Gość: gość Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.vattenfall.pl 06.07.09, 15:23 Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt4405 Krzyż 06.07.09, 15:23 na Giewoncie, wg senatora Skorupy ma być oświetlony, bo to drogowskaz i symbol wiary. Nieprawda, senatorze skorupa. Chrześcijaństwo to nie polska wiara. Ona plemionom żyjącym na terenach dzisiejszej Polski została narzucona siłą. Powiniem Pan coś na ten temat wiedzieć. Najpierw niech Pan siebie oświeci i nie kompromituje Senatu. (prepraszam: powinienem napisać "senatorze Skorupa"). Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Krzyż 06.07.09, 15:39 emeryt4405 napisał: > Chrześcijaństwo to nie polska wiara. Ona plemionom żyjącym na > terenach dzisiejszej Polski została narzucona siłą. Przecież to nie o to chodzi. Czy Pan by chciał aby na Giewoncie stanąl podświetlany posąg Peruna, Łady czy Swarożyca? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 katorobactwo wyłazi spod każdego kamienia... 06.07.09, 15:24 niech burak cukrowy zapłaci za te swoje kaprysy.. a przy okazji niech nie stawia tam słupów;) niektorym przygłupom z tej katogorliwości kompletnie odwala... a naród ma za te "koncepcje" płacić.. cieć chce się darmozjadom w kieckach podlizać, a ja mam za to płacić? jakim prawem? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:29 Jeszcze góra jedno pokolenie i chyba nikt nie będzie pamiętał co to było PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SonQo Polska jest świecka, jak gość che to niech sobie IP: *.chello.pl 06.07.09, 15:34 wypali krzyż na czole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermann Re: Polska jest świecka, jak gość che to niech so IP: *.220.122.187.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 23:09 No, toś se Skorupa dorobił. Puszczą Cię bez spodni, ale przed tym zdejmią Ci je przez głowę. Głupota kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Jak na Cyprze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:35 Kiedy przekracza się granicę między grecką a turecką częścią Cypru na wysokości Nikozji, w oczy rzuca się od razu ogromny półksiężyc turecki pracowicie ułożony na zboczu górskim. Żeby każdy wiedział dokładnie, czyje wpływy tam panują. Prosty system, proste metody. Nie podoba mi się, że podobne działanie ma być przeprowadzone w Polsce - nie jestem katoliczką, krzyż nie jest dla mnie drogowskazem i nie życzę sobie tak dosłownej dominacji tego symbolu. Ale - na szczęście rzadko bywam w Zakopcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikarypolskipl Re: Jak na Cyprze! IP: *.220.122.187.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 23:15 Zwolennicy krzyży aż kwiczą z radości, bo uważają, że im więcej krzyży, tym większa szansa na ponowne ukrzyżowanie Chrystusa. Natomiast krzyże podświetlone łatwiej i szybciej można znaleć w nocy w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.pol-net.pabianice.pl 06.07.09, 15:47 UMYSŁ (jeżeli posiada)może sobie oświetlić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:49 Jak sam zapłaci za oświetlenie krzyża to niech zakłada, a nie z panstwowej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_znaczenia Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.hertz.com.pl 06.07.09, 15:51 jakiej naszej wiary... może waszej ciemne masy ale mnie do tego worka nie wrzucajcie... wypisuję się z tego średniowiecznego podejścia Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary 06.07.09, 15:59 Gość portalu: bez_znaczenia napisał(a): > jakiej naszej wiary... może waszej ciemne masy ale mnie > do tego worka nie > wrzucajcie... wypisuję się z tego średniowiecznego podejścia Przecież tu chodzi o estetykę a nie o światopogląd. Czy pomnik Woltera lub Lenina Panu by bardziej odpowiadał? Znam wielu praktykujących katolików, ktorym ani kaleki Piotr Skarga na placu świętej Magdaleny ani krasnal na Wawelu się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rymcymcymitralala Re: Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.220.122.187.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 23:21 Katodebile nie odpuszczą Chrystusowi do czasu, aż Go ponownie ukrzyżują za to, że pozbawił Ich rozumu i ,że to trwa tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary 06.07.09, 15:55 Panie skorupa rymuje się z d...a.To nie jest moja wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBYWATEL Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:56 GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a michnik: zamienic na gwiazde dawida IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.07.09, 15:59 michnik: zamienic na gwiazde dawida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: 62.87.184.* 06.07.09, 16:06 a opłatą za pobór prądu elektrycznego obciążyć innowierców w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateu Jestem przeciw! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:07 To, że na Giewoncie stoi taki olbrzymiasty krzyż to już jest jakieś chore, bo nie tam jest miejsce krzyża!Ale trudno, najłatwiej to burzyć, więc nie.Ale oświetlanie tego krzyża jest po prostu niedopuszczalne, właśnie ze względu na środowisko naturalne!Wniosek? Rozpędzić Senat na 4 wiatry,Sejm zredukować do nie więcej niż 100 posłów, bo nie mają co robić te leniwe,głupawe indywidua! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.home.cgocable.net 06.07.09, 16:08 Widac jak pracuja ci wybrani przez narod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballerina Re: Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.220.122.187.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 23:26 Tak, wiara potrzebuje drogowskazów i to mocno oświetlonych, żeby wierni na wierzbie nie rozbili sobie głowy. Bez drogowskazu ani rusz, muszą przypieprzyć, więc to ważne i należy Ich zrozumieć, że bez tego boją się poruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.chello.pl 06.07.09, 16:09 żądam pomnika Geja jako symbolu naszych "Pasterzy" Odpowiedz Link Zgłoś
amrik Ja bym zbudowal 100 metrowy posag jp2 06.07.09, 16:20 zamiask tego malego krzyza jak w rio, albo moze 200m a co tam. Kult stalina sie skonczyl, mam nadzieje ze kult wojtyly tez kiedys przejdzie do historii, ale pewnie niepredko. Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo.zielone Panie senatorze! 06.07.09, 16:20 Jesteś Pan idiota. Albo populis(pis)ta, co w Pana przypadku na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Cechą skorupy jako tworu jest pustka w środku IP: *.vide-sat.pl 06.07.09, 16:20 . Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Cechą skorupy jako tworu jest pustka w środku 06.07.09, 16:23 Popisales sie idiotyzmem rodem z PO.Co jest w skorupie ziemskiej?Co jest w skorupie jajka?.Choroba nie wybiera, dotyczy wszystkich wyznawcow PO.Jak chcesz zablysnac, wymaluj sie pasta do butow. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cechą skorupy jako tworu jest pustka w środku 06.07.09, 16:40 prawdziwy-moher napisał: > Popisales sie idiotyzmem rodem z PO.Co jest w skorupie ziemskiej?Co jest w skor > upie jajka?.Choroba nie wybiera, dotyczy wszystkich wyznawcow PO.Jak chcesz zab > lysnac, wymaluj sie pasta do butow. Twoje "idiotyzmy", "rody z PO", twoje diagnozy chorob, potwierdzaja filozoficzna teze o pustce pod skorupka, PiSglowku...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Chodzi o kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:27 Jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno idzie o kasę. Gość dobrze mysli chociaż jest z PISu. Za dociagniecie pradu lub panele sloneczne zapłaci miasto lub Park a on jako patron przedsiewzięcia weźmie kasę od operatorów GSM. Kto widział posąg w Rio to jest obwieszony antenami. Minister Środowiska Szyszko z PIS zrealizował kilka takich fajnych pomysłów i dzieki temu dziś ma sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Niech na niego wlezie z latarką i siedzi. IP: *.jmdi.pl 06.07.09, 16:28 Inteligentny inaczej jak wszyscy z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Jakiej naszej wiary? IP: *.jmdi.pl 06.07.09, 16:30 To nie jest wiara wszystkich, tylko części. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary 06.07.09, 16:30 Kolejny szajbus z "pisuaru" wydalił z siebie śmierdzącą kupę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Vega puk puk puk IP: *.icpnet.pl 06.07.09, 16:31 puknij się pan w łeb Panie Pośle. jak podhale ma tekich reprezentantów na wiejskiej to nic, tylko współczuć. głupota jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś