Dodaj do ulubionych

co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ???

01.02.06, 23:50
Ja odpowiadam:
-najwcześniej za dwa lata
-jak skończę studia
-jak będę dużo zarabiać / jak będzie nas stać
-jak mi kupicie mieszkanie - to jak jestem wściekła
-jak mi zasponsorujecie wesele - to jak też jestem wściekła, a poprzednia
wypowiedź nie poskutkowała
-jak się zdecydujemy, to napewno damy wam znać

CO jeszcze można powiedzieć, kiedy do rodziny (mojej) nie trafia prosty fakt,
że mój chłopak pracuje w Krakowie, ja studiuję w Warszawie, a chcemu mieszkać
na Śląsku Cieszyńskim, gdzie jest mój rodzinny dom. Ciągle i ciągle pytają.

Niekiedy mam ochotę powiedzieć, że będziemy żyli bez ślubu. ALe to oszołomy,
nie miałabym potem życia.

CO IM POWIEDZIEĆ, ŻEBY DALI MI SPOKÓJ?!
Obserwuj wątek
    • natalicja Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 00:27
      Ja mowilam, chociaz raczej kolezanki mialy zwyczaj o to pytac, - kiedy bedziemy starzy i brzydcy i nie znajdziemy nikogo bogatszego/lepszego do tego czasu.
      I byla to zazwyczaj odpowiedz dostatecznie splawiajaca.
      • zanimpojde Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 00:30
        odpowiadaj, że już wzieliscie hehe - z reguły to zamurowuje pytających i jak
        ochłona, to rozmowa jest w innym temacie wink
    • lanka_cathar Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 09:22
      Bardzo dobre rezultaty daje: 'najpierw będą dzieci', albo 'jak tylko urodzę'.
      Zwłaszcza jeśli 'oszołomy' są bardzo religijne. wink Efekt murowany, zamkną się
      na co najmniej kilka tygodni.
    • agatha111 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 09:27
      Jak pytali znajomi to im mówiłam, że zaraz po nich, a jak rodzice zaczęli pytać
      to im powiedziała, że jak uzbierają pieniądze na ślub i wesele... to dało mi
      spokój na ok 2 lata. A teraz sami podjęliśmy decyzję o ślubie i kiedy im
      powiedzieliśmy to się ucieszyli. Zapewne po ślubi9e zacznie się kolejna tura
      pytań: A KIEDY BĘDZIEMY MIELI WNUKA/WNUCZKĘ?
    • agnrek Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 10:45
      Odpowiadam, że w sobotę smile Zawsze skuteczne, bo natręci się odczepiają.
      • heather4 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 10:53
        zawsze możesz powiedzieć że był wczoraj...Ale wiem jak to jest, moja rodzina
        nie umilknie po tego rodzaju odpowiedziach, nadają się raczej dla znajomych.
        Jak dotąd żaden argument nie trafił, temat powraca przy każdej mojej wizycie w
        domu. Jedynie troche się uspokoili (na krótko ale zawsze) na wieść, że ślub w
        ogóle nastąpi, a przeszkoda tkwi w finansach.
    • bu69 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 10:59
      można odpowiadac,ze "w przyszłym roku"....
      albo,ze "jak sie dorobisz i bedzie Ci stac na porządny prezent".
      My tak odpowiedzieliśmy tak jednemu znajomemu-natrętowi i wiecej tych pytań nie
      było.A rodzinie,ze "nie wiem po co pytasz,sami nie wiemy czy was zaprosimy".
    • anulka_1 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 11:12
      Jak mnie babcia meczyla pytaniami, kiedy wesele, bo chcialaby na nim zatanczyc,
      to jej mowilam, ze wesele bedzie "jak przyjdzie pora" a poki co to moge babce
      na dyskoteke zabrac wink
    • orangewhatever Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 11:37
      ja - zgodnie z prawdą - że nie będzie wcale.
      nie potrzebny mi do szczęścia, a wręcz przeciwnie - sama myśl o tym całym
      przedstawieniu jest dla mnie paraliżująca. i niech mi nikt nie mówi, że można
      ślub bez gości i tak dalej - dla mnie już sama formułka ślubna to coś
      dziwacznego, jakby nie można było powiedzieć tylko "tak" na proste pytanie "czy
      chcecie się pobrać".
      a argumenty w stylu "łatwiej wam będzie kupić mieszkanie" są dla mnie po prostu
      śmieszne.
      takie moje zdanie, i jak się nie spodoba tym, co pytają, to ich problem smile
      • lorna.doone Do tych co nie chca slubu 02.02.06, 20:31
        A zwlaszcza do Orangewhatever bo slubu nie bedzie brac wcale - CO WY ROBICIE NA
        TYM FORUM?
        • samwieszkimjestem Re: Do tych co nie chca slubu 02.02.06, 23:08
          A co, uważasz, że najlepiej dowiadywać się wszystkiego na ostatnią sekundę? Jak
          wolisz, ja tam lubię zrobić wcześniej rekonesans.
        • orangewhatever Re: Do tych co nie chca slubu 03.02.06, 10:07
          bo lubię wiele wiedziećwink
          a poza tym, co niektóre osoby na tym forum wiedzą, czasem coś podpowiem na
          temat wystroju czy bukietu...nie trzeba brać ślubu chyba, jeśli chce się
          ewentualnie w czymś pomóc, jak się ma odpowiednie pomysły...
    • ann_jazon Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 12:09
      A u mnie to jeszcze zabawniej jest. Z moim eks byłam 8 lat i się nie
      pobraliśmy, a teraz jestem z moim obecnym chłopem od lipca 2005 (znaliśmy się
      jako nastolatkowie, ale na ostanie 11 lat kontakty się urwały, po czym
      spotkaliśmy się własnie w lipcu no i postanowiliśmy być razem) i jak się moja
      rodzinka dowiedziała oraz znajomi, że ślub w lipcu 2006 to wszyscy gęby
      pootwierali: "COOOO ??? JUUUUŻŻŻ ??? TAK SZYBKO ??? W CIĄŻY JESTEŚ ???" (w
      ciąży nie jestem)Biedactwa nie wiedzą (bo to wiedzą tylko moja mam i nasi
      świadkowie), że już w maju bierzemy ślub cywilny (ze względów cywilno-prawnych
      musimy wziąść go przed kościelnym parę miesięcy). Tak więc same widzicie -
      nikomu nie dogodzicie nigdy - i tak źle i tak niedobrze wink))
    • adzik27 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 13:35
      mój upierdliwy wujek zadawał mi wciąż to pytanie ja odpowiadałam, że nie wiem
      ale zeby już zaczął zbierać kasiorę na prezent. od kiedy ustalilismy datę juz
      nie pyta.
    • liste_k Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 19:26
      Cześc,
      Ja też to przerabiam a moja odpowiedź, zwłaszcza na pytanie tego typu jest
      jeden- jak wygram w totka smile A że nie gram regularnie, to można się domyśleć smile
      • martyna1985 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 20:15
        My po zareczynach tez nie mielismy spokoju, ze strony pewnej cioci, ktora niby
        pytala z ciekawosci, albo tlumaczyla sie ze musimy jej powiedziec wczesniej, bo
        musi uzbierac kase, a tak naprawde chce po prostu sie porzadzic i mowic co mamy
        robic itp. Odpowiedalismy na jej ptanie, ze jak wymyslimy date, to na pewno
        zostanie poinformowana. Nie wytrzymala....spytala sie w koncu mojej mamy i
        powiedziala, ze planujemy na kwiecien 07, ale nic jeszze do konca nie
        uzgodnione. Oczywiscie juz swoj nochal wepchala i "oznajmila" nam, zebysmy
        tylko nie mieli wizytowek na stolach bo tak nie ladnie. Akurat to
        zaplanowalismy i nic nie bedziemy zmieniac. Pozdrawiam
    • samwieszkimjestem Dziękuję za wpisy i zapraszam do pisania nowych 02.02.06, 20:27
      Dzięuję wszystkim Paniom za wypowiedzi. Wszystkie są ciekawe, a niektóre
      napewno w najbliższym czasie wykorzystam. Pozatym pociesza mnie fakt, że
      najwyraźniej nie ja jedna jestem dręczona pytaniami o datę ślubu.

Aha, ktoś mi dzisiaj powiedział, że odpowiada: "w sierpniu", ale nie podaje
      roku. Też niezłe, nie? smile

Pozdrawiam!
      Magda
      • martyna1985 Re: Dziękuję za wpisy i zapraszam do pisania nowy 02.02.06, 20:29
        Tak, albo jak moja mama juz powiedziziala ze w kwietniu 07, to kuzyn na to, ze
        nie ma "R", a mama moja: jest ApRilsmile
    • olaimikolaj Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 20:49
      Moja riposta na takie pytanie byla: "31 wrzesnia" lub "31 czerwca" i smieszylo
      mnie oczekiwanie na to, az moj rozmowca zda sobie sprawe, ze takiej daty nie
      ma! Najczesciej zaraz po tym zmienial(a) temat rozmowy wink
    • doart Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 21:29
      W grudniu popołudniu... zazwyczaj tak odpowiadalam jak ktos byl bardzo
      natarczywy
      • siesio1 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 02.02.06, 22:07
        Mój dobry kumpel ,gdy spytałem kiedy,odpowiedział ze nie wie, bo nie chca mu
        dac wolnej sobotywink-tyz piknie...
    • heather4 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 03.02.06, 10:02
      jak Kaczyńscy przestaną rządzić
      • borejkowna Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 03.02.06, 14:25
        Mnie dużo bardziej irytuje pytanie "To kiedy się bawimy na weselu?" zadane
        przez osoby, których nie lubię i nie zapraszam. Opowiadam wtedy "A coo?? ktos
        ze wspolnych naszych znajomych wyprawia wesele??"
    • anulka_1 Re: co odpowiadacie na pytanie KIEDY ŚLUB ??? 03.02.06, 15:06
      Kiedys na pytanie upierdliwej znajomej: kiedy slub??? mocno juz
      zniecierpliwiona odparlam: "A co, tak fajnie jest w malżenstwie?". Troszke ja
      zamurowalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka