kb155 22.04.07, 19:17 A ja mam pytanie jak ubrane były Wasze mamy??? Moja jest wyjątkowo niezdecydowana.... i stwierdziłam, że poszukamy inspiracji tutaj... pomożecie? Będziemy wdzięczne ( ja i moja mama) za fotki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida_a Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 00:04 Ja się dołączam , moja mama ma ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 08:30 Ja z moją mama tez mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s25 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 09:23 moja mama 'ubrala sie' w mango. klasycznie, elegancko - zadne garsonki swiecace w (nie)'modnych 'bezach i brazach. wybrala welurowy komplet-granatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 09:31 Za tydzień zamieszczę zdjęcie mojej jak wyglądała ale ma prostą sukienkę, śmietankowy kolor, przy ciele za kolana, na to żakiet wiązany szeroką szarfą (sklep Yoshe) Odpowiedz Link Zgłoś
szamara Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 09:28 Moja mama szuka nadal czegoś w tym stylu: www.strojewieczorowe.bytom.pl/kol_1_2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 09:31 i to jest bardzo ladne, moja pewnie tak samo bedzie, tylko na pewno na niebiesko albo pudrowy roz jak ja znam Odpowiedz Link Zgłoś
kb155 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 18:54 to by się mojej podobło - może inny kolor ale fason ok a gdzie można coś takiegi kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka66 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 09:31 To wszystko zależy od mamy. Ja swojej nie wyobrażam sobie w garsonce!! Bez względu na kolor i fason. Ale wiem, że wiele pań wybiera właśnie to rozwiązanie. Na ślubie u mojego brata mama maiła piękną pomarańczowo brązową suknię balową. I tak też będzie na moim weselu. Zmienimy tylko kolor no i być może fason. Planujemy czerwony, różowy lub zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 12:11 Moja kupiała krwistoczerwoną sukienkę do kolan, na tobolerko w tym samym kolorze. Bo w garsonkach wygląda jak babcia Mamę mam młodą, więc pasuje wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 12:15 my z mamą również długo zastanawiałysmy się nad jej strojem.W końcu udało się dostać gdzieś na wyprzedaży, zupełnie przez przypadek piękną koronkową suknię w kolorze beżowo-złotym (kolor trudny do sprecyzowania). Sukienka ma pod spodem podszewkę w identycznym odcieniu. Kosztowała śmiesznie mało, a wygląda naprawdę ciekawie. Trochę ją skróciłyśmy i sięgała do kolan. Mama jest malutka i w długiej sukni wygląda śmiesznie. krawcowa uszyła żakiecik z rękawem 3/4 z materiału w zbliżonym odcieniu, który kupiłyśmy same. Zakeit nie miał klap, okrągły dekolt i mnóstwo małych guziczow do zapięcia, które krawcowa obciągnęła tym samym materiałem. Mama wyglądała przepięknie; jedna moja ciotka jej nie poznała Mama męża natomiast kupiła piękną letnią suknię w ogromne kwiaty - w dość zdecydowanym kolorze, ale na jasnym tle. Buty i torebkę dopasowała do jasnej zieleni na tej sukni i też było znakomicie. nie miałą żakietu, bo suknia miała krótki rękawek. moja mama miała suknię bez rękawów, dlatego żakiet był jej potrzebny do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
ovoc_winom2 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 13:20 A ja jestem właśnie mamą panny młodej. Figurę mam taką sobie, ale w granicach normy, natomiast nie lubię sukienek, a jeśli kostium to ze spodniami. Wesele córki jest w lipcu czyli chyba będzie ciepło. Nie chcę być na ciemno tylko raczej jaśniejsze barwy i koniecznie spodnie. I co wy na to? Liczę na pomoc...Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 15:01 www.jaysbridal.net/store/Mothers-Dresses-c-5.html tu można czegoś poszukać, ceny pokazują się po zalogowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 16:19 tez bym wystąpiła w spodniach, bo w sukniach czuję się fatalnie, poza tym nie mam nóg, które można eksponować. Grunt, żeby kazda mama czuła się w takim "ślubnym" stroju dobrze. A spodnie potrafią być szałowe... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 13:21 Obie moje mamy się nie popisały ubraniowo, więc oszczędzę Wam fotek )) Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 13:34 moja mama nie chodzi ani w sukienkach ani tym bardziej w garsonkach, na nasz śłub bardzo chcialaby zalozyc jakies eleganckie spodnie w kolorze ciemnego brazu a do tego jakas tunike asymetryczna, niestety nigdziej takiej nie mozemy znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
nives1 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 14:00 ja się już boję moja kupiła sobie bluzkę ze spółdnicą - w PANTERKĘ !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 13:51 mam nadzieję, że nie będą miały mi za złe, że je tu pokazuję jedna mama: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5ff5ad5ab8b269a4 druga mama: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b38ad8860486307e miała potem ten złoty szal obwiązany dookoła bioder Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 14:09 Moja mama miała podobną w kroju sukienkę tylko dłuższą i w jasnym kolorze. Do tego żakiecik, rękaw 3/4, jasny przetykany złotawymi tasiemkami (dziwny materiał, ale ładny). Do tego naszyjnik z jasnych i ciemnych pereł. Wyglądała pięknie Za to teściowa kupiła gorset+ spódnica+ żakiet z grubszego atłasu (bordowy z jasnymi wstawkami) i rodzina męża od tej pory nazywa ją "matrix". Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Mama Panny Młodej ;) 23.04.07, 14:44 img406.imageshack.us/my.php?image=suknia1oq0.jpg img406.imageshack.us/my.php?image=suknia2kg7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Moja mala Mama :)) 23.04.07, 15:23 Fajny watek My tez szukamy kreacji dla mojej Mamy. Znalazlam tu ciekawe podpowiedzi. Tyle ze moja Mama jest niziutka, wiec nie wiem jaka dlugosc sukienki jest najodpowiedniejsza.Moze podpowiedzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Moja mala Mama :)) 23.04.07, 15:44 jezeli osoba jest niska, ale ma zgrabne i szczuple nogi to moim zdaniem dlugosc spodnicy/sukienki powinna byc przed kolano-optycznie wydluza sylwetke Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Moja mala Mama :)) 23.04.07, 16:22 popieram. Moja malutka mama miała taką długość i wyglądała rewelacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Moja mala Mama :)) 23.04.07, 18:50 Mega801 a moge poprosic o fotke tej sukienki lub cos podobnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Moja mala Mama :)) 24.04.07, 14:53 jak znajdę chwilę, wyślę zdjęcie mamy z wesela. pewnie nie wcześniej niż jutro:- ( Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Moja mala Mama :)) 24.04.07, 15:48 ok dziekuje ) Jak chcesz to przeslij mi na gazetowego. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś