kisia81 14.07.06, 10:41 znaczenie sposoby na skuteczne! przyśpieczenie albo opóźnienie okresu?!? Bardziej szukam sposobu na przyśpieszenie ale każda rada sie przyda dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna_banach Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:43 jesli stosujesz tabletki antykoncepcyjne to nie ma problemu, mozesz sobie przesunac okres. W innym wypadku niestety nie mam pojecia jak to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
novenka Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:47 chyba sa jekies tabletki na wywolanie okresu - moja kolezanka brala, jak jej sie bardzo spoznial, a w ciazy nie byla lekarz je przepisuje, ale nie maja nic wspolnego z pigulka wczesnoporonna, wiec zakladam, ze sa w miare bezpieczne. niestety nie mam juz kontaktu z kolezanka, wiec proponuje zapytac swojego lekarza. pozdrov. novenka Odpowiedz Link Zgłoś
kisia81 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:46 ZNACIE sposoby - tak miało być ) aa i bardziej sposoby inne niż metoda tabletek anty dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
missmary Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:07 chyba czegoś takiego nie ma.... ja mam ślub 2 września i na 100 % będę miała okres... strasznie cierpię więc w poniedziałęk idę do ginekologa coby mi przepisał tabletki) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:47 Mnie porzyśpiesza stresik.Tym razem było dokładnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
svidy Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:10 Innego sposobu, poza tabsami, nie znam Przejdź się do swojego gina, może coś poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
angelsy Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:17 kiedys slyszalam ze jakies ziola przyspieszaja - jakas mieszanka w ktora wchodzi dziurawiec, ale co to nie mam pojecia. moze poszukaj w google - wywolanie miesiaczki albo cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:51 ja sobie wyliczylam juz duzo wczesniej ze dostane okres centralnie w dniu slubu.. wiec nie bylo rady, poszlam po tabletki i tak bede musiala nie zrobic przerwy przed slubem boje sie tylko skutkow ubocznych.. ale zobaczymy ps. zauwazylam ze zawsze dostaje okres kiedy nie powinnam lub nie chce to jakies fatum normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
librea polopiryna 14.07.06, 11:22 no cóż metoda nieco drastyczna polopiryna, bo ma kwas acetylosalicylowy, który rozrzedza krew. tak mi jedna koleżanka radziła. a na opóźnienie witamina C. ale ze mnie szaralatan nie? wiadomo, że na 100% nie wiadomo. więc nie bawię się sama w takie rzeczy, tylko tabletki anty Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon kwestia moralna 14.07.06, 11:32 sorry - a jak godzicie branie slubu koscielnego i spowiedz z braniem tabletek anty w tym czasie???????? Bo ja chyba czegos nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
librea Re: kwestia moralna 14.07.06, 11:54 wiesz jakoś się jednak godzi i jest to moja sparwa i nie mam ochoty na ten temat dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
do-ry-nia Re: kwestia moralna 14.07.06, 11:54 lady - tu nie chodzi o kwestię moralną ale praktyczną Ja osobiście założycielkę wątku świetnie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
librea ale ta moralnośc objawia sie co chwilę na forum 14.07.06, 11:57 i czasem mam obawy że to jet moralność w cudzysłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejkowo Re: do lady_of_avalon 14.07.06, 11:59 Sorry, ale tabletki hormonalne zwane tutaj anty służą nie tylko antykoncepcji. Często są przepisywane np. dla uregulowania okresu. Mogą je brać nawet dziewice. Poza tym, jeżeli się odważysz rzuć proszę kamieniem w Marię Magdalenę. Odpowiedz Link Zgłoś
librea Re: do lady_of_avalon 14.07.06, 12:01 no właśnie ale pewne lady tego nie rozumią.wkurza mnie to osobiscie,a le może zbyt emocjonalnie podchodze do pewnych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: kwestia moralna 14.07.06, 13:49 Nie wiem po co ta napaść. Kazdy ma własne sumienie, żeby w nim takie sprawy rozsądzać. Akurat w moim się to nie mieśc i tyle. Stanowisko KK jest w tej sprawie jasne od lat.... A stosowanie tabletek any w celach przesuniecia okresu trudno nazwac celem prozdrowotnym, bo jest raczje przeciwnie...I tu dochodzimy już do wałkowanej milion razy kwestii przyjmowania z nauki kościoła tego co nam pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
cantatea Re: kwestia moralna 14.07.06, 14:54 Chyba mylisz dwie rzeczy - KK nie zabrania używania tabletek hormonalnych. Zabrania używania ich _w celach antykoncepcyjnych_. Po prostu. Jeśli mamy osoby, które nie współżyją (a np. twitti deklaruje zachowanie wstrzemięźliwości do dnia ślubu) to brane tabletki siłą rzeczy nie są "antykoncepcyjne". Odpowiedz Link Zgłoś
novenka Re: kwestia moralna 14.07.06, 15:13 to prawda - KK przyjmuje, ze istnieje mozliwosc, ze zaplodniona komorka jajowa wskutek przyjmowania tabletek zostanie odrzucona przez organizm, a to w rozumieniu KK oznacza aborje. trudno jednak, zeby doszlo do zaplodnienia komorki jajowej, jezeli ktos nie wspolzyje. nie jest grzechem samo przyjmowanie pigulki, grzechem jest przyjmowanie jej w celach antykoncepcyjnych. przynajmniej wg KK, bo zakladam, ze odsetek kobiet przyjmujacych pigulki w tym celu jest wysoki, nie wspominajac juz o procencie par, ktore przed slubem razem zyja pozdrov. novenka Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: kwestia moralna 14.07.06, 16:27 Czyli przyjmijmy nawet zalozenie, ze dana osoba nie wspolzyje do czasu az pożre obydwa opakowania pigulek (czyli do jakis 3 tygodni po slubie...) Natomiast moim zdaniem rozregulowywania sobie organizmu hormonalnie tylko i li w celu przesuniecia okresu nie da sie nazwac "prozdrowotnym dzialaniem pigulek"... Odpowiedz Link Zgłoś
olaimikolaj Re: kwestia moralna 14.07.06, 20:25 moja kolezanka mierze tabletki antykoncepcuje przepisane przez DERMATOLOGA Odpowiedz Link Zgłoś