Dodaj do ulubionych

Rzygać się chce już tymi supermarketami...które na

IP: *.n4u.krakow.pl 02.12.03, 21:55
dodatek straszą pustką i oplombowanymi pomieszczeniami upadłych najemców,
jak np. w Plazie, a Carrefour Czyżyny to już prawdziwa umieralnia. Może
wystarczy tych "sklepików"???!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Centrum Kazimierz IP: 157.25.138.* 02.12.03, 23:02
      Zobaczymy - ale osobiście wolę w tym miejscu Teatr Wielki Muzeum
      Krakowskie...., jednym słowem Kulturę przez duże K.
      • Gość: Lajkonik Re: Centrum Kazimierz a zabytki IP: *.acn.pl 03.12.03, 09:34
        Architekt Gilewicz opowiada o ochronie budynków zabytkowych na terenie tej
        budowy, a przecież większość z ponad 20 obiektów wyburzą - załatwili sobie
        skreslenie ich z listy zabytków u konserwatora generalnego ! dziwię się że sie
        o tym nie mówi i nie pisze w moim kochanym zabytkowym Krakowie ... oj, chyba
        bedę musiał znowu troche pohasać i pobatożyć ...
        Lajkonik
        • Gość: Stefan Re: Centrum Kazimierz a zabytki IP: *.zyb.citynet.pl 03.12.03, 13:18
          szkoda ze nie przyjrzales sie tym "zabytkom" z bliska,
          pozostanie 6 budynkow
          • Gość: Lajkonik Re: Centrum Kazimierz a zabytki IP: *.acn.pl 04.12.03, 08:38
            Przyjrzałem się, przyjrzałem, a wczesnie przyjrzeli się im specjaliści i
            konserwator, gdy na początku lat 90tych wpisywał je wraz z całym układem
            urbanistycznym rzeźni na lstę zabytków ... ale, parafrazując Lejzorka
            R.: "wpisują, znaczy się - będą skreślać...". było ponad 20 - zostało 6 - co za
            róźnica - prawda ?
            Lajkonik refleksyjny
            • Gość: Smok Wawelski Lajkonik a spiskowa teoria dziejów IP: *.autocom.pl 05.12.03, 20:08
              Wpisał, bo Zakłady Mięsne poprosiły o to, gdyż nie chciały płacić podatków. Ot
              i cała tajemnica, obrońco ruin.
      • Gość: Grzegorz Re: Centrum Kazimierz IP: 62.233.162.* 03.12.03, 10:22
        Janie,
        Ja też, K., wolałbym Kulturę przez duże, K., K.
        Ale, K., żeby wybudować teatr albo muzeum, trzeba, K., mieć pieniądze!

Ja sobie tak kombinuję, że może się tak zdarzyć, może nawet wcześniej niż za 50
        lat, że handlowcy zobaczą interes w tym, by wybudować teatr albo muzeum w swojej
        galerii handlowej. Tylko po to by przyciąnąć bogatych snobów do swoich sklepów
        po drodze do teatru...
        Bo czyż nie może się tak zdarzyć?

K.!
    • Gość: szefo Centrum Kazimierz na Grzegorzkach!!!??? IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:30
      moze przy okazji budowy Pan Eli Alroy razem z gmina zydowska wyasygnuja jakas
      kwote na renowacje tego cmentarza zydowskiego, bo tam jeno zgliszcza...
      PS. nic mnie tak nie wkurza jako "chlopaka" z Grzegorzek jak ta Galeria
      Kazimierz na Grzegorzkach wlasnie!!! nie wiem czy G.Mokotow istotnie na
      Sluzewcu jest bo mapy pod reka nie mam, ale Krakow to nie W-wa i takie
      tlumaczenie do mnie nie trafia. Jakby sie jakis email do P.Alroya znalazl
      mozna by mu podeslac kilka glosow zatroskanych mieszkancow, bo mysle ze
      wiecej ludzi tak mysl to moze zmienilby zdanie...!? ;-)
      • Gość: Eryk Re: Centrum Kazimierz na Grzegorzkach!!!??? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 03.12.03, 00:57
        No to i tak dobrze że nie mamy tu Galerii Służewiec, dla Sz. Pana Elroy to
        pewnie jeden czort, pewnie i tak jako kosmopolita nie wie czy to otwarcie
        odbyło się w Rosji, w Kazachstanie czy w innej Galicji.
      • Gość: sophisticated Re: Centrum Kazimierz na Grzegorzkach!!!??? IP: *.proxy.aol.com 03.12.03, 05:59
        Tak kochany, zal ci dupe sciska, bo juz chlopaki z Grzegorzek nie beda mogli
        znecac sie nad ludzmi ktorzy sa od nich bardziej cywilizowani. Dresy teraz
        pojda do szuflady, trzeba bedzie cos wreszcie zmienic w swoim zyciu (troche
        kultury i higieny he, he) bo przyjezdne laski beda lac z zapitej holoty
        dresiarzy-impotentow. Taaaaaaaaaaaaaaak. Cywilizacja wkracza do Galicji. Czas
        wyczyscic Krakow z blota!!!!!!!!!!!!
        • Gość: szefo Re: Centrum Kazimierz na Grzegorzkach!!!??? IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 08:54
          chlopie jakie dresy, jakie laski, jakie znecanie - co ty pieprzysz? pogielo Cie
          tam chyba zupelnie w tej Ameryce (bo chyba z tamtad piszesz?)
          ps. nie jestem przeciwny inwestycji tylko nazwa moim zdaniem nie adekwatna!
        • Gość: x jestes na tyle unsophisticated ze nie zauwazasz IP: *.tele2.pl 03.12.03, 20:58
          drobnego szczegolu, ta dzielnica nie szczyci sie jakas znaczaca liczba dresow,
          mieszkam tu od zawsze i jakbys mnie zapytal ktora dzielnica to dresy to w zyciu
          nie wpadlbym ze grzegorzki city to dresslandia
          no coz zycze wielu nastepnych rownie celnych uwag i spostrzezen a przy okazji
          zapytam czy swoj dres lub waciak rowno powiesiles w szafie? zebys rano nie
          musial pracowac swojej kufajki :)
          • Gość: snazzy boy Re: jestes na tyle unsophisticated ze nie zauwaza IP: *.proxy.aol.com 04.12.03, 07:59
            kufajki? o czym mowa drechu? tak sie przejales, ze zaczynasz tutaj snuc jakies
            domysly. A tak naprawde mieszkasz w tym swoim zapyzialym bloczku z lat 50-tych,
            zakupy robisz w Hali Targowej i zal ci DUPE sciska, ze ja tu wlasnie siedze
            sobie w Meksyku i niezle sie bawie, a ty jak sie wykosztujesz to moze w
            porywach wyskoczysz do Wieliczki kupic sobie krasnala z soli kamiennej, he,
            he...

pozdr z Cancun
            • Gość: x Re: jestes na tyle unsophisticated ze nie zauwaza IP: 217.96.95.* 04.12.03, 09:58
              No widzisz, zostawiles kufaje na kolku i gumofilce w szafie zeby troche tylek
              wygrzac w Meksyku? I myslisz ze mi tym zaimponujesz? Bylem w Meksyku z 10 razy
              i oprocz Cancun jest jeszcze pare ciekawych miejsc do zobaczenia. Ale cwoki
              ktorym sloma z buciorow wylazi, jak juz zarobili sprzedajac pietruche pod Hala
              Targowa, a w niedziele handlujac swierszczykami, teraz przesiaduja w Cancun
              lub Acapulco bo to panie modne miejsca podobno sa.
              Hasta la vista pueblo
              • Gość: snaaaazy boy Kamien rzucony w bloto kregow nie zakresli -Goethe IP: *.proxy.aol.com 05.12.03, 10:00
                Twoje jadowite uwagi sa swiadectwem niezmiernie niskiej samooceny.
                Reprezentujesz pokolenie Polakow lat 80-tych - ludzi ktorzy nie majac
                mozliwosci osiagniecia sukcesu zawodowego i (rownoczesnie) finansowego
                stworzyli koncepcje podzialu spoleczenstwa na intelektualistow i
                dorobkiewiczow. Uznawszy, ze ja mam pieniadze przyjales, ze jestem malo
                skomplikowany, bo przeciez gdybym byl intelektualista, to nic bym nie mial.
                Przykro mi, ale twoje stereotypowe myslenie tym razem zawiodlo. Jestem bardzo
                mlody, dobrze wygladam, jestem po 2 fakultetach, mam 2 mieszkania w centrum
                Krakowa i co najwazniejsze zwiedzilem kawal swiata. Rozumie, ze dla takiego
                leszcza jak ty taki nawal informacji jest trudny do przetworzenia - ale
                spokojnie, nie trudz sie - przeciez wiesz wiesMac'u z smierdzacych moczem
                Grzegorzek, ze ty wiesz wszystko najlepiej - to w koncu ty byles w "m e k s y k
                u" [jakas nowa melina za Hala Targowa ??? he he] chyba "z" 10 razy!!!!!!!

Hasta la vista dickhead

• Gość: svenson Re: Rzygać się chce już tymi supermarketami...któ IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.03, 01:30
      Nie no najlepiej zostawmy ten teren tak jak teraz,
      będzie ślicznie.
      • Gość: Icek Re: Rzygać się chce już tymi supermarketami...któ IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 03.12.03, 08:07
        Brawo nasi. Jeszcze oddadza nam wszystkie kamienice. Nasza gmina Krakowie jest
        coraz wieksza i bogatsza.
    • Gość: Grzegorz Re: Rzygać się chce już tymi supermarketami...któ IP: 62.233.162.* 03.12.03, 10:09
      Wybacz, ale ja rzygam patrząc na Kazimierz, taki jaki jest dzis: brudny,
      rozsypujący sie, obkupkany przez pieski, szary, skarlały, skundlały i brzydki.

Popieram pomysł.

Bez handlu nie byłoby miast. To dzieki handlowi rozwijały się przez wieki, to
      dzięki handlowi piękniały.
      • Gość: Smok_Wawelski Nie wiem jak długo mieszkasz w Krakowie ale ten IP: *.n4u.krakow.pl 03.12.03, 12:33
        sklepik nie powstaje na Kazimierzu, tylko się tak nazywa...
    • Gość: MAX Odpoczac ??? w galerze ??? IP: *.rginternet.pl 03.12.03, 10:28
      Smiechu warte!
      Czy ktos z Was kiedykolwiek naprawde ODPOCZĄŁ w ktorejkolwiek z restauracji
      na terenie galerii?
      • Gość: Alojzy jest tu kilka kwestii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 10:58
        wiadomo, ze nie chodzi o to CZY budować, niech budują, ale nie Kazimierz na
        Grzegórzkach
        to oczywiste, czy ładne nie wiem,
        a Lud nazwie toto Rzeźnia - tak będzie :)
        po drugie mam wrazenie, ze dziennikarzy teraz z łapanki biorą, Szanowna Pani
        autorka nie sprawdziła czy Wielce Czcigodny Naczelny Marketingu GTC mówi prawdę.
        Otóż Sużewiec jest częcią Mokotowa, polecam www.mokotow.waw.pl/
        żeby to sprawdzić nie trzeba być geniuszem mediów, po prostu troche starań: do
        netu wejść, zadzwonic do kolegi z Warszawy....
        ponadto warto zauważyć, ze to n ie ma nic do rzeczy: nawet gdyby warszawska
        Galeria nazwywała się Praga albo Wola nie zmienia to faktu ze nie należy
        brzydko sie chwytać; że posłuże się cytatem z wczorajszego Ekspresu Reporterów
        p wyemitowaniu materiału o innej burackiej akcji: "sprzeciwiamy się, bo tak
        grać po prostu nie wolno"
        myśle ze walka obywatelskaz buractwem będzie trwać, może nawet cos sie z niej
        rozwinie, zakładamy koalicję grzegórzecko-kazimierską na rzecz walki o nazwe
        Galeria Rzeźnia (dla Turystów Slayer Gallery) :)))
        zapraszam na www.kazimierz.com, po swietach będzie też inna strona poświęcona
        działniom kolegów z Grzegórzek
        pozdrawiam
        • Gość: Grzegorz Galeria Rzeźnia IP: 62.233.162.* 03.12.03, 11:32
          Slaughterhouse Gallery

Bardzo fajna nazwa :)
          • Gość: x Moja propozycja butcher's galery :) IP: *.tele2.pl 03.12.03, 20:35
            btw co sie stalo z blokami przylegajacymi do galerii? je tez wyburza? cholery
            jedne kazimierz na grzegorzkach mi urzadza! :((
    • Gość: krakowianin Centrum Kazimierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 11:15
      W polsce wszyscy potrafią protestować, natomiast nie potrafią nic
      zaproponować w zamian. Dlatego inwestor woli wybrać Słowację, Węgry lub
      Czechy my dalej będziemy składać polonezy protestując !!!!!
      • m.in Re: Centrum Kazimierz 03.12.03, 11:32
        to znaczy niby co?
        że nikt nic nie proponuje w zamian??
        w zamian za nazwe Galeria K.???
        od ręki moge podac 10 innych propozycji
        no ale GTC chce wykortzystać modę na Kazimierz i wcisnąć nieswiadomym
        warszawiakom (bez urazy), ze jak kupią apartament z taką nazwą w tle,
        czy też zainwestują kasę w sklep w Galerii o takiej nazwie to będą cool i na
        topie
        tani chwyt i tyle
        na poziomie reklam sex telefonów ze spoconymi modelkami leżącymi na piasku
      • Gość: x ale nie zapominaj ze jeszcze wegiel wydobywamy IP: *.tele2.pl 03.12.03, 20:41
        jak byl uprzejmy zauwaczyc kiedys przy innej okazji jeden z forumowiczow
    • Gość: Pepperoni Z jakiego kraju to kapitał? IP: 149.156.184.* 03.12.03, 12:14
      Zazwyczaj budowa marketów w centrum miasta oburzała Gazetę Wyborczą!
      Postawienie budki z hot-dogami w odległości mniejszej niż kilometr od
      jakiegoś zabytku wywoływało falę dziennikarskich protestów. A tu nagle
      Galeria Kazimierze jest fajna, OK i w dechę. Ciekawe dlaczego? Może należy
      się przyjrzeć bliżej, jakiż (czyli z jakiego kraju) kapitał zagraniczny
      inwestuje w tę inwestycję? Hm?
      PS. Ja już wiem ;))) A dla jasności: każda poważna inwestycja w tym mieście
      jest dobra i pożądana. Chodzi mi tylko o tę specyficzną politykę informacyjną
      naszej kochanej GW.
      • Gość: Smok_Wawelski To nie z kraju, to z diaspory... IP: 195.205.185.* 03.12.03, 12:47
      • Gość: x Re: Z jakiego kraju to kapitał? IP: *.tele2.pl 03.12.03, 20:38
        z tego kraju co to Pan wiesz a ja rozmumiem :)
    • Gość: oczywiscie Bo 10x lepsze sa stare smrodzace fabryki w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 14:33
      Ciekawe, czy chodziles po terenach "Galerii Kazimierz" kilka lat temu? To byl
      taki lokalny "koniec swiata", wieczorem strach bylo przejsc... Niech sobie beda
      nawet niewynajete sklepy, lepsze to niz stare smrodliwe fabryki (a od miecha
      naprawde czasem smierdzialo - jak od tytoniu kolo AGH)
    • Gość: grzeg niech centrum kazimierz sobie z GRZEGORZEK idzie IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.03, 15:26
      obciach :(
    • Gość: x Re: Rzygać się chce już tymi supermarketami...któ IP: *.tele2.pl 03.12.03, 20:13
      po 80$ za m kw rentu to co sie dziwisz?
    • Gość: Jan Odpowiedź dla Grzegorza............................... IP: 157.25.138.* 03.12.03, 22:59
      Grzegorzu, bez wątpienia masz rację handel jest potrzebny i
      rozwija miasto i może za jakieś 50 lat jak się zmieni
      koniunkyura ktoś wybuduje teatr lub muzeum, ale czas płynie a
      Kraków nie ma ani Teatru Wielkiegi ani nowoczesego Muzeum
      Sztuki....itd, moje skromne pytani jest do Władz i różnych
      inwestorów, może ktoś wreszcie zainwestuje się w Krakowie
      inwestowaniem w Kulturę przez duże KKKKKKKKKKKKK.....pozdrawiam.
      • o13y odwrócenie miasta 04.12.03, 07:27
        w stronę rzeki - tak. Tylko rzeczywiście mogłoby to być muzeum, Galeria (nie
        galeria), przybytek muzyczny itp a nie akurat hiperek. Problem jest jeden:
        kasa.Takie instytucje na ogół finansuje Miasto, a to nie ma pieniedzy.
      • Gość: Grzegorz Re: Odpowiedź dla Grzegorza...................... IP: 62.233.162.* 04.12.03, 09:27
        Co prawda nie sądzę, że to forum jest czytane przez ludzi, którzy pieniądze mają
        - bo oni w odróżnieniu od nas maluczkich zamiast na czytanie glupot czas
        poświęcają na zarabianie pieniędzy, ale oczywiscie życzę Krakowowi i
        Kazimierzowi powodzenia, nowoczesnego muzeum i wielkiego teatru, a nawet Teatru :-)
        Pozdrawiam.

BTW: Tym mniej sądzę, że to forum jest czytane przez Władze, bo one też zamiast
        na czytanie glupot czas poświęcają na zarabianie pieniędzy ;)
    • Gość: Jan Odpowiedź dla ostatnich Interlokutorów IP: 157.25.138.* 04.12.03, 09:49
      Cieszę się że mamy podobne zdanie, ale jeśli chodzi o pieniądze to prawda, że
      ich wszędzie brakuje..., wydaje się jednak że pieniędzy zawsze będzie
      brakować - problem jest we właściwym ich wykorzystaniu z jednej strony a z
      drugiej Władza powinna szukać inwestorów w kulturę przez duże KKKKKKK. Może to
      i prawda że tego forum nikt z Władzy nie czyta i nie bierze po uwagę, ale
      wydaje się celowym właśnie tym głosniej mówić o tych problemach..., jeśli
      Kraków ma być stolicą kultury to Teatr WIelki nowoczesne Muzeum...itd, to nie
      jest luksus ale konieczność!!!
      • o13y masz rację oczywiście 04.12.03, 13:13
        na marginesie nadużycia nazwy przez ignorantów z W-wy umknęło nam, że przy
        częstych od jakiegoś czasu prasowych protestach odnośnie lokalizacji tych, tam-
        hiper czy mega-sklepów nagle nam takie cudo w samym centrum miasta wyrasta. A
        że Grzegórzki? bardziej w centrum byłoby tylko Rynku. Teren jest bardzoooo
        atrakcyjny, a o otwarciu miasta na rzekę mówi sie głośno przynajmniej od roku.
        I mamy otwarcie-super-sklep, tyle, że nazwany galeria. Z punktu widzenia
        pieniedzy miejskich wydawanych na obiekty tzw.kultury bardziej celowe byłoby
        tam operę postawić, a nie wciskac rzeczoną w mały teren wyburzając przy okazji
        trochę.
        Świadczy to nie tylko o kompletnej bezmyślności urzędników, ale o tym, że nawet
        spójnej i logicznej koncepcji, a nie tylko planów miejscowych brak.A biorąc pod
        uwagę zadęcie towarzyszace otwarciu nasuwa sie pytanie, czy dla władz miasta
        nie ma istotniejszych spraw jak uczestnictwo w celebrze zwykłego hiperka?
        I nikomu z w/w władz nie przeleciało przez głowę, że faktycznie miejsce
        stosowne jest na obiekt kultury? W końcu można sie było wysilić i uderzyc o
        pieniądze unijne - są takie instytucje, które uderzyły.
        Nota bene jak przyjdzie prawdziwą Galeria sztuki nowoczesnej otworzyć, to się
        ją pewnie na Kurdwanowie ulokuje, bo taniej będzie.
    • Gość: Jan Re: Rzygać się chce już tymi supermarketami...któ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 23:35
      Masz calkowita racje!!! mam podobne zdanie szkoda tylko ze Wadze nie widz
      problemu, wielka szkoda............pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka