Dodaj do ulubionych

długość sukienki

13.07.06, 11:01
Jestem po drugiej przymiarce i się załamałam. Poczatkowo sukienka była sporo za długa, krawcowa wzięła miarę, ale wczoraj byłam na przymiarce (sukienka skrócona) i wydaje mi się, że jest za krótka!!! Nie wiem jaka powinna być standardowa odległość sukienki od ziemi, krawcowa twierdzi, że jest ok, ale co ma zrobić, nawet jak widzi, że jest za krótka to przeciez nie powie. Podobno sukienka i halka były nierozprasowane i dlatego tak to wygłąda. dzisiaj znów ide na przymiarkę- sukienka ma być rozprasowana,ale boję się, że nadal bedzie za krótka, a do slubu dwa tygodnie!!! Może rzeczywiście jestem przewrazliwiona, dajcie proszę znać jaka powinna być ta długośćsad(
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: długość sukienki 13.07.06, 11:05
      Powiem Ci tylko tyle,że lepiej za krótka niż za długa.
      Widziałam na jednym wesleu, że panna młoda się "platała" w sukni.
      • neskulka Re: długość sukienki 13.07.06, 11:10
        tylko ze ja jestem dość wysoka i boję się że to bedzie wygłądało jakby dłuzszych nie mieli wink
        • bacha1979 Re: długość sukienki 13.07.06, 11:12
          A obcasanie da się skrócic??
          • neskulka Re: długość sukienki 13.07.06, 11:17
            nie bardzo- jest dość niski- z 4 cm, wiec ewentualnie na plaski- a takich po pierwsze nigdzie nie widzialam, a po drugie nie chce. A myslicie ze takie rozprasowanie coś zmieni? czy to tylko gadanie zeby ukryc swoj blad?
            • sloneczkos5 Re: długość sukienki 13.07.06, 11:18
              Czubki butów powinno widać z przodu sukienki. Jak nie widać to istnieje duże
              ryzyko podknięcia.
              pozdro
            • bacha1979 Re: długość sukienki 13.07.06, 11:19
              Myśle, że zmieni, bo zpaewne to kwestai, 1,2 cm, nie więcej.
    • agnrek Re: długość sukienki 13.07.06, 11:12
      Ja skróciłam tak, żeby widać było czubek butków i żeby nie deptała po niej z
      przodu ani obcasem z tyłu. Nie ma sensu robić za długiej.
    • ewcia1980 Re: długość sukienki 13.07.06, 11:22
      nic sie nie przejmuj - lepiej troszke za krótka niz za długa.
      uwierz mi - mówie z doswiadczenia.
      ja miałam suknie na 3 cm od ziemi i była ... za długa.
      wprawdzie była na kole wiec to ratowalo sytuacje ale wolałabym zeby była troche
      krótsza.

na poczatku czerwca byłam na wesele gdzie dziewczyna miała suknie (w porównaniu
      do mojej) jakby przykrótka. obserwowałam ja podaczas tanca i całej zabawy i
      napewno było jej o wiele wygodniej niz mi. nikt jej nie przydeptywal sukni (mi
      wprawdzie tez nie ale kto tylko ze mna tanczył to własnie bał sie zeby mnie
      nie "zdeptac") i suknia nie była tak mocno pobrudzona na dole.
      i w sumie ta suknia wcale nie była przykrótka tylko po prostu krótsza od mojej.

wiec nic sie nie martw tylko ciesz przygotowaniami.
      pozdrawiam
      Ewelina
    • bacha1979 acha, myśle, że to mała schiza. 13.07.06, 11:22
      ja też zaczełam wydziwiac, a potem mi było glupio bo racji nie miałam. smile
      • neskulka Re: acha, myśle, że to mała schiza. 13.07.06, 11:25
        może i schiza- juz sama nie wiem. Tylko ze ta sukienka ma tren i tak dziwnie to wyglada- z tylu i po bokach sie ciagnie a z przodu taka krotsza- nie wiem moze i tak ma byc
        • anulka_1 Re: acha, myśle, że to mała schiza. 13.07.06, 12:06
          mi się wydaje ze własnie tak powinno byc - z tyłu trochę dłuższa z przodu
          krótsza. U mnie tez bylo widac czubki butów spod sukienki
        • agnrek Re: acha, myśle, że to mała schiza. 13.07.06, 12:11
          Ja miałam tak samo, na tym polega tren, że się ciągnie:
          img72.imageshack.us/img72/7652/img48866hy.jpg
          • bacha1979 Re: acha, myśle, że to mała schiza. 13.07.06, 12:15
            Dokładnie, tren troszczkę ciągnie wdół. smile
          • neskulka Re: acha, myśle, że to mała schiza. 13.07.06, 13:56
            agnrek, mam prawie identyczna sukienke (jsli chodzi o kroj) wiec moze rzeczywiscie bedzie dobrze, dzieki dziewczynki smile) zobaczymy jak to bedzie dzis wygladac
            • neskulka do agnrek 13.07.06, 13:58
              a jeszcze mi się przypomnialo smile jak mialas podpiety tren? masz jakies zdjatka? Bo krawcowa proponuje sposob ktory mi sie srednio podoba
              • bacha1979 Re: do agnrek 13.07.06, 14:03
                Niedyskretnie mogę spyatć jaki sposób proponuje krawcowa???
                • neskulka Re: do agnrek 13.07.06, 15:03
                  inaczej niż na zdjęciach agnrek, ona ma jakby tren podciagniety na wierzch,a krawcowa proponuje schowanie trenu jakby pod spod- na jedna nitke- nie bardzo umiem to opisac. tworzy sie jakby druga mocno sterczaca warstwa sukienki. zdecydowanie bardziej podoba mi sie sposob jaki miala agnrek, ale u mnie podobno nie moze tak byc, bo sukienka jest gladka, bez zadnych guzikow i byloby to za bardzo widoczne przy niepodpietym trenie- ale naplatalam smile jutro moze bede miala zdjecia to wami pokaze i powiecie jak to wyglada
                  • agnrek Re: do agnrek 13.07.06, 15:07
                    Wiem o co chodzi. Zgódź się, ja się męczyłam, tren się odpinał, odrywał,
                    obracał się razem ze mną.
                    • neskulka Re: do agnrek 13.07.06, 15:08
                      no nie wiem, nie bardzo mi sie to podoba, ale chyba nie bede miala innego wyjscia smile
                      • agnrek Re: do agnrek 13.07.06, 15:09
                        Mi też się nie podobało smile
              • agnrek Re: do agnrek 13.07.06, 14:05
                Miałam brzydko i niewygodnie.Ciągnęło mi całą suknię do dołu.
                Bierz w kuperek, czyli podwiązywany na troczki - robią się takie bufki.
                Ja miałam zaczepione na 2 guziki, do tego podszyte w kilku miejscach:
                img123.imageshack.us/img123/3876/img49554vt.jpg
                img104.imageshack.us/img104/7230/img18182zf.jpg
                • bacha1979 Re: do agnrek 13.07.06, 14:08
                  Ja miałam wiązany na troczki, ale nawet sobie tym głwy nie zawracałam.
                  Swiadkwoa za pierwszym razem podwiązała niebyt dokładnie, odpiął się. Potem
                  porawiła i już do końca naparwdę intensywnych szleństw było ok.
    • karla82 Re: długość sukienki 13.07.06, 12:00
      podobno długość sukienki powinna być taka żeby swobodnie wszedł pod nią but młodego
    • aserath Re: długość sukienki 13.07.06, 14:05
      nie możecie doszyć na dól jakiejś koronki?
      • neskulka Re: długość sukienki 13.07.06, 15:04
        nie bardzo bo sukienka jest gladka z muslinu i dziwnie by wygladalo, ale dzieki za pomysly smile
        • neskulka no i jednak schiza 14.07.06, 09:28
          byłam wczoraj na tej przymiarce i okazało się, ze rzeczywiście po przymiarce sukienka jest w sam raz- absolutnie nie za krótka. Trochę mi sie głupio zrobiło, bo ciagnełam za sobą cały sztab, który by mi pomógł w razie co smile Dziękuję wam dziewczynki za wspracie i dobre słowa smile)))))
          • bacha1979 A nie mówiłam??!!!! 14.07.06, 09:30
            Ale chyba niemal każda dostaje fioła przed.big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka