zia86 Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:00 Przeglądnęłam najnowszą kolekcje JP i znalazłam tam kilka mocnych kandydatek które mogłyby być moją sukienką na drugą część wesela. Co sądzicie? 1. 2. 3. 4. i dwie które mnie oczarowały: 5. 6. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:12 Dwójka ma ładne rękawki - jak one się nazywają? Czy nie przypadkiem butterfly sleeves? Zupełnie przy okazji miałabyś kolejną rzecz do motywu przewodniego . Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:23 Nr 5. Z tego co wiem jesteś drobnej budowy, a ten model dodałby Ci "objętości" Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:24 Tak. Jestem dość wysoka i bardzo szczupła. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:31 Dlatego najbardziej podobała mi się taka suknia JP, którą kiedyś tu pokazywałaś, z poprzedniej kolekcji. Zresztą przejrzałam właśnie katalog i widziałam bardzo podobną. Z wysoko zabudowanym dekoltem i taką rozłożystą górą... Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:31 A można wiedzieć, ile masz wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:32 Nr 5 jest nijaka. I kojarzy mi się z warstwami firanki Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:36 Według mnie nr 5 to jeden z fasonów dla Zii. Musiałaby zresztą je przymierzyć, bo zdjęcie a rzeczywistość to dwie różne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:37 Zia, jeśli masz mały biust to 3 raczej nie będzie dobrze wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:41 Biust mam dość mały, jeśli się wszystko uda to do ślubu będzie trochę większy(uprzedzając pytania, naturalnie) jednak jakiś olbrzymi nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 20:48 A na pierwszą część będzie ta suknia od Zienia? Nie było mnie jakiś czas, a nie chce mi się przeglądać wątku Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:02 >jeśli się wszystko uda to do ślubu będzie trochę większy. Jak? Jak????? Też bym tak chciała! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:09 Jest taki specjalny zastrzyk. Efekt niestety utrzymuje się do dwóch lat ale wszystko jest bezinwazyjne bardzo i prawie bezbolesne i co ważne nie trzeba wsadzać żadnych obcych ciał do biustu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:37 Zia, a czy Ty masz dobrze dobrany stanik? Bo może w odpowiednio dobranym Twój biust nieco inaczej by wyglądał i byłabyś z niego chociaż trochę bardziej zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:46 Mam średnio dobrany ale ja biustu nie mam, bo jestem po prostu chuda, bardzo chuda. On nie ma się z czego wykształcić i to nie wina stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 09:02 Zia, idź do brafitterki, stanik naprawdę może pomóc i nie ma tu znaczenia wielkość biustu. Ja na przykład po dobraniu stanika byłam zaskoczona bardzo na plus. Nawet jeśli nic Ci się nie powiększy przez odpowiedni stanik, to po prostu będzie lepiej leżeć i w efekcie wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 10:35 Pójdę, tylko, że ja nie mam problemów z jędrnością czy kształtem, jedynie z wielkością, a nie da się z nawet nie A, zrobić trochę ponad B, chyba żeby się tam skarpetek napchało. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 12:59 Jak przymierzysz stanik z 60 max 65 pod biustem, to się okaże że jednak to wcale nie A. :] Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:57 No te zastrzyki to takie średnio naturalne są Naprawdę warto powiększać piersi tylko po to, żeby ładniej w ślubnej kiecce wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 22:00 To nie o to chodzi. Chciałam już dawno powiększyć sobie piersi a ponieważ i tak bym to zrobiła to fajnie już na ślubie mieć takie o jakich zawsze marzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 22:53 A jeśli można zapytać, co Narzeczony sądzi o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 22:55 Narzeczony popiera wszelkie działania które sprawiają, że jestem szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
asiu-la83 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 10:28 zia86 napisała: > To nie o to chodzi. Chciałam już dawno powiększyć sobie piersi a > ponieważ i tak bym to zrobiła to fajnie już na ślubie mieć takie o > jakich zawsze marzyłam. A juz myslalam, ze nic mnie tu nie zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:27 2,4 i 6 Ale własnie najbardziej mi się podobała jedna z tych co kiedyś mierzyłaś taka zabudowana z przodu Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:34 Ale ona jest bardzo sztywna, nie nadaje się na taneczną. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:49 Zia, a mogłabyś wysłać mi te zdjęcia z przymiarek w Warszawie? ruda_254@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 21:55 Jasne. Czy ktoś jeszcze miał dostać i nie dostał? Odpowiedz Link Zgłoś
diameh Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 00:06 zia86 napisała: > Czy ktoś jeszcze miał dostać i nie dostał? Ja poprosze. na gazetowego lub diameh@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
renatkam Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 09:33 Ja też poproszę zdjęcia z przymiarek na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa_panienka Re: Suknia nr 2 :) 08.08.10, 23:54 Ja niestety nie umiem doradzać jeśli widzę sukienkę na modelce. Jakoś nie potrafię sobie tego zwizualizować. Ale: 1- podoba mi się ale chyba dla ciebie za skromna i za prosta 2- podobają mi się rękawki, zwłaszcza są super jeśli ma się wychudzone, kościste ramiona, no i ładnie prezentują się plecy. Niestety nie widzę jaki to jest materiał, jaką ma fakturę. Ogólnie fajna, skromna ale ma coś w sobie. Dziewczęca bardzo a ty nie jesteś przecież jeszcze starą ciotką żeby ubierać się w jakieś poważne suknie. 3- nie lubię sukienek wiązanych na szyi. W ogóle mnie nie urzekła, jest jakaś taka surowa, zimna... 4-lepiej niż nr 3. Dekolt śliczny ale wydaje mi się całość zbyt poważna. Mimo to ma coś w sobie. 5-podoba mi się. Kompletnie nie kojarzy mi się z firanką jak to ktoś określił. Podobną sukienkę miała moja mama i ciotki 25 lat temu Plus za podkreślenie tali, no i coś się dzieje na dole dzięki tym warstom 6- sama nie wiem. Może to wina modelki bo ta sukienka mim zdaniem źle leży przez co jest zniekształcona. Wg mnie największy plus dla 5 i 2. Co do biustu to dobrze dobrany stanik potrafi wiele zdziałać. Nie ważne, że jest mały. Biustonosz wciąż powinien być dobrze dobrany. Wybierz się do jakiegoś porządnego sklepu z bielizną (chyba na długiej bądź dietla był taki) a panie cię porządnie wymierzą i doradzą. Co do sukienek Zienia to wydaje mi się ze zdjęć że w tej drugiej (z jednym ramiączkiem) mimo że jest ładna widać ci strasznie kości. Podobnie w trzeciej. Mimo że nie jesteś szeroka w biodrach to przez twoją szczupłą sylwetkę sukienka załamuje się na nich. Ta pierzasta sukienka całkowicie to maskuje i dlatego powinnaś właśnie wybierać takie, które mają kilka warstw. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 00:02 Dzięki za tak duży komentarz. Druga suknia właśnie ma być skromniejsza i prostsza. Bo pierwsza ma być bardziej szalona, większa objętościowo. Ja najbardziej przekonuje się do 5. Jest słodka, dziewczęca, ma koronkę i tak jak napisałaś na dole coś się dzieje, plus może mieć rękawki. A z Zienia po konsultacjach z rodziną raczej na pewno wezmę tą pierwszą jako pierwszą suknie ślubną. Muszę je jakoś nazwać żeby było wiadomo o co chodzi, może kolorami jak Picasso okresy twórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 02:31 Albo szyfrem. np. SlA będzie oznaczać suknię pierwszą z dnia ślubu. A SPO sukienkę poprawinową. Albo jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
azalia21 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 11:06 dwójka z rękawkami jest super, przeurocza po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
laluz11 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 12:32 zia,przeslij foty na gazetowego,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
trinity87 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 13:51 Na początek chciałam się przywitac i powiedziec, że śledzę Twój wątek już od dłuższego czasu. Większości rzeczy raczej bym nie wykorzystała na swoim przyszłym weselu, ale podziwiam Twój zapał i zaangażowanie. A jeśli chodzi o sukienki to zdecydowanie nr 5. Jest po prostu świetna. Nie zamaskuje Twojej chudości, ale ja uwielbiam takie bardzo szczupłe figury Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna1980 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 21:39 śledze Twoj watek zia juz od bardzo długiego czasu nie wypowiadalam sie bo ja juz mężatka z 5 letnim stażem poprosze o zdjecia z przymiarek na carla26@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 21:54 Widzę, że im bliżej ślubu tym więcej cichych śledziaczy się ujawnia. Bardzo mi miło, fotki poszły. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 22:06 Już sobie wyobrażam, co się będzie tu dziać w przyszłorocznym czerwcu, jak się wszyscy ujawnią! A może jednak wrócić do wrzucania zdjęć tu, do wątku? Nie męczy cię rozsyłanie zdjęć do kolejnych ujawniających się osób? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 09.08.10, 22:10 Nie chce zamieszczać zdjęć z salonów gdzie kupię suknie, ponieważ ostatnim razem dostałam telefony z dwóch salonów gdzie okrzyczano mnie za zamieszczanie tych zdjęć. Podejrzewam, że dużo osób ujawni się podczas relacji i to nie wszyscy z przychylnymi rzeczami, tak jak to się niestety działo po relacji Emi. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 00:44 jak dla mnie to im darmowa reklame robisz i to oni powinni Ci placic Odpowiedz Link Zgłoś
mohito86 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 09:50 Zia, a skąd mieli do Ciebie kontakt?przecież nie zamawiałaś sukni to po co podawałaś im dane? a to że reakcje będą i pozytywne i nie to pewnik - chyba miałaś już tego próbkę parę m-cy temu jak Twój wątek obiegł internet. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 10:29 Dzwoniłam się umawiać na przymiarki i stąd mieli. Zdziwiło mnie bardzo takie zachowanie, na szczęście nie wszystkie salony są takie, tylko dwa się tak zachowały. Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 12:03 Witaj Zia, Natchniona dziewczynami powyzej tez postanowilam sie "ujawnic". Jak wszyscy, to wszyscy . Sama niedawno mialam slub i bardzo milo czytalo sie Twoj watek, konczac wlasne przygotowania. Mialam nawet tort od Twojego (bylego/obecego?) szefa i kwiaty od troche niepopularnej tutaj Pani... Bede wdzieczna za fotki w sukniach i obiecuje zaczac sie wreszcie udzielac. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 12:36 Witam! Miło mi, że mogłam pomóc, chociażby pośrednio. Może masz ochotę wysłać parę zdjęć na priv z twojego wielkiego dnia, chętnie zobaczę? Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 13:21 Zia, Ta pierzasta suknia jest piekna, ale mam wrazenie, ze troszke Cie "przytlacza". Wygladasz w niej troszke jak przebrana, a nie ubrana. Strasznie duzo sie na niej dzieje i nie sadze, zeby dobrze wygladala z ramionami, nawet jak bedzie na Ciebie dopasowana. Chyba najbardziej podobasz mi sie w 2 (moze wlasnie przez to jedno ramie )Gora wyglada pieknie, troszke gorzej z dolem, ale to chyba da sie dopasowac. Co do swiadkowej, to ta rozowa przykro mi, ale dramat. Szafirowa poprawna, ale tez nic nadzwyczajnego. Chyba musicie jeszcze poszukac. Linka do zdejc juz Ci wysylam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 13:34 Mnie się wydaje, że to uczucie przytłaczania jest przez rozmiar, ona jest na mnie przynajmniej 2 rozmiary za duża i dużo za długa. Z ramiączkiem wygląda tak: A zdjęcia już oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec_8 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 14:52 A kiedy będziesz miała możliwość przymierzenia Zienia w swoim rozmiarze? Odpowiedz Link Zgłoś
mohito86 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 20:01 Zia mam taką uwagę jeszcze co do sukni Zienia-porównuję Twoje zdjęcia i to Alicji i jakoś jej suknia wydaje się bardziej falbaniasta na dole - może to kwestia rozprasowania materiału na tej białej/ułożenia tych falban czy co ale u niej to wygląda jakoś lepiej mam wrażenie. I napewno suknia zyskuje dzięki temu jednemu ramiączku - ja bym je koniecznie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 21:06 Mnie się wydawało, że ta ślubna jest bardziej falbaniasta, ale wiecie jak to model pokazowy w salonie, trzeba wziąć pod uwagę też to, że suknia będzie idealnie dopasowana do mnie, nie tylko rozmiarowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 22:51 a planujesz to ramiączko czy nie? Bo dla mnie jeśli ta falbaniasta od Zienia to tylko z ramiączkiem. Ono jakoś tak naturalnie do niej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.warynski Re: Suknia nr 2 :) 11.08.10, 00:19 Zia, ja tez chce zdjecia!! Wyslesz mi na gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
madziorek889 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 14:00 ja tez chętnie bym zobaczyła zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
afrekete Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 14:38 Ja też obserwuję Twoje wątki chyba od początkuCzy mogłabym również poprosić o przesłanie zdjęć? Odpowiedz Link Zgłoś
madziorek889 Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 15:14 dzieki za fotki wiadomo ze efekt nie jest taki jakby sukienki byly w odpowiednim rozmiarze choc napuszona Zienia nie do konca mnie przekonuje tzn najlepsza z przymierzanych ale za to ladna sukienka dla druhny ta niebieska Odpowiedz Link Zgłoś
afrekete Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 15:20 Mi też bardziej podoba się niebieska sukienka dla druhny..szczerze... ta różowa jest koszmarna. Co do Twojej sukni to myślę, że ta pierzasta bardzo do Ciebie pasuje i w odpowiednim rozmiarze będzie świetnie leżała. Najlepiej wygląda na 1 zdjęciu ( nie widać tak bardzo, że jest za duża). Odpowiedz Link Zgłoś
diameh Re: Suknia nr 2 :) 10.08.10, 19:44 madziorek889 napisała: > dzieki za fotki wiadomo ze efekt nie jest taki jakby sukienki byly w > odpowiednim rozmiarze choc napuszona Zienia nie do konca mnie przekonuje tzn > najlepsza z przymierzanych ale za to ladna sukienka dla druhny ta niebieska JA rowniez dziekuje za zdjecia. Mam takie samo zdanie jak madziorek889. Ta 'pierzasta' najladniejsza z przymierzanych, ale niestety szalu nie ma. Mam nadzieje, ze po dopasowaniu do Twojej figury zostanie wyeksponowane piekno tej sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Sala taneczna 10.08.10, 16:14 Chciałabym żeby oświetlenie na sali tanecznej wyglądało tak: oświetlenie Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Sala taneczna 10.08.10, 16:33 Kolor oswietlenia jest super. Polaczenie tego troche "fuksjowatego" fioletu i zlota robi naprawde fajny klimat. Motylki natomiast, to juz chyba przesada. Wiem, ze sa one motywem przewodnim ,ale wyswietlane na scianie nadaja sie chyba bardziej na kinderbal. Swoja droga, gubie sie troche w tych motylkach. Moze fajnie byloby, zebys zrobila takie male usystematyzowanie i wypisala, gdzie juz na 100% pojawi sie ten motyw. Bedzie nam latwiej decydowac, czy cala wizja "zmiesci" jeszcze kilka, zeby potem nie okazalo sie, ze sa wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
next_exit Re: Sala taneczna 10.08.10, 16:44 Ja rowniez podczytuje i prosze o zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Sala taneczna 10.08.10, 16:44 Mnie się te motyle strasznie podobają a na sali tanecznej nie będzie żadnego nawiązania do motywu przewodniego więc myślę, że w oświetleniu będą dobrze się komponować. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Sala taneczna 10.08.10, 18:13 Nie podoba mi się. Ale ja generalnie nie lubię takiego oświetlenia, długo bym sobie nie potańczyła A motyle to już w ogóle przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Sala taneczna 10.08.10, 21:04 Jeśli ktoś w ogóle nie lubi świateł to niestety nic mu się nie będzie podobać, także rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Sala taneczna 10.08.10, 21:55 Bardzo mi się podoba to oświetlenie Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Gdzie motyw przewodni 10.08.10, 16:43 Na prośbę Olinki wypisuje gdzie pojawi się motyw przewodni, choć jeszcze wizja dekoracji jest niedopracowana i nie mam wszystkich szczegółów zgranych. 1. Prawdopodobnie w postaci broszy na bukiecie 2. Na kulach kwiatowych w sali jadalnej 3. Winietka w kształcie motyla 4. Na całej poligrafii ale jako element ciągu graficznego 5. Na stronie internetowej(powtórzony cały kwiatowo-motylowy element z poligrafii) 6. Na babeczkach To w sumie tyle na razie. Nie będzie go na pewno na dekoracjach kwiatowych na sali tanecznej, ani nie będą położone na kwiatach w bukiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Gdzie motyw przewodni 10.08.10, 16:43 Aha jeszcze sobie przypomniałam: 7. Kilka przycupnie na ramach zdjęć przed salą. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Gdzie motyw przewodni 10.08.10, 18:10 A, właśnie, strona chyba już niedługo będzie gotowa? Mówiłaś coś o wrześniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Gdzie motyw przewodni 10.08.10, 21:03 Niestety się przedłużyło ale z naszej winy, nie podpisaliśmy jeszcze umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 10.08.10, 22:04 Zia kiedy ostatecznie podejmiesz decyzję co do wyboru sukni? Mnie już osobiście powoli nudzi odcinek "Suknia",przeszłabym chętnie do odcinka "Tort weselny" lub w ostateczności "Buty"... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 10.08.10, 22:50 Do dwóch miesięcy. Muszę czekać aż najnowsze kolekcje wejdą do salonów w Polsce. Ale możemy przejść do odcinków które by mogły być wyświetlane jako równoległe, np. tort weselny. Zaraz też zacznie drugi najbardziej tasiemcowy temat czyli dekoracja, bo mam nadzieje, że panie konsultantki na czwartkowym spotkaniu przekażą mi jakieś wieści od pani florystki. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 10:44 Hurra! Ja także lubię zmiany. Chociaż sukienki pociągają mnie bardziej niż dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Poprawiny 11.08.10, 12:01 Chciałyście zmiany, oto ona. Otóż liczba gości podniosła nam się prawie do 100 osób. I w związku z tym zaczynamy zastanawiać się co z poprawinami, barka mieści sto osób ale z wykorzystaniem pokładu na górze. A pogoda może być różna, poza tym chciałabym żeby na górze był zespół. Wiadomo, że na poprawiny nie przyjdzie tyle osób ile na wesele, ale mimo wszystko wydaje mi się, że będzie to liczba bliższa 70-80 niż 50. Z czego oczywiście się cieszę. Jednak powstaje problem co do miejsca. Szukać czegoś nowego, jeśli tak to gdzie? Chciałabym wzdłuż Wisły, sama nie wiem. Przedstawię ten problem jutro konsultantką na spotkaniu ale was i tak proszę o opinie i radę. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Poprawiny 11.08.10, 12:12 Przedstawię ten problem jutro konsultantką na > spotkaniu ale was i tak proszę o opinie i radę. Bardzo prosta reguła, jeżeli nie wiesz czy napisać -ą czy -om: Jedna literka, kiedy liczba pojedyncza, dwie literki, kiedy liczba mnoga. Masz dwie konsultantki, więc problem przedstawisz konsultantk -om Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Poprawiny 11.08.10, 12:30 Szczerze mówiąc nie potrafię zrozumieć, jak 24-letnia osoba może nie wiedzieć takich rzeczy. To przecież poziom podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poprawiny 11.08.10, 14:38 Ja to wiem, po prostu jak piszę to mi się to losowo dodaje. Ale nie jest o tym temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Poprawiny 11.08.10, 17:34 Już kiedyś pisałaś, że to "literówki", ale ja nadal w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Poprawiny 11.08.10, 17:26 Na pewno przyjdę. W lipcu jestem w Krakowie i nigdzie nie wyjeżdżam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poprawiny 11.08.10, 18:18 Gazetko, na ciebie to nawet powitalna babeczka będzie czekać. A tak na serio oczywiście zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Poprawiny 11.08.10, 21:09 gazeta_mi_placi napisała: > Na pewno przyjdę. > W lipcu jestem w Krakowie i nigdzie nie wyjeżdżam A ja specjalnie przyjadę z warszawy (lub Wrocławia - w zaleznosci gdzie będę) i przewaletuję u gazety! O! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Poprawiny 12.08.10, 14:17 Tłumy będą Trzeba będzie godzinę wcześniej pójść do kościoła bo inaczej nie dopchamy się nawet na koniec nawy i będziemy stać pod kościołem Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poprawiny 12.08.10, 14:22 Spokojnie, kościół jest bardzo duży. Przynajmniej nie będzie pusto. My tutaj sobie tak żartujemy ale tak naprawdę to pewnie małej ilości osób będzie się chciało skądś jechać żeby zobaczyć jakąś wariatkę na ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Poprawiny 11.08.10, 19:43 Oooo... rozumiem, że wybrańcy dostaną specjalne zaproszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poprawiny 11.08.10, 19:58 Tak. Dostaną wszyscy którzy udzielali się w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Poprawiny 12.08.10, 11:09 No to już na pewno w przyszłoroczny grafik trzeba wpisać wizytę w Krakowie . To poważne przedsięwzięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poprawiny 12.08.10, 11:14 Na szczęście ślub jest w godzinach popołudniowych ale nie późnych więc spokojnie będziecie mogły wrócić do siebie, chyba, że zrobicie konkurencyjną imprezę i wypijecie za nasze zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Poprawiny 12.08.10, 13:42 Zasadniczo mieszkam nad morzem więc nie wrócę do domu, ale spędzę na pewno miły czas zwiedzając Kraków, a może i pijąc wasze zdrowie z innymi forumkami (jeśli będą miały ochotę). O to się nie musisz martwić. Nie przejechałabym 700 km wyłącznie po to, żeby uczestniczyć w ślubie. Nawet tak pięknie się zapowiadającym. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poprawiny 12.08.10, 13:45 Nie wiedziałam skąd jesteś. Na weekend w Krakowie serdecznie w takim razie zapraszam, pogoda pewnie będzie śliczna(bo zamówiona dla nas) a jak nie to Kraków w deszczu też jest magiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ag1978 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 13:23 tak mi się z tobą skojarzył Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 14:01 Fajny bukiet Zia, mam dla Ciebie dobra nowine - wejdz na allegro i wyszukaj propozycje uzytkownika Pracownia7 Doris - mozesz kupic taniej swoja kiece :p A na powaznie - ja bym sie zastanowila czy to nie oznacza,ze ta suknia (no, moze szyta na wzor) bedzie sie czesto powtarzala na przyszlorocznoych slubach... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 14:41 Weszłam ale nie widzę tam swojej sukienki. Co do wzorów to czasem się zdarza, że jakiś wzór jest "modny" ale moim zdaniem ta sukienka jest nie do podrobienia, trzeba by mieć dostęp do świetnych materiałów a to sporo zawyżyło by koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 14:47 Wyslalam Ci priv. Ja absolutnie nie twierdze,ze sukienka jest taka sama, wrecz przeciwnie - zgadzam sie ,ze to marna podrobka. Co nie zmienia faktu,ze widac czym inspirowana i byc moze niejedna PM taka zalozy... A Ty o ile pamietam chcialas byc oryginalna... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 15:07 Już mam. Zawsze byłam bardzo przeciwna szyciu na wzór i dalej jestem. Nie rozumiem jak coś takiego można robić i w dodatku jeszcze podpisywać. Wiesz jak to jest, podróbki zdarzają się zawsze i nie ma co się nimi przejmować, ta suknia nigdy nie będzie taka sama bo jej urok tkwi w pięknych materiałach. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 11.08.10, 23:38 a mi nie znalazlo tego uzytkownika, dajcie link to aukcji I czy ja moge prosic o zdjecia sukienek? Mialam sie powstrzymac, ale za bardzo ciekawa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 10:13 Wysle ci na priv, ale jakby ktos byl ciekawy to mozna w wyszukiwarce all wpisac Bachleda, znajdzie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 11:00 Wysłałam. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 13:08 też bym chciała na prv lub tutaj, bo szukam i nie mogę znaleźć... poproooszę Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 12:39 Ślub w naszych kolorach, jak wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:18 Połączenie różowego z szafirem średnio mi się podoba,ale co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:22 Pomysł mam! Motyle zamiast gołębi czy ryżu!!! Na pewno idzie skądś skołować na przykład 100 żywych motyli. W momencie wyjścia przez Was z kościoła ktoś by je wypuścił przed Wami! Nawet nie wiem czy już jedna para tak nie zrobiła Tylko trzeba poszukać motyli w kolorach przewodnich,cytrynek i paź królowej raczej odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:25 Gazeta oczywiście rozważaliśmy. Ale są dwa ale, jedyna taka firma która się tym w Polsce zajmowała zbankrutowała a oprócz tego wyczytałam, że tym motylkom robi się straszną krzywdę, one czasem przyjeżdżają nieżywe albo półżywe. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:33 Ale oczywiście dzięki za pomysł. Jakby nie te biedne motylki to pewnie udało by mi się to załatwić ale tak to nawet nie próbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:36 Można nałapać przecież w Krakowie,to nie będą "półżywe",a nie ma jakiegoś hodowcy motyli? Odkupiłoby się odpowiednią ilość i tyle. W ostateczności znajomi i przyjaciele mogą Ci nałapać,w okolicy Krakowa dużo łąk.. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:52 forumki nałapią i będą wypuszczać Taki znak rozpoznawczy. Oprócz oczywiście obowiązkowego motyla będącego elementem stroju Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 14:58 Dobre. Dziewczyny w takim razie nie ma wejścia do kościoła bez obowiązkowego motyla na ubraniu i przynajmniej jednego w kieszeni. A tak na serio, to nie sądzę żeby dało się nałapać tyle motyli i to pewnie również byłoby męczące dla tych zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
next_exit Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 16:45 ja tez poprosze link z sukienka na allegro, bo nie znajduje mi ani uzytkownika ani takiej sukienki po wpisaniu 'bachleda'.. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Podział sukienek 12.08.10, 17:34 Wymyśliłam jak będę nazywać sukienki żeby się nam nie pomyliły. Suknia na ślub i pierwszą część wesela to będzie suknia ślubna. Na drugą część wesela to będzie suknia weselna A na poprawiny suknia poprawinowa. Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Czekamy właśnie na panie konsultantki, pewnie będę miała dla was dużo newsów wieczorem. A w ogóle to wątek znowu się zaczyna kończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 18:35 Nie pamiętam ale go chyba jeszcze nie było. Skromny i z motylami, jak wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 19:56 Ten torcik juz wklejalas bo go kojarze. Piekny w swojej prostocie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 22:25 Prześliczny i z klasą. Tylko ten! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 23:18 Fajnie, że się wam podoba. Ciężko jest znaleźć coś eleganckiego z motylami. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 18:55 Która krakowska cukiernia taki robi? Naprawdę wygląda super i mam nadzieję,że tak samo smakuje. Jakbym miała wybierać tylko ten! Nawet śnił mi się w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 19:15 Serio? Mamy namiary na kilka cukierni, poza tym dostałam namiar na cukiernie która robi takie słodycze jak ja chce, nie jest z Krakowa ale bierze zamówienia z całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 21:13 My już po spotkaniu. Mamy wycenę od pani florystki! Piękna, spójna wizja, bardzo ciekawe pomysły, czyta się i widzi te niesamowite rzeczy przed oczami. Będzie cudownie na pewno. Kwiaty które przewijają się przez całą pierwszą dekoracje to: Hortensja: Anemony: Groszki: Ostróżka: Storczyk: Szafirki: Oczywiście nie wszystkie na raz i wszędzie. Najbardziej przeważa hortensja. Oprócz tego w przyszłym tygodniu spotykamy się z panią stylistką w sprawie trailera ślubnego, zdecydowaliśmy, że przesuniemy kręcenie na październik żeby wszyscy mieli trochę więcej czasu a poza tym chcemy żeby scenerią różniła się od sesji narzeczeńskiej. Będzie pięć różnych scenerii które się będą szybko przebijać. I teraz uwaga niespodzianka dla was, będziecie uczestniczyć w filmiku, co prawda tylko wirtualnie ale zawsze. A w przyszłym tygodniu idziemy na barkę dowiedzieć się jak z ilością miejsca, bardzo byśmy nie chcieli tego miejsca zmieniać ale może się okazać, że będziemy musieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Kwiaty 12.08.10, 21:30 Jak wam się dziewczyny podobają, bo zapomniałam zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kwiaty 12.08.10, 22:24 Zia jest program do zmniejszania zdjęć,naprawdę niewygodnie się ogląda Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Kwiaty 12.08.10, 23:16 Wrzucałam z internetu. Powiedzcie jak wam się takie zestawienie podoba, wiecie mało jest kwiatów niebieskich. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kwiaty 13.08.10, 18:56 Szafirki są ok. Hortensje średnio mi się podobają,ale gusta są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 22:23 >I teraz uwaga niespodzianka dla was, będziecie uczestniczyć w filmiku, co prawda tylko wirtualnie ale zawsze... Oj,ja bym bardzo chciała wziąć udział w filmiku! >> A w przyszłym tygodniu idziemy na barkę dowiedzieć się jak z ilością miejsca, bardzo byśmy nie chcieli tego miejsca zmieniać ale może się okazać, że będziemy musieli. Mamy szczerą nadzieję,że nie będziecie musieli zmieniać. Padniemy jak będziemy musieli jeszcze czytać dodatkowe 45732 postów odnośnie szukania nowego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 23:14 Gazetko chciałaś odmiany, teraz zamiast 2000 postów o sukienkach będzie tyle samo o salach. A serio to też mam nadzieje, że nie będziemy zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 12.08.10, 23:51 Dziekuje za link i zdjecia z przymiarek. Sukienka ' podrobka ' Zienia to jakas masakra. Gorsza od typowych 'bez'. Co do przymiarek, to sukienki naprawde wyskamowane. Moim zdaniem nr 1, czyli bachleda. Bardzo ladnie tworzy biust, ktorego podobno Tobie brak. Swiadkowej swietnie w chabrowej sukience)))))))))))))))) Ta fuksjowa nie podoba mi sie przez odcien tej siatki ( chyba, ze jest przeklamany kolor na zdjeciach). Zdjecia weselne z kolorami przewodnimi - swietne i ten bukiet!!! Cudny A wybrane przez florystke kwiaty tez niczegos sobie. Jestem bardzo ciekawa aranzacji Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 10:16 Podobaja mi sie zarowno kwiaty jak ich zestawienie. Ja rowniez bede miala bukiety z hortensji i anemonow, ktore beda przewazaly. A do tego storczyk i male chryzantemki jeszcze cos ale nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Wizja dekoracji 13.08.10, 00:32 Od pani florystki wizja dekoracji, mnie się podoba bardzo, parę rzeczy jest do lekkiej zmiany ale ogólnie wygląda na bardzo spójną i kreatywną. Co myślicie? Komentarze pisane kursywą pochodzą ode mnie. Florystyka ślubna Sceneria baśniowa, kraina elfów z fruwającymi eterycznymi motylami.Klimat całej oprawy florystycznej będzie utrzymany w kolorystyce szafiru, bieli, amarantu, fuksji. Bukiet Ślubny wykonany z szafirowych kwiatów do wyboru lub możemy pomieszać: hortensje, anemony, groszki,ostróżki, szafirki z dodatkiem koronkowych szafirowych i białych motyli oraz delikatnymi pędami spływającego storczyka. To opis bukiety tego z motylami który miał być, teraz pewnie trzeba będzie zmienić. Kwiat do włosów ( pakiet różnych kwiatów znajdujących się w bukiecie ślubnym tak, aby fryzjerka miała komfort wyboru i możliwość dopasowania) oczywiście jeśli będziemy jakiś używać Bukiet do rzucenia wykonany z amarantowych róż główka przy główce z dodatkiem białego motyla. Butonierka dla Pana Młodego szafirowy kwiat idealnie dobrany do bukietu ślubnego z siedzącym motylem, wstążka dopasowana do koloru garnituru, proszę o podanie koloru garnituru. Bukiet dla Świadkowej w tym samym stylu z motylami tylko w kolorze fuksji również do wyboru kwiaty proponuje piękne hot pink hortensje cena uzależniona od wielkości bukietu. Butonierki dla Drużbów w kolorze szafiru lub fuksji,wstążki dopasowane do koloru garnituru,proszę o podanie koloru garnituru Drużbów. Bransoletki kwiatowe z rozwiniętych pięknych róż w kolorze intensywnej fuksji z dodatkiem białego motyla i kilku kwiatuszków szafirowej ostróżki To dla mam Poduszeczka na obrączki wykonana z szafirowych kwiatów z dodatkiem dwóch siedzących białych motyli. Koszyczek udekorowany w kolorach bieli i fuksji z akcentem szafiru z rożkami również w powyższych kolorach wypełnionymi płatkami róż w kolorach bieli i mocnego różu. Dekoracja czarnych kabrioletów - proponuję, aby na maskach tych samochodów usiadły tuziny motyli - duże i małe w bajkowych kolorach od bieli poprzez takie (benzynowe mieszanki) kolory przechodzące akwarelowo bieli, lilia, szafiru, różu i fuksji. Motyle tworzyłyby jakby taka literę S na masce. Kabriolet Pary Młodej proponuję tylko w białych motylkach z diamencikami i cyrkoniami na skrzydłach i delikatnymi wstążkami w kolorze szafiru zakończonymi mini motylkami, mocowanymi bezpośrednio do klamek, które przy powiewie wiatru frunęły by za Parą Młodą, takie same wstążki zakończone motylami można przymocować do tyłu samochodu. Strasznie mi się to podoba ale dodałabym gdzie nie gdzie kwiaty Oprawa Florystyczna Kościoła Dekoracja głównej bramy - Fiolki z kwiatami eustomy w kolorze mocnego różu, mocnego fioletu.Cena za fiolkę z kwiatem. Pompony z białej hortensji z dodatkiem broszki z kwiatów szafirowych i fuksjowych. Chodzi o kule kwiatowe Kompozycja przed ołtarzem główna wykonana z białych hortensji z dodatkiem szafiru i mocnego różu. W kompozycji będą zaaranżowane dwa piękne symboliczne motyle. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać Kompozycja na ołtarzu po dwóch stronach na uskokach wykonane w tym samym stylu co główna kompozycja. Dekoracja klęczników, krzeseł Pary Młodej ( istnieje możliwość pożyczenia pokrowców,tkaniny na klęczniki). Płatki róż: można posypać wzdłuż ławek ok.25 metrów Dysponujemy stylowymi stojakami, na których równiez można przygotowac ciekawe kompozycje wykonane z białych-szafirowych hortensji z dodatkiem amarantowych róz i spływającym szarłatem i broszka z motyla ( możemy postawić ich nawet 6sztuk np przed kościołem na dziedzińcu) Oprawa florystyczna Hotelu L"Andels Schody prowadzące do góry, na co drugim szklany lampion z malinowa świecą z motylem przy szyjce w kolorze białym i puszczoną szafirowa wstążką Na ścianie prowadzącej w górę symfonia frunących w górę i w dół motyli w kolorach tęczowych i niektóre z mocniejszymi akcentami szafiru, maliny i świecącymi kryształkami. Tam jest taka wielka biała zakręcająca ściana jak się idzie do góry, będzie to wyglądało magicznie moim zdaniem. Niesamowity pomysł Przed wejściem do sali głównej - dwie piękne białe lakierowane donice na nich duże mięsiste kule z szafirowych, magicznych hortensji, na kwiatach usiadły białe duże motyle z migotającymi w świetle brylancikami na skrzydłach, po donicy spływają przeźroczyste girlandy kryształów. Przeszklona ściana obok wind, na niej proponuję symfonię szafirowych kryształków i symfonię latających białych i szafirowych motyli. Sala do tańczenia na niej również proponuję symfonię szafirowych, przeźroczystych kryształów i trzepoczących motyli. Tutaj zastanawiam się nad zmianą motyli na wiszące storczyki Sala bankietowa dla gości Kompozycje na stołach dla gości w wysokich kielichach wykonane z białych, szafirowych hortensji z dodatkiem mocno amarantowych, malinowych róż i szafirowych z brylancikami na skrzydłach motyli. Stół Pary Młodej bajkowa kompozycja utkana z samych kwiatów w kolorze szafirowym, białym i mocnej fuksji z motylami. Nad Parą Młodą będzie muślinowy w kolorach szafir, róż,lila baldachim w stylu namiotów bolywoodzkich. To jest niesamowity pomysł Środek baldachimu nad Parą Młodą będzie piękna kula z hortensji z dodatkiem białych motyli. Rozmarzyłam się. Cudo. Nad głowami gości będą zawieszone miękkie tkaniny w delikatnych kolorach bieli, szafiru, lila, różu,fuksji wprowadzające nastrój baśniowy jakby z krainy elfów wewnątrz muślinów zostanie rozsypane delikatnie pachnące potpuri, które w świetle dzięki naturalnym elementom jak płatki kwiatów stworzy romantyczną aurę. Wyobraźcie to sobie jeszcze ze światłami przenikającymi. Ach... W oknach proponuję tkaniny w tych samych kolorach tylko nietransparentne związane sznurami z pomponami w mocnych namiętnych kolorach fuksji i szafiru, na ich tle proponuję symfonie spadających kryształków w kolorze szafiru, róż i przeźroczystych kryształków. Kompozycje na bary w formie kwiatowych torcików wykonane z białych, szafirowych i amarantowych hortensji z dodatkiem koronkowych motyli. Koronkowe motyle brzmią intrygująco. Dekoracja tortu( nawiązujaca do całości dekoracji, konkretne kwiaty do uzgodnienia) Apartament Pary Młodej - niespodzianka. Ciekawe co to będzie. Inicjały Pary Młodej z kwiatów przymocowane do drzwi wykonane z białych i mocno amarantowych goździków. Uwielbiam inicjały z kwiatów CHiLL OuT ROOm Kolory tematyczne : czerwień, fuksja, czerń W oknach proponuję symfonię czarnych fiolek z kwiatami pnącej gloriozy w kolorze mocnego różu z cytrynowymi lamówkami, tworzące ciekawą plątaninę. Na głównym stole kompozycja na czarnej designerskiej paterze z kwiatami czerwonego anturium z dodatkiem fuksjowej gloriozy Kompozycje na blacie - kwiaty storczyka zanużone w wodzie z pływającą świecą. cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji cz.2 13.08.10, 00:35 Poprawiny w stylu Rock and Roll na Barce Bukiet Panny Młodej wykonany z pastelowych anemonów i groszków zdjęcie. Kolorystyka: słodkie pastele: Przed wejściem w szarobiałych wiklinowych koszach przewiązanych dużą atłasowa kokardą w groszki i z zgufrowanym tiulem znajdują się kompozycje lekkie, zwiewne w pastelowych kolorach wykonane z sezonowych. Bukieciki wykonane z pastelowych róż z dodatkiem wstążek w kropki zawiązanych w kokardy,bukieciki będą od dołu wykończone zgufrowanym tiulem w formie takich spódnic baletnic. To będzie przesłodkie! Lampiony w przecieranych biało-szarych wiklinowych osłonkach z opadająca kokardą w groszki. I jak? Pamiętajcie, że dekoracji wydaje się ogrom, jednak to jest na dwa dni i 4 lokalizacje. No i nasza sala jest bardzo duża i biała. To wstępny projekt oczywiście ale moim zdaniem zapowiada się bajkowo, pani florystka idealnie zrozumiała o co nam chodzi i myślę, że będzie potrafiła oddać ten klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyth Re: Wizja dekoracji cz.2 13.08.10, 20:42 opis dekoracji jest tak pełen bajkowych i magicznie przycupujących motyli, że trochę odciąga uwagę od tego, co tak naprawdę tam będzie. pomyśl o samej treści i tym, jak te dekoracje będą wyglądać i ile ich jest. ja zredukowałabym liczbę motyli i postawiła na jeden ich rodzaj: albo gładkie, albo koronkowe albo z kryształkami. podoba mi się pomysł z tiulami i materiałami pod sufitem, to może ładnie odmienić andelsa^^ co robicie z podłogą - ta wykładzina bardzo mi się kłóci z twoimi kolorami. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji cz.2 13.08.10, 20:48 Zastanawiamy się. No ale przecież nie będziemy kłaść nowej. Są tam fuksjowe kółka. Można dołem puścić dym. i zakryć podłogę. Naprawdę nie wiem co z nią zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 00:58 Zia, to jest zdecydowanie florystka dla Ciebie... 'symfonia motyli, które przysiadły na mięsistej kuli' Ale butonierka dla młodego z motylem? Baldachim nad Waszym stolikiem? yyy Ogólnie duuużo tego, chociaż sali nie widziałam więc może akurat będzie pasować. No i bajkowo, trochę slodko-pierdząco. Najbardziej mnie fascynuje, że te motyle wszędzie tylko 'przycupną' a nie zostaną normalnie przyczepione/zawieszone Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 01:19 Bo one będą wpuszczone, będą fruwać i przycupną na chwilę to tu to tam. Tak jak pisałam wizja jest wstępna i np. florystyka nasza będzie zależeć od stylizacji. Sala jest pokazana na początku wątku, wyobraź sobie duże pomieszczenie, z dywanem i białymi ścianami i sufitem, tak właśnie wygląda bez dekoracji, co jest dla nas wbrew pozorom plusem bo będzie idealnym niemęczącym tłem dla tej bajkowej dekoracji. Co do baldachimu, nasz stolik będzie na podwyższeniu więc zrobimy taką oazę, nie wiem jak to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 01:54 Może być ciekawie, ale ta opcja z "baldachimem" jak dla mnie trochę nie na miejscu. Od czego wy się będziecie osłaniać, od motyli czy gości? Ja bym z barki nie rezygnowała. Moim zdaniem nie wszyscy przyjdą na poprawiny, a ta barka to miła atrakcja. Przedstawiona propozycja jest moim zdaniem duuużo ciekawsza od przesłodzonego wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 02:34 Od niczego. My też nie chcemy rezgnować i liczymy, że nie wszyscy będą na poprawinach ale dalej daję to około 70 osób a tyle barka nie pomieści. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 02:01 matkozcórką! ktoś to przeczytał? poproszę streszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
meg998 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 09:49 Tak jak się spodziewałam: motyle będą wszędzie. O gustach się nie dyskutuje, jedni wolą umiar i klasę, drudzy bajkowy kicz Odpowiedz Link Zgłoś
asiu-la83 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 10:01 Dla mnie kolory przewodnie (zwlaszcza takie mocne) i motyw motyla to o jedna rzecz za duzo. Skoro ma by ten motyw, to dalabym motyla i bardziej stonowane kolory, albo mocne kolory bez zadnych motywow, no ale skoro sobie tak wymarzylas , to na pewno bedziesz z efektow zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 11:36 To się wydaje, że tego będzie ogrom. Tak naprawdę nie będzie wcale tego tak dużo. W kościele, będą tylko bukiety na ołtarz i udekorowane przejście, czyli normalnie, do tego dekoracja przed kościołem. Na sali, schody po jednej stronie, świeca to naprawdę nie za duża dekoracja i zasłonimy białą wielką ścianę która jest z drugiej strony. Wrzucam plan sali żeby prościej było tłumaczyć. Ten okrąglak koło schodów to właśnie ta ściana. W tej przestrzeni gdzie są schody będzie stały tylko dwie kompozycje duże przed salą, do tego zasłaniamy tą białą szybę. Potem tam gdzie jest break out arena to sala taneczna, jest na niej bar też na półokrągło zrobiony przy szybie. No więc to jest bardzo duża jasna przestrzeń i tylko będzie udekorowana góra. Dalej nie mogę się doprosić zdjęć z kryształami z dnia otwartego w Andel'sie ale była tam taka dekoracja i wyglądała naprawdę niesamowicie. Mamy udekorowaną tylko górę. Potem sala jadalna czyli połączenie Ametystu, Opalu i Topazu. Na stołach znajduje się jedna duża dekoracja i świece, nic więcej. Do tego jest tylko udekorowany sufit i okna(a one muszą być zrobione, bo są ogromne i zimne). Na podwyższeniu jest nas stół piękne udekorowany. Ta sala ma płynąć w kwiatach i nie tylko, ma być bajkową krainą. Wy przed oczami pewnie macie różnego rodzaju restauracje i sale weselne. Ale wyobraźcie sobie ogromną białą pustkę, taka jest nasza sala właśnie. Co jest świetne bo da się tam każdą dekoracje wyczarować. Idąc dalej, w chill out roomie który mieści się w sali Diamond, będą tylko zakryte okna, na środku będzie główny stół a na stolikach tylko małe kompozycje. A sala też jest duża. Więc to wydaje się ogrom ale te dekoracje będą się mieścić na prawie 500m2. Odpowiedz Link Zgłoś
c2h5oh_i_ja Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 08:18 Uo jessu, wszystko us.ane motylami. Btw, czytałam ostatnio gdzieś u fryzjera w jakimś babskim czytadle, że motyw motyla jest obowiązującym trendem tego lata. Szkoda, że nie przyszłego Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 11:37 Dziewczyny w takim razie powiedzcie, co dodać, co zmienić, co usunąć waszym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
meg998 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:09 Kolory są piękne, tylko zastanawiam się, czy nie pasują raczej na zimowy ślub. Z drugiej strony nie ma co się czepiać. Z opisu dekoracji wynika, że będzie ładnie i spójnie, ale po co tam tyle motyli? Chyba lepiej jak już muszą być, to jako akcent. W przedstawionej wizji są mega nachalne. Ja bym zmniejszyła ich ilość o 90%, jeśli MUSZĄ być. Jeśli to ja bym decydowała, postawiłabym na energetyczne kolory, biel i basta, żeby nie przesadzić. Motyle mogą być piękne, owszem, ale to nie powód, żeby je wsadzić wszędzie gdzie to jest możliwe. Ja jako młoda kobieta źle bym się czuła w takiej scenerii, a co dopiero faceci. Poza tym, z opisu wynika, że jedne mają być koronkowe, drugie z diamencikami. Za dużo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:12 Dzięki za opinie. Troszkę tych motyli wyrzucimy ale muszą być bo są motywem przewodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
meg998 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:24 Szczerze? Nawet nie chce mi się tego czytać drugi raz. Może raczej znajdź na sali 3-4 elementy dekoracji, gdzie się one pojawią. Naprawdę wystarczy. Kwiaty są piękne same w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:30 Dobrze. Ale ich na sali nie ma w sumie dużo. Są na schodach i tam niech zostaną, zdjęłabym je z tych kul przy wejściu ale na szybie będą ładnie spływać. Do sali tanecznej dodałabym kwiaty zamiast motyli i nie byłoby w ogóle motyli tam a na sali jadalnej motyle będą tylko na głównych kompozycjach na stole. Plus dodałabym tą kompozycje na bufety bo może być bardzo ciekawa. Czyli w sumie 5 miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
meg998 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:36 Już lepiej. Z bufetów też bym zdjęła. Tam będzie jedzenie, różnokolorowe słodycze, babeczki i inne takie. Od tych motyli będzie można dostać oczopląsu Odpowiedz Link Zgłoś
katariana Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 13:29 Eh, no rzeczywiście straszne to dla dorosłej kobiety: spędzić czas w otoczeniu motyli. Naprawdę, to musiałby być koszmar! Tylko dzieci lubią motyle, a to wszystko jest przesłodzone i w ogóle niepoważne. A tak na serio to radziłabym wielu z tych tutaj mega poważnych panienek zastanowić się, czy za wszelką cenę muszą być takie "poważne" i "szanowne". Ma dziewczyna ochotę na motyle to ma. I już. Są jeszcze ludzie, którzy mają ochotę rozdziawić buzie na widok jakiegoś przepięknego stworzenia natury. I dobrze. Nie daj się Zia. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 13:43 Dziękuje. Poważne wesele by do nas nie pasowało, to nie my po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:50 Ja bym zrobiła tak: - usunąć motyle ze wszystkich bukietów/kompozycji/butonierek. Kolorowe kwiaty same w sobie są mocnym akcentem, dodatkowe gadżety (szczególnie koronkowe, z kryształkami czy inne takie) są zbędne, - skasować te świece na schodach, zostawić tylko dekorację ściany, - zdjąć dekorację z samochodu, ewentualnie po 1 motylu na klamce. I chyba tyle. Generalnie chodzi o to, że albo kwiaty albo motyle. Jeśli masz pustą, przeszkloną ścianę to niech one sobie tam wiszą i przycupują. Ale na wszelkich kwiatach są już niepotrzebne mz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:58 Takich drastycznych kroków to nie, motyle jednak są motywem przewodnim i muszą być. Ale trochę ich usuniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 13:06 przeczytałam wszystko i poczułam się jak w Krainie Czarów. Nie wiem czy będąc gościem na takim weselu nie czułabym się nieco zakłopotana i przytłoczona tym wszystkim. Jakoś nie przemawiają do mnie te tiule nad głowami gości. Poczułam ścisk w gardle i trudności z oddychaniem. Ale ja już tak mam, że się duszę jak jestem czymś poobwieszana wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 13:08 Czyli dekoracja odniosła zamierzony skutek. Dokładnie chcemy żeby goście poczuli się jak w krainie czarów. Raczej nie sądzę żeby ktoś się czuł przytłoczony ale jeśli jednak to zawsze jest bardziej modernistyczny chill out room albo można sobie wyjść na zewnątrz, gdzie będzie przygotowane specjalne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 13:51 A cóż jest drastycznego w usunięciu motyli z samochodu i kwiatów? Przecież zostają Wam te obwieszone ściany, cała motylowa poligrafia, motyle w oświetleniu sali tanecznej... I jeszcze jedno pytanie (chociaż to szczegół akurat) - jak pachną te kwiaty z dekoracji? Pytam poważnie, nie znam się na tym. Chodzi o to, czy taka ilość kwiatów nie da uczucia 'duszności'. Mnie bardzo przeszkadza intensywny kwiatowy zapach podczas posiłków. zia86 Raczej nie sądzę żeby ktoś się czuł przytłoczony ale jeśli jednak to zawsze jest bardziej modernistyczny chill out room albo można sobie wyjść na zewnątrz, gdzie będzie przygotowane specjalne miejsce. no to chyba spędzi tam całe wesele Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 14:57 Ale one na samochodach będą fruwać. A prawdę mówiąc to nie wiem jak pachną ale to chyba nie problem, skoro robi się tak potężne dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 18:52 Wiem,że szafirki są pachnące. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 18:59 Ja tych kwiatów jeszcze na oczy nie widziałam, pójdziemy na następnym spotkaniu. A jak ci się w ogólnie podoba Gazetko? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 22:28 Średnio Najbardziej torcik mi się podoba z motylkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 23:13 Kwiatki i dekoracje. Jakoś nie trawię połączenia szafiru z różem,ale co kto lubi. Tort jest ok i pierzasta sukienka Zienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 23:18 Znaczy nie lubisz koloru przewodniego po prostu? Ale jakbyś wyobraziła sobie je w innym połączeniu, to jak? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wizja dekoracji 14.08.10, 13:52 Nie wiem. Zależy jakie kolory. Dla mnie szafir z różem się gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:21 Dziewczyny bardzo proszę o komentarze, wiem, że tekstu jest dużo i nie chce wam się czytać ale jest to dla mnie ogromnie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
asiu-la83 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:33 Na pewno wywalilabym motyle z samochodow i z bukietow i butonierek. Ale ja wole prostote, jak Ty chcesz miec bajkowo i motylkowo to tak zrob. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 12:41 Mnie się akurat motyle na samochodach podobają bardzo. One będą właśnie frunąć jak będziemy jechać. W bukiecie i w butonierkach nie będzie motyli. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 23:46 ''Od pani florystki wizja dekoracji, mnie się podoba bardzo, parę rzeczy jest do lekkiej zmiany ale ogólnie wygląda na bardzo spójną i kreatywną. Co myślicie? Komentarze pisane kursywą pochodzą ode mnie. Florystyka ślubna Sceneria baśniowa, kraina elfów z fruwającymi eterycznymi motylami.Klimat całej oprawy florystycznej będzie utrzymany w kolorystyce szafiru, bieli, amarantu, fuksji. Bukiet Ślubny wykonany z szafirowych kwiatów do wyboru lub możemy pomieszać: hortensje, anemony, groszki,ostróżki, szafirki z dodatkiem koronkowych szafirowych i białych motyli oraz delikatnymi pędami spływającego storczyka. To opis bukiety tego z motylami który miał być, teraz pewnie trzeba będzie zmienić. Kwiat do włosów ( pakiet różnych kwiatów znajdujących się w bukiecie ślubnym tak, aby fryzjerka miała komfort wyboru i możliwość dopasowania) oczywiście jeśli będziemy jakiś używać Bukiet do rzucenia wykonany z amarantowych róż główka przy główce z dodatkiem białego motyla. Butonierka dla Pana Młodego szafirowy kwiat idealnie dobrany do bukietu ślubnego z siedzącym motylem, wstążka dopasowana do koloru garnituru, proszę o podanie koloru garnituru. Bukiet dla Świadkowej w tym samym stylu z motylami tylko w kolorze fuksji również do wyboru kwiaty proponuje piękne hot pink hortensje cena uzależniona od wielkości bukietu. Butonierki dla Drużbów w kolorze szafiru lub fuksji,wstążki dopasowane do koloru garnituru,proszę o podanie koloru garnituru Drużbów. Bransoletki kwiatowe z rozwiniętych pięknych róż w kolorze intensywnej fuksji z dodatkiem białego motyla i kilku kwiatuszków szafirowej ostróżki To dla mam Poduszeczka na obrączki wykonana z szafirowych kwiatów z dodatkiem dwóch siedzących białych motyli. Koszyczek udekorowany w kolorach bieli i fuksji z akcentem szafiru z rożkami również w powyższych kolorach wypełnionymi płatkami róż w kolorach bieli i mocnego różu. Dekoracja czarnych kabrioletów - proponuję, aby na maskach tych samochodów usiadły tuziny motyli - duże i małe w bajkowych kolorach od bieli poprzez takie (benzynowe mieszanki) kolory przechodzące akwarelowo bieli, lilia, szafiru, różu i fuksji. Motyle tworzyłyby jakby taka literę S na masce. Kabriolet Pary Młodej proponuję tylko w białych motylkach z diamencikami i cyrkoniami na skrzydłach i delikatnymi wstążkami w kolorze szafiru zakończonymi mini motylkami, mocowanymi bezpośrednio do klamek, które przy powiewie wiatru frunęły by za Parą Młodą, takie same wstążki zakończone motylami można przymocować do tyłu samochodu. Strasznie mi się to podoba ale dodałabym gdzie nie gdzie kwiaty Oprawa Florystyczna Kościoła Dekoracja głównej bramy - Fiolki z kwiatami eustomy w kolorze mocnego różu, mocnego fioletu.Cena za fiolkę z kwiatem. Pompony z białej hortensji z dodatkiem broszki z kwiatów szafirowych i fuksjowych. Chodzi o kule kwiatowe Kompozycja przed ołtarzem główna wykonana z białych hortensji z dodatkiem szafiru i mocnego różu. W kompozycji będą zaaranżowane dwa piękne symboliczne motyle. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać Kompozycja na ołtarzu po dwóch stronach na uskokach wykonane w tym samym stylu co główna kompozycja. Dekoracja klęczników, krzeseł Pary Młodej ( istnieje możliwość pożyczenia pokrowców,tkaniny na klęczniki). Płatki róż: można posypać wzdłuż ławek ok.25 metrów Dysponujemy stylowymi stojakami, na których równiez można przygotowac ciekawe kompozycje wykonane z białych-szafirowych hortensji z dodatkiem amarantowych róz i spływającym szarłatem i broszka z motyla ( możemy postawić ich nawet 6sztuk np przed kościołem na dziedzińcu) Oprawa florystyczna Hotelu L"Andels Schody prowadzące do góry, na co drugim szklany lampion z malinowa świecą z motylem przy szyjce w kolorze białym i puszczoną szafirowa wstążką Na ścianie prowadzącej w górę symfonia frunących w górę i w dół motyli w kolorach tęczowych i niektóre z mocniejszymi akcentami szafiru, maliny i świecącymi kryształkami. Tam jest taka wielka biała zakręcająca ściana jak się idzie do góry, będzie to wyglądało magicznie moim zdaniem. Niesamowity pomysł Przed wejściem do sali głównej - dwie piękne białe lakierowane donice na nich duże mięsiste kule z szafirowych, magicznych hortensji, na kwiatach usiadły białe duże motyle z migotającymi w świetle brylancikami na skrzydłach, po donicy spływają przeźroczyste girlandy kryształów. Przeszklona ściana obok wind, na niej proponuję symfonię szafirowych kryształków i symfonię latających białych i szafirowych motyli. Sala do tańczenia na niej również proponuję symfonię szafirowych, przeźroczystych kryształów i trzepoczących motyli. Tutaj zastanawiam się nad zmianą motyli na wiszące storczyki Sala bankietowa dla gości Kompozycje na stołach dla gości w wysokich kielichach wykonane z białych, szafirowych hortensji z dodatkiem mocno amarantowych, malinowych róż i szafirowych z brylancikami na skrzydłach motyli. Stół Pary Młodej bajkowa kompozycja utkana z samych kwiatów w kolorze szafirowym, białym i mocnej fuksji z motylami. Nad Parą Młodą będzie muślinowy w kolorach szafir, róż,lila baldachim w stylu namiotów bolywoodzkich. To jest niesamowity pomysł Środek baldachimu nad Parą Młodą będzie piękna kula z hortensji z dodatkiem białych motyli. Rozmarzyłam się. Cudo. Nad głowami gości będą zawieszone miękkie tkaniny w delikatnych kolorach bieli, szafiru, lila, różu,fuksji wprowadzające nastrój baśniowy jakby z krainy elfów wewnątrz muślinów zostanie rozsypane delikatnie pachnące potpuri, które w świetle dzięki naturalnym elementom jak płatki kwiatów stworzy romantyczną aurę. Wyobraźcie to sobie jeszcze ze światłami przenikającymi. Ach... W oknach proponuję tkaniny w tych samych kolorach tylko nietransparentne związane sznurami z pomponami w mocnych namiętnych kolorach fuksji i szafiru, na ich tle proponuję symfonie spadających kryształków w kolorze szafiru, róż i przeźroczystych kryształków. Kompozycje na bary w formie kwiatowych torcików wykonane z białych, szafirowych i amarantowych hortensji z dodatkiem koronkowych motyli. Koronkowe motyle brzmią intrygująco. Dekoracja tortu( nawiązujaca do całości dekoracji, konkretne kwiaty do uzgodnienia) Apartament Pary Młodej - niespodzianka. Ciekawe co to będzie. Inicjały Pary Młodej z kwiatów przymocowane do drzwi wykonane z białych i mocno amarantowych goździków. Uwielbiam inicjały z kwiatów CHiLL OuT ROOm Kolory tematyczne : czerwień, fuksja, czerń W oknach proponuję symfonię czarnych fiolek z kwiatami pnącej gloriozy w kolorze mocnego różu z cytrynowymi lamówkami, tworzące ciekawą plątaninę. Na głównym stole kompozycja na czarnej designerskiej paterze z kwiatami czerwonego anturium z dodatkiem fuksjowej gloriozy Kompozycje na blacie - kwiaty storczyka zanużone w wodzie z pływającą świecą.'' Będzie Was jeszcze widac? utoniecie w tych kwiatach. One maja być skromnym dodatkiem a wygląda na to, ze kwiaty i motyle to główny gwoźdź wieczoru a zia i jej maż to dodatek. Przeczytałam 1/3 i się zmęczyłam samym opisem. Co powiedzą goscie którzy maja na to patrzeć kilka godzin? w646.wrzuta.pl/film/8tKCMMbu1ye/impreza_pod_palacem_prezydenckim Objaw przedawkowania Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 23:47 miałam ci wyboldowac błędy ortograficzne ale mi się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 23:57 A w ogóle to już się zastanawiałam co się z tobą i Aretą stało. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wizja dekoracji 13.08.10, 23:56 Będzie nas widać. Zawsze mówiłam, że ma być dużo dekoracji i kwiatów, poza tym sala tego niejako wymaga. Już jak ją braliśmy wiedzieliśmy że trzeba będzie zainwestować w dekoracje, ale dlatego ją wzięliśmy bo nie będzie nas ograniczać. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Sala 13.08.10, 11:52 Znalazłam zdjęcie które najlepiej oddaje tą przestrzeń o której mówiłam, jest to z Andel'sa z Łodzi ale w Krakowie jest prawie tak samo. W Krakowie sala jest wyższa i większa. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Trailer wybór piosenki pomocy! 13.08.10, 18:00 Dziewczyny pomóżcie wybrać piosenkę na trailer. 1. klik 2. Klik 3. Klik Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 13.08.10, 18:39 Zia, Czy nie lepiej poczekac z tym, az trailer bedzie gotowy? Rozumiem, ze macie jakis przyblizony "scenariusz", ktory nie jest determinowany przez piosenke (chyba, ze sie myle). Wydaje mi sie, ze latwiej bedzie dopasowac melodie do zrealizowanego juz filmiku. Wybieranie "na oslep" moze sprowadzic sie do tego, ze albo bedziecie musieli krecic "pod piosenke", albo obraz i melodia beda zyly sobie wlasnymi zyciami,a przeciez nie o to chodzi. Ale to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 13.08.10, 18:42 Kamerzyści chcą najpierw mieć piosenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 13.08.10, 18:55 Przepraszam, ale jak pisalam wczesniejszego posta, to nie widzialam tego Twojego z opisanym sceneriuszem Skoro wiemy jak ma wygladac filmik, to ja jestem za 3. Jest chyba najbardziej dynamiczna 2 osobiscie bardzo lubie, ale moze za bardzo skupia uwage na Tobie, a nie na Was obojgu, bo jej tekst jest dosyc wybijajacy sie... Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 13.08.10, 20:28 Głosuję na 1, uwielbiam tę piosenkę! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 13.08.10, 20:39 Widzę, że zdania są podzielone bardzo. Ciężko będzie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
missy01 Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 14.08.10, 13:28 Zdecydowanie trójeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Trailer wybór piosenki pomocy! 14.08.10, 13:47 Widzę, że wysuwa się na prowadzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Trailer 13.08.10, 18:32 Poprosiłam was wyżej o wybór piosenki ale w sumie nie wiecie do czego będziecie wybierać. Trailer nasz ma być rozesłany z save the date, będzie on trwał 1 - 1.5 minuty. Będzie to dynamiczny filmik, opowiadający trochę o nas, trochę zapowiadający wesele a trochę taki filmowy. Będzie pięć "planów". 1. Jak załatwiamy coś związanego z przygotowaniami, np. w Andel'sie. 2. Na kolacji w susharni 3. Zia z wami na forum a narzeczony w swoich sprawach(figurki, książka itd) 4. W szkole 5. W JazzRocku, mrocznie, rockowo. Tutaj to w ogóle zastanawiam się czy nie wziąć całego naszego orszaku i zrobić to przed otwarciem. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Trailer 13.08.10, 18:36 nadal głosuję na 2. chociaż ja bym wzięła 'Beautiful day', no ale to ja Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Trailer 13.08.10, 18:37 No w sumie też by się nadawał. Musi być rytmiczny i trochę dynamiczny. Dziewczyny jak macie jakieś propozycje to też wpisujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: Trailer 13.08.10, 20:28 Moim zdaniem The Cure najfajniejsze, dwie pozostałe trochę "bezpłciowe". No i U2 - super. Ale to zależy od Waszej koncepcji: czy ma być bardziej romantycznie, czy zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Trailer 13.08.10, 20:34 Ma być dynamicznie i bardziej zabawnie niż romantycznie tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: Trailer 13.08.10, 20:45 To The Cure My chcieliśmy jakiś rytmiczny podkład pod zaproszenie i - jak pisałam w innym wątku pasowało mi rytmem "Love generation", ale słowa trochę nie pasują... I teraz nie wiem, czy Ci The Cure nie podkradnę Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Trailer 14.08.10, 10:23 mam nadzieję, że wrzucisz na youtube, bo ja się doczekac nie mogą tego trailera Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Trailer 14.08.10, 11:57 Wrzucę. Ale on będzie w okolicach grudnia dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:11 Za niedługo skończymy wątek, cieszycie się? Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:39 bardzo! będzie nowy! tylko nie wsadzaj znowu na początek wszystkich zdjęć, które były w tym - czyli hotel, pani która zaśpiewa, dj i inne, bośmy to już widzieli, a ciężko się otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:44 Ale są nowi ludzie na wątku którzy nie widzieli. Ale przecież w pierwszym poście nie daje nic. Szykuje wam właśnie ilustracje dekoracji na nowy wątek i jestem dopiero przy poduszeczce, nie mogę nigdzie znaleźć niebieskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:26 Tylko proszę zmniejsz te zdjęcia bo ciężko się czyta przez to cały wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:28 Próbuję zmniejszyć teraz na inne forum i przeciążyłam serwer. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Do moderatorek 13.08.10, 22:29 Czy któraś moderatorka byłaby tak dobra i powiedziała mi ile realnie ma wątek postów? Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:42 a jak to robisz? zainstaluj sobie Gimpa, wybierz Obraz > Przeskaluj obraz, wybierz wartości, potem Plik > Zapisz i już. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:51 Chciałam uniknąć wrzucania zdjęć na dysk i z powrotem do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:42 baaardzo Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:48 zia ale jak ktoś będzie chcial zobaczyc to wejdzie na poprzedni wątek, nie ma sensu powielać czegoś co i tak przeszkadza. druga sprawa, mozemy myśleć o czymś innym niż o muzyce? chciałabym coś pomóc a youtube mi się nie otwiera i nie mogę się wypowiedzieć w tej materii Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:51 Możecie znaleźć mi zdjęcie niebieskiej poduszeczki. Możemy wrócić do dekoracji, bo są jeszcze niedopowiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 21:54 A już wiem co zrobię, dam linka do tej strony zdjęć które wy już widziałyście, zamiast tych zdjęć. Ale nadal musimy zapełnić wątek żeby to się stało. Nie lubię końcówek wątków bo nie można żadnej nowej sensownej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:11 niebieskich poduszek brak a szczerze jak tak sobie pooglądalam na necie to jakas masakra z poduchami- wszystko sprawia wrażenie jakby bylo tandetne Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:20 To prawda. My będziemy mieć kwiatową, tylko próbuje znaleźć niebieską. Odpowiedz Link Zgłoś
asiu-la83 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:21 Poduszkę (a dokładniej poszewkę) można zawsze uszyć, dla krawcowej to pewnie chwila roboty A jakąś ładną tkaninę na pewno znajdziesz w tym kolorze co chcesz. I możecie od raz zlecić jak wyszycie inicjałów bądź motyli Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:27 Ale my będziemy mieć kwiatową. A właśnie dobrze żeście mi przypomniały, trzeba serwetki z monogramem zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:43 zia czy twojemu narzeczonemu też sprawia radość to przygotowywanie? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:47 Jasne. Dzisiaj zaintrygował go pomysł zrobienia premiery kinowej filmiku. A tak na serio, sprawia mu przyjemność, jest zorientowany, nawet nazwy kwiatków po spotkaniu wczoraj googlował żeby zobaczyć o co chodzi. Oczywiście jednymi aspektami interesuje się mniej a innymi bardziej. On mówi, że to będzie drugi najszczęśliwszy dzień w jego życiu, nie trudno się domyślić jaki był pierwszy. Mój słodki romantyk. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:14 Nie wiem jak narzeczonemu,ale mnie-bardzo. Nie mogę się doczekać nowych wiadomości i wyborów kolejnego motywu przewodniego Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:20 A zastanawia mnie czemu ci się te przygotowania tak podobają, przecież tak naprawdę nie do końca darzysz mnie sympatią. Odpowiedz Link Zgłoś
lvivianka Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:43 Glosuje zdecydowanie na nr 1 czyli The Cure; uwielbiam ich 2 tez ok, a 3 nie trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:49 The Cure to w sumie bardzo bliska nam piosenka ale nie wiem czy będzie pod podkład pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 22:52 dużo jeszcze brakuje do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:00 Nie wiem, bo nie wiem ile jest naprawdę postów. Ma być 2500 ale razem z usuniętymi a ile wątek ma realnie postów wiedzą tylko moderatorki. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:03 Ja myślę, że The Cure jak najbardziej pasuje, a kwestia montażu tak, żeby film zgrał się z muzyką, to zadanie dla kamerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:12 Ale oni też pewnie będą mieli jakieś swoje piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 12:09 Maksymalnie 37 wpisow jeszcze. Tak wiec produkowac prosze Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 12:11 Na pewno mniej. Ale soboty i niedziele są zawsze bardziej leniwe na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:08 Piszmy,piszmy,będzie szybciej. Nie mogę się doczekać premiery nowego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:11 W sumie nie będzie nic czego nie widziałyście już. Tylko wszystko uporządkowane. Jak myślicie zostawić tą nazwę z 3 czy wymyślić jakąś inną? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:14 Nie,przyzwyczajone jesteśmy. Daj po prostu 4 myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:19 Znaczy 3, ten ma cyferkę 2. Swoją drogą jestem ciekawa ile do ślubu ich jeszcze zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:30 Ze wzgledu na slowa piosenek to glosuje na nr 1. Beautiful day - u2 - mocny kandydat ))) jeszcze dorzucam the cranberries - dreams. Co do florystki to ostro pojechala ze slowem 'symfonia' mam nadzieje, ze lepiej uklada bukiety niz pisze Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:48 A ja proponuje nowy tytul watku " Coraz wiecej koncepcji - juz za niecaly rok Zia86 wreszcie wyjdzie za maz" Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 13.08.10, 23:54 Nie wiem czy się zmieści. Ale fajny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 00:36 Kończę ilustrować dekoracje, zajęło mi to prawie 4 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 12:19 To i ja pomogę w zapełnieniu wątku Co tam u Was z pierwszym tańcem? Macie jakiś układ, wybraną piosenkę? I czy upatrzyliście sobie już obrączki? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 12:40 Pierwszy taniec jest ciągle z miesiąca na miesiąc przekładany, bo bez przerwy albo gdzieś jeździmy albo coś przygotowujemy. Będzie tango i rumba, ale teraz chyba zamienię kolejność i najpierw będzie tango a potem rumba. Pokaz ma się ocierać trochę o teatralność wręcz. Ja prawdopodobnie będę miała czarną koronkową suknie, tak trochę dla złamania konwenansów a poza tym pasuje. Nie wiemy jakie piosenki, tango najbardziej mi się z Roxanne, Klik no a rumbe chcieliśmy do Nothing else matters Metallica ale czy się do tego rumbę da zatańczyć to nie wiem. Obrączki to chyba nadal te z Red Rubina, są w zestawieniu na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 12:51 zia, jeszcze jedna sukienka??? toż to temat na kolejne 2500 wpisów. Ale ty poważnie będziesz się na pierwszy taniec przebierać? Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:09 Dorzuce ci się jednym wątkiem żebys szybciej załozyła nowy co do słów kogos tam : "kwiaty maja być skromnym dodatkiem" pierwsze słysze ze jest zasada ze maja być "skromnym" od motyli tez mnie mdli, kwiatów za duzo ale nie przeginajmy w drugą stronę - ktoś chcę "nieskromnie" to niech sobie ma Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:18 Ja zawsze chciałam dużo kwiatów. Umiem docenić piękno skromnych aranżacji ale ja chce tonąć w kwiatach. Zresztą jak można zrobić skromnie kiedy ma być bajkowo i sala jest sama w sobie bardzo skromna. Nie byłoby wtedy tego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:10 Poważnie, bo inaczej tego po prostu nie zatańczę. A już na pewno nie w Zieniowej sukni, a nie chce się przebierać w suknie drugą ślubną bo to za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
missy01 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:37 To ja także chętnie pomogę. Zia, nie chcesz zatańczyć ten pierwszy raz jako już zamężna kobieta w sukni ślubnej? Jeszcze nie znalazłaś tej jedynej, może uda Ci się wyszukać taką, w której będziesz jednocześnie wyglądać bosko i będzie na tyle wygodna, aby zatańczyć w niej zmysłową rumbę czy tango. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:44 Tango chyba w glownej sukni bedzie, do tej rumby chce wygodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:48 Suknie ślubna będzie od Zienia, nie da się w niej zatańczyć takiego układu. Nie mam jakiegoś ciśnienia żeby zatańczyć to w sukni. Poza tym nie będę mogła w takiej sukni ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:39 Masz juz ta czarna sukienke? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:40 Znaczy czy masz cos na oku Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:49 Co na oku? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:48 Nie, będę ją projektować i szyć w tym samym miejscu gdzie sukienki dla druhen i gdzie suknie na poprawiny. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 2 14.08.10, 13:20 No jeszcze trochę dziewczyny. Ja już 6 godzinę robię nowe zestawienie, to jest naprawdę strasznie czasochłonne. Odpowiedz Link Zgłoś