Dodaj do ulubionych

Co myślicie o sukniach firmy Faragé?

21.11.05, 12:22
Czy są wam znane? Czy ktoras z Was miala taka suknie? Jakie sa ich ceny?
Suknie te byly prezentowane m.in. na Targach w PKiN.
Obserwuj wątek
    • olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:22
      I miejsce w tym roku na Torwarze smile Miałam sukienkę tej firmy i byłam
      zachwtycona. Bardzo ładnie uszyta, ale moja była bardzo ciężka (dużo koronek i
      warstw). Gościom się bardzo podobała, mówili, że bardzo oryginalna. Miałam
      model monalisa 4055. Gorset z jednym rękawem. Ceny tych sukienek są różne, ale
      powiem Ci, że ja kupiłam w maleńkim miasteczku 1000 zł taniej niż jest w
      salonie firmowym w W-wie czy w Gdańsku. Tam ceny są około 3000 - 4000 zł. Moja
      w salonie w tym roku kosztowała 2600 a ja zapłaciłam w moim mieście 1400 z
      welonem (bo innych dodatków suknia nie potrzebowała) I na 100 % była
      oryginalna, bo na stronie firmowej farage jest adres salonu współpracującego, w
      którym ja właśnie sukienkę nabyłam. Wszystko zależy od wielkości miasta i
      rynku. Ale chyba warto przyjechać do mniejszego miasta, jeśli są takie różnice
      w cenach, prawda? smile) Pozdrawiam i życzę udanych zakupów, naprawdę warto!!
      • mija4walles Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:31
        masz link do tej sukni??
        • fan_aberie Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:36
          www.faragebride.com
          Na forum wlasnie pojawil sie watek : WLASNIE WYBRALAM i tam kinga zamieszcza dla
          przykladu dwa zdjecia sukni
          • sylwii32 Re: sukienki linki 23.11.05, 10:54
            www.allegro.pl/search.php?string=Farag%C3%A9&category=1454&description=1&country=1

pod tym linkiem jest ich kilka -smile)))
        • olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:42
          www.faragebride.com/Anna%20Romysz_pliki/frame.htm
          spódnicę miałam ze zdjęcia nr 32 z modeli classique, a gorset ze zdjęcia nr 34.
          Niezbyt dobrze całość widać na tych zdjęciach, ale robiło wrazenie, naprawdę.
          Widzę, że firma się bardzo rozwija, mają coraz ładniejsze sukienki!!
          • ardzuna Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 22.11.05, 21:03
            Ja tez uwazam, ze sa coraz ladniejsze, na pewno warto u nich poszukac tej
            jedynej.
    • eskem Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:44
      Miałam suknie tej firmy. Kupiona w Gdyni. Kosztowała około 3tys., ale było
      warto!! W necie jest na stronie www.farage.com.pl jako 23 chyba w pierwszej
      kolekcji. Moja była ecri.
      • gosiapol Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 18:18
        oglądałam ich kolekcję na Targach w PKiN i na jutro jestem umówiona na
        przymiarki. Sukienka którą wybrałam kosztuje 3500 zł, ale nie ma jej na
        zdjęciach w necie.
    • ladnapanna przekombinowane 22.11.05, 09:01
      pisałam juz w jakims wątku wcześniej, że jak dla mnie są one zbyt
      przekombinowane, mało w nich elegancji i szyku...dodatkowo te prześwitujące
      gorsety ze słabej jakości materiałów zupełnie nie pasują na tak ważna
      uroczystość, jaką jest ślub...bądź co bądź obrzęd tradycyjny!
      • ann_maz Re: przekombinowane 22.11.05, 16:57
        zgadzm się co do gorsetu, troche nie na miejscu jeśli chodzi o ceremonię
        kościelną, zbyt wyzywające. za to spółdnice są fantastyczne, bardzo mi się
        podobają i poważnie biorepod uwagę tę kolekcję
    • koralik00 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 22.11.05, 23:05
      Dziewczyny
      Ja nie moge wlasnie przestac myslec o sukience monalisa od Farage. Mysle ze to
      bedzie ta jedyna -tylko w przeciwienstwie do Olgi chce miec zwykly gorset - tak
      jak w calosci jest pokzana na slajdzie 32
      www.faragebride.com/Anna%20Romysz_pliki/frame.htm
      Sukienke widzialam 3 miesiace temu na zywo i jest przepiekna (bardzo kobieca i
      z charakterem), ale niestety nie przymierzalam jej, w zwiazku z tym mam pytanie
      do Olgi jesli sie jeszcze pojawi, czy byla wygodna i nie za ciezka? Z gory
      dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Was wszystkie!!! smile)
      • olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 23.11.05, 08:35
        no niestety była dość ciężka. Pani w salonie mówiła, że to jedna z cięższych
        sukienek sad Ale bawiłam się w niej do rano, za to jak zdjęłam to wielka ulga smile
        Najgorzej jest przez pierwszych kilka godzin, potem się juz o tym zapomina,
        zwłaszcza jeśli szaleje się w tańcu a nie myśli o cieżarze sukienki smile Ale
        warto było się poświęcić, zachwyciła wszystkich, bo nie ma sie co czarować,
        sukienki są niepowtarzalne i inne niż wszystkie. Też przymierzałam się do
        gorsetu bez rękawka, ale jednak ten z rękawem robi większe wrażenie, tak mi
        wszyscy mówili smile Więc nie zastanawiaj sie tylko bierz!! Pozdrawiam smile
        • koralik00 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 24.11.05, 00:01
          Olga dziekuje za tak szybka odpowiedz - ja tez uwazam ze warto sie poswiecic na
          te kilka godzin, za to wiedzac ze wyglad sie "bosko" - czyli tak jak sobie
          kazda z Nas marzy. Skorzystam wiec z twojej rady i nie bede sie juz
          zastanawiala - zreszta klamka juz zapadla i ta sukienka musi byc moja smile) -
          Pozdrawiam!!!
          Mam tylko jedna prosbe - jesli to mozliwe Olga - czy moglabys mi przeslac z dwa
          zdjecia jak wygladalas w tej sukience - chcialabym zobaczyc jak sie prezentuje
          na kobiecie - bede bardzo wdzieczna o ile oczywiscie bedziesz miala taka
          mozliwosc. Moj adres to dulka22@yahoo.com
          • olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 24.11.05, 08:54
            zdjęcia wysłane, jeśli będziesz miała jeszcze jakis pytania, to chętnie
            odpowiem smile
            • koralik00 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 25.11.05, 18:06
              Olga serdecznie dziekuje za zdjecia - reszta wisdomosci na twojej skrzynce smile)
    • fanta-girl Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 26.11.05, 15:05
      ja ogladalam ich sukienki w sklepie na Jana Pawła w Wawie.
      Suknie ladne i niezle wypadaja po wizycie w sasiednim Cymbeline.
      Ceny tych ktore mi sie podobaly to 3900 PLN

Niezbyt efektowny salon, ale sukienki w porzadku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka