Dodaj do ulubionych

Inne obrączki? ;)

28.12.06, 17:22
Czy spotkałyście się z takim przypadkiem, że młodzi mieli dwie inne obrączki
(tj. nieidentyczne)? Wiem, że to niedorzeczne, ale jeśli państwo młodzi mają
odmienne gusta, nie mogą dojść do kompromisu i w efekcie albo jedno nie będzie
zadowolone albo nie będzie w ogóle nosiło obrączki, to co wtedy?
Obserwuj wątek
    • marries Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 17:27
      Dodam, że chodzi mi o takie ewidentne różnice, gdy np. ona ma srebrną, on złotą
      obrączkę...
      • napolnoc Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 18:37
        Prawde mowiac wogole sie nie zastanawialam, czy inni ludzie tak maja, wiem, ze
        my tak bedziemy miec smile Moj chlop chce tradycyjna zlota meska obraczke, gdyz i
        tak jej nosic nie bedzie, ja zas chce biale zloto, delikatne i z dobrego sklepu,
        bo bedeja nosic na codzien. Kupujac oddzielnie zaplacimy tez zacznie mniej ;P
    • kiciuniak Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 18:46
      Tak, on teraz niby modną "kwadratowa" a ona jak z odpustu z bialego zlota.
      Cóz - sa rozni ludzie ale dla mnie obraczka to znak jednosci i na pewno mozna
      znalezc taka ktora bedzie sie podobala obojgu.
      • marries Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 19:01
        Tak, on teraz niby modną "kwadratowa" a ona jak z odpustu z bialego zlota.

Czemu od razu tak drastycznie? wink

Ale np. ja bardzo nie lubię złota, a podejrzewam że mój luby wolałby obrączkę
        złotą bardziej niż srebrną, bo złoto wydaje mu się bardziej "tradycyjne". No
        wszystko rzecz gustu... Czasem niestety nie się da dojść do konsensusu...
        • napolnoc Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 20:07
          Nie przejmuj sie co ludzie mowia, obraczki sa dla Was a nie dla anonimowego
          tlumu. Poza tym, wybieranie obraczek to kompromis, ale nikt nie moze ustalac,
          gdzie ten kompromis ma byc. Przeciez zgoda obojga partnerow do innych obraczk,
          to tez kompromis. I nawet trudniejszy do obronienia w gronie supertradycjonalistek.
          Przede wszystkim spytaj sie chlopa, co on o tym sadzi smile
          A to ze malzonkowie maja inne upodobania dot. bizuteri wcale zle o ich zwiazku
          nie swiadczy ;P
          • anusiaczek87 Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 20:47
            zycie to sztuka kompromisu, moze wybierzecie obraczki "dwukolorowe" z bialego i
            zoltego zlota? smile
            • marta_s6 Re: Inne obrączki? ;) 28.12.06, 21:30
              my tez bardzo powaznie rozwazamy aby kazde z nas mialo inna obraczke!!!po prostu
              podobaja nam sie rozne...zreszta czy to ma takie znaczenie???
              • izabela.16 Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 06:59
                no zrobicie jak uwazacie jednak dla mnie malzenstwo to wieczny kompromissmilei
                dlatego w tej sytuacji moznma isc na ustepstwa.nam z obraczkami tez bylo
                wszystko jedno.jednak jubiler zaproponowal nam taka prawie prosta obraczke ze
                jestesmy zachwycenismile
    • monyaa Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 12:14
      znam malzenstwo - taki sam kształt obrączek - proste zupełnie ale jedna z
      białego a druga z żółtego złota
      Jednak wolałabym mieć identyczną jak mąż mój przyszły
    • justi54 Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 12:27
      Jak juz przed ślubem ktoś nie może się dogadać w sprawie obrączek to lepiej
      sobie odpuścic takie małżeństwo bo co będzie dalej jak prtzyjdą prawdziwe
      problemy.
      • marries Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 15:15
        justi54 napisała:

> Jak juz przed ślubem ktoś nie może się dogadać w sprawie obrączek to lepiej
        > sobie odpuścic takie małżeństwo bo co będzie dalej jak prtzyjdą prawdziwe
        > problemy.

Ech, no bez przesady. Nikt nie mówi, że się nie może dogadać. Byłam tylko
        ciekawa, czy się zdarzają takie przypadki (widzę, że tak).
        Wiem że mój luby założyłby nawet zieloną w żółte prążki, gdyby tylko od tego
        zależało moje szczęście wink Zresztą obrączki to przecież tylko symbol; ja raczej
        nie przywiązuje do symboli dużej wagi.
        • napolnoc Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 15:31
          Nie sadze by wybor obraczek mial stanowic test na zgodnosc malzenska. Jest to
          jedna z wielu decyzji jaka sie przed slubem podejmuje. Niektorzy wola
          organizowac slub, wesele i cale pozniejsze zycie malzensko-rodzinne wg
          ustalonych schematow, nie wychylajac sie nawet o milimetr z kanonu tradycji i
          przesadow. Inni zas postrzegaja malzenstwo jako dowolny zwiazek dwoch
          rownoprawnych parterow, ktorzy moga miec w drobnych sprawach odmienne
          opinie/upodobania. Ja i moj narzyczony nie jestesmy w 100 % identycznymi ludzmi,
          lubimy inna zupe, inna muzyke i inny kolor obraczek. Oboje akceptujemy nasze
          drobne roznice.A poza tym, mamy "ciekawsze" zmartwienia niz kolor obraczki smile

BTW zielona w prazki ...? hm, brzmi oryginalnie big_grinDDDD
          • marries Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 15:48
            napolnoc napisała:
            > Ja i moj narzyczony nie jestesmy w 100 % identycznymi ludzmi,
            > lubimy inna zupe, inna muzyke i inny kolor obraczek. Oboje akceptujemy nasze
            > drobne roznice.A poza tym, mamy "ciekawsze" zmartwienia niz kolor obraczki smile

Fajnie, że macie takie zdroworozsądkowe podejście, grunt to nie dać się
            zwariować. Dobrze to wróży na przyszłość smile
            Też mi się wydaje, że spieranie się o takie drobiazgi nie ma sensu.
            Zyczę powodzenia! smile))
            • dove5 Re: Inne obrączki? ;) 29.12.06, 17:15
              Przyznam, że my wybraliśmy jednakowe obrączki i nawet do głowy mi nie przyszło,
              żeby szukac różnych. Dokonaliśmy wyboru wspólnie i obojgu nam się podobają. Wg
              mnie obrączka to symbol. Symbol jedności i związania się ze sobą. Mąż i żona
              noszą taki sam krążek na palcu. Oczywiście, że ma być ładna ale rola ozdobna to
              kwestia drugorzędna. Zawsze moża sprawić sobie ciekawy pierścionek a dla mnie
              obrączka to raczej klasyczny fason.
              Ale ile osób tyle gustów i wybór należy do Was i tylko do Was smile
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka