lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 11:51 hejka my 30 czerwca, ale godzinę później, więc już będziecie małżeństwem na jakim etapie przygotowania? ..... EwJarek Odpowiedz Link Zgłoś
energiamysli Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 11:52 sala jest D'j jest jak narazie no i piekny ksciołkek mały drewniany reszta rusza pelną parą od poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 11:55 kościół, salę i zespół mamy już od lipca, w styczniu załatwiliśmy jeszcze fotograf i auto, a wczoraj moja Narzeczona zarezerwowała (i zaliczkowała ) suknię ślubną. A... no i w październiku nauki przedmałżeńskie zaliczyliśmy, tylko jeszcze 2 wizyty w poradni zostały. A póki co staramy się wygospodarować czas na naukę tańca... na razie we własnym zakresie w zaciszu domowym serecznie pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
energiamysli Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 12:11 dzieki, przed nami sporo zalatwien powiedz mi kiedy nalezy zalatwic w usc dokumenty do konkordatowego?.nauki ruszają od lutego mamy wiec do czerwca sporo czasu ..suwaczkowego Odpowiedz Link Zgłoś
lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 12:15 papierki są ważne tylo 3 miesiące, a ich uzyskanie trwa od klku dni do max 2 tygodni, więc nie ma pośpiechu. myślę że w naszej sytuacji wystarczy po Wielkanocy ruszyć temat pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 12:17 aaa... no i na wódkę się już zdecydowaliśmy, w poniedziałek zamawiamy - Sobieski Odpowiedz Link Zgłoś
energiamysli Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 13:35 ja mysle o smirnoffie lub absolwentaa ile by kosowalo liczac na 90 osób?? po 0,5 na osobe odliczam dzieci i kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 13:53 Powinno starczyć, ale może pomyśl też o innym alkoholu, może wino? Też zależy, jakie gusta mają Twoi potencjalni goście. Ja też 30 czerwca, godzinkę później niż Ty. To znaczy kościelny, bo cywilny biorę osobno o 13 Więc w sumie jakby wcześniej Mam salę już od jakiegoś czasu. Suknię wybrałam i zamówiłam, razem ze strojami dla świadkowej i druhen. Jestem w trakcie pisania zaproszeń, robię to ręcznie, staram się i dużo czasu mi schodzi No i ręka boli. Ale wytrzymam Mamy też orkiestrę. Szukamy fotografa. Aha, za granicę już wysłaliśmy zaproszenia żeby sobie wszyscy zdążyli urlopy wziąć Kosciół też już załatwiony. Nauki chyba niedługo sie zaczynają. A na kurs tańca chodzimy z narzeczonym od prawie trzech miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
lenarty Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 20:08 Promoyczku, gratuluję profesjonalizmu widać że przygotowania pełną parą i bardzo starannie! Co do wódki, to my zamawiamy 0,5l*liczba gości bez odliczania dzieci i abstynentów, tak, aby wystarczyło na poprawiny i trochę do rozdania gościom na odjezdne. Winka tak, ale raczej symbolicznie - kilka butelek, może z 10 (z doświadczenia wiem, że ludzie raczej się do wina na weselach nie garną, raczej już do drinków, jak nie do wódki). Co do gatunków wódki - mając do wyboru Smirnoffa i Absolwenta zdecydowanie postawiłbym na Smirnoffa (Absolwent nie należy raczej do dobrych wódek, raczej taki polski zamiennik - podróba - Absolutu). Z innych forów wynika że polecane są (oprócz Sobieskiego oczywiście): Wyborowa, Polonaise, Bols, Pałacowa. pozdrowionka, ------------- EwJarek Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: kto 30 czerwca godzina 15:00 20.01.07, 23:54 Absolwenta rzeczywiście bym odradzała, da się wypić tylko tak zimnego, że właściwie smaku nie czuć. Nie mam może dużego doświadczenia, ale Bols jest dobry i Finlandia. No i Finlandie smakowe, zwłaszcza Crunberry jest jest pyszna, dobra dla kobiet Myśleliśmy z narzeczonym o wynajęciu barmana, żeby robił gościom drinki. Ale jeszcze nie wiemy, czy to się uda. Odpowiedz Link Zgłoś