Dodaj do ulubionych

Willa Pod Starym Debem-WESELE!

02.01.06, 10:41
CZY KTORAS Z WAS MIALA TAM WESELE,jakie wrazenia?prosze podzielcie sie
plusami i ewe.minusami tego miejsca bo ja bede tam miala w czerwcu 2006.
Obserwuj wątek
    • margo_8 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 03.01.06, 13:05
      My będziemy się tam bawić 26.08.2006.. Na mnie zrobiło to miejsce ogromne
      wrażenie, bardzo mi się podoba i tak na prawde nie ma sie do czego przyczepić.
      Nie wierze, że nie ma/nie było na tym forum nikogo kto by tam zamierzał lub
      robił wesele, też chętnie bym poznała opinie na ten temat...
      Pozdrawiam
      • mmimi Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 03.01.06, 15:25
        a mozecie powiedziec, gdzie to jest?
    • marcela79 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 03.01.06, 21:59
      up
      • margo_8 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 04.01.06, 12:30
        www.willapodstarymdebem.pl/
        • dania77 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 04.01.06, 15:59
          Na zdjęciach ślicznie, ciekawe jak w rzeczywistości..... i jakie ceny....
          • margo_8 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 05.01.06, 10:55
            w rzeczywistości też ślicznie smile Ceny od 185 do 220 pln, ale moim zdaniem
            warto! Pozdrawaim
            • dania77 Willa Pod Starym Debem-WESELE! 09.01.06, 20:31
              czy ktoś tam był i oglądał ?
              • sandraa3 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 09.01.06, 22:00
                na ile osób robią tam wesela?
              • sandraa3 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 10.01.06, 13:02
                Jutro jadę. Wesela do 110 osób.
                • dania77 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 10.01.06, 13:04
                  napisz proszę potem wrażenia.....z oglądania.....
            • mealong Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 09.01.06, 22:29
              Czy to jest jakies nowe miejsce? Od kiedy dzialaja?

Jesli masz oferte od nich w formie elektronicznej, to jesli mozesz przeslij mi
              ja prosze na maila gazetowego. Miejsce mi sie bardzo spodobalo smile

Pozdrawiam,
              Justyna
            • ganula Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 12.01.06, 13:21
              Witam!

Czy w tej cenie jest liczony alkohol?
              • sandraa3 nie 12.01.06, 14:13
    • sandraa3 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 11.01.06, 13:22
      Byłam, widziałam. Faktycznie bardzo ładnie. Jasna, elegancka sala. Nie ma się
      doczego przyczepić jak już ktoś napisał wink No może do wielkości... tzn my
      chcemy na 110-120 osób (pewnie będzie bliżej 100-110), nie wiem czy parkiet
      wystarczy, chociaż pani zapewnia, że tak.
      Zaklepałam 1 lipca na wszelki wypadek. W weekend pokaże narzeczonemu.
      • dania77 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 11.01.06, 13:52
        no to fajnie, a jak wyglądają terminy i cenowo ??
        • sandraa3 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 11.01.06, 15:00
          Interesował mnie tylko lipiec. Cały już zajęty. Cena od 185 do 225.
          • alicja1000 hm malo kto o tym wie 11.01.06, 17:24
            czesc dziewczyny!

hm malo kto o tym miejscu cos wie, szkoda, ze nie ma osoby , ktora
            powiedzialaby wrazenia po.., ja juz mam tam podpisana umowe wiec tak czy
            inaczej w tej willi bedziemy balowac!miejsce jest piekne, eleganckie,podoba mi
            sie ogrod tzn teraz byl snieg wiec mozna sobie wyobrazic ze ten teren bedzie
            fajnie wygladal w lato,bedziemy mieli jeszcze dodatkowo stoliki i krzesla
            wynajete zeby staly na zewnatrz np dla palaczy smile, boje sie troche , mam
            nadzieje, ze wszytsko bedzie ok jesli chodzi o wywiazanie sie z umowy ze strony
            wlascicielki i personelu.opinia pary, ktora tam robila juz wesele bylaby cenna
            szczegolnie ze bedzie szwedzki stol, szefowa zapowiada ze jedzenie bedzie caly
            zcas donoszone itp no mam nadzieje bo jzu tyle tutaj ronych opnii czytalam o
            weselach ze mam lekkie obawy , ale wierze ze bedzie tak jak w umowie ustnej i
            pisemnej.
            • sandraa3 Re: hm malo kto o tym wie 11.01.06, 23:16
              hej smile
              Kiedy macie tam wesele?
              Nic dziwnego, że brak opinii, miejsce działa od roku.
              Mnie niepokoi, tzn nie podoba mi się jedna rzecz tylko: całą sumę właścicielka
              chce 3 tygodnie przed weselem...
              W niedziele jadę tam z narzeczonym, niech zobaczy i zdecyduje.

Powiedz jeszcze na ile osób robicie wesele?
              • alicja1000 Re: hm malo kto o tym wie 12.01.06, 10:10
                czesc! my robimy na ok 80 osob, dzis wplacamy zaliczke (niemala 4500pln) a
                reszta tak jak napisalas przed.umowa byla skonstruowana 1-stronnie tzn w razie
                rozwiazania umowy z naszej strony -zaliczka przepada ok jak wszedzie ale
                zapytalismy a co jesli ona nie wywiaze sie z umowy?byla zaskoczona, wiec robimy
                o znajmowego prawnika aneks do umowy ze wrazie gdyby ona przed weselem
                zrezygnowala to placi nam 4500x2.i w aneksie beda wyszczegolnione potrawy menu,
                dekoracje bo zamowilismy u niej swieze kwiaty na stoliki za 400pln i barmana za
                500pln wiec sa to sumy spore i jak cos nie wypali to zostaniemy z suknia i
                reszta na lodzie.twu twu hihi takze pilnujcie tej umowy zeby byla rowniez dla
                WAS dogodna.
                • wiewiorka25 Re: hm malo kto o tym wie 12.01.06, 10:37
                  Czy mogłabyś mi przesłać na gazetowego maila wzór Waszej umowy, ja w sobote
                  podpisuje swoją i też chciałabym się dobrze zabezpieczyć na wszelki wypadek
                  (wpłacam całosć na dwa dni przed weselem, a wcześniej zaliczkę 1000). W piątek
                  będę miała swoją umowę to mogę Ci przesłać, pamietaj o gramaturze dań bo to też
                  istotne.

Ja robię w innym miejscu ale początkowo zastanawiałam się na tym lokalem, Pani
                  bardzo miła, miejsce przepiękne tylko brak opnii na temat organizowanych tam
                  imprez.

Pozdrawiam i życzę bardzo udanej imprezy weselnej surprised)

PS. na Nowy Świecie jest restauracja ceny takie same jak tutaj, a płacić można
                  przelewem nawet po imprezie, wcześniej tylko mała zaliczka (ok 500) gdybyś
                  chciała skorzystać to mogę Ci wysłać namiary do kobiety, z którą rozmawiałam.
                  • alicja1000 Re: hm malo kto o tym wie 12.01.06, 12:32
                    czesc Wiewiorko smile
                    nie przesle wzoru bo jest jeszcze nie gotowy, to bedzie aneks i damy jej
                    pozniej bo tez nie mamy czasu tak jezdzic do niej bo mieszkamy na Mokotowie
                    zapracowani itp wiec dzis wplacamy zaliczke a aneks podpisze pozniej.
                    juz nie zmieniam lokalu niech bedzie ten bo jest cudowny, romantyczny itp. i
                    mam nadzieje ze ta mila Pani wywiaze sie z umowy.jak nie no to sa rozne sposoby
                    na wyegzekwowanie naleznosci.jesli ktos mialby zamiar zrobic interes na naszym
                    slubie i mialby nieczyste intencje to musi byc ukarany(Bog wszytsko widzi) ale
                    dobra nie siejmy az takiej paniki.dzieki za zyczenia, miejsce jest cudowne i
                    licze na wspanialy -wyjatkowy balet zycia smile
                    i WAM tez tego zycze! smile
                  • ganula Re: hm malo kto o tym wie 12.01.06, 13:20
                    Czy moge prosuc o namiar do tej restauracji na Nowym Swiecie. Dziekuje i pozdrawiam.

Ania
                  • amilka1 prosba 15.01.06, 14:26
                    Wiewiorko,

badz tak mila i przeslij mi na maila gazety namiary na ten lokal na nowym
                    swiecie...
                  • kbor prosze o namiar 19.01.06, 15:01
                    a ja poprosze namiary na knajpke na Nowym swiecie smile
                    Badz tak mila i sie podziel.

Dzieki
                • sandraa3 Re: hm malo kto o tym wie 12.01.06, 14:11
                  A kiedy macie wesele?
                  Masz racje z umową, na pewno tego tak nie zostawimy. Myślę, że pani po prostu
                  jest świeża w tej branży i dlatego tak. Np nie wiedziała, że za kamerzystę,
                  foto i dj zwykle płaci się 50%.
                  Jeśli się zdecydujemy to mam nadzieje będziemy w kontakcie smile
                  • alicja1000 Re: hm malo kto o tym wie 12.01.06, 15:16
                    my mamy slub 24 czerwca 2006 , nie ma sprawy jestesmy w kontakcie "tutaj" jakby
                    co pisz jakies newsy! smile
          • chenoa1 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 15.01.06, 15:49
            czy tam jest jedna sala gdzie sie miesci 110 osob czy trzeba gosci porozsadzac
            w kilku salach?
            • sandraa3 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 15.01.06, 15:54
              Tam jest tylko jedna sala. My chyba jednak zrezygnujemy. Troche ciasno na 120
              osob sad
              • narzeczonaa Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 17.01.06, 00:08
                Witam wszytskie narzeczone smile
                Spotykamy się tu odnośnie najważniejszego tematu jak dla Nas wink Mam pytanie czy
                wiecie może czy osoby zajmujące się organizacją wesela w tym miejscu mają jakieś
                namiary na orkiestry czy któraś z Was pytała o to smile Sama nie wiem czy byśmy
                chcieli orkiestrę czy jest wystarczająco duzo miejsca tutaj czy lepiej dj
                Pomóżcie
                • margo_8 Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 17.01.06, 09:12
                  polecali jakiegoś znajomego dj'a, który już tam "grał". My chyba się na niego
                  zdecydujemy... moim zdaniem bardziej tam pasuje dj. Na orkiestrę, taką 5-6
                  osobową (+ sprzęt), może być troszke za mało miejsca...
                  Pozdrawiam
                  • alicja1000 Willa Pod Starym Debem-WESELE! 17.01.06, 12:15
                    tak, ta sala jest moim zdaniem za mala na 100 osob lub wiecej.my robimy na ok
                    80 i to jest taka optymalna ilosc, szczegolnie ze stoly sa okragle i zajmuja
                    sporo miejsca wiec nie wyobrazam sobie zmiescic tam 100 lub wiecej,pozatym tez
                    sie caly czas zastanawiamy czy chcemy DJ'a czy zespol.
                    mamy kontakt z najlepszym DJ radiowym i chce normalna stawke 3-4 tys.a zespol
                    tez wyjdzie w tej cenie bo koszt grania ok 2000-3000 zalezy jaki plus za kazda
                    osobe a przewaznie jest 4 os.po 185 pln no to tez wychodzi jakas sumka.wiec
                    cenowy podobnie.ale tak zespol robi klimacik-taki weselny(podkreslam ze nie
                    chce "wiochy" ale pelna swobode gosci, a DJ to 100%gwarancji ze muzyka bedzie
                    lux i hity na zyczenie kazdego i sprzet grajacy super jakosci.
                    no i mamy dylemat a trzeba sie zdecydowac bo w koncu sami bedziemy musieli grac
                    hihi.
                    • mna Re: Willa Pod Starym Debem-WESELE! 18.01.06, 15:22
                      Dziewczyny radzę wynegocjować cgoć 10% na "po weselu" ja ze swojego oplaconego
                      w 100% przednie ma najlepszych wspomnień bo włascicielowi najwyraźniej już nie
                      zalezało nie było go nie dopilnował obsługi i parę rzeczy nawaliło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka