ambush 07.02.06, 15:19 Witam, Gdzie mozna odbyc kurs przedmalzenski weekendowy. Lub inna opcja krotsza od 10 tygodni, Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlena.k1 Re: kurs przedmałżeński 07.02.06, 15:32 u ksiedza zazwyczaj sie dowiadujesz,ja zrobilam kurs w ciagu 3 godzin z tym ,ze niestety kosztowalo mnie to dosc sporo,ale nie mialam czasu na robienie dluzszego.Nie wiem skad jestes,ale wiem,ze w Olawie,kurs robi ksiadz w kosciele i trwa on tyle co w sobote i niedziele wieczorem i jest darmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: kurs przedmałżeński 07.02.06, 15:32 niestety jestem z Warszawy, dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
atyde80 Re: kurs przedmałżeński 07.02.06, 16:53 czytam te wasze wszystkie wypowiedzi i widze ze kurs przedmałżeński trwa 10 tygodni. A ja miałam 5 tygodni po niedzielnej mszy, każde niecałą godzine.Dlaczego są takie rozbieżności? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: kurs przedmałżeński 07.02.06, 16:57 To zalezy wszystko od parafii w jakiej robisz kurs i od podejscia ksiedza,niektorzy rozumieja,ze ludzie jak maja byc ze soba szczesliwi to raczej kurs malzenski to taka formalnosc.Jednakze jesli ksiadz czy katecheta jest bardzo nadgorliwy to kurs trwa 10 tygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa Re: kurs przedmałżeński 08.02.06, 11:12 Wejdz na strone www.spotkaniamalzenskie.pl Sa tam opisane "spotkania dla zakochanych"(pare tygodni) i "rekolekcje dla narzeczonych"(weekend). Jest do wyboru wiele terminow, w roznych miastach Polski. Kontaktowalam sie juz z jednym ksiedzem i wiem ze koszt takiego wyjazdu weekendowego to ok.100zl za osobe. Ja i moj Tomek pojedziemy w marcu do Jaworzna. Mimo ze jestesmy ze Szczecina/Poznania. Po prostu czas nas nagli, slub juz w maju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: kurs przedmałżeński 08.02.06, 11:19 a ja myslalam ze przeplacilam za "ekspresowe" nauki wraz z poradnia przedmalzenska,bo jak juz pisalam u mnie wszystko trwalo tylko trzy godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
aangel Re: kurs przedmałżeński 10.02.06, 15:14 poelecam ci Centrum Rekolekcyjne Arka w Gródku nad Dunajcem, cena 100zł w weekend masz kurs zrobiony Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: kurs przedmałżeński 11.02.06, 22:13 Dzieki, jestes w stanie zapodac wiecej info odnosnie ARKI? Odpowiedz Link Zgłoś