Dodaj do ulubionych

odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć :)

06.08.10, 22:52
Czas na mój oficjalny wątek jako że od jutra zaczynamy odliczać czas pozostały
do naszego ślubu w miesiącach ( a nie latach) smile
Jak widać na suwaczku pobieramy się 06.08.2011r.
Przygotowania do tego dnia trwają już od ponad roku.
Ślub odbędzie się w naszym rodzinnym mieście, a wesele 8km dalej.
Jesteśmy ze sobą od ponad 7 lat , a od roku mieszkamy razem w Warszawie. Ja
właśnie skończyłam studia i znalazłam pracę a mój narzeczony ma jeszcze rok
nauki przed sobą ( medycyna).
Obydwoje jesteśmy z rocznika 86.
Obserwuj wątek
    • aggusia69 Sala 06.08.10, 23:01
      Salę zarezerwowaliśmy już rok temu.
      Zdjęcia na zewnątrz:
      img718.imageshack.us/i/sala1g.jpg/
      img208.imageshack.us/i/sala92.jpg/
      img580.imageshack.us/i/sala75.jpg/
      img18.imageshack.us/i/sala101.jpg/
      W środku:
      https://img299.imageshack.us/img299/7326/sala7.jpg
      https://img651.imageshack.us/img651/6821/img0367ot.jpg
      • aggusia69 Kościół 06.08.10, 23:03
        Ślub będziemy brać w Klasztorze u nas w mieście:
        https://img243.imageshack.us/img243/4633/klasztord.jpg
        • aggusia69 Suknia :) 06.08.10, 23:09
          Byłam dziś w Madonnie i zamówiłam suknię. Kiedyś nie wierzyłam w
          bajki o tym, że to się czuje że to ta jedyna.
          W Madonnie zmierzyłam chyba z 7 sukienek ale gdy założyłam "swoją" to mnie jakaś fala gorąca przeszła i łzy mi napłynęły do oczu smile Udało mi się zrobić dwa zdjęcia.
          Model sukni to La Sposa- Fanal, ale w katalogu ta suknia wygląda zupełnie inaczej niż na żywo. Dodatkowo będę miała naszytą aplikację z kryształkami Swarovskiego pod biustem.
          Niestety zdjęcia nie są zbyt dobrej jakości, ale mam nadzieję że coś zobaczycie.(Nad welonem się jeszcze zastanawiam).
          https://img694.imageshack.us/img694/64/dsc00026dr.jpg

https://img706.imageshack.us/img706/2479/dsc000271t.jpg
          • jagodowa_panienka Re: Suknia :) 01.09.10, 16:56
            O już suknię zamówiłaś? Dość wcześnie. A jest ew możliwość późniejszego jej
            dopasowania w tym samym salonie?
            • aggusia69 Re: Suknia :) 01.09.10, 19:18
              Suknię zamówiłam ale teraz czekam aż zostanie uszyta i sprowadzona z Hiszpanii
              (5 miesięcy). Potem będzie sobie czekała w salonie bo ok. miesiąca przed ślubem
              będę miała pierwszą przymiarkę i suknia będzie dopasowywana do mojej figury,
              ostatnia przymiarka będzie półtora tygodnia przed ślubem.

jagodowa_panienka napisała:

> O już suknię zamówiłaś? Dość wcześnie. A jest ew możliwość późniejszego jej
              > dopasowania w tym samym salonie?
          • kati_p Re: Suknia :) 20.12.10, 12:56
            Wow! Przepiękna suknia i ty wyglądasz w niej cudnie. Chciałabym mieć taką figurę!
            • aggusia69 Re: Suknia :) 20.12.10, 13:44
              kati_p napisała:

> Wow! Przepiękna suknia i ty wyglądasz w niej cudnie. Chciałabym mieć taką figur
              > ę!

Jejku, dziękuję bardzo smile
      • aneta-skarpeta Re: Sala 18.08.10, 18:53
        kiedys miałam przyjemność tam być i to jest naprawdę śliczne
        miejscesmile jest jeszcze ładniej niż na zdjęciach
    • aggusia69 Dodatki 06.08.10, 23:17
      Do sukni planuję czerwony/ bordowy bukiet i buty w takim samym kolorze.
      Jeśli chodzi o biżuterię to do tej sukni widzę tylko długie kolczyki z kryształkami Swarovskiego i perłami (tak jak na aplikacji), nie planuję już nic na szyję.
      Nie wiem jaką wybrać fryzurę. Mam długie, gęste blond włosy, podatne na układanie. Chyba chciałabym je jednak spiąć, jako że wesele będzie latem , a ja chciałabym się czuć swobodnie.
      • maddalena81 Re: Dodatki 07.08.10, 08:36
        Bardzo pdoba mi sie to zdjecie, na ktorym masz welon. Jak sie wahasz to moze
        wloz go do kosciola, a na weselu zdejmiesz (bedzie ci wygodniej).
        Sukienka bardzo ladna i pasuje do Twojej figury.
        • aggusia69 Re: Dodatki 07.08.10, 09:36
          Źle to napisałam. Ja chcę welon tylko nie wiem który lepszy - ten z lamówką czy
          może mgiełka.
          • bursztynek22 Re: Dodatki 07.08.10, 09:47
            Suknia jest przepiękna! Mgiełka moim zdaniem wyjątkowo dobrze do
            niej pasuje. W kościele musisz uważać z dekoracjami, bo już jest tam
            kolorowo, każdy zbędny element stworzy wrażenie rozgardiaszu. Sala
            mi się podoba, bo jest jasna i wydaje się być przstronna, zadbaj
            tylko o to, zeby wam zdjęli te dramatyczną dekorację zza miejsc
            młodej pary.
          • maddalena81 Re: Dodatki 07.08.10, 09:50
            to ja tez zle napisalam smile bo nie zauwazylam welonu mgielki na pierwszym zdjeciu smile
            Piszac o welonie, ktory swietnie wyglada mialam na mysli ten z lamowkasmile
    • szampanna Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 11:32
      Dwa zdania:
      - bardzo mi się podoba ten welon z lamówką - w zwykłej mgiełce jest
      trochę nijako
      - sala jest fajna, tylko ta dekoracja za PM (balkon i niżej) jest
      jak z horroru.
      • zapasniczek Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 11:38
        Suknia bardzo ładna;
        ja tez miałam suknie z kryształkami Swarovskiego pod biustem i zdecydowanie
        najlepiej wygląda się tylko wlasnie z kolczykami. żadne naszyjniki, bransoletki
        nie pasują i robią efekt choinki.
    • mechantloup Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 11:42
      Wszytko git, tylko mam jedną prośbę, zdejmij te płachty materiału, co to nimi
      ktoś "przyozdobił" salę, bo to wygląda koszmarnie i w dodatku się, za
      przeproszeniem, świeci jak psu jajca.
    • chomiczkami Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 13:07
      Sala bardzo mi się podoba, choć te zwoje materiału zdjęłabym. Welon, który
      zamieściłaś, jest bardzo ładny i ciekawszy niż mgiełka.
    • kitka20061 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 13:08
      Sala piękna zarówno w środku jak i z zewnątrz, jedynie pozdejmowałabym te "baldachimy". W sukni wyglądasz zjawiskowo, do mnie zdecydowanie przemawia welon ze zdjęcia nr 2 czyli z lamówką. Mgiełka w ogóle mi się tu nie widzi. Włosy upięłabym w niski koczek, coś w tym stylu, tylko bardziej naturalne.
      https://www.fryzury.brat.pl/koki/foto/fryzury_koki008.jpg

https://www.fryzury.net.pl/wp-content/uploads/2007/07/slub_14.jpg

lubhttps://i2.pinger.pl/pgr314/72291d7c002c9a254b1fdc6c ewentualnie tak:
      https://i.pinger.pl/pgr444/7428b9180021b2b54a1c8d17
    • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 14:17
      Ja wiem ,że ta dekoracja jest tragiczna. W ogóle planujemy wysunąć nasz stolik
      przed kolumny i a za nami byłby tylko wiszący pionowy materiał z tyłu jakoś
      podświetlony.
      • kotka.zielonooka Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 15:08
        komentarz do sali mam jeden ....:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/ac/nnbn/FS8KuCWcqNfZAJ3cwB.jpg

reszta ok - tzn kosciól kiczowaty ale trudno uncertain natomiast ty w sukni - przepieknie!
        • metamorphosis4 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 18:42
          Kościół kiczowaty?!
        • chomiczkami Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 07.08.10, 19:30
          Możliwe że jakaś dekoracja regionalna.

Co do kościoła - nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Mnie się podoba.
          Oczywiście, trzeba być ostrożnym z dodatkowymi dekoracjami, ale przecież wnętrze
          jest ładne.
          • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 08.08.10, 11:20
            Nasz Kościół to sanktuarium oraz zabytek klasy "0". W rzeczywistości wygląda
            przepięknie. Nigdy mi nie przyszło do głowy żeby określić go jako kiczowaty.
            • chomiczkami Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 08.08.10, 12:46
              Mnie też nie. Ale każdy może mieć własną opinię i takie opinie też trzeba
              uszanować. Może kotka.zielonooka woli wnętrza w innym stylu. Np. w stylu mojego
              rodzinnego kościoła parafialnego (obecnie parafia moich rodziców, gdyż
              studiuję). Wygląda on tak:
              https://www.record.media.pl/images/p008_1_05.jpg
              Spora różnica.
              Albo wnętrze jeszcze innego typu, kto może wiedzieć.
    • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 08.08.10, 21:49
      Dziękuję za dotychczasowe wpisy i żegnam się z Wami na tydzień. Od jutra mam
      urlop w pracy i jedziemy sobie nad morze smile
      • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 16.08.10, 09:53
        Urlop szybko minął ( zdecydowanie zbyt szybko) i wracam do Was licząc na więcej podpowiedzi.
    • aggusia69 Zaproszenia 16.08.10, 09:59
      Zaproszenia będą wyglądały tak:
      https://img828.imageshack.us/img828/9229/jdstyle.jpg
      Kokardka będzie czerwona/ bordowa.
      W tym samym stylu będą zrobione winietki, menu oraz plan stołów.
    • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 17.08.10, 13:09
      Naszym fotografem będzie pan Krzysztof Serafiński. Wczoraj przypadkowo znalazłam kilka miłych słów o nim na Bridelle smile
      Są tam tez jego zdjęcia. Podobają się Wam?
      bridelle.pl/?p=12499
      • ewe_mewe Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.08.10, 13:08
        Bardzo ciekawe zdjęcia robi ten fotograf, bardzo mi się podobają-
        nie jest taki monotematyczny i zwyczajny.

a możesz mi napisać na priv ile będziecie mu płacić? Bardzo bym była
        wdzięczna za odpowiedź.
        • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.08.10, 14:20
          ewe_mewe napisała:

> Bardzo ciekawe zdjęcia robi ten fotograf, bardzo mi się podobają-
          > nie jest taki monotematyczny i zwyczajny.
          >
          > a możesz mi napisać na priv ile będziecie mu płacić? Bardzo bym była
          > wdzięczna za odpowiedź.

Nie wiem czemu ale nie mogę wysłać do Cie żadnego maila. A chciałam załączyć cennik jaki dostaliśmy od Pana Krzysztofa z różnymi pakietami do wyboru. Mogłabyś się do mnie odezwać na priv albo tutaj podaj swój adres?
          • ewe_mewe Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.08.10, 15:28
            Już wysłałamsmile
    • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.08.10, 17:26
      Wysłałam. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytanie to chętnie pomogę.
      • ewe_mewe Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.08.10, 21:08
        A w jakim miasteczku/mieście będziecie mieli wesele? Bo sala super.
    • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.08.10, 11:39
      Sala znajduje się w Susku Starym. Mam do niej ok. 10 km od naszego miasta /
      Kościoła.
      • aggusia69 kolorowe dodatki? 01.09.10, 10:54
        Dziewczyny, czy Waszym zdaniem do mojej sukni pasuje czerwony bukiet i buty?
        Np. takie buty:
        https://img816.imageshack.us/img816/771/s24695.jpg
        i któryś z tych bukietów:
        https://img716.imageshack.us/img716/2913/bukiety.jpg
        • joann_80 Re: kolorowe dodatki? 01.09.10, 16:25
          bukietu z hortensji nie rób...hortensja jest bardzo słaba. Z róż jest
          trochę oklepany ale skoro masz zamysł czerwonego tudzież bordowego
          bukietu to różę chyba najlepiej oddadzą kolor. Ja bym zaszalała z
          Gloriozą ,ale nie wiem czy Ci to odpowiada
          http://i56.tinypic.com/mbk0va.jpg
          • aggusia69 295 dni!! 15.10.10, 10:10
            Niesamowite jak ten czas szybko leci, zostało już niecałe 10 miesięcy do naszego ślubu.
            Tydzień temu byłam ponownie w Madonnie i podjęłam decyzję co do welonu. Rezygnuję z tego z lamówką. Wspólnie z przyszłą szwagierką uznałyśmy,y że jest on za ciężki do mojej sukni. Decyduję się na mgiełkę ( albo surową albo z delikatnym obszyciem).

Poza tym, kupiłam buty smile . Przypadkiem, jak byłam w moim rodzinnym mieście, weszłam z mamą do obuwniczego i znalazłam je. Na niewysokim obcasie, czubki zaokrąglone, kolor też idealnie pasuje do sukni. (Wiem, bo wzięłam je na ponowne mierzenie sukni). Buty są w kolorze śmietany, a nie czerwone jak planowałam na początku. Wszyscy którzy zobaczyli moją suknię stwierdzili, że jest zbyt elegancka żeby "świrować z czerwonymi butami". Jak wrócę do domu z pracy to spróbuję wrzucić zdjęcie.

Teraz rozglądamy się za obrączkami. Spodobały nam się w Kruku ale zastanawia mnie ich cena. Może niepotrzebnie, ale czy Waszym zdaniem to nie dziwne, że obrączki kosztują ok. 1300zł za parę? Zwłaszcza , że wszystkie inne są dużo droższe.
            • iness_86 Re: 295 dni!! 15.10.10, 10:59
              jak to dobrze (moim zdaniem), że nie kupiłaś czerwonych butów! smile w sensie, ja czuje jakiś straszny przesyt tym motywem i o ile lubie w ogole kolorowe buty do sukni slubnych, to czerwonym mowie nie...

A w ogole to mnie troche przerażasz, bo my mamy slub za 7,5 miesiąca i hmm... nie mamy prawie nic poza restauracją i kosciolem! Chyba pora wziac sie do roboty smile
              • dziewushka Re: 295 dni!! 15.10.10, 12:27
                to jakaś paranoja, wszystko tak wcześnie przygotowywać! ;/
                • aggusia69 Re: 295 dni!! 15.10.10, 13:05
                  ja bym to raczej nazwała oszczędnością kasy ( rozkładamy wydatki w czasie) oraz nerwów (mamy do dyspozycji wszystkich usługodawców) smile
    • aggusia69 buty :) 16.10.10, 18:30
      Wczoraj jak wróciłam z pracy to zapomniałam wrzucić zdjęcia więc robię to dziś:
      https://img413.imageshack.us/img413/882/20101016029.jpg
      https://img176.imageshack.us/img176/9276/20101016030.jpg
      • marenka.w Re: buty :) 16.10.10, 19:07
        Buty są moim zdaniem śliczne. Podobnie jak sukienka. Bukiet nadal planujesz czerwony?
        • aggusia69 Re: buty :) 16.10.10, 19:48
          Dziękuję smile Bukiet nadal chcę czerwony. A dla mojej siostry-świadkowej - biały.
    • jm198 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 17.10.10, 22:45
      Hej! Czytając po kolei i uważnie zaczęłam się niepokoićsmile u nas ślub w lipcu 2011 a mamy dopiero sale i orkiestręsmile no ale z drugiej strony później będzie na luziesmileco do sukni to jest przepiękna!i naprawde do figury idealna, co do welonu i ten, który wybrałaś wygląda ładnie i ten na drugim zdjęciu też wyglądałby ładnie, najważniejsze żebyś Ty się czuła idealnie. zaproszenia bardzo ładne (wogóle podobają mi się takie jasne niewydziwiane rzeczy więc tym bardziej wszystko w moim guście). co do butów czerwonych to czytałam z przerażeniem ale na całe szczęście kupiłaś przepiękne w kolorze suknismile z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy, a ja się mobilizujesmile powodzenia!
      • aggusia69 podróż poślubna :))))) 23.11.10, 12:31
        Wczoraj zarezerwowaliśmy wycieczkę na Gran Canarię. smile Wylatujemy tydzień po ślubie. Jestem strasznie szczęśliwa.
        Na dodatek rezerwując wycieczkę teraz oszczędzamy prawie 3000zł! Nie wiem czy mogę podać nazwę biura podróży więc jeśli któraś z Was jest zainteresowana szczegółami lub ma pytania to piszcie na priv.
        • super_konwalia Re: podróż poślubna :))))) 23.11.10, 12:48
          ja poproszę na gazetowego smile chętnie się zapoznam smile
          • zia86 Re: podróż poślubna :))))) 23.11.10, 12:54
            Super! smile Na pewno będziecie zadowoleni. 3000zł to duża oszczędność, to było coś z first minute?
            • aggusia69 Re: podróż poślubna :))))) 23.11.10, 12:57
              Nawet nie first minute tylko przedpremiera oferty. Do tego otrzymaliśmy od biura ubezpieczenie od rezygnacji, które wynosi ok 3% wycieczki.
          • aggusia69 Re: podróż poślubna :))))) 23.11.10, 12:54
            wysłałam
            • super_konwalia Re: podróż poślubna :))))) 23.11.10, 13:53
              dziękuję, właśnie szperam po ofertach big_grin
              • aggusia69 Re: podróż poślubna :))))) 23.11.10, 16:22
                myślę że jest w czym przebierać smile
                • aggusia69 zamówiliśy obrączki! 30.11.10, 11:48
                  jak w temacie. Zdecydowaliśmy się na obrączki z białego złota, płaskie, fazowane ( ze ściętymi krawędziami). Po ich odbiór mamy się zgłosić przed świętami. Stwierdziliśmy z narzeczonym że to będą nasze prezenty gwiazdkowe smile
                  • super_konwalia Re: zamówiliśy obrączki! 30.11.10, 12:45
                    Świetny pomysł na prezent! big_grin My ostatnio też oglądaliśmy obrączki i doszliśmy do wniosku, że najładniej wyglądają proste, bez wielu udziwnień i ozdobień, ale jeszcze nie wybraliśmy.
                    Odnośnie białego złota, jak to jest z tym rodowaniem? Wasze będą rodowane??? Nie wiem po jakim czasie ten rod się może wytrzeć ;/
                    • aggusia69 Re: zamówiliśy obrączki! 30.11.10, 13:17
                      Nie chcemy rodowanych. półtora roku temu dostałam pierścionek zaręczynowy z białego złota, rodowany - kupiony w Aparcie. Rodowanie już się całkowicie wytarło.
                      Nierodowane złoto naszym zdaniem ma swój urok i dlatego się na nie zdecydowaliśmy.
                      • super_konwalia Re: zamówiliśy obrączki! 30.11.10, 13:28
                        Ja noszę też z Apartu niepełny rok i jest w porządku, nie widzę różnicy, ale ja mam tylko cienki paseczek białego. Czytałam właśnie gdzieś, że lepiej nierodowane, ale ostatnio u jubilera w Yes sprzedawczyni powiedziała nam, że wszystkie z białego są rodowane uncertain
                        • aggusia69 Re: zamówiliśy obrączki! 30.11.10, 14:04
                          Bo w wielu sieciówkach sprzedają tylko rodowane złoto bo niby ładniej wygląda.
                          Ale jak byliśmy w kilku zakładach jubilerskich/ złotniczych to z kolei usłyszeliśmy że rodowanie mija się z celem i oni np. w ogóle nie rodują bo przecież obrączka ma być czymś trwałym.
                          • aggusia69 za cztery dni odbiór ! 20.12.10, 12:32
                            Już się nie mogę doczekać. Za cztery dni, tj. dokładnie w Wigilię, odbieramy zamówione obrączki smile
                            Trochę się boję czy będą dokładnie takie jakie chcieliśmy bo robimy je na zamówienie w małym zakładzie jubilersko-złotniczym. Zobaczymy. Jak już je dostanę,to oczywiście pochwalę się i wkleję zdjęcie. smile
                            Ciekawa jestem Waszych opinii na temat naszych białych nierodowanych obrączek.
                            • zia86 Re: za cztery dni odbiór ! 20.12.10, 13:00
                              Szybko Wam zleci. smile Jak tylko dostaniesz, wklejaj zdjęcia. smile
                            • kati_p Re: za cztery dni odbiór ! 20.12.10, 13:00
                              Dużo wcześniej zamówiliście te obrączki.. My chyba też zamówimy już teraz, chociaż dziwnie się z tym czuję, bo ślub dopiero za 7 miesięcy a one biedne będą tyle czasu czekały w szufladzie smile
                              • aggusia69 Re: za cztery dni odbiór ! 20.12.10, 13:40
                                Zamówiliśmy wcześnie bo to będą nasze prezenty gwiazdkowe. Ale zostawię je u rodziców w domu, bo inaczej nie mogłabym się powstrzymać żeby ich codziennie nie przymierzać wink
                            • mohito86 Re: za cztery dni odbiór ! 27.12.10, 18:23
                              no i jak te obrączki? miałaś się pochwalićsmile
                              • aggusia69 zdjęcie obrączek 27.12.10, 20:21
                                Odebraliśmy nasze obrączki w Wigilię. Są dokładnie takie jakie chcieliśmy smile

https://img153.imageshack.us/img153/6752/img2246m.jpg
                                • maddalena81 Re: zdjęcie obrączek 27.12.10, 20:34
                                  Bardzo ladne, tez jestem zwoleniczka klasyki w sprawie obraczek smile
                                • zia86 Re: zdjęcie obrączek 27.12.10, 20:38
                                  Ładne. smile Lubię takie ze zeszlifowanymi bokami. smile
                                • marenka.w Re: zdjęcie obrączek 28.12.10, 21:14
                                  Bardzo ładne obrączki. Proste i eleganckie smile
                                  • aggusia69 Re: zdjęcie obrączek 29.12.10, 10:42
                                    Cieszę się że Wam się podobają. Oboje z narzeczonym lubimy klasyczną elegancję. Takie są też nasze obrączki. Dzięki fazowaniu (ściętym krawędziom) bardzo ładnie wyglądają na palcach. Wszystkim w naszej rodzinie również się bardzo podobały . No, może babcie trochę marudziły, że szkoda że nie z żółtego złota.
                                    One na żywo wyglądają jeszcze ładniej smile Poza tym, wszyscy zwracają uwagę na ich rozmiary. Moja obrączka to rozmiar 10 a narzeczonego 22 więc jest spora różnica między nimi.
                                    • oshima Re: zdjęcie obrączek 29.12.10, 11:27
                                      Wow jestem w szoku jaka jesteż zorganizowana, juz wszystko niemalże zalatwione smile
                                      Suknia piękna, obrączki też, wszystko dobrane z dużą dbałością... Pomysleliście już nawet o podróży poslubnej..
                                    • ambrozja08 a propos obrączek:) 29.12.10, 14:27
                                      bardzo ładne! śliczne wręczsmile co do różnicy to u nas jest 23:5,5 wink
                                      • mimiko Re: a propos obrączek:) 29.12.10, 14:53
                                        Witaj,
                                        Bardzo podobają mi się Wasze obrączki - mamy prawie identyczne, tylko z żółtego złota i jest jeszcze dodatkowo rowek przez środek obrączeksmile
                                        Buty wybrałaś baaaaaaaardzo ładne! Suknia także mi się podoba, bez żadnych falban i koronek, taka klasyczna elegancjasmile Moim zdaniem delikatniejszy welon mgiełka będzie dobrze wyglądał do tej sukni.

A jaką planujesz biżuterię?
                                        • aggusia69 Re: a propos obrączek:) 29.12.10, 15:07
                                          Jeśli chodzi o biżuterię to na pewno nie chcę nic na szyję. Chyba zdecyduję się an długie kolczyki i bransoletkę z pereł. (ta aplikacja pod biustem jest właśnie z kryształków swarovskiego i pereł).
                                          Z bliska wygląda mniej więcej tak:

https://img259.imageshack.us/img259/8062/passy.jpg

Ewentualnie, może coś z kryształków Swarovskiego, ale chyba jednak perły.
                                          • mimiko Re: a propos obrączek:) 29.12.10, 15:10
                                            Perły albo kryształy to idealny wybór, chyba, że uda Ci się też znaleźć połączenie tych dwóch materiałówsmile Długie kolczyki i bransoletka - popieram w 100%, nie ma co się obwieszać jak choinkabig_grin
                                          • maddalena81 Re: a propos obrączek:) 29.12.10, 15:49
                                            Popieram brak ozdoby na szyje. Sama mam sukienke z ozdoba na pasku, i wiem, ze wisiorek to byloby za duzo.
                                            Dlugie kolczyki to swietne rozwiazanie!! Bransoletka tez! Masz juz cos fajnego na oku?
                                            • asiu-la83 Re: a propos obrączek:) 29.12.10, 15:56
                                              W sumie wszystko mi sie bardzo podoba, co tu przedstawilas smile I obraczaki i kiecka i dodatki smile Co do bizu to moze cos w tym kierunku:

https://img.pakamera.pl/i1/1/035/bizuteria-12033842_522640035.img
                                          • marenka.w Re: a propos obrączek:) 29.12.10, 16:55
                                            Również popieram taki wybór biżuterii, do Twojej sukienkismile Naszyjnik, to by było za dużo.
                                            • mimiko Re: a propos obrączek:) 30.12.10, 11:22
                                              Chciałam zapytać jeszcze ad. obrączek - jaką macie szerokość?smile

I jeszcze butki - w jakim sklepie je kupiłaś? Obcas wydaje się niewysoki, a ja takich właśnie butów szukamsmile
                                              • jb83 Re: a propos obrączek:) 30.12.10, 20:35
                                                Super obraczki smile Tez takie mamy, ale z zoltego zlota. Tzn jeszcze nie mamy, czekamy na odbior wink
                                • mohito86 Re: zdjęcie obrączek 30.12.10, 21:32
                                  o bardzo ładne obrączki - napewno się Wam nie opatrzą za kilka lat. Myślę o podobnych tylko chciała bym damską z kamieniem.
                                  • lvivianka Re: zdjęcie obrączek 30.12.10, 21:34
                                    piekne obraczki!!!! moge "zgapic"? big_grin
                                    • aggusia69 Re: zdjęcie obrączek 30.12.10, 22:18
                                      do asiu-la83: ładne te kolczyki które wkleiłaś. Coś takiego właśnie bym chciała,
                                      no może troszkę dłuższe.

do mimiko: szerokość obydwu obrączek to 5mm. A jeśli chodzi o buty to przypadkowo
                                      natknęłam się na nie w małym sklepie obuwniczym w moim rodzinnym mieście.
                                      Na kartonie od butów podana jest strona www producenta więc wyślę Ci linka na priv.

do mohito86: na początku tez zastanawiałam się nad obrączką z kamieniem ale nie chciałam ryzykować wypadania kamienia po ewentualnej zmianie rozmiaru. A teraz bym
                                      absolutnie nie wstawiła do niej kamienia. Jest taka prosta i elegancka.

do lvivianka: bardzo proszę "zgapiać" smile
                                      • lvivianka Re: zdjęcie obrączek 02.01.11, 15:06
                                        Dziekuje Aggusia smile zapisalam juz w folderze - mojemu N tez sie bardzo spodobaly i tez chyba na takie sie zdecydujemy smile
    • aggusia69 200 dni 18.01.11, 13:49
      Do naszego ślubu pozostało już 200 dni. Czas na małe zestawienie.
      Mamy już kupione/ zarezerwowane:
      - termin i godzina w Kościele (17:00)
      - kurs przedmałżeński
      - sala
      - dekoracja sali + oświetlenie + sztuczny dym
      - zespół
      - fotograf
      - kamerzysta
      - barman
      - suknia ślubna
      - buty dla mnie
      - sukienka dla świadkowej
      - obrączki
      - podróż poślubna
      - księga gości (dziś zamówiłam)
      - wybrany wzór zaproszeń
      - termin u wizażystki
      - hotel dla gości (wstępnie)
      - od pół roku chodzimy na tańce (bardziej dla rozrywki)

Wydaje mi się że najważniejsze rzeczy załatwiliśmy.
      • ga_lapagos Re: 200 dni 18.01.11, 14:23
        Agusia! Idzie Wam bardzo sprawnie! Slub masz 3 miesiace przede mna i wiecej juz zalatwione wink

A jakie beda teraz twoje kolejne kroki? Myslalas juz nad dekoracja? Widze, ze masz juz to zaklepane , czyli bedzie jakas firma, ktora sie tym zajmie? Muzyka podczas mszy?
      • super_konwalia Re: 200 dni 18.01.11, 14:36
        Idziecie jak burza wink my mamy ślub niespełna miesiąc po Was i lepiej nie będę wyliczać co mamy a czego nie - nie chce się stresować tongue_out
      • mariolkawalczywkisielu Re: 200 dni 18.01.11, 14:41
        aggusia, mi też się wydaje, że najważniejsze macie, a przynajmniej więcej od nas wink
        pokażesz księgę gości?

-
    • efka_zloty Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.01.11, 14:39
      aggusia69 napisała:

> Czas na mój oficjalny wątek jako że od jutra zaczynamy odliczać czas pozostały
      > do naszego ślubu w miesiącach ( a nie latach) smile
      > Jak widać na suwaczku pobieramy się 06.08.2011r.
      > Przygotowania do tego dnia trwają już od ponad roku.
      > Ślub odbędzie się w naszym rodzinnym mieście, a wesele 8km dalej.
      > Jesteśmy ze sobą od ponad 7 lat , a od roku mieszkamy razem w Warszawie. Ja
      > właśnie skończyłam studia i znalazłam pracę a mój narzeczony ma jeszcze rok
      > nauki przed sobą ( medycyna).
      > Obydwoje jesteśmy z rocznika 86.

my 8 lat razem
      tez obydwoje z '86 r.
      tez z Warszawy

ale jeszcze nie ogłupieni ślubem!
      i chyba w ogóle - nigdy

P.S. z 3 letnim synkiem "na karku"smile)
      • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.01.11, 14:43
        Wydaj mi się że mamy raczej zdroworozsądkowe podejście do ślubu. Przynajmniej mój narzeczony ma takie i jakby co to mnie trochę studzi wink
        Jutro stuka nam 8 lat razem smile
        • ga_lapagos Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.01.11, 14:49
          Gratuluje Agusiu!
          Tacy mlodzi, a juz polowa zycia razem.
          Normalnie jakby to powiedziala Zia efekt Wow wywolaliscie we mnie wink
          • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.01.11, 14:51
            Jestem pod wrażenie że udało mi się wywołać u kogoś słynny efekt WOW wink
            I dziękuję za gratulacje.
          • zia86 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 18.01.11, 16:11
            Dokładnie! smile We mnie też. wink Gratuluje!!
    • aggusia69 księga gości 18.01.11, 14:58
      Pokazuję:
      https://img830.imageshack.us/img830/6397/kokbordo75.jpg

Zaproszenia będą miały taką samą kokardkę.
      • efka_zloty Re: księga gości 18.01.11, 16:07
        napisałam, bo sytuacja jest łudząco podobna..
        jakaś taka solidarność
        i ta medycyna...

czlowiek sie jakoś tak odruchowo pokonuje

i zawsze budzi we mnie zdozwieinie fakt posiadania dizecka przez ludzi w moim wieku czy planowaia slubu
        ciagle postrzegam siebie jako tą 16 latkę, ktora ma jeszcze tyyyyyyyyyyyyyyyyle przed soba...

i nie mgoe ise przyznac do tego, ze w tym roku koncze 25 lat!!!!!!!
        nie 20
        nie 22
        tylko mamy po 25
        szok

prawde mowiac zle sie z tym czujesad

• aggusia69 Re: księga gości 18.01.11, 17:29
          Efka, gadasz jak stara baba. Przecież 25 lat to bardzo mało. Chyba nawet 25-letnie panny młode należą do najmłodszych na tym forum
          A to, czy ktoś dorósł do małżeństwa to inna sprawa. Ja o tym myślałam już dawno. Za to mój szef jest 37 letnim kawalerem któremu na pewno nie w głowie ślub. Tak więc nie ma reguły.
          Ciesz się swoim facetem i synkiem. Może któregoś dnia Was "nawiedzi" myśl o małżeństwie smile
          (Oboje studiujecie medycynę?)
      • zia86 Re: księga gości 18.01.11, 16:12
        Bardzo ładna księga!
        • aggusia69 Re: księga gości 19.01.11, 13:01
          Cieszę się, że księga się podoba. Mam nadzieję że na żywo też będzie ładna. Na realizację zamówienia muszę czekać aż miesiąc uncertain
    • chomiczkami Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 13:11
      http://img705.imageshack.us/img705/4853/dziwnaddziwy.jpg

Czy wy też to widzicie? surprised
      • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 13:15
        u mnie jest ok.
        • chomiczkami Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 13:19
          U mnie po odświeżeniu też wink.
          • zia86 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 13:20
            U mnie też było ok, ale to na pewno dobry znak! smile
            • aggusia69 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 13:22
              Znak taki, że już coraz mniej czasu mi zostaje wink
              • zia86 Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 13:25
                Skąd ja to znam. wink Ja prawdę mówiąc nigdy do końca nie wierzyłam, że ten suwaczek w końcu ruszy i będzie mniej niż rok do ślubu a tutaj proszę już za połową jest. smile Ale większość najważniejszych rzeczy załatwiona u ciebie, więc nie ma się co przejmować. smile
                • dorothy_mills Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 14:02
                  Aggusia to może teraz jakaś mała relacją, skoro Wy już po ślubie tongue_out
            • joooooooana Re: odliczanie do aggusiowego ślubu czas zacząć : 19.01.11, 14:11
              zia86 napisała:

> U mnie też było ok, ale to na pewno dobry znak! smile

Data Państwa ślubu jest warta zainteresowania, bo są to wibracje raczej indywidualistów niż kogoś kto ma wieść życie we dwójkę (09.07.2011)
    • aggusia69 zamówiliśmy tort!! 03.02.11, 10:23
      W weekend byliśmy u rodziców i zamówiliśmy tort.
      Będzie wyglądał tak:
      https://img195.imageshack.us/img195/862/redrosesquare.jpg

Jest tylko jeden problem. Nasza cukiernia nie ma uprawnień, żeby przyozdobić tort świeżymi kwiatami. W związku z tym nie wiem co miałoby być na górze takiego tortu. Nie chcę żadnych figurek.
      Poza tym, cukiernik zapytał mnie czy chcę zwykłą wstążkę na tym torcie (tak jak na zdjęciu) czy robioną z lukru. Szczerze mówiąc wolałabym zwykłą, ale czy to nie będzie przeszkadzało w krojeniu?
      • maddalena81 Re: zamówiliśmy tort!! 03.02.11, 11:08
        Ale sie ucieszylam jak zobaczyam, ze Twoj watek pojawil sie na gorze - od razu pomyslalam, ciekawe co u tej ladnej dziewczyny co ma tez ladna suknie smile koniec kompelntow big_grinbig_grin

Na torcie ja bym nie dawala nic, nie musi byc na gorze ozdobiony. Kroi sie publicznie tylko pierwszy kawalek tortu, potem tort zabiera obsluga, wstazke sie sciaga.
        Zastanow sie jeszce nad figurkami, moze takie cos siedza na brzegu tortu.... na kwadratowy tort by pasowaly.
        Cos takiego
        https://sklep.fajnewesele.pl/img/p/316-492-home.jpg
        (nie mowie, ze te, bo te sa troszke kiczowete, moze najde jeszce takie ladniejsze co kiedys widzialam). Mi sie marzyly takie figurki, ale na nasz tort ze wzorkiem juz nie pasuja.

Bukiet ladny - prosty, elegancki, jak dla mnie ponad czasowy.
        • aggusia69 Re: zamówiliśmy tort!! 03.02.11, 14:17
          na wstępie dziękuję za komplementy smile
          co do figurek, to chyba raczej je sobie odpuścimy. Zastanawiałam się nad przygotowaniem takiego stroika kwiatowego na własną rękę. Można go przecież położyć na tort tuż przed podaniem.
    • aggusia69 i bukiet :) 03.02.11, 10:28
      Zamówiłam też bukiet. (zarezerwowałam termin) Ale myślę że raczej nie zmienię zdania co do jego wyglądu.
      Wybrałam taki:
      https://img832.imageshack.us/img832/520/redweddingbouquettt.jpg

Świadkowa będzie miała troszkę mniejszy i w kolorach biel-krem.
      • aggusia69 pół roku :) 06.02.11, 16:44
        Zaczyna do mnie docierać, że do naszego ślubu już zdecydowanie bliżej niż dalej. Niedługo wyruszymy z narzeczonym w poszukiwania garnituru dla niego. (O ile zmieni zdanie, i mnie weźmie ze sobą. Na razie utrzymuje, że chce iść ze szwagrem i zrobić mi niespodziankę w dniu ślubu uncertain Mam nadzieję że go odwiodę od tego pomysłu).
        Poza tym mieliśmy spotkanie z barmanem. Facet wydaje się być kompetentny i potrafi zasugerować wiele fajnych rzeczy jak również odradzić te, które się raczej nie sprawdzą.
        • kati_p Re: pół roku :) 06.02.11, 17:30
          Mój Narzeczony ma zapowiedziane, że jeśli kupi garnitur bez mojej wiedzy i udziału, to żadnego ślubu nie będzie wink
    • aggusia69 problem ze stołami 18.02.11, 13:59
      Dziewczyny, pomocy! Niestety, stoły w naszej sali są dość wąskie więc musimy ograniczyć do niezbędnego minimum ilość rzeczy na nich się znajdujących. Co powinno stać na stole , a co możemy spokojnie ustawić w bufetach?
      Poniżej zdjęcie stołu i przy okazji krzeseł w pokrowcach:

https://img833.imageshack.us/img833/5637/pokrowce.jpg

Tu krzesła bez pokrowców:

https://img687.imageshack.us/img687/6927/bezpokrowcw.jpg

Która wersja Wam się bardziej podoba?
      • maddalena81 Re: problem ze stołami 18.02.11, 14:43
        Krzesla w pokrowcach. Na stolach tylko napoje, ewentualnie pieczywo, reszta na bufetach.
      • mariolkawalczywkisielu Re: problem ze stołami 18.02.11, 14:49
        też jestem za pokrowcami, a na stołach zostawiłabym tylko owoce i napoje (notabene bardzo słabo wyglądają w takich wielkich, plastikowych butlach)

-
        • aggusia69 Re: problem ze stołami 18.02.11, 16:40
          No właśnie też mi się wydaje, że w tym wypadku krzesła bez pokrowców wyglądają brzydko.
          Butelki plastikowa z napojami będą 0,5l więc nie powinny dużo miejsca zająć.
          • lvivianka Re: problem ze stołami 19.02.11, 14:38
            jestem za pokrowcami wink
            • aggusia69 kiecka na poprawiny :) 24.02.11, 10:31
              Stwierdzam, że weekendy z wizytą u rodziców są niezwykle owocne smile
              W sobotę kupiłam sukienkę na poprawiny. (Niestety, nie mam jej zdjęcia)
              Jest koloru pomarańczowego. Muszę przyznać, że to rodzice ją wypatrzyli, a potem zaciągnęli mnie i mojego narzeczonego do sklepu żebym przymierzyła i żebyśmy wspólnie stwierdzili czy nam się podoba.

Poza tym, dziś wręczamy nasze pierwsze samodzielnie zrobione zaproszenie naszemu przyjacielowi, którego poprosimy o świadkowanie smile

Jak wrócę do domu, po pracy, to może uda mi się cyknąć jakąś fotkę i Wam pokazać smile
    • aggusia69 powracam z zaproszeniami :)))) 30.03.11, 19:05
      Trochę zaniedbałam mój wątek, ale już się poprawiam smile
      Zrobiliśmy zaproszenia!
      Na dodatek całą moją rodzinę do tego zaangażowaliśmy.
      Tata ciapał kartki (papier prążkowany i perłowy) na gilotynie, mama je składała i wklejała papier perłowy w okładkę prążkowaną. Siostra cięła wstążkę, ja kleiłam kokardki, a narzeczony wszystko przyczepiał do zaproszenia i pakował do koperty smile
      Oto efekt:

https://img832.imageshack.us/img832/3016/201103301011.jpg
      • aggusia69 mamy garnitur! 04.04.11, 16:00
        Coraz mniej czasu zostaje. Na początku miałam wrażenie, że ten suwaczek się wcale nie przesuwa, a teraz zostaje już coraz mniej dni.
        Ale do sedna, kupiliśmy garnitur. Na początku zaszliśmy do salonu Tylko Ona i narzeczony mierzył typowo ślubny, satynowy garnitur, który nie do końca nam się podobał (ze względu na zbyt duży połysk). Koniec końców, dokonaliśmy zakupu w Vistuli. Garnitur z kolekcji Lantier. W cenie mamy poprawki krawieckie, na które zgłosimy się w lipcu, około miesiąc przed ślubem.
        Garnitur jest koloru czarnego, taliowany. Nie świecący (- tylko taki wchodził w grę wink ).
        • ni-ut Re: mamy garnitur! 04.04.11, 21:42
          Mój P. tez sprawił sobie garnitur tej firmy, jesteśmy bardzo zadowoleni, ładnie skrojony, dobrze leży. Po prostu klasyczny garnitur który mu będzie służył kilka lat jeszcze
          • aggusia69 Re: mamy garnitur! 15.04.11, 11:22
            ni-ut, robiliście jakieś poprawki krawieckie u krawca Vistuli?
            • juicy83 Re: mamy garnitur! 15.04.11, 15:30
              Zaproszenia slicznie wyszlysmile bravooosmile
              Garnitur napewno swietny moj narzeczony tez przymierzal ten o ktorym piszesz,ale kupil w Pawo bo mu lepiej lezalwinktez czarny bez polysku taliowany,co planuje twoj narzeczony muche czy krawat?moj sie zastanawia nad krawatem typu sledzik ewentualnie muchasmile
              • aggusia69 Re: mamy garnitur! 15.04.11, 16:34
                Ciszę się że Ci się podobają nasze zaproszenia. Nasi goście, jak się dowiadują, że od początku do końca robiliśmy je sami, są pod wrażeniem - miłe smile
                A wracając do krawata, to raczej zdecydujemy się na gładki, w kolorze naturalnej bieli. Koszula też będzie w takim odcieniu.
            • ni-ut Re: mamy garnitur! 15.04.11, 15:57
              Całe szczęście nie trzeba było robić poprawek, bo leżał idealniesmile
    • aggusia69 znowu problem ze stołami 18.04.11, 11:27
      Znajoma podesłała mi zdjęcia ustawienia stołów z jej wesela. U niej dwa stoły zostały zsunięte i ustawione pod skosem.
      Jak lepiej?

https://img696.imageshack.us/img696/3134/stoyg.jpg
      • aggusia69 Re: znowu problem ze stołami 18.04.11, 11:29
        Zazwyczaj stoły stoją tak https://img833.imageshack.us/img833/5637/pokrowce.jpg
        Tylko, że one są bardzo wąskie
        • kobieta.z.pasja Re: znowu problem ze stołami 18.04.11, 11:34
          to chyba zależy od tego czy jak zsuniesz po dwa stoły to czy zmieścisz wszystkich gości.
          przy dwóch zsuniętych stołach nie usadzisz tyle osób co przy dwóch oddzielnych.
          jak dla mnie lepiej wyglądają dwa zsunięte, a to dlatego, że jak na szczycie siedzi jedna osoba to czasami jest problem kogo tam usadzić. jak zsuniesz dwa to na szczycie posadzisz parami.
          • aggusia69 Re: znowu problem ze stołami 18.04.11, 11:38
            Przy pojedynczym stole usiądzie 12 osób, a przy dwóch zsuniętych 20 osób. Czyli troszkę tracę miejsca. Ale za to goście mają luźniej i stoły są szersze.
            • kobieta.z.pasja Re: znowu problem ze stołami 18.04.11, 12:33
              Jeśli mimo straty części miejsc siedzących, dla wszystkich znajdziesz miejsce, to ja bym zsuwała. Wygląda to ok, a na stole nie będziesz miała poukładanych piętrowo sałatek i innych takich tam. Jakoś tak więcej przestrzeni Ci się zrobi smile
    • aggusia69 100 dni!!! 28.04.11, 10:43
      Coraz mniej czasu zostaje i coraz więcej do załatwienia.
      Aktualnie jesteśmy na etapie rozdawania zaproszeń. Na 79 zaproszeń na ślub i wesele, jak na razie rozdaliśmy 10. Mamy jeszcze 6 zaproszeń na sam ślub, ale z nimi możemy poczekać.
      • ni-ut Re: 100 dni!!! 28.04.11, 11:39
        Taki sam opis mam dziś na ggbig_grin Do mojego ślubu też tyle zostało, zaproszenia prawdopodobnie dotrą do nas dzisiaj dopierosmile
        • malena_1985 Re: 100 dni!!! 29.04.11, 13:53
          tam, jestem tu pierwszy razsmile

to ustawienie stołów ze zdjęcia koleżanki bardzo mi się podoba.

Masz piękną suknię, prostą i z klasą (nie przepadam za koronkami). Jedynie bordowe róże są jak dla mnie banalne, ale zawsze piękne i klasyczne, podoba mi się, że zamówiłaś poligrafię z takimi bordo wstążkami (to chyba decorisus?), pięknie się komponuje z różami w bukiecie i na torcie.

Bierzesz slub tydzień przede mną, powodzenia w przygotowaniachsmile
          • aggusia69 Re: 100 dni!!! 11.05.11, 10:55
            Witam Cię malena_1985 smile
            Dziękuję za komplement dot. sukni.
            Z decorisusa zamówiliśmy tylko księgę gości, resztę poligrafii robimy sami.
            Tobie również życzę powodzenia w przygotowaniach, co już macie załatwione?
            • aggusia69 87 dni! 11.05.11, 11:01
              Po weekendzie majowym mieliśmy wolne, ja w pracy a narzeczony na uczelni, więc wykorzystaliśmy ten czas na rozdawania zaproszeń. Stan na dzień dzisiejszy 45 zaproszeń rozdanych smile
              Gdy nasi goście dowiadują się, że sami robiliśmy zaproszenia, są bardzo mile zaskoczeni. Dużo ludzi twierdzi, że właśnie zaproszenia robione własnoręcznie przez narzeczonych są dla nich szczególnie cenne. To strasznie miłe smile
              • maddalena81 Re: 87 dni! 11.05.11, 15:31
                Och, nie zagladalam tu ostatnio. I teraz zobaczylam, ze robilscie sami zaproszenia. Super! Wygladaja profesjonalnie.
                Reszte poligrafi tez planujecie zrobic sami??
            • malena_1985 Re: 100 dni!!! 11.05.11, 18:46
              >resztę poligrafii robimy sami.

podziwiam, ja nie mam zdolności i cierpliwoścismile

> Tobie również życzę powodzenia w przygotowaniach, co już macie załatwione?

Dziekismile załateione mamy sporo - ślub mamy tydzień po Tobie, zostały własciwie dokumenty do załatwienia oraz dokończenie rozdawania zaproszeń. Szczegóły w moim wątku - "Nothing else matters".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka