fan_aberie 21.11.05, 12:22 Czy są wam znane? Czy ktoras z Was miala taka suknie? Jakie sa ich ceny? Suknie te byly prezentowane m.in. na Targach w PKiN. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:22 I miejsce w tym roku na Torwarze Miałam sukienkę tej firmy i byłam zachwtycona. Bardzo ładnie uszyta, ale moja była bardzo ciężka (dużo koronek i warstw). Gościom się bardzo podobała, mówili, że bardzo oryginalna. Miałam model monalisa 4055. Gorset z jednym rękawem. Ceny tych sukienek są różne, ale powiem Ci, że ja kupiłam w maleńkim miasteczku 1000 zł taniej niż jest w salonie firmowym w W-wie czy w Gdańsku. Tam ceny są około 3000 - 4000 zł. Moja w salonie w tym roku kosztowała 2600 a ja zapłaciłam w moim mieście 1400 z welonem (bo innych dodatków suknia nie potrzebowała) I na 100 % była oryginalna, bo na stronie firmowej farage jest adres salonu współpracującego, w którym ja właśnie sukienkę nabyłam. Wszystko zależy od wielkości miasta i rynku. Ale chyba warto przyjechać do mniejszego miasta, jeśli są takie różnice w cenach, prawda? ) Pozdrawiam i życzę udanych zakupów, naprawdę warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
mija4walles Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:31 masz link do tej sukni?? Odpowiedz Link Zgłoś
fan_aberie Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:36 www.faragebride.com Na forum wlasnie pojawil sie watek : WLASNIE WYBRALAM i tam kinga zamieszcza dla przykladu dwa zdjecia sukni Odpowiedz Link Zgłoś
sylwii32 Re: sukienki linki 23.11.05, 10:54 www.allegro.pl/search.php?string=Farag%C3%A9&category=1454&description=1&country=1 pod tym linkiem jest ich kilka -))) Odpowiedz Link Zgłoś
olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:42 www.faragebride.com/Anna%20Romysz_pliki/frame.htm spódnicę miałam ze zdjęcia nr 32 z modeli classique, a gorset ze zdjęcia nr 34. Niezbyt dobrze całość widać na tych zdjęciach, ale robiło wrazenie, naprawdę. Widzę, że firma się bardzo rozwija, mają coraz ładniejsze sukienki!! Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 22.11.05, 21:03 Ja tez uwazam, ze sa coraz ladniejsze, na pewno warto u nich poszukac tej jedynej. Odpowiedz Link Zgłoś
eskem Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 14:44 Miałam suknie tej firmy. Kupiona w Gdyni. Kosztowała około 3tys., ale było warto!! W necie jest na stronie www.farage.com.pl jako 23 chyba w pierwszej kolekcji. Moja była ecri. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapol Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 21.11.05, 18:18 oglądałam ich kolekcję na Targach w PKiN i na jutro jestem umówiona na przymiarki. Sukienka którą wybrałam kosztuje 3500 zł, ale nie ma jej na zdjęciach w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna przekombinowane 22.11.05, 09:01 pisałam juz w jakims wątku wcześniej, że jak dla mnie są one zbyt przekombinowane, mało w nich elegancji i szyku...dodatkowo te prześwitujące gorsety ze słabej jakości materiałów zupełnie nie pasują na tak ważna uroczystość, jaką jest ślub...bądź co bądź obrzęd tradycyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
ann_maz Re: przekombinowane 22.11.05, 16:57 zgadzm się co do gorsetu, troche nie na miejscu jeśli chodzi o ceremonię kościelną, zbyt wyzywające. za to spółdnice są fantastyczne, bardzo mi się podobają i poważnie biorepod uwagę tę kolekcję Odpowiedz Link Zgłoś
koralik00 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 22.11.05, 23:05 Dziewczyny Ja nie moge wlasnie przestac myslec o sukience monalisa od Farage. Mysle ze to bedzie ta jedyna -tylko w przeciwienstwie do Olgi chce miec zwykly gorset - tak jak w calosci jest pokzana na slajdzie 32 www.faragebride.com/Anna%20Romysz_pliki/frame.htm Sukienke widzialam 3 miesiace temu na zywo i jest przepiekna (bardzo kobieca i z charakterem), ale niestety nie przymierzalam jej, w zwiazku z tym mam pytanie do Olgi jesli sie jeszcze pojawi, czy byla wygodna i nie za ciezka? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Was wszystkie!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 23.11.05, 08:35 no niestety była dość ciężka. Pani w salonie mówiła, że to jedna z cięższych sukienek Ale bawiłam się w niej do rano, za to jak zdjęłam to wielka ulga Najgorzej jest przez pierwszych kilka godzin, potem się juz o tym zapomina, zwłaszcza jeśli szaleje się w tańcu a nie myśli o cieżarze sukienki Ale warto było się poświęcić, zachwyciła wszystkich, bo nie ma sie co czarować, sukienki są niepowtarzalne i inne niż wszystkie. Też przymierzałam się do gorsetu bez rękawka, ale jednak ten z rękawem robi większe wrażenie, tak mi wszyscy mówili Więc nie zastanawiaj sie tylko bierz!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koralik00 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 24.11.05, 00:01 Olga dziekuje za tak szybka odpowiedz - ja tez uwazam ze warto sie poswiecic na te kilka godzin, za to wiedzac ze wyglad sie "bosko" - czyli tak jak sobie kazda z Nas marzy. Skorzystam wiec z twojej rady i nie bede sie juz zastanawiala - zreszta klamka juz zapadla i ta sukienka musi byc moja ) - Pozdrawiam!!! Mam tylko jedna prosbe - jesli to mozliwe Olga - czy moglabys mi przeslac z dwa zdjecia jak wygladalas w tej sukience - chcialabym zobaczyc jak sie prezentuje na kobiecie - bede bardzo wdzieczna o ile oczywiscie bedziesz miala taka mozliwosc. Moj adres to dulka22@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
olga811 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 24.11.05, 08:54 zdjęcia wysłane, jeśli będziesz miała jeszcze jakis pytania, to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
koralik00 Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 25.11.05, 18:06 Olga serdecznie dziekuje za zdjecia - reszta wisdomosci na twojej skrzynce ) Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Co myślicie o sukniach firmy Faragé? 26.11.05, 15:05 ja ogladalam ich sukienki w sklepie na Jana Pawła w Wawie. Suknie ladne i niezle wypadaja po wizycie w sasiednim Cymbeline. Ceny tych ktore mi sie podobaly to 3900 PLN Niezbyt efektowny salon, ale sukienki w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś