Dodaj do ulubionych

Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wesele

03.06.05, 15:06
Co można kupić rodzicom w podziękowaniu za zorganizowanie i sponsorowanie
wesela. Ktoś opowiadał mi o koszach kwiatów i medalionach ze zdjęciem
narzeczonych dla mam oraz o zegarkach dla tatusiów. Dla mnie to lekka
przesada, ale chcielibyśmy wręczyć im na weselu jakieś drobiazgi lub wspólny
prezent dla pary (komplet filiżanek odpada, bo to będzie sztuka dla sztuki,
bez korzyści - zbyt dobrze ich znamy; ramka ze zdjęciem? - chyba lepiej taką
wręczyć już ze zdjęciem ślubnym). Proszę o podpowiedzi, pomysły...

I jaką inną piosenkę niż "Cudownych rodziców mam" można im zadedykować, bo ta
piosenka już mi działa na nerwy...

Ah
Obserwuj wątek
    • magdam12 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 03.06.05, 15:18
      My przygotowaliśmy albumy ze zdjęciami. Zaczynają się od zdjęć naszych rodziców
      z ich ślubu, a później są nasze zdjęcia na przemian, od czasów niemowlęcych do
      momentu kiedy się poznaliśmy. Kończy się na zdjęciu z zaręczyn, i jest wolne
      miejsce na zdjęvcie z naszego ślubu.smile

Jeżeli chodzi o piosenkę ... jeżeli jest jakaś inna od Sipińskiej to ja też
      poproszę
      • danielra Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 03.06.05, 15:21
        Bardzo fajny pomysł, choć wymaga troszkę pracy. Jednak czego się nie robi dla
        kochanych rodziców...

Ah
        • magdam12 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 03.06.05, 15:24
          wbrew pozorom nie tak dużo, zeskanowliśmy interesujące nas zdjęcia, kupiliśmy
          papier fotograficzny, i na zwykłej atramentówce wydrukowaliśmy. Albumiki
          wybraliśmy takie ciut postarzane. W sumie zajęło nam to kilka godzin!
          • mariankaa Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 07.06.05, 19:26
            Hmmm a co to był za papier fotograficzny na którym drukowaliście zdjęcia??
            Zastanawia mnie to bardzo bo na papierze fotograficznym się naświetla zdjęcia
            (jest światłoczuły) i kupuje się go w takich długaśnych rolkach w ilościach
            hurtowych.

Nie chcę Cię krytykować ani wypominać przejęzyczeń a pytam z ciekawości!!!
            • magdam12 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 08.06.05, 15:35
              Nazywa się premium Photo paper frimy emtec
              z tego co ja wiem, to można - oprócz naświetlania- również drukować.
              Wystarczy kupić ODPOWIEDNI papier i choć trochę orientować się w temacie.
              • mariankaa Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 09.06.05, 22:39
                Troszkę się orientuję smile , ale może nie jestem tak wybitnym specjalistom jak Ty.

Chyle czoła...
              • loorien Re: a jednakowy album?? 21.06.05, 01:38

tzn te same zdjecia czy inne dla jednej i inne dla drugiej strony?
      • karo_s Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 09.06.05, 18:55
        Chciałabym zeskanowac zdjecia rodziców jak byli młodzi i moje, ale nie wiem co póżniej-nie wydrukuje ich(nie mam jak) więc jak to zrobic -znieśc na płycie cd do fotografa??? Wiem mam strasznie śmieszny problem, ale staram sie jednocześnie myślec o wszelkich kosztach. Za pomoc dzięki
        • mariankaa Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 09.06.05, 22:42
          oczywiście, że możesz zanieść takie skany do fotografa... Naświetli Ci to
          ładnie! Najlepiej wybierz jakiś dobry, renomowany zakład. Możesz też zanieść
          fotki i poprosić o zeskanowanie. Mogą Ci też zrobić ładnyretusz, gdyby zdjęcia
          były podniszczonesmile

Żadne pytanie nie jest głupie! smile Pozdrawiam ciepło! Myślę że taka
          niespodzianka jest fajnym prezentem!
          • cynaamonka Drukowanie zdjęć 17.06.05, 17:58
            Ja polecam korzystanie ze strony www.superfoto.pl - wysyłąsz do nich pliki ze
            zdjęciami i po kilku dniach przysyłają ci do domu gotowe zdjęcia - nigdzie nie
            znalazłam niższych cen niż te u nich, opłaca się zwłąszcza przy dużych
            ilościach zdjęć, wtedy wysyłają nawet na swój koszt. Jakość dobra, jak w
            zwykłym 'niewirtualnym' zakłądzie fotograficznym.
    • misia_pysia79 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 03.06.05, 15:24
      Nasi rodzice dostaną albumy ze zdjęciami ze ślubu i pleneru. Ale oczywiście po
      weselu. Tez się zastanawiam co wymyślić w trakcie przyjęcia. Piosenka raczej
      odpada - straszny wyciskacz łez, a mi dużo nie potrzeba. Potrafie sie rozryczeć
      nawet na ślubie obcych osób big_grin
      • lama69 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 03.06.05, 17:49
        Nasi Rodzice dostaną duże kosze ze słodyczami i winem :o)
        • vanilla4 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 06.06.05, 22:33
          Nasi tak samo - kosze z kwiatami + wino. Co do piosenki - nie
          chcieliśmy "cudownych rodziców mam" uncertain Będzie Armstrong.
    • juka26 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 06.06.05, 22:24
      My mamy dla rodziców kupione te słynne książki z tekstem indywidualnych podziękowan dla nich. Nie chielismy oficjalnego podziękowania i tej wzruszającej piosenki, bo faktycznie zrobiłoby sie smutno... Tylko nie wiem kiedy to wręczyć?? PO blogosławieństwie czy w trakcie wesela? Jak mówicie?
    • popaga Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 07.06.05, 12:12
      Kochani mam problem- bardzo chciałabym, aby na moim weselu było podziękowanie
      dla rodziców, ale problem polega na tym, że moja mama jest sama. Tak więc
      pojawia się problem np. z dedykacją muzyczną- jak pamiętam na weselu moich
      znajomych tradycją było, iż po takiej dedykacji rodzice proszeni są do
      tańca. Ja mojej mamie chcę oszczędzić skrępowania i niezręcznej sytuacji, że
      nie będzie miała z kim zatańczyć - Więc co mamy zrobić?? Proszę o rady...
      • amazingasienka Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 07.06.05, 12:16
        alez to nie jest problem, nie wiem jakie zwyczaje panuja u was ale na weselach
        na ktorych ja bylam to po podziekowaniach to narzeczeni tancza na krzyz z
        rodzicami, czyli Twoj juz wtedy maz tanczy z Twoja Mama, a Ty z jego Tata, a
        reszte rodzicow zalatwiaja swiatkowie, w takiej sytuacji z Mama Twojego meza
        tanczy Twoja druhna - ja wlasnie tak tanczylam z ojcem mojej przyjaciolki - i
        nie ma problemow, a zawsze milo zatanczyc z wlasnym zieciem wink pozdrowienia!
        • popaga Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 07.06.05, 12:24
          dzięki za pomysł amazingasienka- ja po prosty nie chcę aby moja mama czuła się
          źle tego dniawink

amazingasienka napisała:

> alez to nie jest problem, nie wiem jakie zwyczaje panuja u was ale na
          weselach
          > na ktorych ja bylam to po podziekowaniach to narzeczeni tancza na krzyz z
          > rodzicami, czyli Twoj juz wtedy maz tanczy z Twoja Mama, a Ty z jego Tata, a
          > reszte rodzicow zalatwiaja swiatkowie, w takiej sytuacji z Mama Twojego meza
          > tanczy Twoja druhna - ja wlasnie tak tanczylam z ojcem mojej przyjaciolki - i
          > nie ma problemow, a zawsze milo zatanczyc z wlasnym zieciem wink pozdrowienia!
          • marzol1 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 17.06.05, 19:31
            popaga napisała:

> dzięki za pomysł amazingasienka- ja po prosty nie chcę aby moja mama czuła się
            > źle tego dniawink
            >
            >
            > amazingasienka napisała:
            >
            > > alez to nie jest problem, nie wiem jakie zwyczaje panuja u was ale na
            > weselach
            > > na ktorych ja bylam to po podziekowaniach to narzeczeni tancza na krzyz z
            >
            > > rodzicami, czyli Twoj juz wtedy maz tanczy z Twoja Mama, a Ty z jego Tata
            > , a
            > > reszte rodzicow zalatwiaja swiatkowie, w takiej sytuacji z Mama Twojego m
            > eza
            > > tanczy Twoja druhna - ja wlasnie tak tanczylam z ojcem mojej przyjaciolki
            > - i
            > > nie ma problemow, a zawsze milo zatanczyc z wlasnym zieciem wink pozdrowien
            > ia!

ja tez chce sie czyms podzielić. we wrześniu wychodze za mąż i mam taka sama
            sytuacje, moja mama jest sama( m ój tata umarł) i to jest dziwna sytuacja.
            chcesz podziękować rodzicom a nie możesz do końca tego zrobić.. tez mam problem
            z piosenka, mój brat żenił sie wtamtym roku i zadydykował właśnie " ten
            wyciskacz łez, on jego żona, reściowa i moja mama tańczyli w kóleczku na środku,
            reszta gości trzymała sie za rece i wyła!!!! więc nie wiem co lepsze czy płacz
            gości czy ....? no właśnie co? nie chce by moja mama przezywała to samo? macie
            pomysł?
        • a_weasley Ci, których nie ma 08.06.05, 16:16
          Mam podobny problem. Mój teść nie żyje, umarł, kiedy moja naraziecywilna miała
          15 lat.
          Dlatego nijakich gremialnych tańców młodzi-rodzice czy młodzi-rodzice-świadkowie
          chyba nie będzie, zresztą mamy obu stron zbliżają się do 70tki.
          Natomiast w przemówieniach przewiduję toast za pamięć teścia, być może połączony
          z paleniem spirytusu - tak też zrobiliśmy na imprezie po ślubie cywilnym.
          • scislo7 Re: Ci, których nie ma 16.06.05, 17:23
            a czemu "palenie spirytusu"? czy to jakiś zwyczaj, tradycja? rozumiem, że
            niejako "ku pamięci", ale ską się to wzięło?
            dzięki serdeczne i udanego ślubu/wesela życzę! (jeśli się nie spóźniłam.. smile)
            • a_weasley Re: Ci, których nie ma 17.06.05, 19:41
              scislo7 napisała:

> a czemu "palenie spirytusu"? czy to jakiś zwyczaj, tradycja? rozumiem, że
              > niejako "ku pamięci", ale ską się to wzięło?

Na gruncie polskim zwyczaj ściśle lokalny - praktykowany w towarzystwie, z
              którego pochodzi poważna część gości. Dla innych jednak czytelne, bo
              widzieli "Popiół i diament".
              Ja się z tym spotkałem pierwszy raz w wykonaniu Jugosławian (były to czasy,
              kiedy się jeszcze Jugola nie pytało, czy jest Serbem czy Chorwatem).

> dzięki serdeczne i udanego ślubu/wesela życzę! (jeśli się nie spóźniłam.. smile)

A nie, nie spóźniłaś się, bardzo dziękujemy.
              • scislo7 Re: Ci, których nie ma 20.06.05, 13:39
                dzięki bardzo za wyjaśnienia... chyba trzeba klasykę nadrobić (trochę mi wstydno...)
                tak czy siak - pozdrowionka dla Was obojga smile
          • marzol1 Re: Ci, których nie ma 20.06.05, 17:14
            co to znaczy palenie spirytusu, prosze mnie oświecić
      • andzia_0 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 07.06.05, 19:03
        U nas chociaż rodziny są pełne, tańczyliśmy wszyscy razem w kółeczko trzymając
        się za ręcę i było bardzo fajnie i sprawiedliwie. wink

A dla rodziców przygotowaliśmy podziękowanie na piśmie oraz bilety do teatru,
        żeby się odstresowali po przygotowaniach ślubnych. smile

Co do innej piosenki niż "Cudownych rodziców mam" zajrzyj do tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=24884671
    • a_weasley Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 08.06.05, 16:00
      danielra napisał(a?):

> Co można kupić rodzicom w podziękowaniu za zorganizowanie i sponsorowanie
      > wesela. Ktoś opowiadał mi o koszach kwiatów i medalionach ze zdjęciem
      > narzeczonych dla mam oraz o zegarkach dla tatusiów. Dla mnie to lekka
      > przesada,

Chyba faktycznie przesada. Poza tym zegarek to ojciec chyba ma?

ale chcielibyśmy wręczyć im na weselu jakieś drobiazgi lub wspólny
      > prezent dla pary (komplet filiżanek odpada, bo to będzie sztuka dla sztuki,
      > bez korzyści - zbyt dobrze ich znamy;

Jakiś fajny zestaw dla dwojga - dlaczego nie? Dzieci poszły z domu, mają siebie
      nawzajem tylko dla siebie...

> ramka ze zdjęciem? - chyba lepiej taką wręczyć już ze zdjęciem ślubnym).

A to się akurat da zrobić chyba, ktoś by oczywiście musiał zrobić szybką akcję,
      ale wydrukować, nawet w profesjonalnym zakładzie, zdjęcie z cyfraka to ani dużo
      czasu, ani koszt, a efekt kolosalny.

> I jaką inną piosenkę niż "Cudownych rodziców mam" można im zadedykować,

Na to odpowiedzi uniwersalnej nie ma. Tu jest jakaś rozmowa o tym, zaraz poszukam.

> bo ta piosenka już mi działa na nerwy...

Witaj w klubie!
      • a_weasley Obiecany link 08.06.05, 16:23
        > > I jaką inną piosenkę niż "Cudownych rodziców mam" można im zadedykować,

o, tutaj to było roztrząsane:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=24884671
      • elwira76 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 09.06.05, 18:32
        MY NASZYM RODZICOM DALIŚMY ZDJĘCIE ŚLUBNE POZOWANE W STUDIO W CZASIE
        WESELA,ROZMIAR MNIEJ WIECEJ FORMATU KARTKI A4,OPRAWIONE JUZ W RAMKĘ,OPRÓCZ TEGO
        ZYCZENIA I PODZIĘKOWANIA I DUŻE BUKIETY Z RÓZ,RODZICE BYLI MILE ZASKOCZENI,DLA
        GOŚCI TEZ PRZYGOTOWALIŚMY ZDJECIA TYLKO MNIEJSZE,KAZDY WYSZEDŁ Z WESELA Z
        NASZYM PORTRETEM SLUBNYM.
    • misiabisia Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 17.06.05, 09:31
      My podarowaliśmy drzewko! Do posadzenia na działce i w ogrodzie.
      Trwałe, symbolizujące coś mocnego, długotrwałego.
      jeśli się przyjmą sadzonki - bedzie można przez długie lata
      patrzeć na drzewka i przypominać sobie z jakiej okazji...

• misia_pysia79 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 17.06.05, 13:29
        Fajny pomysł z tymi sadzonkami drzewek. Jedni i drudzy rodzice mają ogród wokół
        domu - myśle że byliby zachwyceni.
        Własnie myślałam o czymś trwałym, ale nie o wazonie big_grin itp. Zywe kwiatki
        odpadaja, bo na 2 dzień są do wyrzucenia. Sami ich nie chcemy dostawać na
        ślubie, tylko ksiązki.
    • maga5 Re: Prezent dla rodziców z podziękowaniami za wes 20.06.05, 14:16
      U Nas było tak:pomimo ,że sami organizowaliśmy sobie ślub i wesele ,lącznie z
      pokrywaniem kosztów postanowiliśmy zrobić prezent rodzicom zamiast kwiatów i
      piosenki...Mamy dostały komplety biżuterii srebrnej a Tata piersiówkę z
      wygrawerowanym tekstem od Nas.Komplety biżuterii dla Mam po ok.200 zł każdy.Po
      prostu wyszliśmy na środek sali poprosiliśmy aby Rodzice dołączyli do Nas i
      powiedzieliśmy parę słów od serca do mikrofonu.Rodzice byli bardzo zaskoczeni i
      wzruszeni i wszystko bardzo fajnie wypadło.A piosenki nie dedykowaliśmy
      Rodzicom bo moja Mama była na Naszym weselu sama a mój tata nie żyje.Każdy z
      gości doskonale to rozumiał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka