mary_klak
26.11.13, 13:13
Wesele z DJ-em! Szczecin, Wrocław, Poznań, Trójmiasto.
Specjalizuję się w graniu imprez weselnych z klasą. Nie gram biesiady, ani disco-polo, za to prezentuję całą masę piosenek z wszystkich dekad. Praca dziennikarki muzycznej nauczyła mnie wyszukiwać w dźwiękach bliżej nieokreślonej szczerości, natomiast bycie DJ-ką pokazał jak konfrontować dźwięki z prawdziwymi potrzebami ludzi na parkiecie, w kawiarni, czy pubie.
Swoją przygodę DJ-ską zaczynałam od chilloutów, któe do tej pory uwielbiam szczerze, niezależnie od tego czy ocierają się o nu-jazz, down-tempo, dupstepy czy soul dawnych czasów. Szczerze wsłuchuję się piosenki prezentowane przez divy: Edith Piaff, Aretha Franklin, Etta James, Chaka Khan, Grace Jones. Lubię głębokie głosy: Steviego Wondera, Curtisa Mayfielda, George'a Bensona.
Oprawa muzyczna wesela - Szczecin, Gdańsk, Wrocław, Poznań.
Na parkiecie mocno rusza mnie i gości funk prezentowany przez Prince'a, Jamesa Browna, Earth, Wind & Fire i wiele, wiele innych.
Szanuję wszystkie pokolenia, stąd na mojej playliście weselnej lądują songi także dla rodziców, wujków i cioć z pokolenia kochającego: Annę Jantar, Ewę Bem, Piotra Szczepanika, Andrzeja Zauchy, Wojciech Młynarskiego, Agnieszki Osieckiej, Hanny Banaszak, Kaliny Jędrusik.
Uciekam w lata 80-te, które sprawdzają się najlepiej w postaci: Barry'ego White'a, Lisy Stansfield, Cyndi Lauper, George'a Michaela itp.
Lubię zagrać songi z wyraźną gitarą - począwszy od Beatlesów, Rolling Stonesów aż po Voo Voo, Lenny'ego Kravitza, Santanę, Metallicę...
Wyrastałam na polskim rocku więc szczególnie bliskie są mi: Tilt, Brygada Kryzys, T.love, Kult.
W down tempach odszukuję i odnajduję: Sigur Rose, Air, Zero 7. Lauryn Hill.
Kocham muzykę filmową tę tworzącą składanki jak chociażby: Kill Bill, Pulp Fiction jak i pasaże na wzór Nino Roty, Henry'ego Manciniego, J. A. Kaczmarka, Leszka Możdzera, ale i Kurylewicza.
Szukam nowych dźwięków polskich: Mela Koteluk, Mikromusic, Rebeka, Czesław Śpiewa, Miloopa, Brodka, Nosowska, Kayah, Jopek.
W latach 90-tych odnajduję także sporo dźwięków.
Gram ok 10-11 godzin nie robią praktycznie przerw, do posiłków dźwięki stonowane, do tańca dynamiczne, patrzę, obserwuję, nawiązuję kontakt i zawsze gram dla tych, którzy aktualnie są na parkiecie.
Playlistę weselną ustalam z Parą Młodych, jestem elastyczna i wyczulona na poszczególne potrzeby.
Zapraszam do zapoznania się z moją ofertą.
Monika Petryczko
www.petryczko.pl
petryczko@gmail.com
tel. 603193529