Dodaj do ulubionych

wesele 07.06.2012

13.05.11, 11:30
Witam My wybraliśmy termin dość nietypowy na początku nawet w kościele nie byli w stanie ma powiedzieć czy w ogóle w boże ciało udzielają ślubów, tak zdecydowaliśmy się na ślub w Boże Ciało big_grin... Okazało się, że jest to możliwe smile Czyli termin wybrany 07.06.2012 Nasze wesele będzie trwało aż 4 dni 2 dni na sali a pozostałe dwa dni w ogrodzie za domem smile W styczniu obecnego roku zaczeliśmy załatwiać salę, ku naszemu zdziwieniu na czerwiec 2012 były wolne tylko dwa terminy na szczęście nasz 07.06 był jednym z nich. Wiedziałam, że trzeba szukac sali z sporym wyprzedzeniem, ale nie myslałam, że az z takim surprised półtora roku przed ślubem ;/ masakra. Później załatwiliśmy orkiestrę, kamerzyste i fotografa właśnie wybieramy, na grudzień zostawiamy sobie zaproszenia i stroje smile
Obserwuj wątek
    • beberebe Re: wesele 07.06.2012 13.05.11, 13:09
      niezłe tempo smile my zaczęliśmy załatwiać wszystko 10 m-cy przed ślubem i zdążyliśmy
      • xanusia Re: wesele 07.06.2012 13.05.11, 15:49
        Zaproszenia już w styczniu? A po co tak wcześnie? Że w styczniu za sukienką to zrozumiałe, choć nie wiem czy to niepóźno. W wielu salonach w moim mieście mówili mi, że najlepiej 7-8 m-cy wcześniej, bo przymiarki, dowiezienie sukni itp. Wg. mnie 6m-cy wcześniej kupować zaproszenia to niepotrzebne zawracanie sobie głowy. Przecież i tak zaproszenia wysyła się najwcześniej 3m-ce przed ślubem. Ja ślub biorę 30.06.2012, więc parę dni po Tobie. Póki co z N mamy zarezerwowaną salę ( z terminem mieliśmy problemy i musieliśmy zadowolić się innym), fotografa i kamerzystę. Został nam jeszcze zespół. Po zaklepaniu odpowiedniej orkiestry odpuszczamy na jakiś czas, bo i nie będzie co planować... chyba wink
        • juli1221 Re: wesele 07.06.2012 16.05.11, 07:51
          Po pierwsze my jeździmy osobiście z zaproszeniami a nie wysyłamy więc musimy mieć więcej na to czasu a po drugie mamy bardzo dużo osób przyjezdnych i musimy wiedzieć wcześniej co i jak, a co do sukni to moja mama pracuje w salonie sukien ślubnych więc ona chyba najlepiej wie co i jak no i kiedy ( a nie kupuję u niej w salonie sukni) jeszcze wrócę do zaproszeń nasze zaproszenia są projektowane specjalnie dla nas i trochę potrwa realizacja - nie idziemy do sklepu po zaproszenia jak większość osób... Jak miała bym kupić w sklepie to pewnie bym się tak nie spieszyła z nimi smile
        • juli1221 Re: wesele 07.06.2012 16.05.11, 07:56
          a co do zespołu to w styczniu dzwoniłam do konkretnego (grali u naszych znajomych na weselu) to oświecił mnie, że na całe lato nie ma wolnego nawet jednego dnia ;/ od czwartku wszystkie terminy zaklepane a i nawet niektóre poniedziałki... nie wiem jak u Ciebie w mieście ale w Łodzi niestety ze wszystkim trzeba sie spieszyć ;/
    • tomelanka Re: wesele 07.06.2012 13.05.11, 18:24
      my sie hajtalismy 11 wrzesnia tamtego roku i po naszym weselu moja szwagierka chciala na sierpien na przyszly rok zaklepac sale, bo jej sie podobalo, ale na cale lato nie bylo juz terminow, wiec zamowila sierpien 2012, i nie byla wcale jedyna, ktora juz taka szybka rezerwacje zrobila...
      • juli1221 Re: wesele 07.06.2012 16.05.11, 07:52
        no dokładnie niestety ale terminy sa masakryczne uncertain
    • monia5151 Re: wesele 07.06.2012 20.05.11, 15:38
      jak szukasz fotografa to mi robił zdjęcia Pan Łukasz to jego strona : fotografiasikorski.pl jestem bardzo zadowolona z jego zdjęć. Moja znajoma robiła film w takiej to firmie: fotoartfilm.pl, ponoc ten mój fotograf z nimi współpracuje, a film baardzo ładny, nom ale ja sie nastawiałam na fotografie tylko..pozdrawiamsmile
      • juli1221 Re: wesele 07.06.2012 26.05.11, 12:10
        Dziękuję za informację Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka