cheeringup 05.11.09, 21:07 mam pytanie, czy restauracje/hotele/domy weselne zapewniają podest dla zespołu ?? jak to u was wygląda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zia86 Re: podest zespół 05.11.09, 21:14 U nas parkiet i podest zapewnia hotel. Ale dużo zespołów ma też własne. Zdarza się tak, że trzeba wypożyczyć samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
cheeringup Re: podest zespół 05.11.09, 21:27 dzieki, i teraz właśnie podpisałam umowę z zespolem ktory nie ma podestu a ja nie pomyślalam, żeby spytać w hotelu o to.... ile jeszcze takich niespodzianek( teraz tylko będę myśleć, żeby w hotelu jednak taki podest był.... Odpowiedz Link Zgłoś
1luna1 Re: podest zespół 06.11.09, 09:15 cheeringup napisała: > teraz tylko będę myśleć, żeby w > hotelu jednak taki podest był.... A po co taki podest? Moim zdaniem jest zbyteczny. Niepotrzebnie się zamartwiasz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cheeringup Re: podest zespół 06.11.09, 09:41 dzięki) bylam tydzień temu na weselu i zespół grał na podwyzszeniu i mnie oświeciło) może rzeczywiście niepotrzebny jet, z tym, że nasza sala za duża nie jest, boje się że goscie bedą wpadać na grających... chyba jednak przesadzam)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: podest zespół 06.11.09, 20:35 Z doświadczenia Ci powiem, że jeśli podest ma być za mały, to lepiej żeby go nie było w ogóle. Nie jest standardem, że zespoły posiadają własne podesty, bo do tego potrzebny jest choćby osobny transport. Podest to element wyposażenia sali tanecznej i również nie powinno być to na głowie MP Wiekszość sal posiada podesty, ale nie wszystkie. Standardowe elementy podestu mają wymiary 2m na 1m, a bywają dłuższe. Takich elementów jest potrzebnych ok 4-6, w zależności od liczebności zespołu i instumentarium. Jeśli zespół umieścisz na podeście, to na pewno będzie bezpieczniej dla instrumentów. Zapytaj zespołu czego oczekują i ile jest im potrzebne miejsca, bo jesli wstawisz za mały podest, to zamiast poprawić warunki ich pracy, pogorszysz. Standardowe miejsce dla zespołu 4-5 osobowego to prostokąt ok 5m x 2m Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: podest zespół 06.11.09, 20:39 Moim zdaniem powinien być podest dla zespołu, dziwne by było jakby zespół miał grać z tego samego poziomu co goście się bawią. Z podestem jest ładniej, wygodniej(dla obu stron) i bezpieczniej. Ale myślę, że sala powinna go mieć, jeśli organizuje wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
ciukrulka Re: podest zespół 06.11.09, 20:40 My mamy salę z podestem i jakoś myślę że jest to pewien plus faktycznie zespół jest nieco odseparowany od gości więc i bezpieczniejszy a i goście nie stresuję się podczas tańca jeżeli parkiet nie jest zbyt duży. Odpowiedz Link Zgłoś