, że wreszcie sie doczekaliśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka