lama69 26.05.05, 00:38 Jak myślicie czy 05.06.2005 będą jeszcze konwalie? Mażę o bukiecie z tych kwiatków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariankaa Re: Konwalie 26.05.05, 11:35 Porozmawiaj z paniami z kwiaciarni. One będą najlepeiej wiedzieć. Ale w sumie to jest za troszkę więcej niż tydzień więc powinny być Jak bym brała ślub teraz też chciałabym konwalie Swietny wybrór. Sezonowe kwaity są super. Ja będę miała w swoim bukiecie wrzos Bo wchodzę za mąż we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
lama69 Re: Konwalie 26.05.05, 14:44 Pań w kwiaciarniach (a kilka ich było) już się pytałam - jakieś 2 tygodnie temu i powiedziały że raczej już ich nie będzie Teraz odkładam zamówienie wiązanki z nadzieją że będą. Dlatego zadałam pytanie na forum bo wiem że są tu ludzie z całej Polski i może coś wiedzą w jakim stanie są konwalie (czy przetrwają do 05.06). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Konwalie 26.05.05, 15:10 Wiesz co może być problem z tymi konwaliami. Jeszcze tydzień temu można było kupić takie ledwie rozwinięte, a teraz wszędzie już są w pełni rozwinięte i zaraz się skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
mariankaa Re: Konwalie 26.05.05, 15:35 A może jakieś inne wiosenne kwiaty?? Dziś weszłam do kwiaciarni na wileńskim (jest taka nowa - mają świetne kawiaty i robią fajne wiązanki) i mieli tam mnóstwo wiosennych kwiatów. Nie wiem niestety jak się nazywały, ale jeśli lubisz naturalnośc i delikatność było co wybierać PS Wileński Carefuor na Pradze ul. Tragowa Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: Konwalie 26.05.05, 17:09 A ja dowiedziałam się od pani z kwiaciarni,że konwalie są nietrwałe i nie polecała ich na ślub. Że w ciągu dnia jak jest bardzo ciepło szybko tracą dzwonki i taka wiązanka łyso wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
mariankaa Re: Konwalie 26.05.05, 17:13 Ale można je włożyc do takiego zbiorniczka z wodą i obwiązać to np zieloną wstązką Wtedy z wodą spokojnie przetrwają! Odpowiedz Link Zgłoś
lama69 Re: Konwalie 26.05.05, 22:36 Ja nie słucham takich pań z kwiaciwani, które twierdzą, że konwalie nie nadają się, bo są nie trwałe – wiem, że są na to sposoby (mi wystarczy 1 dzień). Mam nadzieję, że po prostu będą :o) że spełnią się moje ciche marzenia. Bardzo bym chciała te kwiaty są po prostu cudowne :o) Może macie jakieś zdjęcia wiązanek z konwaliami??????????????????????? Mój adres: Lama69@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malgogaj Re: Konwalie 29.05.05, 14:38 www.petalsgalore.com/collections/bouquets-3.html Odpowiedz Link Zgłoś