smiled2 07.07.06, 10:33 Czy jest ktoś kto organizuję ślub w Chrząszcycach koło Opola?? Gdzie jedziecie na zdjęcia plenerowe?? Jakieś rady i porady związane z lokalem?? Buzka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 10.07.06, 15:14 Szkoda, że nie ma nikogo kto będzie świetował lub już świętował w Chrząszczycach... Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 07:45 Dokładnie nie wiem, gdzie są Chrząszczyce. Blisko Opola plener np. na zamku w Mosznej, śliczne miejsce, jestem tam co roku i widziałam już kilka sesji tam, park w Niemodlinie, też bardzo ładna sceneria. Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 10:03 Dziękuję Dark..za rady.. Dziś właśnie mamy zamiar jechać do Mosznej- musimy srawdzić ile to km z Chrząszczyc i ile czasu nam o zajmie - bo to jest najważniejsze (zdjęcia chcemy robić w czasie ślubu, nie na następny dzień)!! A o Niemodlinie - w sumie nawet nie myślałam.. ale to chyba też za daleko z Chrząszczyc... Intensywnie czegos szukamy, a czasu coraz mniej - 1 m-c i 1 dzień!! Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 10:06 Wstyd się przyznać ale kto pyta nie błądzi, gdzie są Chrząszczyce? Mimo, że mieszkam w Opolu nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 10:06 Ps. My też tego samego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 10:20 Chrząszcyce - to 2 wioska za Winowem - w kierunku Pruszkowa... Też macie ślub 12 sierpnia?? Jak przygotowania?? Gdzie sie wybierasz do fryzjera?? Makijaż?? Ja już cała drżę.. ze strachu.. Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 10:30 Winów wiem gdzie jest My nie będziemy mieć ślubu w Opolu. Jadę do rodziców. O przygotowaniach nawet nie wspomnę Suknia wisi w wypożyczalni, welon mam w domu. Luby ma wszystko oprócz koszul, wymyślił, że chce 3.Nie mamy obrączek, czekamy aż goście potwierdzą przybycie, wtedy kupimy wódkę i zamówimy ciasta. A jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 10:46 Moja suknia sie szyje- jutro ide na pierwsza przymiarke, welonu jeszcze nie mam..do fyzury tez brak koncepcji, obrączki mamy na dzisiaj do odebrania i tak jak u Was-goście jeszcze nie wszyscy potwierdzili, część alkoholu juz mamy- ale to nie wszytko.. i całkowicie nie mam biżuterii ;-(( kwiaty częściowo zamówione- ale będą się zmieniać plany, menu weselne nie wybrane..ah..aż boje sie myślec.. a jak u Ciebie z nerwami?? P.S. ale mój przyszły mąż (ale to brzmi - też już wszytko ma oprócz koszuli Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 11.07.06, 11:10 Fryzurę wybrałam, teraz musze przejść się do fryzjerki, czy mi taką zrobi. Makijaż mam już umówiony, całe szczęście koleżanka ma gabinet i jest świetna. Częśc wina luby juz przechowuje u siebie. Bukiet też wiem, jaki chcę, w tym przypadku koleżanka narzeczonego ma kwiaciarnię i mam iść do niej. Kościół bedziemy ozdabiać razem z wcześniejszymi parami. Dziewczyna zostawiła mi wolna rękę Ale ja lubie taki skromnie. Menu jeszcze nie ustalone, ja nawet nie widziałam sali. Tym zajmował się luby, bo jest na miejscu. Biżuterie postanowiłam sama zrobić W sobotę mam dostać paczkę, którą zamówiłam. ja nigdy nie byłam aż tak nerwowa. Teraz się zaczyna. Trudno załatwiać wszystko na odległość, ja chcę żeby grało, denerwuję się mieszkaniem a luby, wyluzuj, wszystko będzie ok. BRR, mam ochote wtedy nim poprządnie potrząsnąć mama też już "gorączkuje". Pierwszy raz wydaje córke, podejrzewam, że później przy bracie, będzie bardziej wyluzowana. Teraz dla nas wszystkich to jest Próba Odpowiedz Link Zgłoś
elen80 Też koło Opola 11.07.06, 13:12 A mianowicie w 'Zajeździe pod Borem" w Pokoju? czy ktoś miał tam wesele, gdzie plener? Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Też koło Opola 11.07.06, 14:20 nie znam tego miejsc.. ale popytam..może ktoś coś wie Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Też koło Opola 12.07.06, 07:39 Ładny ten zajazd, patrzyłam na ich stronie www. Jak daleko macie do Namysłowa? W Namysłowie jest zamek więc może zdjęcia udałoby się Wam tam zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elen80 Re: Też koło Opola 12.07.06, 14:22 Dzięki, Namysłów znam ale chcielibyśmy jak najbiżej Pokoju, a najlepiej w samym, żeby wesela nie tracić Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Też koło Opola 12.07.06, 08:37 Byliśmy wczoraj zobaczyć plener w Mosznej! Rewelacja!! Pięknie!! Cudownie!! Choć trochę daleko od naszego domu weselnego -ale warto się poświęcić I miły pan "recepcjonista" w zamku powiedział że można też zdjęcia robić z krużganków-balkoników zamku - więc sobie wymyśliłam - że ja będę na balkoniku a mój luby na dole- Zdjęcie będzie jak ze Shreka hihi Można też zdjęcia robić w środku zamku-są tam piękne schody i taki niby "ganek" - baaaardzo romantyczna sceneria!! Na prawdę polecam!! p.s. ja też słyszałam o Namysłowie i że w okolicy Pokoju jest zamek.. Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Też koło Opola 12.07.06, 08:45 Gdyby nie to, że wesele jest 200 km od Opola sama pojechałabym do Mosznej. Widziałam tam sesję "weselną". Zróbcie sobie zdjęcia w parku, szczególnie ten mostek chyba chiński mnie urzekł Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Też koło Opola 12.07.06, 09:04 tak- widziałam ten mostek- jest rewelacyjny!!! Ale zawsze po ślubie- już z mężem możecie przyjechać i foteczki porobic!! Odpowiedz Link Zgłoś
dark8 Re: Też koło Opola 12.07.06, 09:10 Zdjęcia już mamy tam porobione.Mój przyszły nie jest z Opola i zrobiłam mu wycieczkę krajoznawczą po okolicach Opola Odpowiedz Link Zgłoś
amy083 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 12.07.06, 08:55 Ja z Opola jestem i mogę polecić Kamień Śląski(zamek z przepięknym parkiem), niestety nie mam pojęcia jak daleko to jest od Chrząszczyc od opola jakies 20 min jazdy.. w stronę Strzelec opolskich.. pozdrawiam aska Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 12.07.06, 09:07 Kamiń Sląski jest niestety za daleko - ok 40 km od Chrząszczyc..Ale to mijsce też jest piękne-..byłam w ubiegłym roku.. A w Opolu masz ślub- jeśli tak to gdzie się czeszesz i gdzie makijaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
amy083 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 12.07.06, 09:15 ślub będzie własnie w Kamieniu Śląskim, ale nie w zamku tylko obok(w sebastianeum silesiacum)W zamu za mala sala makijaz i fryzjera załatwie w opolu..i chyba nie będę specjalnie szukać tylko pójdę "tam gdzie zawsze"- La delegge, na ozimskiej slub 21.10 wiec jeszcze mam troszke czasu jesli chodzi o kwiaty polecam kwiaciarnie Barbara na oleskiej pozdrawiam ps. A jak u ciebie? przygotowania zakonczone? moze mozesz cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 12.07.06, 09:44 Pięknie jest na prawdę w Kamieniu..więc zdjęcia wyjdą jak z bajki!! Powiem szczerze ze nie slyszłąm o salonie La delegge - w ktorym jest miejscu? Muszę się tam przejść.. Mogę Wam polecić fotografa-robił rewelacyjne zdjęcia u koleżanki na weselu. Ciasta zamawiamy w Gogolinie..Garnitur -polecam Vistulę na koraszewskiego! A co jeszcze Wam brakuje?? Gdzie zaopatrujesz sie w biżuterię? My mamy mało czasu- rowny m-c!! 12.08!! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1970-1 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 12.07.06, 21:12 jesli przypadkiem szukaja Panie jeszcze fotografa to zapraszam. jestem z opola. www.zeb_serban.citymedia.pl/ jesli Wam odpowiada moje podejscie do fotografii slubnej to prosze o kontak i ustalimy szczegoly. Odpowiedz Link Zgłoś
malaa9 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 17.07.06, 15:26 ja polecam na zdięcia skanse Bierkowice Odpowiedz Link Zgłoś
smiled2 Re: Chrząszczyce-k.Opola-czy ktoś jeszcze?? 18.07.06, 15:11 O skansenie też myśleliśmy. Czy robiłaś tam zdjęcia?? Jest tylko problem, że tam zdjęcia można robić tylko do godz.18 (w godzinach otwarcia muzeum), jeśli będzie się później - trzeba napisać pismo do Dyrektora o wyrażenie zgody na robienie zdjęć. Napisaliśmy taką prośbę.. teraz czekamy na odpowiedź.. Odpowiedz Link Zgłoś