ashton Re: Ciaza! 08.08.06, 16:39 Na mój chłopski rozum to nigdy nic nie wiadomo. Może być tak, że kobitka chwilę po wytrysku wie, że dojdzie do zapłodnienia (przepraszam za dosadność!) - bo po prostu "czuje". Może być tak, że kobitka zorientuje się że jest w ciąży w siódmym czy ósmym miesiącu - bo wcześniej nie ma typowych objawów. I tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: Ciaza! 08.08.06, 16:33 o objawach to chyba każdy ma inne. Ale z testami to slyszałam, ze jeżeli wyjdzie na tak, to jest pewne, a jeżeli na nie, to sie jeszcze może zmienić na tak Ale pogmatwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia827 Re: Ciaza! 08.08.06, 16:42 u każdej kobiety jest inaczej...ja na przykład przez pierwsze dwa miesiace miałam okres.. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Ciaza! 08.08.06, 18:16 pierwsze objawy są już 2 tygodnie po zapłodnieniu, czyli w 4. tygodniu ciązy... Jeżeli test wykazuje ciążę, to ciąża jest, jeżeli nie, to może jej nie być, ale może być za niskie stężenie bHCG - wtedy lepiej zrobić test z krwi... a test jest wiarygodny jeżeli wykona się go w momencie spodziewanej miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
ewa741 Re: Ciaza! 08.08.06, 18:22 Rzeczywiscie, 2 tygodnie po zapłodnieniu to czwarty tydzien ciązy. Poproszę o więcej tajemnej wiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa741 Re: Ciaza! 08.08.06, 18:28 Uwaga, to, co powiem, może byc dla twojej "wiedzy" szokiem - wyobraź sobie, ze to nie jest czwarty tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Ciaza! 08.08.06, 18:38 to ja jeszcze bardziej cię zaszkouję, ale jest - tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
ewa741 Re: Ciaza! 08.08.06, 18:43 A to zalezy od lekarza Jeszcze czesciej od jego upodoban... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Ciaza! 08.08.06, 18:44 wiesz, no jeżeli twoim zdaniem ciąża trwa 8,5 miesiąca, to ok Odpowiedz Link Zgłoś
ewa741 Re: Ciaza! 08.08.06, 18:46 Wiesz, zdarzają się ciąże siedmiomiesieczne. Nawet jesli ciąza trwa 8,5 miesiaca to nie sa to miesiące kalendarzowe, no, ale to na pewno wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Ciaza! 08.08.06, 18:48 ciąża trwa 40 tygodni - a to jest 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa741 Re: Ciaza! 08.08.06, 18:53 Ciąza przeważnie trwa 40 tygodni, co niekoniecznie oznacza 9 miesięcy kalendarzowych... Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Ciaza! 08.08.06, 18:53 Mi wyszedł test pozytywnie i przez 2 dni wierzylam, ze jestem w ciąży (bo wiedzialam,z e jak wychodzi neg, to jeszcze nie jest na 100%, ale że jak pozyt to jzu na 100%), ale potem zrobilam 2 następne testy i wyszły negatywnie! Nie bylaby to planowana ciaza, ale bylo mi smutno. Po paru tygodniach dostalam okres i zrobilam jeszcze jeden test i tez wyszedl negatywnie. Więc u mnie pozytyw zmienil sie w negatyw... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Ciaza! 08.08.06, 19:02 podobno wiele ciąż jest ronionych samoistnie - kobiety nawet nie wiedzą, że sa w ciąży, a następuje poronienie - może to twój przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Ciaza! 09.08.06, 09:31 esmeralda_pl napisała: > podobno wiele ciąż jest ronionych samoistnie - kobiety nawet nie wiedzą, że sa > w ciąży, a następuje poronienie - może to twój przypadek Tez o tym czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Ciaza! 15.08.06, 16:44 esmeralda_pl napisała: > podobno wiele ciąż jest ronionych samoistnie - kobiety nawet nie wiedzą, że sa > w ciąży, a następuje poronienie - może to twój przypadek Może, też czytałam o tym, ale pomiędzy testami pozytywnymi i negatywnymi nie mialam miesiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Ciaza! 15.08.06, 17:34 to o niczym nie świadczy - idź do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
popka5 Re: Ciaza! 09.08.06, 09:06 Kiedy spuchly mi piersi i siusialam co 15 minut, wiedziala ze cos jest nie tak, Poszlam do lekarza i okazalo sie, ze jestem w ciazy. Do zaplodnienia doszlo 10 grudnia, a 23 juz wiedzialam ze jestem. Fakt byl to tylko pecherzyk, ale wlasnie z tego powstaje zycie Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: Ciaza! 09.08.06, 09:18 Ja jakies 10 dni po zapłodnieniu zaczęłam czuć ból piersi. Bardzo mnie to zastanowiło, bo wcześniej nigdy nie miałam takich objawów. Dwa dni później zrobiłam test i wyszedł pozytywny (choć druga kreska była bladziutka), mimo, że do daty spodziewanej miesiączki zostało jeszcze 4 dni. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam drugi - były już dwie grube krechy. Ale to nie jest regułą - niektóre kobiety nie mają żadnych obajwów. Odpowiedz Link Zgłoś