Dodaj do ulubionych

migdały w lukrze

06.02.06, 11:35
Hej, czy ktoś ma w ogóle pojęcie gdzie mogę kupić migdały w lukrze (te, które
daje się gościom w ramach podziękowań) i ile kosztują?? Czy znacie może jakąś
stronę internetową, przez którą moge je zamówić?? Mam totalną pustkęsad
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: migdały w lukrze 06.02.06, 11:47
      Jak to "daje się"? Byłam na jednym ślubie, na którym się dawało, a byl to ślub
      polsko-włoski. To jakiś obcy zwyczaj.
      • mhania Re: migdały w lukrze 06.02.06, 11:51
        No obcy...smileale fajny - podobami się - najlepsze są miny gości jak zobaczą na
        talerzu malutkie pudełeczko...aż im ręce drżą...smile)
        • ardzuna Re: migdały w lukrze 06.02.06, 12:08
          No dobra, ale robienie sobie stresa bo muszą być migdały w lukrze to jakieś
          nieporozumienie. Nic nei musi być, można kupić coś innego albo w ogóle nie
          kupować.
          • aida808 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 12:19
            Po pierwsze: nie robie sobie "stresa", a po drugie: poprostu się pytam, bo to
            chyba odpowiednie forum, a po trzecie jeżeli zadałam konkretne pytanie to
            oczekuję konkretnej odpowiedzi a nie krytyki! Pozdrawiamsmile
            • ardzuna Re: migdały w lukrze 06.02.06, 21:32
              aida808 napisała:

> Po pierwsze: nie robie sobie "stresa",

A właśnie dokładnie na "stresa" to wyglądało, z twierdzeniami o totalnej
              pustce. Ale nie czepiam się wink

a po drugie: poprostu się pytam, bo to
              > chyba odpowiednie forum, a po trzecie jeżeli zadałam konkretne pytanie to
              > oczekuję konkretnej odpowiedzi a nie krytyki! Pozdrawiamsmile

Tak to bywa, że odpowiedzi nie są na forach zgodne z naszymi oczekiwaniami wink
              Poczytaj sobie więcej wątków, a sama się przekonasz. pozdrawiam
        • tullipanna Re: migdały w lukrze 07.02.06, 17:12
          "...aż im ręce drżą...smile)"
          z pewnoscia... ze strachu ze to wszytsko co dostana do jedzenia przez cala noc.
    • mhania Re: migdały w lukrze 06.02.06, 11:49
      Ja też się tym interesowałam bo moi goście dostana prezenciki...z tym, że nie
      dostana migdałów w lukrze (bo są b.drogie, kurcze...) ale po malutkiej
      czekoladce w pudełeczku albo orzeszki pistacjowe...zobaczę jeszcze...

ja zamawiam na www.hartwoods.pl(mają migdały w polewie czekoladowej ale nie
      pamiętam po ile)
      • aida808 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 12:28
        dzięki mhania...widzę ze nie jestem sama w sprawianiu przyjemności swoim
        gościomsmiledzięki za adres stronki!
        • mhania Re: migdały w lukrze 06.02.06, 13:14
          proszę bardzosmile

Ja juz parokrotnie spotkałam się w Polsce ze zwyczajem dawania prezencików -
          chociaż zdaję sobie sprawę że gdzieś na tzw. "zadupiu"(bez obrazy)smile jest to
          nowy zwyczaj...ale wydaje mi się, że b. fajny
      • an20 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 12:33
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=26349534&v=2&s=0
        • golinda Re: migdały w lukrze 06.02.06, 13:06
          rzeczywiście pomysł fajny, nie spotkałam tego wprawdzie nigdzie, ale może i u
          siebie coś takiego zrobimy
          tato ma agencje reklamową, może nam zrobi wink
    • monisia333 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 13:11
      Aida808 wspaniały pomysł!!!! Byłam na wselu na którym goście otrzymali takie
      woreczki z migdałami. Większość nie wiedziała po co i co to, ale bardzo miłe to
      było. Teraz ja myśle o tym, zeby u siebie na weselu coś takiego zrobić. Jak uda
      mi się wygrzebać info z ofertą to prześlę Ci. Z tego co pamiętam, to w ilości 5
      szt (bo daje się nieparzysta ilość) koszt było ok 12 zł za paczuszkę. Ale
      trzymam kciuki za realizacje pomysłu a jeśli w międzyczasie znajdziesz jakies
      info gdzie i za ile można kupić, to daj znać.
      • aida808 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 13:13
        na pewno dam Ci znacsmile
      • mhania Re: migdały w lukrze 06.02.06, 13:19
        to dość drogo - ja za jedno pudedełeczko (w środku wyściełane piórkami , z
        karteczką z podziękowaniem dla gości) zapłacę 3.90...
      • kosheen4 Re: migdały w lukrze 07.02.06, 14:00
        > Większość nie wiedziała po co i co to, ale bardzo miłe to
        >
        > było. Teraz ja myśle o tym, zeby u siebie na weselu coś takiego zrobić.

nic oddać nic ująć
        • mhania Re: migdały w lukrze 07.02.06, 14:34
          kiedyś też nie wszyscy wiedzieli do czego służy samochód...podobno też byli
          tacy, którzy uciekali z krzykiem na jego widok...smile))
          • tullipanna Re: migdały w lukrze 07.02.06, 16:43
            tyle ze w wypadku samochodu na szczescie okazalo sie ze do czegos jednak
            sluzy...
            chociaz moze takie migdaly tez maja swoje zastosowanie, np sluza do snobowania
            na forum
            • mhania Re: migdały w lukrze 07.02.06, 16:50
              nie którzy pewnie (szczególnie z tych biedniejszych rejonów Polski) surfowanie
              po inrternecie i forach ślubnych też uważają za śluzę do snobowania...
              • tullipanna Re: migdały w lukrze 07.02.06, 16:59
                rozumiem ze ty jestes z tego bogatszego regionu polski, gdzie fora slubne uwaza
                sie za grupe wsparcia w byciu trendy (trendy? tak sie teraz mowi w tych
                bogatszych regionach?)
                • mhania Re: migdały w lukrze 07.02.06, 17:03
                  tak i zarabiam 200 baniek miesięcznie...oczywiście dolarów...oj raczej franków
                  szwajcarskich
    • majka733 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 14:04
      witaj. Moi goście też dostaną migdały. Podaję stronę:
      www.akcesoriaslubne.pl/oferta/prezenty
      Pozdrawiam i powodzenia
      • aida808 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 14:22
        dzieki za adresy stroneksmile)) bardzo mi to pomogło!
      • justm Re: migdały w lukrze 06.02.06, 15:35
        a mi się ten link nie otwiera
        www.akcesoriaslubne.pl/oferta/prezenty
        • majka733 Re: migdały w lukrze 07.02.06, 13:20
          spróbuj samo www.akcesoriaslubne.pl dalej juz znajdziesz. powodzenia
    • misiaczyca1 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 14:11
      jakie ładne.wczesniej zastanawiałm nei zastanawiałam sie nad ty.nawet dop głowy
      mi nie przyszło.a teraz pojawiła sie mysl.jak starczy mi pieniedzy tzn.wyrobie
      sie ze wszystkim to tez kupie taki prezencik.mysle o tych pudełeczkach z
      czekoladka.bardzo elegamckie.
      pozdrawiam
      • misiaczyca1 Re: migdały w lukrze 06.02.06, 14:13
        (przepraszam za literówki,ale juz uciekam z pracy do domku....)
      • mhania Re: migdały w lukrze 06.02.06, 15:25
        Takie pudełeczka super wyglądają na stole - widziałam je też ułożone w
        kształcie tortu (takie trzy warstwy) - genialna sprawa.
        A migdały nie koniecznie - ja np.nie cierpię migdałów i włożę w nie właśnie
        czekoladkę albo 5 jakichś pierdółek jedzeniowychsmile

A najbardziej podobają mi się te piórka w środkusmile)
    • nuluska Re: migdały w lukrze 07.02.06, 11:47
      Mam pytanie odnośnie tych migdałów w lukrze. Kiedyś je jadłam tzn. próbowałam
      ale były strasznie twarde prawie nie do pogryzienia. Czy tak jest zawsze czy
      tylko te na które trafiłam były takie? I jeszcze jedno: taką paczuszkę daje się
      każdemu gościowi z osobna czy np. małżeństwu jedną? Dzięki za odp. Pozdr.
      • mhania Re: migdały w lukrze 07.02.06, 11:53
        migdały w lukrze są nie dobre...to taki raczej "symboliczny" prezencik
        Ja chyba zdecyduję się na czekoladkę w pudełeczku (lub 5 jakichś kolorowych
        cukiereczków)
        Pudełeczko dostaje każdy.smilePrzynajmniej u mnie tak będzie
        • miss_migotka Re: migdały w lukrze 07.02.06, 12:25
          ja też się zastanawiałam i wymyśliłam że sama zrobię smile
          Sakiewki uszyję, z organzy albo z tiulu, kokardki jakieś ładne kupię, migdałki
          powrzucam i przywiążę karteczkę z nazwiskiem gościa z jednej strony i
          podziękowaniem z drugiej. i przy okazji mam z głowy robienie wizytówek :o)
          tylko jeszcze nie wiem jak się do tego zabrać no i.... gdzie kupić migdałki (nie
          można jakoś na wagę tego kupić?)
          czekoladki też fajny pomysł ale boję się że mi "popłyną" - wesele latem a sala
          bez klimatyzacji smile
          • justm Re: migdały w lukrze 07.02.06, 12:52
            migotka a nie popruje się ten materiał jak go będziesz ciąć? wink
            nie będzie się 'siąpił'?
            • miss_migotka Re: migdały w lukrze 07.02.06, 13:15
              justm, jeszcze się dokładnie nie zastanawiałam jak to zrobię - na razie mam
              tylko taki wielki mglisty plan smile))
              Ale myśle że o ile organza na pewno będzie się siąpiła - dlatego trzeba by ją
              pewnie jakąś lamówką poobszywać co z kolei wymaga za dużo roboty, tiul nie
              powinien - dlatego raczej w tym kierunku bym się skłaniała.
              Ale szczerze mówiąc kompletnie się nie znam na szyciu więc musi to być jak
              najprostsza konstrukcja smile
              • justm Re: migdały w lukrze 07.02.06, 13:44
                to jak już wymyślisz, to się podziel pomyslem smile

cod o strony to wpadłam na to wink
          • cannella Re: migdały w lukrze 08.02.06, 18:41
            Migotko, popytaj wśród znajomych i znajomych znajomych, czy ktoś przypadkiem nie
            wybiera się do Włoch. Ponieważ lukrowane migdały to włoska tradycja, w każdej
            włoskiej cukierni sprzedają je na kilogramy i w dowolnych kolorach. Cena 1 kg to
            10-12 euro. W moim przypadku 2 kg wystarczyły na 80 upominków i jeszcze zostało,
            żeby po prostu częstować gości. Radzę nie rezygnować z tych lukrowanych, bo
            biała czekolada ma jednak "inny odcień bieli", a poza tym rzeczywiście może
            popłynąć.
            • mhania Re: migdały w lukrze 08.02.06, 18:50
              słuchajcie...zostawcie w spokoju te migdały w lukrze...to nie żaden mus
              chyba...przecież można je zastąpić zupełnie czym innym - cukierkami,
              orzeszkami - ja chyba będę miała czekoladkę Mon Cheri(nie wiem czy dobrze
              napisałam) w pudełeczku i w środku owiniętą celofanem...fajnie to wygląda
              • cannella Re: migdały w lukrze 08.02.06, 20:07
                No faktycznie, żaden mus. Od migdałów poczynając, a na całej imprezie weselnej
                kończąc. Jak dla mnie, nie ma znaczenia, czy w tych woreczkach będą lukrowane
                migdały, czy krówki ciągutki. Zdaję sobie jednak sprawę, że dla kogoś może być
                ważne zrealizowanie poszczególnych punktów programu tak, jak to sobie
                zaplanował, bez uciekania się środków zastępczych, nawet jeśli jakiś punkt innym
                wydaje się tak nieistotny, jak niektórym tutaj te migdały.
      • tullipanna Re: migdały w lukrze 07.02.06, 17:00
        ja dawalbym dwa na pare, przynajmniej beda mieli sie czym rzucac jak wesele
        bedzie nudne
    • lemurka3 Re: migdały w lukrze 07.02.06, 12:37
      Ja miałam na weselu, przy każdym talezyku leżał tiulowy woreczek z bilecikiem
      na którym była data naszego slubu i nasze imiona. Niestety migdały w Polsce są
      strasznie drogie. Można je kupić np. w Galerii Mokotów na stoisku z pięknymi
      słodkościami - nie pamietam jak się nazywa albi w delikatesach Piotr i Paweł.
      Mieliśmy mozliwosc że kupiono nam je we Francji - koszt pół kg opakowania to
      jakieś 6 Euro. Na 60 osób potrzebowąłam kilograma - w woreczku było 7 migdałów.
      • lemurka3 Re: migdały w lukrze 07.02.06, 12:43
        A już sobie przypomniałam nazwę tego stanowiska: Patchi
        • zaba772 Re: migdały w lukrze 07.02.06, 15:48
          Ja ostatnio tez stwierdzilam, ze zrobie to sama...a w sumie bardzo duzy wklad
          bedzie miala moja mamasmileOrganze juz kupilam, migdaly w bialym lukrze mozna
          kupic w sklepach Wedlowskich, no i klopot z glowysmileNie dajmy sie zwariowac,
          trzeba pochodzic, poszukac i wszystko sie znajdzie i da sie zaoszczedzic przede
          wszystkim...smileZycze powodzenia dziewczyny!!!
          • justm Re: migdały w lukrze 07.02.06, 15:53
            a namiary na sklepy z takimi materiałami dacie? bo ja to prosta dziewczyna z
            pragi jestem wink
            • miss_migotka Re: migdały w lukrze 07.02.06, 16:38
              no ja niestety w drugiego krańca Polski... ale myślę że w każdym sklepie z
              materiałami dostaniesz białą organzę albo tiul.

a mogłabyś napisać jak tą organzę będziesz obszywać żeby się nie pruła?
              bo ja im więcej o tym myśle tym bardziej jestem przekonana do tiulu... jeżeli
              dostanę taki z małymi "oczkami" to po prostu go powycinam w kółeczka, wsadzę
              migdałki, zawiąże tasiemką (np. w kolorze serwetek), przyczepię karteczki i po
              krzyku smile myślę że jeden weekend wystarczy na cały proces produkcyjny wink
              justm, najlepiej leć do sklepu, kup materiału (hmmmm, tylko ile?) i próbuj
              próbuj aż dojdziesz do tego co chcesz. i na pewno nie wyjdzie Cię to po 5zł od
              sakiewki (co po przemnożeniu przez liczbę gości było nie było daje pokaźną sumkę)
              powodzenia i napisz jak coś wymodzisz
              • zaba772 Re: migdały w lukrze 07.02.06, 20:27
                Ja organze kupilam za 25zl metr i 2,8 dluga, z tego wyjdzie jakies 70
                woreczkow, wliczajac kilka nieudanych i tak mysle ze wystarczysmileJesli nie
                zawsze mozna dokupic! Organzy wbrew pozorom nie szyje sie az tak ciezko!
                Wystarczy nowa, super ostra igla i skupienie przy tym co sie robismile Na pewno
                damy sobie rade!!!smile
    • mimblaa Re: migdały w lukrze 07.02.06, 21:51
      hej, no zawsze możesz wyciąć własne i poporcjować smile)))))))))))))
    • sila7 aniolki zamiast migdałów:) 08.02.06, 00:10
      zapraszam: www.poliarts.pl
    • ktozajalzyzyrafe Re: migdały w lukrze 08.02.06, 16:46
      hej,
      ja mialam swoj slub w sierpniu i przy skladaniu zyczen, dawalismy gosciom takie
      woreczki z migdalkami
      migdaly byly w bialej czekoladzie z cynamonem - pyyyszne smile woreczki zrobilam
      sama z tiulu i do kazdego tasiemka przywiazalam karteczke z wydrukowanym
      podziekowaniem za przybycie
      w sumie zrobilam ok. 200 takich prezencikow, po 5 migdalow w kazdym, zuzylam do
      tego 4 kilo tych migdalkow (kilogram kosztuje 44 zl) i kilka metrow materialu,
      ale wszyscy bardzoo sobie chwalili ten pomysl - wartoo bylosmile
      • dalloway Re: migdały w lukrze 08.02.06, 16:51
        A migdały gdzie znalazłaś?
        • nefree Re: migdały w lukrze 22.05.06, 09:34
          Witam,
          osoby zainteresowane migdalami zapraszam do kontaktu.
          Pozdrawiam
          • ancaa Re: migdały w lukrze 22.05.06, 11:10
            Witaj.
            Prosisz o kontakt osoby zainteresowane kupnem migdałów. Czyżbyś je sprowadzała?
            Jeżeli tak, to w jakiej cenie za kg i z jakiego kraju?
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka