Dodaj do ulubionych

kto 30 czerwca godzina 15:00

20.01.07, 11:48
jwwink)
Obserwuj wątek
    • lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 11:51
      hejka smile
      my 30 czerwca, ale godzinę później, więc już będziecie małżeństwem smile
      na jakim etapie przygotowania?
      .....
      EwJarek
      • energiamysli Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 11:52
        sala jest D'j jest jak narazie no i piekny ksciołkek mały drewnianywink reszta
        rusza pelną parą od poniedziałkusmile
        • lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 11:55
          kościół, salę i zespół mamy już od lipca, w styczniu załatwiliśmy jeszcze
          fotograf i auto, a wczoraj moja Narzeczona zarezerwowała (i zaliczkowała tongue_out )
          suknię ślubną. A... no i w październiku nauki przedmałżeńskie zaliczyliśmy,
          tylko jeszcze 2 wizyty w poradni zostały. A póki co staramy się wygospodarować
          czas na naukę tańca... na razie we własnym zakresie w zaciszu domowym wink
          serecznie pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
          • energiamysli Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 12:11
            dzieki, przed nami sporo zalatwien powiedz mi kiedy nalezy zalatwic w usc
            dokumenty do konkordatowego?.nauki ruszają od lutego mamy wiec do czerwca sporo
            czasu ..suwaczkowegowink
            • lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 12:15
              papierki są ważne tylo 3 miesiące, a ich uzyskanie trwa od klku dni do max 2
              tygodni, więc nie ma pośpiechu. myślę że w naszej sytuacji wystarczy po
              Wielkanocy ruszyć temat smile
              pozdrowionka smile
              • lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 12:17
                aaa... no i na wódkę się już zdecydowaliśmy, w poniedziałek zamawiamy - Sobieski
                • energiamysli Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 13:35
                  ja mysle o smirnoffie lub absolwentawinka ile by kosowalo liczac na 90 osób?? po
                  0,5 na osobe odliczam dzieci i kobiety
                  • promyczek_k Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 13:53
                    Powinno starczyć, ale może pomyśl też o innym alkoholu, może wino? Też zależy,
                    jakie gusta mają Twoi potencjalni goście.
                    Ja też 30 czerwca, godzinkę później niż Ty. To znaczy kościelny, bo cywilny
                    biorę osobno o 13 smile Więc w sumie jakby wcześniej wink
                    Mam salę już od jakiegoś czasu. Suknię wybrałam i zamówiłam, razem ze strojami
                    dla świadkowej i druhen. Jestem w trakcie pisania zaproszeń, robię to ręcznie,
                    staram się i dużo czasu mi schodzi smile No i ręka boli. Ale wytrzymam
                    Mamy też orkiestrę. Szukamy fotografa.
                    Aha, za granicę już wysłaliśmy zaproszenia żeby sobie wszyscy zdążyli urlopy
                    wziąć smile
                    Kosciół też już załatwiony. Nauki chyba niedługo sie zaczynają. A na kurs tańca
                    chodzimy z narzeczonym od prawie trzech miesięcy smile
                    • lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 20:08
                      Promoyczku, gratuluję profesjonalizmu smile widać że przygotowania pełną parą i
                      bardzo starannie!
                      Co do wódki, to my zamawiamy 0,5l*liczba gości bez odliczania dzieci i
                      abstynentów, tak, aby wystarczyło na poprawiny i trochę do rozdania gościom na
                      odjezdne. Winka tak, ale raczej symbolicznie - kilka butelek, może z 10 (z
                      doświadczenia wiem, że ludzie raczej się do wina na weselach nie garną, raczej
                      już do drinków, jak nie do wódki). Co do gatunków wódki - mając do wyboru
                      Smirnoffa i Absolwenta zdecydowanie postawiłbym na Smirnoffa (Absolwent nie
                      należy raczej do dobrych wódek, raczej taki polski zamiennik - podróba -
                      Absolutu). Z innych forów wynika że polecane są (oprócz Sobieskiego oczywiście):
                      Wyborowa, Polonaise, Bols, Pałacowa.
                      pozdrowionka,
                      -------------
                      EwJarek
                      • promyczek_k Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 23:54
                        Absolwenta rzeczywiście bym odradzała, da się wypić tylko tak zimnego, że
                        właściwie smaku nie czuć. Nie mam może dużego doświadczenia, ale Bols jest dobry
                        i Finlandia. No i Finlandie smakowe, zwłaszcza Crunberry jest jest pyszna, dobra
                        dla kobiet wink
                        Myśleliśmy z narzeczonym o wynajęciu barmana, żeby robił gościom drinki. Ale
                        jeszcze nie wiemy, czy to się uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka