Dodaj do ulubionych

sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu??

14.07.06, 10:41
znaczenie sposoby na skuteczne! przyśpieczenie albo opóźnienie okresu?!?
Bardziej szukam sposobu na przyśpieszenie ale każda rada sie przyda smile
dziekuje
Obserwuj wątek
    • katarzyna_banach Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:43
      jesli stosujesz tabletki antykoncepcyjne to nie ma problemu, mozesz sobie
      przesunac okres. W innym wypadku niestety nie mam pojecia jak to zrobic
      • novenka Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:47
        chyba sa jekies tabletki na wywolanie okresu - moja kolezanka brala, jak jej sie
        bardzo spoznial, a w ciazy nie byla smile lekarz je przepisuje, ale nie maja nic
        wspolnego z pigulka wczesnoporonna, wiec zakladam, ze sa w miare bezpieczne.
        niestety nie mam juz kontaktu z kolezanka, wiec proponuje zapytac swojego lekarza.

pozdrov.
        novenka
    • kisia81 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:46
      ZNACIE sposoby - tak miało być smile)

aa i bardziej sposoby inne niż metoda tabletek anty
      dzieki smile
      • missmary Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:07
        chyba czegoś takiego nie ma....
        ja mam ślub 2 września i na 100 % będę miała okres...
        strasznie cierpię więc w poniedziałęk idę do ginekologa coby mi przepisał
        tabletkismile)
    • bacha1979 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 10:47
      Mnie porzyśpiesza stresik.Tym razem było dokładnie tak samo. smile
    • svidy Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:10
      Innego sposobu, poza tabsami, nie znam sad
      Przejdź się do swojego gina, może coś poradzi.
      • angelsy Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:17
        kiedys slyszalam ze jakies ziola przyspieszaja - jakas mieszanka w ktora
        wchodzi dziurawiec, ale co to nie mam pojecia. moze poszukaj w google -
        wywolanie miesiaczki albo cos takiego
        • twitti Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 14.07.06, 11:51
          ja sobie wyliczylam juz duzo wczesniej ze dostane okres centralnie w dniu
          slubu.. wiec nie bylo rady, poszlam po tabletkismile i tak bede musiala nie zrobic
          przerwy przed slubemsmile boje sie tylko skutkow ubocznych.. ale zobaczymy

ps. zauwazylam ze zawsze dostaje okres kiedy nie powinnam lub nie chcesmile to
          jakies fatum normalniesmile
    • librea polopiryna 14.07.06, 11:22
      no cóż metoda nieco drastycznasmile polopiryna, bo ma kwas acetylosalicylowy,
      który rozrzedza krew. tak mi jedna koleżanka radziła. a na opóźnienie witamina
      C. ale ze mnie szaralatan nie? wiadomo, że na 100% nie wiadomo. więc nie bawię
      się sama w takie rzeczy, tylko tabletki anty
    • lady_of_avalon kwestia moralna 14.07.06, 11:32
      sorry - a jak godzicie branie slubu koscielnego i spowiedz z braniem tabletek
      anty w tym czasie???????? Bo ja chyba czegos nie rozumiem...
      • librea Re: kwestia moralna 14.07.06, 11:54
        wiesz jakoś się jednak godzi i jest to moja sparwa i nie mam ochoty na ten
        temat dyskutować
      • do-ry-nia Re: kwestia moralna 14.07.06, 11:54
        lady - tu nie chodzi o kwestię moralną ale praktyczną smile
        Ja osobiście założycielkę wątku świetnie rozumiem smile
        • librea ale ta moralnośc objawia sie co chwilę na forum 14.07.06, 11:57
          i czasem mam obawy że to jet moralność w cudzysłowie.
      • andrzejkowo Re: do lady_of_avalon 14.07.06, 11:59
        Sorry, ale tabletki hormonalne zwane tutaj anty służą nie tylko antykoncepcji.
        Często są przepisywane np. dla uregulowania okresu. Mogą je brać nawet dziewice.
        Poza tym, jeżeli się odważysz rzuć proszę kamieniem w Marię Magdalenę.
        • librea Re: do lady_of_avalon 14.07.06, 12:01
          no właśnie ale pewne lady tego nie rozumią.wkurza mnie to osobiscie,a le może
          zbyt emocjonalnie podchodze do pewnych spraw
      • lady_of_avalon Re: kwestia moralna 14.07.06, 13:49
        Nie wiem po co ta napaść. Kazdy ma własne sumienie, żeby w nim takie sprawy
        rozsądzać. Akurat w moim się to nie mieśc i tyle. Stanowisko KK jest w tej
        sprawie jasne od lat.... A stosowanie tabletek any w celach przesuniecia okresu
        trudno nazwac celem prozdrowotnym, bo jest raczje przeciwnie...I tu dochodzimy
        już do wałkowanej milion razy kwestii przyjmowania z nauki kościoła tego co nam
        pasuje...
        • cantatea Re: kwestia moralna 14.07.06, 14:54
          Chyba mylisz dwie rzeczy - KK nie zabrania używania tabletek hormonalnych.
          Zabrania używania ich _w celach antykoncepcyjnych_. Po prostu. Jeśli mamy
          osoby, które nie współżyją (a np. twitti deklaruje zachowanie wstrzemięźliwości
          do dnia ślubu) to brane tabletki siłą rzeczy nie są "antykoncepcyjne".
          • novenka Re: kwestia moralna 14.07.06, 15:13
            to prawda - KK przyjmuje, ze istnieje mozliwosc, ze zaplodniona komorka jajowa
            wskutek przyjmowania tabletek zostanie odrzucona przez organizm, a to w
            rozumieniu KK oznacza aborje. trudno jednak, zeby doszlo do zaplodnienia komorki
            jajowej, jezeli ktos nie wspolzyje. nie jest grzechem samo przyjmowanie pigulki,
            grzechem jest przyjmowanie jej w celach antykoncepcyjnych. przynajmniej wg KK,
            bo zakladam, ze odsetek kobiet przyjmujacych pigulki w tym celu jest wysoki, nie
            wspominajac juz o procencie par, ktore przed slubem razem zyja smile

pozdrov.
            novenka
        • lady_of_avalon Re: kwestia moralna 14.07.06, 16:27
          Czyli przyjmijmy nawet zalozenie, ze dana osoba nie wspolzyje do czasu az pożre
          obydwa opakowania pigulek (czyli do jakis 3 tygodni po slubie...)
          Natomiast moim zdaniem rozregulowywania sobie organizmu hormonalnie tylko i li
          w celu przesuniecia okresu nie da sie nazwac "prozdrowotnym dzialaniem
          pigulek"...
          • olaimikolaj Re: kwestia moralna 14.07.06, 20:25
            moja kolezanka mierze tabletki antykoncepcuje przepisane przez DERMATOLOGA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka