Dodaj do ulubionych

Stronki z butami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:12
Dziewczyny, czy macie namierzone jakieś fajne stronki z butami?
Ja znalazłam na razie:

bialebuty.com.pl/
www.elizabeth-obuwie.pl

Ale tak szczerze - to średnio mi się te butki podobają. Szkoa, ze na stronie
Ryłki nie ma galerii białych czy ecru bucików.

Jaki planujecie mieć obas? Ja chciałabym by był i wysoki i wygodny... no i nie
wiem, czy 7 cm jednak nie będzie za dużo.
Obserwuj wątek
    • minerwamcg No właśnie, z piętami, czy bez? 20.02.05, 14:55
      W ogóle przy okazji pogadajmy o butach. Ja np. będę musiała mieć wysoki obcas,
      żeby trochę zmniejszyć 32 cm róznicy wzrostu smile W związku z tym zastanawiam
      się - buty z zakrytą piętą, czy z paseczkami? Ostatnie co bym chciała, to
      dorobić się na weselu obtartych pięt, że o "ślubnych" odciskach nie wspomnę.
      Więc może jednak paseczki? A z drugiej strony, jak to wpływa
      na "bezpieczeństwo"? Mam dość mało doświadczeń z wysokimi obcasami (umiem na
      nich chodzić, ale robię to niechętnie i kosztem strasznych cierpień) - więc
      może mi ktoś, kto na wysokich obcasach chodzi częściej, doradzi?
      • malena_b Re: No właśnie, z piętami, czy bez? 20.02.05, 15:13
        Jeśli często na obcasach nie chodzisz to raczej polecałabym buty z zakrytą
        piętą, są mimo wszystko bardziej stabilne i 'pewniejsze'. Jeśli chodzi o
        odciski, to zapewniam, że te z paseczkami też potrafią obetrzeć. Najważniejsze
        to buty rozchodzić przed ślubem, mnie obcierają prawie wszystkie buty, dopiero
        za 3 razem są już super wygodne i rozchodzone. Także radzę po prostu pare dni
        po domu chodzić w butkach i przyzwyczaić stopę. Ponadto polecam kupienie sobie
        specjalnych wkładek Scholla do butów na wysokich obcasach, wtedy będziesz się
        czuła niemalże jak na bosaka!
        Ja jeszcze butów nie mam ale na pewno będę szukać takich z zakrytą piętą, jakoś
        bardziej mi pasują do ślubu..
        • Gość: Pola Re: No właśnie, z piętami, czy bez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 16:07
          A te wkładki - do butów na obcasie - to jak działają wink? Pierwszy raz słysze o
          takim wynalazku smile
          No i ile kosztują?
          • Gość: L Re: No właśnie, z piętami, czy bez? IP: *.icpnet.pl 20.02.05, 21:40
            Kosztują chyba około 20 zł - dokładnie już nie pamietam ale to genialny
            wynalazek smile Żelowa wkładka która nie pozwala stopie zjeżdżać w czubek buta...
            Cały czas tańczyłam - z różnorakimi tancerzami - a śladów zmeczenia stóp nie
            odnotowałam smile Na pewno to także zasługa super wygodnych bucików firmy
            Growikar!!! Polecam smilesmilesmile
            Aha! Stopy miałam zakryte, palce też - dzień był upalny a jednak nogi nie
            odczuły dyskomfortu smile
    • die_braut Re: Stronki z butami 20.02.05, 22:16
      a ja chce isc w japonkachsmile
      • Gość: merry Re: Stronki z butami IP: *.. / *.e-plan.pl 21.02.05, 06:49
        ja tez ide w japonkach!!!
        • minerwamcg Nie ma sprawy, tylko wtedy żadnego dywanu! :)))))) 21.02.05, 10:09
          Japonki na dywanie to żaden efekt. Ma być posadzka, i to jak się da, świeżo
          polana wodą. Tylko na takiej należycie słychać to, bez czego żadna ceremonia
          ślubna nie moze się obejść: mlllask! mlllask! mlllask! smile)))

A tak na poważnie, to dzięki za rady i informacje - szczególnie ta o wkładkach
          Scholla ucieszyła mnie wielce, bo może to faktycznie jakaś szansa przetrwać
          wesele bez odcisków?
    • Gość: Rejka Obcasy IP: *.imet.tu-clausthal.de 21.02.05, 11:54
      Wprawdzie tez nie mam butow, ale na pewno obcasy. Nosze je chetnie, czesto i
      czuje sie w nich na tyle swobodnie, ze podbiegniecie do autobusu nei stanowi
      problemu.
      Nie jest to zasluga "cwiczen" lecz butow. Jezeli sa dobrze wyprofilowane i
      dopasowane do stopy, to mozna przetanczyc cala noc i na 7 cm obcasach.
      Obcas powinien byc posrodku piety, jesli bedzie na samym koncu, stopa nie
      bedzie miec podparcia. Wazne jest tez, aby podeszwa przylegala do srodstopia -
      miedzy palcami i pieta powstaje luk.
      Caly ciezar jednak, zwlaszcza w tancu, spoczywa na palcach.
      Na koniec rada, ktora dostalam od swojej modystki - buty powinny miec kolor jak
      najbardziej zblizony do koloru sukni, ewentualnie o tonjasniejsze. W zadnym
      wypadku ciemniejsze.
      • kasia191273 Re: Obcasy 21.02.05, 17:30
        a u mnie w zaprzyjaznionym salonie sukni,bardzo renomowanym,powiedzialy panie
        zdecydowanymi glosami,ze wlasnie wrecz przeciwnie-buty moga byc minimalnie
        ciemniejsze,ale na pewno nie jasniejsze od sukni.Wiec jak jest?
    • Gość: Avocado Re: Stronki z butami IP: *.deef.put.poznan.pl 21.02.05, 13:40
      www.buty-slubne.com.pl
      co powiecie na te stronke? Ja wiem ze w zasadzie wszedzie buty sa te same, ale
      moze ktoras z Was znajdzie tu cosik dla siebie? Pozdrawiam smile
      • Gość: medellin Re: Stronki z butami IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:46
        Czy można gdzieś dostać bordowe buty wieczorowe? Przeszłam już przez pół śląska
        i nic nie znalazłam. Prosze o pomoc.
        • Gość: maria Re: Stronki z butami IP: *.gl.digi.pl 21.02.05, 15:05
          Śliczne buciki wieczorowe firmy Klaudia można znaleźć w Gliwickim Centrum
          Handlowym na 1 piętrze. Butki są w tóżnych fasonach, satynowe z "przyklejonymi"
          koralikami. Są różne kolorki, w większości białe i ecru, ale również zielone,
          granatowe, czerwone i bordo. No i jeszcze torebeczki do kompletu! Naoglądałam
          się tego w sobote....wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka