aga.hm 08.12.06, 05:44 Wiecie cos o tym salonie?? Chce sie wybrac do nich w styczniu rozejrzec sie. Czy ktoras z was tam kupuje sukienke lub byla?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isztarek Re: Salon Flossmann 08.12.06, 12:25 Też jestem ciekawa , słyszałam ze suknie mają śliczne. A jak z cenami? Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 08.12.06, 13:56 Byłam już na wstępnym rekonesansie we Flossmannie, wrażenia bardzo pozytywne. Mierzyłam suknie z kolekcji Pronovias 2006 - Joanę i Imperio (ok. 3600 zł), ale najbardziej wpadł mi w oko model z kolekcji White One, nie pamiętam numeru, suknia kosztowała chyba 3200 zł. Oprócz sukni hiszpańskich mają tam też polskie (chyba Agnes), ale tych nie oglądałam. Obsługa bardzo miła, tylko trzeba się liczyć z kolejkami. Wybieram się tam znów w styczniu, bo będzie już nowa kolekcja. We Flossmannie można też wypożyczyć suknię, ale sporo to kosztuje. Byłam w kolejce za dziewczyną, która wypożyczała i chcąc nie chcąc musiałam w tym uczestniczyć;) Za bardzo standardową suknię sprzed kilku sezonów (sznurowany gorset, szeroka spódnica ozdobiona różyczkami, materiał raczej kiepski) zapłaciła 1000 zł, kolejne 600 wydała na dodatki. W tej cenie było użytkowanie sukni przez 3 dni. Chyba lepiej by zrobiła kupując używaną markową i nie zapłaciłaby więcej.. Nie wiem skąd to przekonanie, że wypożyczenie jest opłacalne (chyba tylko dla salonu), bo kosztuje 50% wartości nowej sukni. Odpowiedz Link
ursus_arctos Re: Salon Flossmann 08.12.06, 14:10 bylam we Flossmannie latem- rewelacyjna obsluga, panie maja anielska cierpliwosc, znosza suknie jedna po drugiej, doradzaja- super. kiecek przymierzylam chyba z osiem, ale nic mnie nie przekonalo. na razie wyglada na to, ze bede szyc... Odpowiedz Link
diamentowy_kolczyk Re: Salon Flossmann 11.12.06, 13:48 czy to jest ten salon w NOT? dziewczyny, prosze podajcie jeszcze namiary na salony sukni slubnych, warte odwiedzenia.moze cos mnie zainspiruje:) Odpowiedz Link
isztarek Re: Salon Flossmann 11.12.06, 14:37 spodobał mi się Vogue:)Piekne suknie maja Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 11.12.06, 17:37 Tak Flossmann to ten salon w budynku NOTu. Mogę polecić Ci jeszcze salon Lisa Ferrera na Sienkiewicza (www.lisaferrera.pl/), trafiłam tam na bardzo miłą sprzedawczynię (ciemne loki, młodziutka), warto zabrać ze sobą aparat fotograficzny bo można tam robić zdjęcia, co jest ewenementem;) W innych salonach pozwalają fotografować suknię dopiero po wpłaceniu zaliczki. Ciekawe suknie są też w salonach Adeline - ul. Szewska (Sincerity, Justin Aleksander), wl. Wita Stwosza (Herm's i Vivienne). Te dwie ostatnie marki są niby włoskie, ale to podejrzana sprawa, w necie nic nie ma na ich temat.. Herm's i Viviene to chyba tak naprawdę polska kolekcja. Sprawa trochę podejrzana, ale suknie mają ładne i w przedziale cenowym poniżej 3000zł:) Salony na Sokolniczej mnie rozczarowały, ale może w przyszłym roku będzie tam coś ciekawszego. Mam zamiar wybrać się też do Vogue (www.suknievogue.pl/), na stronie widziałam, że mają rosyjskie sukienki Papilio. Polecam przewodnik młodej pary, są tam reklamy adresy firm z Dolnego Śląska: www.przewodnikmp.pl/oglo/slubne/salony_damskie/adeline.php Odpowiedz Link
zurek77 Re: Salon Flossmann 31.12.06, 14:48 Ja też dołaczę się do osób mających pozytywne wrażenia po doświadczeniach z Flossmanem. Wybierałam tam swoją kieckę we wrześniu na mój styczniowy slub. Zdecydowałam się na Atelier Diagonal i jestem bardzo zadowolona, udało mi się wytargować niezły rabat z 3200 na 2500 no i co najważniejsze suknia została fantastycznie do mnie dopasowana, krawcowa tam ma naprawdę niezły dryg do tego co robi. Obsługa bez zarzutu, Panie z anielską cierpliwoscią zniosły tysiące moich uwag co do dopasowania sukni i co najważniejsze wszystkie moje sugestie zostały uwzględnione. Także polecam. Całkiem dobre wrażenia miałam też po odwiedzinach Adeline, choć nie wiem jak współpraca wyglada dalej po zakupie sukni. Natomiast subiektywnie nie polecam Sokolniczej, ale bardziej ze względu na design sukienek ( w 80% przypadków mega obciachowe) niż na obsługę. Odpowiedz Link
december29 polecam 02.01.07, 12:30 Pożyczałam suknię pod koniec grudnia. Wynalazłam ją we wrześniu, zaliczkę wpłaciłam w listopadzie. Po 2 przymiarkach była całkowicie dopasowana. Obsługa bardzo miła i zaangażowana, pomocna i otwarta na uwagi i sugestie. Ktoś się wypowiadał, że drogo. Ale w tej samej cenie jest wypożyczenie sukni z polskiej kolekcji /cena zakupu 1700 zł/ i wypożyczenie hiszpańskiej /sprowadzenie modelu 4000 zł/. Natomiast dodatki /ozdoby do włosów, rękawiczki, buty/ proponuję wyszukać gdzie indziej we własnym zakresie. Są ładne, ale płaci się za ‘ślubne’. Odpowiedz Link
ddevilka Re: Salon Flossmann 02.02.07, 18:20 W zeszlym tygodniu wplacilam zaiczke na suknie w Flossmanie. Moja suknia pochodzi z kolekcji Agnes i bedzie mnie kosztowala 1800zl:) do tego wypozyczenie halki-50zl.Welon-80zl. Panie bardzo mile.Jestem bardzo zadowolona i goraco polecam Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 03.02.07, 11:48 Fajnie:) Masz już z głowy:) Ale z tą opłatą za wypożyczenie halki to przesadzają... Na allegro można kupić nową szytą na miarę za 55 zł, wygląda całkiej porządnie... Właśnie chcę ją zamówić do sukni na poprawiny. Tutaj link do aukcji: tiny.pl/w6vm Odpowiedz Link
ddevilka Re: Salon Flossmann 05.02.07, 22:30 duzo?? Myslalm ze to super okazja bo z tego co sie orientowalam to za halke trzeba zaplacic od 200-300 zl. hmmm chyba musze poszukac lepszej okazji:) Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 26.02.07, 23:35 Zamówiłam tam dzisiaj sukienkę i jestem bardzo zadowolona z miłej obsługi:) Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 27.02.07, 15:55 www.suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=obelix Nie mają tej sukni w ofercie, ale zamówią:) Taniej niż w Madonnie o 150 zł i o niebo przyjemniejsza atmosfera:) Mierzyłam sobie suknie, pani robiła mi w nich zdjęcia, a na koniec gdy już byłam ubrana i gotowa do wyjścia, przyjechał po mnie narzeczony i panie przekonały mnie żebym jeszcze raz ubrała ostatnią suknię i zaprezentowała się mu:) To nie był ten model, który wybrałam, ale najbardziej do niego podobny:) Atmosfera super:) Odpowiedz Link
agniechan Re: Salon Flossmann 27.02.07, 17:19 Potwierdzam - obsługa we Flossman'nie bije na głowę obsługę we wszystkich innych salonach! To był pierwszy salon, do którego poszłam, od razu spodobało mi się tam kilka sukienek, nie mówiąc już o atmosferze przymierzania. Potem poszłam jeszcze w trzy inne miejsca i po tych wizytach miałam straszny mętlik w głowie. I co zrobiłam? Wróciłam do Flossmann'a, bo tylko tam chciało mi sie wracać:-) I kupiłam tam jedną z pierwszych sukienek, jakie mierzyłam:-) A cenowo są bardzo konkurencyjni. Odpowiedz Link
ancaa Re: Salon Flossmann 28.02.07, 13:34 Ja zamówiłam swoją suknię również w tym miesiącu. Potwierdzam opinie dziewczyn. Panie są przemiłe, cierpliwe i rzetelne. Podchodzą do każdego klienta osobiście, uprzedzają o wszystkich aspektach, dzwonią jeżeli jeżeli prosi się o jakiekolwiek informacje. Mnie, za co jestem niezwykle wdzięczna Pani kierwoniczce, obniżono cenę sukni na cenę obowiązującą w salonach Madonny. We Flossmannie tak się złożyło, iż suknia wybrana przeze mnie okazała się być droższą. Dodatkowo dokonałam zmiany zamówienia, które zostało uwzględnione. Jestem bardziej niż zadowolona z owego salonu. Szczerze go polecam! Sama mam nadzieję, iż w czasie późniejszym będę równie zadowolona, co w dniu dzisiejszym. Odpowiedz Link
monia19801 Re: Salon Flossmann 28.02.07, 15:34 tez potwierdzam, zamówiłam tam suknie na lipiec, przemiła obsługa - szczególnie Pani Alicja! polecam Odpowiedz Link
aga.hm Re: Salon Flossmann -inkageo 07.03.07, 18:44 czytałam na ogólnopolskim że byłaś powiadomiona o tym że zamówienie twoje na suknie zostało potwierdzone. Powiedz przez którą z Pań jesteś obsługiwana. Ja zamawiałam suknie w styczniu i nie otrzymałam takiej informacji jeszcze, zastanawiam się czy to nie zależy od Pani, która zajmuje się zamówieniem Twojej sukni ?? Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann -inkageo 07.03.07, 18:59 Pani Ala, ale wszystkie mi tam pomagały:) Może tak o mnie pamiętały bo w poniedziałek dzwoniłam się upewnić czy dobry kolor zamówiłam:) Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann -inkageo 07.03.07, 19:04 Aga którą suknię wybrałaś? Nie mogę sobie przypomnieć czy o tym rozmawiałyśmy:) Odpowiedz Link
aga.hm Re: Salon Flossmann -inkageo 07.03.07, 19:13 Dzięki serdeczne za odpowiedź szybciutką ( i tu i tu) Nie nie rozmawiałyśmy o tym, Napisze ci na priv potem gdyż mój przyszły mąż lubi czytać forum a nie chce aby on wiedział. Mnie tez "obsługuje" Pani Ala - świetna kobieta wszystkim polecam kontakt z nią. Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann -inkageo 07.03.07, 19:20 Też ją polubiłam:) Czekam na maila:) Myślę, że spokojnie możesz zadzwonić i zapytać:) Odpowiedz Link
aga.hm Re: Salon Flossmann -inkageo 08.03.07, 10:48 dzwoniłam :) Moje zamówienie tez zostało potwierdzone lecz z racji tego że to odległy termin do ślubu był wtedy i ja nie chciałam (nie wiem czemu :) moze za dużo emocji wtedy) aby mnie informowano o potwierdzeniu zamówienia Pani nie dzwoniła - ale wszystko jest ok. Pani Ala jest niesamowita. Jeszcze raz powtórze świetna babka - takie kobiety powinny być w każdym salonie. Odpowiedz Link
dodkax Re: Salon Flossmann 12.06.07, 10:09 Dołączam zatem do klientek tegoż salonu, kŧóre odebrały już swoją suknię :). Jestem zachwycona, w 100% obsługą we Flossmannie :). 1. Panie sa niezwykle pomocne i zawsze spieszą z pomocą. 2. Dostosowują się całkowicie do potrzeb klientki. 3. Zawsze perfekcyjnie doradzają i odpowiadają na każde zadane pytanie. 4. Są przemiłe, przesympatyczne i niezwykle uczynne. 5. Zawsze dzwonią w razie wątpliowści. 6. Podchodzą do klientki z uśmiechem, co zawsze wprawiało mnie w jeszcze lepszy nastrój :). 7. Na koniec - idealnie dopasowana suknia przez krawcową salonu. Nie żałuję swej decyzji :). Jestem zachwycona zarówno suknią, jak również Paniami pracującymi w salonie. Marzyłabym, aby wszędzie pracowały takie Panie jak w tym miejscu :). Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 12.06.07, 10:33 Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty w salonie:) Odpowiedz Link
amelia00 Re: Salon Flossmann 12.06.07, 13:50 ja dziś idę zamawiać suknie również we Flossmanie. Czy mozna tam coś utargować na cenie sukni, a może można porozmawiać o jakiś gratisach, typu welon lub halka? Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 12.06.07, 14:07 Próbuj, próbuj:) Ja na razie płaciłam tylko zaliczkę i z przejęcia nie zapytałam o gratisy;) Suknia była tańsza niż w Madonnie, więc się nie targowałam. Odpowiedz Link
amelia00 Re: Salon Flossmann 12.06.07, 15:18 Ja wybrałam tą: www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?p=903040&highlight= To ta Sposabella poniżej ... co myślicie? Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 12.06.07, 16:41 Ta? img359.imageshack.us/my.php?image=348xw8.jpg Bardzo mi się podoba:) Odpowiedz Link
amelia00 Re: Salon Flossmann 23.06.07, 19:34 ponieważ ślub na początku października muszę pomyśleć o jakiejś "narzucie" na sukienkę, za bolerkami nie przepadam, chyba, ze jakieś wpadnie mi w oko, a może coś innego? Co myślicie ...? Odpowiedz Link
amelia00 Re: Salon Flossmann 24.06.07, 11:41 na bank!:-)i to chyba taki min. za pupę ... Odpowiedz Link
dodkax Re: Salon Flossmann 12.06.07, 17:30 Nie będziesz żałować swej decyzji, zaręczam :). Odnośnie gratis'ów, z tego, co jest mi wiadmomym, nie wręczają, ale mnie to stanowczo nie przeszkadza :). Natomiast w kwestii cen bywa różnie. Jedne mogą być tańsze niż np. w salonach Madonny, inne odwrotnie. Nie mniej, ja np. pomimo niższej ceny w Madonnie w Warszawie, w której mieszkam na co dzień, zamówiłam swoją suknię właśnie we Flossmannie. Nie ma porównania pomiędzy tymi salonami. Absolutnie jestem w pełni zachwycona :). Gdybym drugi raz miała zamówić swoją wybrankę, dokonałabym tego ponownie w tymże salonie :). Inkageo, Ty natomiast kiedy odbierasz swoją suknię? Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 12.06.07, 17:41 19 lipca mam drugą przymiarkę i chyba w połowie sierpnia zabiorę już sukienkę, żeby się nią nacieszyć w domu:) Ślub 8 września. Odpowiedz Link
dodkax Re: Salon Flossmann 28.06.07, 16:06 Napiszę jeszcze jedną rzecz :):):) - suknia sprawdziła się w ponad 100% :):):). Ja byłam i wciąż jestem nią zachwycona, mój mąż przed ołtarzem wypowiedział te oto słowa: "Przepięknie wyglądzasz, piękna suknia" z takim wyrazem spojrzenia, którego nigdy wcześniej nie widziałam :). Goście wciąż mi później mówili, iż wybrałam wspaniałą suknię i nie przestawali mi jej gratulować :). Nie zamieniłabym jej na żadną inną :). Jestem bardzo wdzięczna za wszystko paniom z salonu :). Dziękuję :). Odpowiedz Link
inkageo Re: Salon Flossmann 28.06.07, 16:52 Wspaniale:):) Jaką suknię wybrałaś?:) Ja nie mogę się doczekać kolejnej przymiarki... Odpowiedz Link
dodkax Re: Salon Flossmann 29.06.07, 10:20 Moją suknią jest Secreto z kolekcji La Sposa :). Mogę Ci jedynie podpowiedzieć, byś się niczym nie przejmowała i bawiła się w trakcie przyjęcia "na całego" :). Ja nie zwracałam uwagi na to, czy ktoś mi nadepnął na suknię, czy dół się stał brudny itp. :). Jedyną rzeczą, która mnie zaskoczyła to fakt, że w trakcie przymiarek suknię zakładało się bardzo prosto, natomiast w dniu ślubu z powodu stresu na początku nic nie wychodziło :). Toteż należy mieć obok siebie 2 pomocne osoby :). Odpowiedz Link
sztunia_foszek Re: Salon Flossmann 06.08.07, 22:14 Rowniez moge polecic z czystym sumieniem ten salon, najlepsza obsluga z jaka sie spotkalam, pomimo ze nie bylam umowiona :-) A obslugiwala mnie pani Malgosia :-) Odpowiedz Link