Dodaj do ulubionych

Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły!

07.12.06, 11:25
Dziewczyny jak to u Was wygladało???

A mianowicie:

- Czy goscie dobrze sie czuli, siedzac przy takich stołach?
- Jak to było z jedzeniem? czy ono ciagle stało na stołach czy donoszono? co
w ogole stało na tych stołach i czy sie miesciło(owoce, ciasta itp)?
- Polecacie te okragłe stoły czy raczej nie bardzo?

Z gory dziekuje za wszystki pomocne odpowiedzi!
Pozdr
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 11:39
      My byliśmy rok temu na takim obiedzie weselnym. Nie wiem, czy bym się
      zdecydowała na całonocne wesele w takim układzie. Na stołach stały przystawki,
      kelnerzy przynosili ciepłe dania. Po chwili i tak każdy zmienił miejsce,
      dosiadł się na pogaduchy do innego stolika.
    • monia76 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 11:41
      ja polecam okrągłe. goście też chwalili mówiąc, że mieli lepszy kontakt z
      innymi osobami wokół i lepiej się bawili. jedzenia zmieściło się sporo, chyba
      wystarczyło skoro jeszcze dużo zostało. kelnerzy cały czas wymieniali puste
      półmiski na pełne.
      przy takim usadzeniu jednak winietki są koniecznością i trzeba się sporo
      napracować nad dyplomatycznym usadzeniem gości.
    • monitchka1 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 11:50
      Hej
      U mnie będą właśnie stoły okrągłe i szczerze mówiąc, obawiam się trochę gdyż
      nigdy sama nie byłam na takim weselu czy imprezie. Mam jednak nadzieję, że
      goście będą zadowoleni i faktycznie winietki są niezbędne.
      • ozi29 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 12:04
        Tak wiem winietki napewno beda! Bardziej przeraza mnie mało miejsca na jedzenie
        na tych stołach;P
        • monitchka1 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 12:09
          wiem, że u mnie gorące dania będą podawane na stoły a zimne będą stały na
          szwedzkim stole i donoszone.
          • ozi29 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 12:12
            U mnie nie, bo nie chcemy szwedzkiego stołu! Wszystko ma byc robione na
            tzw "zywca" tongue_out
            • natalii_2 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 12:47
              U nas tez bedą okrągłe stoły i wszystko będzie stało na nich, a goroce dania
              standardowo będa wjeżdżać. Sami bylismy na takim weselu i uważamy, że dzięki
              tym okrągłym stołom goście mają wiecej luzu i jest sympatyczniej, nikt nie
              utknie gdzieś w kącie skąd trudno mu się wydostać. a to, że zmianiają miejsca
              jest według nas zupełnie naturalnie i jak najbatdziej pożądane, winietki
              obowiązują tylko podczas pierwszego ewentualnie drugie tez dania, potem niech
              sie dzieje co chce.. mam nadzieje, że goscie sie wyluzuja i będzie fajnie smile
              • yoli1 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 13:54
                Już z doświadczenia na własnym weselu mogę powiedzieć, że okrągłe stoły spisały
                się w stu procentach. Goście byli bardzo zadowoleni, mieli większą swobodę,
                większy kontakt z innymi. Jedzenia (zimne przekąski) na stołach było
                wystarczająco i nie było problemu ze znalezieniem na nie miejsca. Jedynie
                owoce, słodycze, kawa i herbata stały na osobnych stołach. Gorące danie
                roznosili kelnerzy - polecam takie ustawienie smile
    • maszka202 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 14:24
      my jeszcze przed, ale byliśmy na weselu gdzie było takie ustawienie - i strzał
      w 10 - przy tradycyjnym ustawieniu możemy porozmawiać z najbliższymi sąsiadami
      + z tymi co naprzeciwko siedzą, a tu każday z każdym może się swobodnie
      komunikować. A co do ilości na stole, to jest to dodatkowo lepsze rozwiązanie,
      bo dziei niemu zaimne przekąski są w jednym miejscu, ciepłe w innym i desery w
      jeszcze innym, a nie pasztet leży przy karpatce... smile
      • dondus Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 14:52
        potwierdzam w 100% - to ja bylem wtedy z ta Pania i rzeczywiscie pasztet nie
        leżal przy karpatce smile

a tak na powaznie okragle stoly to strzal w 10
    • ozi29 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 14:29
      Heh tak czytam te wasze spostrzezenia i mysle, ze powinno byc oki;P
      Stoły 10 osobowe, na kazdym kwiaty, swiecznik, i mam nadzieje, ze i na jedzonko
      bedzie sporo miejsca...
      U mnie wszystko robi obsługa, takze troszke sie boje, zeby
      czegos "niesknocili" crying ale z drugiej strony chyba warto takim ludziom zaufac...
      • lewe_oko Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 14:32
        U nas też będą okrągłe. Byłam na weselach, gdzie takie były i uważam, że to
        fajne rozwiązanie. Ludzie chodzą miedzy stołami i nie robi sie taka posiadówa.
    • dorka21 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 14:34
      ja miałam okrągłe stoły, było 6 stołow (po 10 - 12 osób) i powiem szczerze ze
      drugi raz wybrałabym dokładnie taki sam wariant. Uważam, że było fajnie, nikt
      nikomu nie "siedział na plecach", można swobodnie porozmawiac z większa ilością
      osób, przesiadać sie też jest łatwiej, było duzo miejsca do przechodzenia
      między stolikami. Takze osobiscie polecamsmile Oczywiscie winietki polecam jak
      równiez plan rozkładu stolików na wejściusmile
    • smile.13 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 15:43
      na stołach były cały czas napoje i wódka, a po obiedzie przez cały czas stała
      zimna płyta, kolejne ciepłe posiłki były donoszone. ciasta i owoce oraz
      alkohole kolorowe były wystawione w kilku miejscach w części restauracyjnej.
      goscie byli bardzo zadowoleni- oczywiście wszystko było opisane gdzie kto
      siedzi, ogólnie takie okrągłe stoliki bardzo ładnie się prezentują.
      • marta_s6 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 16:05
        My tez bedziemy miec okragle stoliki!!!Na poczatku nie bylam pewna czy takie
        ustawienie stolow zda egzamin ale wiele osob chwalilo to rozwiazanie(nie
        spotkalam sie z negatywna opiniasmile)!!!)wiec chyba nie bedzie zle...tylko troche
        sie boje o te winietki bo to zawsze problem jak usadzic goscie i czy aby wszyscy
        beda zadowoleni..ale jestem dobrej mysli bo przeicez po chwili mozna sie
        przesiascsmile)
        P.S a to mlodzi wizytowki ustawiaja na stolikach czy kelnerzy a my tylko
        zostawiamy liste co i jak???Juz jakis czas mnie to pytanie nurtuje...smile)bo jak
        my to kiedy bo chyab nie w dniu slubu???
        • smile.13 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 16:10
          my omawialiśmy tą sprawę z głównym kelnerem, wszystko mu rozrysowałam i tak
          poustawiali, przed wejściem do restauracji był ogólny spis wszystkich stolików
          z numerkami, a na stolikach stała jedna ogólna winietka, na jednej stronie był
          opis z numerem stolika a nadrugiej stronie lista gości
          • marta_s6 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 16:19
            czyli da sie wszytsko zalatwic z kelnerami...uffsmile))bo jakos sobie tego nie
            wyobrazam,zeby jeszcze w dniu slubu wiztowki ustawiac!!!A spotkalas(cie)sie z
            tym,ze to swiadkowie maja liste gosci z tym gdzie i kto siedzi i to oni wskazuja
            miejsca???Bo tez zastanawialam sie nad takim rozwiazaniem.
            • dorka21 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 17:12
              oczywiscie ze swiadkowie musze wiedziec mniej wicej kto i gdzie i miec taka
              liste natomiast oni tez moga miec na glowie inne wazne sprawy niz rozsadzanie
              gosci, nie jestescie w stanie przewidziec co sie bedzie dzialo i kiedy bedzie
              potrzebna swiadkowa czy swiadek. Natomiast u nas sie sprawdzilo rozeslanie do
              gosci przed weselem takiego rozkladu, oczywiscie do tych co maja internet. I
              poszlo sprawnie bo kazdy wiedzial z kim siedzi wiec usadzenie gosci zajelo 1,5
              minuty.
            • smile.13 Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 08.12.06, 15:12
              u nas było tak, że rodzice jako pierwsi pojechali do restauracji i czekali tam
              na nas aby nas uroczyście przywitać, i to oni pokazywali gosciom gzdie jest
              główna rozpiska dot. gdzie kto siedzi, a goscie już sami trafiali do
              odpowiednich stolików
      • jola.pedagogspoleczny Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 16:15
        Ja niedawno zarezerwowalam salę, gdzie standardowo stół jest jeden zagięty w
        podkowę. Jednak moja mama namawia mnie na podzielenie tego dużego stołu na
        kilka mniejszych i po waszych wypowiedziach zaczynam coraz powazniej nad tym
        zastanawiać...
    • aserath Re: Pytanie do tych co juz po... -okragłe stoły! 07.12.06, 16:02
      ja byłam na weselu gdzie były okrągłe stoły tzn. państwo młodzi ze świadkami
      dsiedzieli przy długim, a reszta gości w rozrzuconych okrągłych stolikach.
      Najwiekszy problem to dobrać taką ekipę do stolika, bo np. posadzenie razem
      rodziców ktorzy średnio się lubią albo się nieznają to nietrafny pomysł (tam
      wlasnie tak było). Kelnerzy przynosili jedzenie (obiad), na stole stało wino,
      wodki, soki, salatki. Reszta nie, bo obok był stół szwedzki i tam sobie ludzie
      nakładali.
      ogólnie lepiej wychodzą tradycyjny stół niż kilka okrągłych, ale jak już są
      okrągłe to nie ma tragedii jezeli tylko DOBRZE POSADZI się ludzi smile
    • kate21.07.07 okragłe stoły 07.12.06, 18:16
      Byłam we wrześniu na weselu z okrągłymi stolikami- myślaŁam że snobistycznie
      będzie to wygladało ale wcale nie- zabawa była bardzo udana, a ja nawet się
      cieszyłam że siedziałam przy eleganckim stoliku 10 osobowym z samymi młodymi
      ludźmi.
      Dania się mieściły, w końcu to nie takie małe te stoliki, a świece na stolikach
      dodawały niezwykłego uroku całości.
      • natina0 Re: okragłe stoły 11.12.06, 00:04
        to był strzał w dziesiątkę!stoły 8-10 osobowe.wygladały bardzo elegancko,przy
        tym praktycznie.Ułatwiało to nam i gościom "kursowanie"mdzy sobą.Kelnerzy bardzo
        szybko i sprawnie wszystko obsługiwali i na bieząco podawali cieple dania.Ciasta
        stały na osobnym pieknie udekorowanym szwedzkim stole i kazdy kto miał ochote to
        podchodził i sobie nakładał.Osobiscie nie podobają mi sie talerze z ciastem
        postawione na stołach gości.Po krótkim czasie nieestetycznie to wyglada.Stoły
        były udekorowane w tym samym klimacie jak moja kremowa róża i złote świeczniki z
        dłuuugimi swiecami tworzyły super klimat.polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka