Dodaj do ulubionych

wisla - valerenga

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 19:48
inaczej, norwegia vs traktorzysci, hehe:)
2:1 dla wisly, wiecej chyba nie, bo to jednak norwedzy, no i mecz
wyjazdowy. chociaz jak valerenga da sobie strzelic 4 gole to zwatpie w
solidnosc ich futbolu.
Obserwuj wątek
    • sabbina Re: wisla - valerenga 04.11.03, 20:18
      Witaj !
      no z Górnikiem Łęczną trafiłeś idealnie !
      ja mecz zamierzam oglądać u siebie w biurze z paroma osobami !
      piwko się mrozi !
      • mikolaj7 Re: wisla - valerenga 04.11.03, 20:31
        sabbina napisała:

> Witaj !
        > no z Gu?rnikiem ŁęcznI? trafiłeś idealnie !
        mecze wisly w lidze jest latwiej typowac:) zwlaszcza jak graja z zespolami
        z drugoligowym skladem

> ja mecz zamierzam oglI?das? u siebie w biurze z paroma osobami !
        > piwko się mrozi !
        no ja jeszcze nie wiem gdzie, a trzeba znalezc dobre miejsce, w koncu
        kibicujemy 4 godziny pod rzad!!!
        mecz groclinu ciezko typowac.. ostroznie dam 3-1 dla anglikow
    • Gość: bonzaj 1-4 dla Armii Białych Traktorzystów :) (n/t) IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.11.03, 22:29
    • luckystrike valerenga-wisla 05.11.03, 11:04
      o:3 ( frankowski 2, żurawski)
      • jwoj Re: valerenga-wisla 05.11.03, 13:35
        nie wiem czy wiecie...ale ta Valerenga gra w barażach o
        utrzymanie w 1 lidze i to jest priorytetem dla trenera
        • god_save_the_queen do traktorów rodacy!!! 05.11.03, 14:41
          tractor team zbronuje boisko w norvgii 3:1
          • viking73 Cytat z prasy norweskiej 05.11.03, 15:23
            za aftenposten.no
            Motstander i UEFA-cupens 2. runde: Wisla Krakow
            Etter en nokså kjip motstander i Grazer AK i UEFA-cupens 1. runde, ba Vålerenga-
            direktør Kjetil Siem til høyere makter om en attraktiv motstander i runde
            nummer 2. Liverpool var den som fikk flest $-tegn i øynene på vår direktør,
            opptatt som han er av budsjetter og slikt. Og for alt i verden ville han slippe
            det han kalte "et øst-europeisk traktorlag". Så ble det altså Wisla Krakow fra
            Polen. Om de kjører mye traktor der nede i sør-Polen skal være uvisst, men hvis
            en spade er en spade, så er [Wisla Krakow er definitivt et øst-europeisk
            traktorlag. ]

JEST O TRAKTORZYSTACH - NIECH SIĘ NIE TŁUMACZĄ, ŻE BYŁO PRZESUNIĘCIE ZNACZEŃ.
            (to co w klamrze: Wisła Kraków to zdecydowanie wschodnioeuropejska drużyna
            traktorzystów)

På en god dag kan vi kanskje håpe på 3000 tilskuere i hjemmekampen på Ullevål.
            De som skulle gå i tanker om å reise nedover på bortetur kan få med seg
            følgende oppmuntrende ord, hentet fra
            uk.news.yahoo.com/031015/325/eb8cx.html :

Dutch police also arrested 41 Polish Wisla Krakow supporters earlier in the day
            after they found two axes, a garotte, three switchblades, kitchen knives, and
            other weapons on their bus. The supporters, who were on their way to the Wisla
            Krakow-NEC match, which the Polish side won 2-1, were sent back across the
            border, police said. Customs police had also stopped two cars full of Poles at
            the border in the morning and denied them access to the country as they were
            armed with knives and a steel bar.

Wisla Krakow gikk altså videre fra UEFA-cupens 1. runde etter å ha slått NEC
            Nijmegen 2-1 både borte og hjemme. I den hjemlige ligaen ligger de pr. i dag
            (17.10.03) på en 2. plass etter Gornik Leczna. Wisla har 18 poeng etter de 8
            første kampene. 6 seiere, ingen uavgjort og 2 tap. 18-10 i målforskjell.

Av annen info om Wisla Krakow kan vi fortelle at laget er litt eldre enn oss,
            dannet i 1906. I denne sesongen trenes de av legenden Henryk Kasperczak. Laget
            har mange store navn. Spesielt vil vi kanskje trekke frem Maciej Zurawski,
            Miroslaw Szymkowiak og ikke minst Arkadiusz Glowacki. Hjemmebanen deres heter
            Jordan's Park med en kapasitet på 9023 tilskuere. Denne Jordan er i alle fall
            ikke guvernør i California, og første innskytelse var at det kanskje hadde noe
            med tannbørsten å gjøre. Men det viser seg at det er Henryk Jordan, en sentral
            skikkelse i Krakow, som først fikk satt i stand et område å spille fotball på i
            Krakow. En av seksjonene på tribunen omtales som "grand stand for guests", og
            denne oppgis til å ha en publikumskapasitet på usle 251. Dette kan vel bli i
            snaueste laget i november?

Wisla har ellers vært et dominerende lag i Polen lenge, og har følgende
            imponerende merittliste:
            Mistrz Polski: 1927, 1928,1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003 (polske mestere).
            Mistrz Ligi: 1951 (ligamestere).
            Puchar Polski: 1926, 1967, 2002, 2003 (polske cupmestere)
            Puchar Ligi: 2001 (ligacupmestere ?)
            Superpuchar Polski: 2001 (supercupmestere?)

Wisla Krakow vant altså den hjemliga serien i fjor, og dee har også bøttevis
            med erfaring fra europacuper, i alle fall sammenlignet med oss. Tidligere i år
            spilte de kvalifisering for CL. Der møtte de Anderlecht og tapte 1-0 hjemme og
            3-1 borte. .

Når det gjelder å komme seg dit i november, så går det vel alltids et og annet
            fly. Tog skal også være mulig. Eller man kan kjøre. I følge Opel Route Planner
            på nett er det 1616 km fra Oslo til Krakow via København og Rostock. Dette skal
            ta drøyt 20 timer i effektiv kjøretid.

Vi satser på nok et avansement, selv om det nok kan bli vanskelig. Det er vel i
            alle fall grunn til å tro at de er minst like fornøyd med trekningen som det vi
            er.

For de spesielt interressert kan vi anbefale hjemmesiden deres:
            www.wisla.krakow.pl. En uendelig mye bedre og mer oppdatert side enn f. eks.
            www.vif.no

Tabellen
            9 Molde 31
            10 Lyn 30
            11 Tromsø 29
            12 Vålerenga 28
            13 Aalesund 28
            14 Bryne 22

• magazyn1 Re: URSUSY przejada po Wikingach... 05.11.03, 17:44
              ...jak nie przymierzajac Hoffman po Starej Basni!
              Ni ma sie co podniecac panowie traktorzysci,doyebiemy qtasom az dym pojdzie z
              kominow!
              Ja(to do sabbiny)tyz trafilem wynik Wisly,zreszta nie pierwszy raz i w tejze
              chwili tyz energicznie przepowiadam 4:1 dla NAS,Traktorzystow.
              Rzucam-uuup-pomysla oraganizatorom meczu rewanzowego na Reymonta:
              pomyslcie energicznie i sprowadzcie na ten mecz na stadion oryginalny
              traktor,moze byc Zetor ale najlepszy bylby Ursus i postawcie go w miejscu
              bardzo widocznym dla wszystkich a w szczegolnosci dla Norwegow!
              Mozna taki traktorek wyslac na Balice w dniu przylotu klarnetow!
              Pozdrawiam,
              Aha! Maniana bedziemy mieli mozliwosc zobaczenia Dyskobalii w meczu z MC
              na Foxsportworld.Nie wazne,ze w plery,wazne,ze zobaczymy my i wielka koopa
              ludzi na Globusie!
              Przegramy 1:4! I KOOPA!

• Gość: SEVEN Re: Cytat z prasy norweskiej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 18:39
              fajnie, ale dla mnie tylko literki wygladaja znajomo, moze bys tak pokrotce
              napisal co o nas szprechaja w norwegii?..:)
              • viking73 Re: Cytat z prasy norweskiej 05.11.03, 19:45
                Najpierw o tym, że chcieli Liwerpul ale cholera trafili na tych traktorzystów z
                Europy Wschodniej. Potem, że z Oslo do Krakowa kawał drogi (ponad 1600 km)
                20 godzin jazdy i takie tam. Wspominają też, że Wisłę założono w 1906 r., piszą
                o stadionie Wisły, że jest mały i że leży w parku Jordana, ale nie tego
                znanego sportowca. Nazwisko im sie najwyraźniej spodobało. Przestrzegają przed
                kibicami Wisły na podsawie jakieś informacji z Holandii (to po angielsku, więc
                wiesz o co chodzi). Wyliczają sukcesy Wisły w Polsce i groźnych piłkarzy
                (nazwiska wiadome: Żurawski, Szymkowiak a najgroźniejszy ich zdaniem jest
                Głowacki - czemu akurat tak - nie mam pojęcia).
                • viking73 Re: Cytat z prasy norweskiej 05.11.03, 19:48
                  Jordan nie sportowiec tylko gubernator w Kalifornii - coś mnie zaćmiło. A te 9
                  tys. to liczba miejsc dla widzów na stadionie. Krzywią się, że mały stadion:(
                  • Gość: SEVEN Re: Cytat z prasy norweskiej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 20:22
                    maly to fakt, ale jak przyjedzie ponad 500 kibicow z norwegii to sie
                    baaaardzo zdziwie...
        • Gość: SEVEN Re: valerenga-wisla IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 18:43
          to chyba njus z `przekretu sportowego`, wiec szczerze w niego watpie:D
          zreszta w zwiazku z tym, ze baraze sa istotniejsze nie wyjda na boisko i sie
          nie poloza... trudno oczekiwac, ze odpuszcza.
    • seven Re: wisla - valerenga 06.11.03, 13:52
      jeszcze niecale 5h... wlasciwie 4,5 i juz sie zaczyna...:))
      jestem coraz wiekszym optymista, nie wiem, czy to 2-1 to nie byl za niski
      typ!

btw. ktos wie po ile beda bilety na rewanz? ja bym sie chetnie wybral :D
      • Gość: bonzaj Re: wisla - valerenga IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.11.03, 13:55
        Traktory musza wygraćbo zainwestowałem rekordową sume w BiałąGwiazde.
        Bukmacherzy wystawili na wisłę kurs 2.0 przynajmniej wczoraj ,teraz już "tylko"
        1.70 co i tak jest wysokim kursem.Jeśli wisełka mnie nie zawiedzie to sięmocno
        wzbogace :)
    • seven jeszcze poltorej godziny... 06.11.03, 17:03
      emocje rosna !!!:D
      • god_save_the_queen Re: jeszcze poltorej godziny... 06.11.03, 17:09
        uważaj bo dostaniesz zawału/ataku serca i nie zobaczysz...
        • seven Re: jeszcze poltorej godziny... 06.11.03, 17:29
          god_save_the_queen napisał:

> uwaN?aj bo dostaniesz zawału/ataku serca i nie zobaczysz...
          to juz predzej w czasie rewanzu, mam nadzieje, na stadionie:)
      • magazyn1 Re: jeszcze LXXX minut... 06.11.03, 17:20
        ...do zapalenia traktorow i wlaczenia 4-o-bebnowego walca ktory zmiazdzy
        klarnetow w ich miescie na oczkach ich smisznych dziennikarzy i trenerow!
        Ja postawilem 4:1 dla Traktorzystow z Krakowa.
        Uwazam,ze Norwegowie nie chcacy ale znalezli dla Wiselki znakomita ksywe:
        TRAKTORZYSCI!!To jest to!Rozjezdzamy wszystko co sie rusza dokumentnie i
        dokladnie tak w lidze u nas jak i w europejskim tegorocznym pucharze!
        Potrzeba do przyswojenia sobie tej ksywki poczucia humoru od nas
        wszystkich,pilkarzy,dzialaczy i dziennikarzy.
        Rzucam haselko:"TRAKTORZYSCI" Wisla Krakow!
        PS.Miala kiedys koszykarska Wisla ksywe "Wawelskie Smoki"?Miala!
        Moze miec i pilkarska Wisla przydomek TRAKTORZYSCI!
        Co Wy Waszmosciowie kibicowie i kibolowie na to?
        Pozdrawiam,
        Ps2.
        Za 215 minut ogladam Dyskobalie z MC.Tutaj postawilem wynik 4:1 dla MC!
        Moze sie nie trafi?
        • god_save_the_queen Re: jeszcze LXXX minut... 06.11.03, 17:26
          niech żyją traktory!!! oto jak polski rolnik na swym stalowym... czymś podbije
          europę!!!
          tak Traktorzyści to fajny motyw :P. Zaczepiać bromy pługi i co się da!!!
          Rozgrzejemy norvegów!!! Życzę im Vietnamu na boisku -:]
          Punk'em all!!!
        • seven Re: jeszcze LXXX minut... 06.11.03, 17:32
          ci traktorzysci to sie juz powoli przyjmuja;)
          groclin, mam nadzieje, wywalczy chociaz remis.. kurde, cuda sie przeciez
          czasem zdarzaja !!!
          • seven ps 06.11.03, 17:33
            jeszcze godzina
            • magazyn1 Re: Powtarzamy wiec glosno... 06.11.03, 17:55
              ...TRAKTORZYSCI!!!Do roboty!!.
              Zapluc w rence i jazdaaaa...po nich!!
              Qrde musze z Bomblem zapierniczac na spacer zaraz aby przed monitorkiem siedziec
              i liczyc goleczki!
              "kto mogl przewidziec,ze tyle korzysci
              dali nam Norwedzy mowiac ot!TRAKTORZYSCI!"
              Pozdrawiam wsciekle!
    • Gość: SEVEN bedzie ciezko strzelic te 4 gole IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 19:19
      ktore przepowiadal magazyn:))) ale moze po przerwie wyjda z nowymi
      silami i wpakuja cos norwegom, w koncu juz byly dwie swietne okazje...
      • skks Re: bedzie ciezko strzelic te 4 gole 06.11.03, 19:32
        A czy dwie okazje można zamienić na bramkę?
        Pewnie można. To znaczy, że jest 1:0 dla Wisły?
        A o co Une grają?
        A ile tym kelnerom płacą za to "coś" co Wy nazywacie piłka nożna?
        • Gość: SEVEN Re: bedzie ciezko strzelic te 4 gole IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 20:22
          kur.., no jak mozna tak grac, ja pierd.., dwie poprzeczki. sedzia slepy, bledy
          po obu stronach boiska, no i jeszcze gorawski, czerwona kartka za
          glupote, po prostu zajebiscie
          • krzychut Re: Dawno nie widzialem... 06.11.03, 20:48
            ...tak "leszczyńskiego" meczu...
            • viking73 Traktorzyści nie zaorali stadionu :( nt 06.11.03, 20:51
    • Gość: :) niech ktoś mi naświetli genezę IP: *.compower.pl 06.11.03, 21:21
      traktorzystów
      • magazyn1 Re: co tam geneza.Paliwo bylo do... 06.11.03, 21:55
        ...doopy!Traktorzysci tak grali,przypuszczam,jak ci dawno temu w PGR-ach
        pracowali.Czyli "czy sie stoi czy sie lezy...".
        Niespodziewana niespodziewanka w wykonaniu badz co badz mistrza Polski w meczu
        z autsajderem ligi norweskiej.Nadmuchalismy se balona ktory nam yebnol
        energicznie.Ja nie przyjme do wiadomosci zadnygo tlumaczenia bo bedzie to tylko
        przyznaniem sie do winy.Ale kogo tu winic?Znowu sedziego?
        I co z tego,ze rewanza gramy w Krakowie i musimy wygrac skoro "cala Polska"
        widziala nedze i ubostwo mentalno-pilkarskie Traktorzystow!
        W rewanzu bedzie 4:O!Howgh!
        Naburmuszony pozdrawiam!Skks-a tyz,bo ni ma to jak nie znac sie na pileczce!
        • Gość: :) Dzięki. Bo tak w sumie nie oglądałem tego co należ IP: *.compower.pl 06.11.03, 22:01
          ało, by wiedzieć. Pozdrawiam
        • Gość: SEVEN Re: co tam geneza.Paliwo bylo do... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 22:05
          sedzia mylil sie w obie strony, chociaz chyba i tak wisla wyszla na tym
          lepiej... w rewanzu nie moze byc inaczej niz ostre bicie norwegow, mam
          nadzieje, ze wislacy wezma sie w garsc.

btw- traktorzystami wisle nazwali sami norwedzy :))
          • Gość: :) traktorzyści to jeszcze nic IP: *.compower.pl 06.11.03, 22:17
            kobiety traktorzyści
            kobiety na traktory
            • kathy38 Re: traktorzyści to jeszcze nic 07.11.03, 10:47
              Jeśli kobiety to traktorzystki :-)
              • Gość: :) Re: traktorzyści to jeszcze nic IP: *.compower.pl 07.11.03, 12:01
                Kasiu. A czy kobiety to ludzie?

PS
                Chyba się na Ciebie całkiem obrażą piłkarze Wisły :)
    • Gość: SEVEN GROCLIN IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 22:07
      ladny mecz graja, szybko, akcje po obu stronach, i szczescie, jakiego
      dawno nie widzialem przy okazji meczu polskiej druzyny:)) moze cos z tego
      bedzie !
      • magazyn1 Re: GROCLIN DYSKOBALIA... 06.11.03, 22:21
        ...stara sie jak moze a,ze wiele nie moze(nie umi) no to inna para kaloszoov!
        • Gość: :D Re: GROCLIN DYSKOBALIA... IP: *.compower.pl 06.11.03, 22:27
          :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD obyśmy nie przegrali
          • magazyn1 Re: GROCLIN DYSKOBALIA... 06.11.03, 22:42
            Qrde!To som yayka!1:1!
            Mila strzelil byc moze milowego gola ktory wprowadzi "Tapicerow" z drzymalowych
            do III rundy?Kapitoolnie!!!Gratoolooye juz teraz!
            Zwracam honor za tego mojego nietypowego(1:4)typa!
            Howgh!
            • Gość: :) Ołł IP: *.compower.pl 06.11.03, 22:57

jea
              • Gość: SEVEN piekny mecz IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 23:05
                ech, rownie dobrze moglo byc 3-3:) wspanialy mecz, az milo bylo patrzec!
                szkoda, ze po zejsciu niedzielana groclin juz wlasciwie nie zagrazal
                manchesterowi
              • magazyn1 Re: Ołł-zesz... 07.11.03, 20:27
                ...w morde,cieszymy sie,ze Tapicerzy sie nie zblaznili(czego nie mozna
                powiedziec o Traktorzystach)ale pamietajmy,ze jeszcze przed nimi rewanz.
                I obawiam sie,ze niestety ale Tapicerzy dadza doopy!(czego nie mozna powiedziec
                do Traktorzystach).
                Bylyby YAYA gdyby Traktorzysci odpadli!Byloby to nie do przetrawienia dla
                wszystkich a ob.Coopiala & reszte krew troista by zalala i co wtedy staloby sie
                z druzyna?Tfu,magazyn wyploovay te bluzniercze slowa!
                Z porazka Groclinian latwiej sie pojdzie pogodzic bo w koncu MC to nie klarnety
                z Osla,no i nie sa z Krakowa.Howgh!
                • Gość: :) Re: Ołł-zesz... IP: *.compower.pl 07.11.03, 20:43
                  Kiedyś na takiego elektryka mawiali "kabeluś" (bynajmniej nie od skarżenia).
                  Może zamiast traktorzyści bardziej adekwatne jest kabelusie? albo w drugą
                  stronę idąc zamiast tapicerzy np... ?

(na początku też niezły żużel na ciągnikach dali groclinianie)

może traktorzyści z dopalaczami... albo nie wiem co ?...
                • Gość: SEVEN Re: Ołł-zesz... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 21:09
                  wisla zwyczajnie nie moze odpasc, naprawde wypluj te slowa!!! raz, ze
                  wstyd, poza tym juz awansowalismy na 15 pozycja w europejskim
                  rankingu (tzn od sezonu 2005/2006 mamy dwa zespoly w el. ligi mistrzow)
                  i glupio byloby ja tak szybko stracic na rzecz norwegii... a poza tym wszyscy
                  oczekuja na naprawde wielkiego przeciwnika na wiosne, w czwartej
                  rundzie albo jeszcze dalej.
                • Gość: a i Re: Ołł-zesz... IP: *.crowley.pl 08.11.03, 15:24
                  i jeszcze nieźle spisują się przecież szopy pracze z amiki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka