kami_la 11.03.07, 20:10 Jak w 6 miesięcy zrzucić 6 kilogramów, wymodelować brzuch + wysmuklić uda + zmniejszyć obwód w biuście? Czy to możliwe bez strasznych diet i ciężkich ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwen8 Re: Jak...? 11.03.07, 20:21 TAK! Odstawić wszystkie słodycze, makaron, ryż, chleb (i wszystkie zbożowe). Przerzucić się na tłuste jedzenie i polubić białko (jajka, tłuste ryby, tłuste mięski, wątróbka, tłusty ser, śmietanka). Węglowodany dostarczać w postaci warzyw, gorzkiej czekolady i niewielkich ilości owoców. Poszkać informacji na temat żywienia optymalnego Dr. Jana Kwaśniewskiego. Ewentualnie diety Atkinsa (ale ta akurat jest bardziej drastyczna i niewygodna, bo 20-30 g węglowodanów w pierwszych miesiącach jej stosowania, to zupełnie niepotrzebna przesada). Efekt gwarantowany! Ogólne polepszenie samopoczucia/zdrowia też. Osobiście straciłam 10 kg w ciągu miesiąca prowadząc siedzący tryb życia ale radykalnie zmieniając sposób żywienia. Utrzymuję tę wagę już od ponad roku i nie wyobrażam sobie powrotu do objadania się węglowodanami. Odpowiedz Link Zgłoś
kami_la Re: Jak...? 11.03.07, 20:26 Akurat na tłuste jedzenie to się nie przerzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
ola1311 Re: Jak...? 11.03.07, 20:33 Moja mama też tą diete stosuje już od wielu wielu lat i fakt na zdrowie nie narzeka, a nawet jest najzdrowasza z nas wszystkich... A co ja polecam.. również ograniczenie słodyczy, a nawet ich całkowite wyeliminiowanie, a dalej..małe posiłki i brak kolacji, rano pożadne śniadanko objadek też i duuuzzzo wody..niegazowanej... Na mnie to działa...no i oczywiście jakieś ćwiczona, najpierw w małej ilości, a potem z miesiąca na miesiąc troszke więcej powtórzeń Powodzenia... jak się chce to się da Odpowiedz Link Zgłoś
123ada Re: Jak...? 11.03.07, 20:41 Dziewczyny piszecie o diecie dr.kwaśniewskiego, znam ją , ale to nie jest dieta, którą można polecac jak jedzenie warzywek!! Trzeba w trakcie tej diety kontrolowac cukier, ciśnienie, cholesterol itd... Nalezy prowadzic bilans spożytych cukrów i węglowodanów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
123ada Re: Jak...? 11.03.07, 20:35 W 6 m-cy możesz schudnąc spokojnie 10 kilo, a przy tym wysmuklą się uda i zmniejszy biust. Znam osoby które nie moga czwiczyc przez kręgosłup i schudły. Tak naprawde nie są potrzebne żadne diety tylko umiar w jedzeniu. -Dieta jest pewnego rodzaju kagańcem na żarłoczne usteczka Zanim żołądeczek się obkurczy, trzeba ciut, ciut powalczyc z napadami głodu. Które są o wiele bardziej natrętne podczas ograniczania porcji. -Wieczorem aby spokojnie pójśc spac z "pustym" żołądkiem dobrze jest wypic kieliszek czerwonego wina. Dieta powinna byc skonstruowana według tego co lubisz i jesz na codzień. Napisz jakie masz nawyki żywieniowe, a postaram ci się cos znaleźc Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Jak...? 11.03.07, 21:00 a ja polecam normalne jedzenie -ale normalne, nie wiem jak teraz się zywisz, staraj sie jeść wszystko ale z rozsądkiem, nie łączyć nieodpowiednich składników, jedz sporo warzyw, nie opychaj się słodyczami ale też ich nie eliminuj z diety a poza tym bardzo ważny jest ruch - polecam BASEN na basenie oprócz kompleksowej poprawy wyglądu ciała możesz skupić się na ćwiczeniach brzucha w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
kami_la Re: Jak...? 11.03.07, 21:41 Dzięki za wsparcie. Najbardziej właśnie doskwiera mi brak ruchu. Pracuję długo i czesto niestety jak wracam to padam... Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: Jak...? 11.03.07, 23:01 dieta - oparta na filozofii Dr Montignaca, albo South Beach (podobne - chodzi o indeks glikemiczny) ruch - joga, ćwiczenia rozciągające, basen, brzuszki plus "mazidła" - nawilżające i ujędrniające Odpowiedz Link Zgłoś