oliwkafortwilliam 01.11.06, 11:59 podobaja mi sie kolorowe suknie slubne i to bardziej niz te biale ale czy nie glupio isc w takiej sukni na slub??? mam namysli suknie nr 1 prosze doradzcie www.szkocja2006.fora.pl/viewtopic.php?t=43 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoszac Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 12:01 jezeli juz koniecznie musze wybrac to nr 2, reszta mi sie zupelnie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a kolorowa 01.11.06, 12:17 Jeżeli ten fason jest w Twoim typie i masz ochotę na kolorową suknię to proponuję tę niebieską Moim zdnaiem można wystapić na ślubie w kolorowej sukni. Prynajmniej ja mam taki zamiar i suknie białe oraz ecru omijam szerokim łukiem! Chociaż nie wykluczam, że jak jakies białe cudo mnie olśni to w nim wystapię. Wszystko zalezy od fasonu. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: kolorowa 01.11.06, 12:22 wiec moze masz jakies fajne modele lub jakies wpadly ci w oko. z checia poogladam fotki Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: kolorowa 01.11.06, 12:50 www.bellissima.lodz.pl/papilio_4.htm Osobiście jestem zachwycona sukniami firmy Papilio, np.ta turkusowa jest moim zdaniem super! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam turkusowa chyba przesada- odpada 01.11.06, 14:06 ale dzieki za link Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: kolorowa 01.11.06, 14:08 to juz chyba ta niebieska lepsza www.bellissima.lodz.pl/papilio_11.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaa Re: kolorowa 01.11.06, 12:23 mnie sie zadna nie podoba, ale moze na Tobie wygladaja olśniewająco Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: kolorowa 01.11.06, 12:27 szczerze n ie mam zielonego pojecia jak na mnie wygladaja bo nie mialam okazji przymierzyc. mialam biala suknie z rozowymi dodatkami , ale kiedy bylam tydzien temu w polsce okazala sie za mala wiec szukam innej pomyslalam o kolorowszej, bo calkiem biala odpada. ale nie miezylam zadnej Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 12:37 Co do kolorowych sukni to nie mam nic przeciwko, duzo kobieta teraz takie wybiera...Ale te, ktore zamiesciłas sa bardzo kiepskie! Odpowiedz Link Zgłoś
glupie_kocie Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 12:32 Znam te suknie. Regularnie są sprzedawane na Allegro. I powiem szczerze - za taką cenę (750 i 1100) wolałabym sobie sama coś uszyć. Nic mi się tu nie podoba. Począwszy od kroju i koloru, skończywszy na modelce, która je prezentuje - uroda dziewczyny zupełnie gubi się pod tlenionym blondem, czarnymi krechami wokół oczu i przerażającą solaryjną opalenizną. Co do kolorowych sukien ślubnych jestem jak najbardziej za. Choćby dlatego, że nie każdemu pasuje biel, czy krem (do tego worka wstawiam wszelkie ecru, cappuccino, kości słoniowe, złota itp.) klasycznych sukni ślubnych. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 12:41 Szczerze mówiąc żadna..i to nie ze względu na kolor tylko krój i materiał. Na stronie, na której umieściłaś zdjęcia jest pytanie, która najmodniejsza..no raczej żadna Z tego co wiem, te sukienki, które wybrałaś są do kupienia w internecie, jeżeli i tak chcesz ryzykować to może przejrzyj jeszcze oferty na ebayu i allegro Może coś Ci się spodoba Ciekawe kolorowe sukienki ma Linea Raffaelli: www.linearaffaelli.be/uk/index.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 12:49 Szczerze mówiąc mi się żadna z tych sukni nie podoba Fason przestarzały a materaiał kiepski. Kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
beksa.lala Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 13:43 Mi też ze wzgledu na fason i materiał się nie podobają. Co do kolorowych - jestem za, choć nie z tym perłowym różem czy błękitem, ale ze stonowaną, ciemną zielenią, głębokim turkusem czy czyms podobnym: wyraźnym, skoro już się decydujesz na kolor, ale szlachetnym w tonacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 13:50 juz znalazlam zaraz zamieszcze link Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 01.11.06, 13:51 z kolorowych najbardziej podoba mi się błękitna ale jednak wolę biel lub ecru ewentualnie jakiś dodatek kolorowy Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam 3 czy 4 i dlaczego 01.11.06, 13:57 juz zmienilam co powiecie na 3 ktorej podoba mi sie dol ten marszczony. choc ogolni eladniej prezentuje sie nr cztery, i co jakby 3 byla w kolorze blekitu? www.szkocja2006.fora.pl/viewtopic.php?t=43 Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: 3 czy 4 i dlaczego 01.11.06, 14:10 nie wyobrażam sobie jej w intensywnym błękicie ewentualnie bladym błękicie prawie białym natomiast dół mi się podoba efektowny gorset moim zdaniem powinien być klasyczny gładki Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: 3 czy 4 i dlaczego 01.11.06, 14:17 Nadal żadna mi się nie podoba Wklej więcej do wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam sa do kitu 01.11.06, 14:25 wiecej kiedy oprawie wszytskie sa na jedno kopyto proste, pociagle z dlugim trenem takie suknie super wygladaja na modelkach ktore w talia maja po 40 centymetrow.www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/13/cPath/34_3 7?osCsid=1a2527a95b3d62b296d95d8d6db536b2 te z linku w ogole mi sie nie podobaja- a to jest to co teraz salony oferuja na peczki na sukne chcem przeznaczyc ok 1.000 funtow to jest ok 5,500 zl a nie ma w czym wybierac . moze cos ksiezniczkowego.? a ja chcem miec cos innego dobrze lezacego Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: sa do kitu 01.11.06, 14:34 To spora kwota Może coś z hiszpańskich? Np. www.villais.com/ Z trenu zawsze można zrezygnować, przy dopasowywaniu go skracają na życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
olgam8 Re: sa do kitu 01.11.06, 14:54 Nie przepadam za bezowymi białymi sukniami, sama brałam ślub cywilny w sukience, która typową suknią ślubną nie była. Wydaje mi się, że dla wielu dziewczyn wybór sukni ślubnej w innym niż biały kolorze, byłby zdecydowanie dobrym wyborem. Tylko trzeba znaleźć ładną suknię. W innym wątku pojawiła się np taka: www.maestria.pl/kolekcje/villais/1-model_2518-1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: sa do kitu 01.11.06, 15:09 tak ale jej się podobają bardziej "obfite" sukienki doły trzeba podążać za czyimś gustem Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: sa do kitu 01.11.06, 15:22 Najczęsciej to tylko kwestia halki z kołami Z sukienek w stylu księżniczki podoba mi się ta: img143.imageshack.us/my.php?image=tessla9jk9.jpg W rzeczywistości jest jeszcze piękniejsza, ale ja właśnie z tymi kołami źle i niewygodnie się czuję.. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: sa do kitu 02.11.06, 08:15 zgadzam sie z inkageo, suknie villais maja cos w sobie, maja przede wszytskim klase i wiele z nich ma piekne kolorowe dodatki. te które pokazałaś to tandeta jakaś i kosztuja jedną piatą kwoty którą przeznaczasz na suknię. a jak dla mnie i te tysiac złotych to za dużo... Masz spory budżet, szukaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
olivia1980 Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 02.11.06, 07:42 Dla mnie wszystkie są okropne ale jeśli Tobie sie podobają to czemu nie. Ja uważam , że są dobre ale dla lalki Barbie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 02.11.06, 08:32 Jeśli mam być szczera, to ta pierwsza suknia nie podoba mi się za bardzo, ale chyba nie przez kolor, a ogólnie fason. Co do kolorów, jest stonowana, więc na ślub możesz w niej iść jak najbardziej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 02.11.06, 08:50 Zależy co kto lubi. Pół roku przed ślubem wyśmiałabym kogoś, kto powiedziałby mi, że moja suknia nie będzie biała. W rezultacie miałam czerwoną, nie podobała się tylko jakimś pociotkom ze wsi (dosłownie, nie to, że mam coś do wsi), bo jak to nie biała, za duży dekolt, co ludzie powiedzą. Na to nie należy w ogóle zwracać uwagi, bo takim się nie dogodzi. Jeśli podobają Ci się tego typu suknie, to się nie wahaj. Odpowiedz Link Zgłoś
yoolia7 Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 02.11.06, 09:06 też chcialam czerwoną albo bordową, w rezultacie miałam tylko czerwony gorset, a spodnice w kolorze szampana wygladało cudnie, chyba nikt nie był tym urażony. Wszystkim gosciom sie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
danuska87 Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 02.11.06, 08:58 5, 4, 2 to moje typy ale 1 też jest ciekawa pozdrowienia z zaśnieżonego Podbeskidzia Odpowiedz Link Zgłoś
misiakasia4 Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 02.11.06, 13:14 BIAŁA!!!!!!!!!!!!!!! misiakasia.fotosik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Suknie Papilio 02.11.06, 13:43 ja mialam suknie Papilio model Arsenja koloru blekitno-zlotego. Material: jedwabna tafta. niesamowicie lekka i wygodna. I zrobila mi taka takie ze w zyciu takiej nie mialam )) Moze ciezko uwierzyc ale jak mierzylam biale suknie to nawet babki z salonow nie mogly sie nadziwic jak mozna tak brzydko w bialym wygladac hehehe Co do sukien w UK, polecam jednak leciec do Polski, taniej, ladniej i wygodniej bo w UK przewaznie suknie nosi sie tylko kilka godzin na slubie/weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: Suknie Papilio 03.11.06, 10:31 wiem dlatego suknie bede kuowala w polsce. mysle ze uda mi sie wykowo robic z czasem. dodatkowo poprosze swiadkowo o rozeznanie sie co jes na miescie.no i mam nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
agatam26 Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 03.11.06, 11:49 biała. symbol dziewictwa. Sakrament małzeństwa ma połaczyc was dwoje , zyjacych w wierze i czystosci, w jedno. Podkreśl to bielą sukni i welonem. Tak okazja już się nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 06.11.06, 13:30 welonu nie bede m iala- tylko diadem a co do koloru sukni to nie wiem choc preferuje kolorowe Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 06.11.06, 13:33 > biała. symbol dziewictwa. kolor suknii niewiele ma wspólnego z czystością, która jest w sercu, a nie na pokaz. > Sakrament małzeństwa ma połaczyc was dwoje , zyjacych w wierze i czystosci, w > jedno. Podkreśl to bielą sukni i welonem. Tak okazja już się nie powtórzy. a Twoim zdaniem Ci, którzy wcześniej zbłądzili, nie mają prawa do sakramentu małżeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Ktora suknia biala czy kolorowa- doradzcie 06.11.06, 15:52 Lubie kolorowe suknie, podobaja mi sie, ale akurat ta jest nie w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś