Dodaj do ulubionych

siedlce i okolice - przyjęcie

06.06.06, 12:43
cześć dziewczyny. w sumie do naszego ślubu jeszcze sporo czasu, bo dopiero w przyszłym roku, ale już zaczynamy myśleć co i jaksmile
mamy zamiar wziąć ślub w Siedlcach (bo to moje rodzinne miasto), ale mieszkamy w Łodzi i nie bardzo mamy rozeznanie w salach na przyjęcia weselne w okolicach Siedlec. Interesuje nas niekoniecznie duży lokal, na ślubie będzie maksymalnie 50 osób, ale żeby ta 50 dobrze się bawiła i mogła potańczyć (nie chcemy orkiestry). Czy Siedlczanki mogą coś polecić? podrzucić jakieś pomysły? Z góry wielkie dzięki za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • menia26 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 06.06.06, 13:10
      Witaj.
      Nasz slub 08.07.2006 w Siedlcach w Sw.Teresie, a mieszkamy i pracujemy w
      Pabianicach kolo Łodzi. Przyjęcie weselne robimy w Wodniku w Kotuniu taki bar
      na wodzie, wlasciciel daje Ci Dj.tort weselny,napoje w cenie.najtanszy zestaw
      czyli 5 dan goracych + przystawki od 75 zł od osoby w sumie do naszych
      obowiązkow nalezy tylko wodeczka i zrezygnowalismy z kupczego ciasta wolimy
      wlasne wypieki,zamiast ciasta mamy lody plonace.Suknie wypozyczalam w Mirage na
      Piłsudskiego. Mogę Ci jeszcze zaproponować Chodowiaka, Dworek w Mościbrodach, U
      Anny, Europa.Ale trzba wczesniej rezerwowac terminy.Pozdrawiam
      • dorcik_wk Re: siedlce i okolice - przyjęcie 06.06.06, 13:14
        Ja polecam dwa lokale w Siedlcach - Dwór Mościbrody www.dwor.moscibrody.cr.pl i
        Dworek Panderosa www.panderosa.pl
        Oba miejsca pełne klimatu. Ja miałam wesele w Dwoerze Mościbrody choć na
        początku zapąłciliśmy zaliczkę w Panderosie. Zwiększyła nam się ilośc gości i
        musieliśmy zrezygnować.
      • gosiek_kru Re: siedlce i okolice - przyjęcie 06.06.06, 13:17
        jeszcze do postu wyżej: sala Omega - wszystkie w/w mają swoje strony internetowe, także dworek Panderosa gdzie jest ładnie, co wiem, bo mieszkam niedaleko wink
        Ceny od 75 zł za os do 110. W oferte wliczone są różne "gratisy".
        Jesli chodzi o Zajazd Europa, podobno na dwa lata do przodu, ale to nie jest na 100% potwierdzona informacja. oo, jeszcze restauracja Barbarossa - też ma stronkę.
        Z kolei słyszałam, że pod Łodzią jest coś na kształt hurtowni - czy też zakładu = ktory szyje i sprzedaje suknie ślubne w znacznie niższych cenach big_grin

Pozdrawiam serdecznie!
        • mimiko Re: siedlce i okolice - przyjęcie 06.06.06, 21:46
          dziewczyny ja bylam raz na weselu w Zajezdzie Europa (to Ujrzanów chyba) i moge
          Wam tylko napisac, ze miejsce jest b. fajne, wnetrza super ale jesli chodzi o
          jedzenie... bylo dobre tylko, ze na stolach zamiast roznych przystawek i in. dan
          byla praktycznie sama salata!smilesmile ograniczaja kwestie jedzenia do minimum chybasmilesmile
          • mimiko Re: siedlce i okolice - przyjęcie 06.06.06, 21:58
            wlasnie przejrzalam stronki o dworze w Moscibrodach i o Panderosiesmile calkiem
            ciekawesmile Orientujecie sie ile osob zmiesci sie w moscibrodach?? bo w pand.
            tylko 110, i jakie sa ceny od osoby w pand. i moscibrodach??smile dzieki za odpsmile
            pozdrawiam!!
            • gosiek_kru Re: siedlce i okolice - przyjęcie 07.06.06, 08:23
              hm.. podejrzewam, ze poniżej tych 110 nie zejdą, ale na 100% nie wiem.. chyba najłatwiej zadzwonic i sie dowiedzieć bezpośrednio, bo tak wyglądają na bezcenne wink
            • dorcik_wk Re: siedlce i okolice - przyjęcie 08.06.06, 08:58
              Ja miałam wesele w Mościbrodach na 90 osób, ale tydzień przed nami było na 140
              osób. Cena w zeszłym roku to 110 zł/os. ale wiem, ze w tym roku chyba 120 zł.
              Może to i dużo ale warto. Jedzenie przepyszne, ładnie podane, stoły ładnie
              udekorowane. U nas wszyscy goście do tej pory wspominają...
    • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 07.06.06, 10:35
      dzięki dziewczyny za podpowiedzismile za chwileczkę robię kawę i siadam do przeglądania stronek tych lokali. My planujemy wziąć ślub w Starym kościele - tam byłam chrzczona, moja siostra też i podoba mi się ten kościół, mam nadzieję, że jak pójdziemy do księdza to będą terminy na marzec przyszłego roku.
      A mam pytanko, rozglądałyście się już pewnie za sukniami, czy w Siedlcach ceny są dużo niższe niż w Warszawie czy Łodzi? no i jeszcze jak bym mogła prosić o jakieś namiary na ten zakład pod Łodzią, byłabym niezmiernie wdzięcznasmile
      • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 07.06.06, 10:51
        kurczę, tak patrzę na te stronki i się zastanawiam czy wszędzie są tylko takie olbrzymie sale na ponad 100 osób? Bo trochę dziwnie by było jakby nasze 40-50 gości siedziało w takiej olbrzymiej sali, a nigdzie nie ma napisanego, że są też mniejsze salki na mniejsze wesela.
        • dorcik_wk Re: siedlce i okolice - przyjęcie 08.06.06, 09:01
          Acha w Mościbrodach są tak naprawdę 3 sale i wielgachne drzwi otwierane na cała
          szerokość. Jak chcesz to można ustawić stoły w jednej sali a w drugiej tańce.
          Goście i tak się widzą smile
      • dorcik_wk Re: siedlce i okolice - przyjęcie 08.06.06, 09:00
        W Starym to i mój mąz był chrzczony smile chodził do Prusa smile a mieszkał na
        Młynarskiej smile
        Suknie w Siedlcach bez porównania tańsze niż w Warszawie - nawet o 500 zł (ja
        sprawdzałam Margarett na 11 Listopada w Annie i ceny były o 500 zł niższe niż w
        Wawie).
    • kahowa Re: siedlce i okolice - przyjęcie 07.06.06, 11:20
      witam,
      jestem z Siedlec więc się znam na rzeczy. smile) My braliśmy ślub w październiku
      zeszłego roku w Panderosie. Od kościoła Św. Teresy jest to jakieś 300 metrów.
      Polecam lokal, bo jest bardzo kameralny, schowany od ulicy i ma bardzo dużo
      przestrzeni zielonej dookoła. jeśli slub byłby latem to jest możliwośc
      urządzenia go na zewnątrz. dania do wyboru i koloru, bardzo dobra obsługa. mają
      swoją stronę internetową www.panderosa.pl, gdzie są też zdjęcia.
      pozdrawiam
      Kasia
      • kfiatuszek1903 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 07.06.06, 20:48
        hej.nasze wesele bedzie w czerniejewie kolo Siedlec.niestety nie ma stronki.sala kosztuje 800 zl ,wynajecie na tydz.od srody przed weselem do poniedzialku wieczor.w tym jest zastawa,sprzatanie.ale to nie jest w sumie nic pokroju panderossy.zwykły budynek na wsi,z dwoma salami i miejscem dla orkiestry.tylko ze tam wchodzi do 250 osobsmiletroche odizolowany i duzo zieleni wokol. wiem ze jest tez koło opola-100zl za osobe. ale polecam tez Panderosse,dla nas niestety za mała(wesele na 220 osob) i debowy dworek w zelkowie-maja stronke ale nie pamietam adressu.wpisz w google debowy dworek i napewno znajdzie.milego szukaniasmile
        • kunsia Re: siedlce i okolice - przyjęcie 07.06.06, 21:47
          Hej ja tez z siedlec pochodze i wprawdzie tam wesele nie robie ale jezeli bym
          mosiala tam czegos szukac to pamietam ze rejmotowka byla fajnym miejscam zawsze-
          dziwne ze nikt jej jeszcze nie wymienil.
      • dorcik_wk Re: siedlce i okolice - przyjęcie 08.06.06, 09:03
        A jak poradziliście sobie z tym, ze goście siedzącyy nie widzą orkiestry i
        tańczących?
        Nam to przeszkadzało i dlatego tylko zrezygnowaliśmy z Panderosy na rzecz
        Mościbrodów.
        • kahowa Re: siedlce i okolice - przyjęcie 08.06.06, 10:19
          nie przeszkadzało wcale, bo teraz między salami jest "wywalone" ogromne okno
          (nie ma szyb itd, jest elegancka "dziura"), więc ludzie siedzący widzą
          tańczących i na odwrót. Przy tym muzyka w sali "jedalnej" jest trochę stłumiona
          i nie przeszkadza w rozmowie.
          Myśleliśmy też o Rejmontówce, ale tam jest strasznie ciasno i wesele odbywa się
          w kilku salach oddzielonych korytarzem i innymi pokojami. Miejsce samo w sobie
          jest piękne, ale na wesele chyba nie bardzo...

Kasia
          • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 09.06.06, 15:43
            hej dziewczyny, przejrzałam oferty wymienionych miejsc w internecie. Kurczę, te dworki wyglądają ślicznie, tak bajkowo smile i kusząco. Póki co wysłałam do nic maile z pytaniami o ofertę i cenniki, nie oszukujmy się, oprócz klimatu to i cena będzie ważna, bo chcemy w miarę jak najmniej ciągnąć od rodziców, no i mieć jeszcze kaskę na jakąś podróż poślubną. Zobaczymy co odpowiedzą, a jak coś to jak będziemy w Siedlcach z narzeczonym to zrobimy wycieczkę po tych miejscach.
            dorcik_wk ja też kończyłam Prusa smile) jaki świat mały smile)
            • dorcik_wk Re: siedlce i okolice - przyjęcie 09.06.06, 15:52
              Który jesteś rocznik?
              Mój mąż 1976, a jego brat 1982 smile
              • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 09.06.06, 21:07
                dorcik, ja jestem rocznik 78, więc pewnie Twojego faceta z widzenia mogę znaćsmile

hmm... ten dębowy dworek też ładnie wygląda, mój nfacet jest w ogóle pod wrażeniem, że siedleckie okolice są takie ładne i pełno takich dworkówsmile
            • aldonap22 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 09.06.06, 16:23
              Dębowy Dworek ma podobne rozstawienie sal jak w Mościbrodach i klimacik jest w
              nim całkiem, całkiem, no i cena tez jest zachęcająca bo 85 zl od osoby. Tu jest
              ich stronka: www.debowy-dworek.prv.pl/ a najlepiej jedz i sama zobacz,
              ślicznie jest tam wiosna, bo dworek jest w sadzie, a i plus za lokalizacje z
              dala od ulicy
              • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 10.06.06, 12:43
                niestety w Siedlcach będę dopiero w połowie lipca, na razie na razie mogę sobie pooglądać zdjęcia na sieci. Ale wysłałam maila też do Dębowego Dworku. Robię cokolwiek, żeby nie siedzieć z założonymi rękami smile
    • lanka_cathar Re: siedlce i okolice - przyjęcie 09.06.06, 21:58
      Koleżanka robiła ślub w Siedlcach, a wesele było w Reymontówce. smile Bardzo
      kameralne miejsce, przytulne i z pięknym ogrodem.
      • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 10.06.06, 12:45
        hmm... wszystkie te dworki są śliczne, ale doradźcie mi dziewczyny, czy jak moje wesele będzie się ograniczało do około 40 osób, to nie będzie to jakieś karykaturalne, no bo te sale są chyba spore, czy w pfertach są też mniejsze pomieszczenia? No już sama nie wiem...
        • lanka_cathar Re: siedlce i okolice - przyjęcie 10.06.06, 14:58
          W Reymontówce było 38 osób na weselu. Miałam wrażenie, że to był dziki tłum, bo
          sala właśnie taka przytulna.
          • lilly78 Re: siedlce i okolice - przyjęcie 10.06.06, 16:32
            ooo, czyli super, tak jakbym chciała smile miło i przytulnie. pozostaje jeszcze kwestia finansów. Bo czasami jak jest mniejsze wesele to lokal chce większą stawkę. ciekawa jestem jaka cena jest w Pandeerosie i Reymontówce.
            • lanka_cathar Re: siedlce i okolice - przyjęcie 10.06.06, 21:30
              Nie wiem dokładnie ile płacili za obiad dla rodziny i wesele w Reymontówce
              (całość była rozdzielona, żeby można było wieczorem zrobić imprezę dla
              tylko 'młodych'). Grunt, że bardziej opłacało im się ściągnąć ludzi z Warszawy
              do Siedlec i na miejscu w Reymontówce zapłacić za ich nocleg niż robić wszystko
              w Warszawie. A w cenie milei i jedzenie i napoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka