Dodaj do ulubionych

Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :)

02.05.07, 20:49
Ktos tam wyprawiał wesele, mają nową salę, i nicy tylko "wstępnie
zarezerwowaną" hmmm... jakies opinie?
Obserwuj wątek
    • dove5 Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 03.05.07, 10:49
      Byłam tam na przyjęciu weselnym na ok.250 osób. Na wejście sala wyglądała
      ślicznie i elegancko, okrągłe stoły, smacznie wyglądające przystawki. Niestety
      było zbyt ciasno. Ludzie tańczyli w holu, gdzie się dało. Dania na stoły
      lądowały w różnym czasie - czyli połowa mogła już jeść a druga połowa czekała.
      Stół wiejski był pięknie przystrojony ale nie kusił żadną potrawą. Barman
      strasznie drętwy, umiał tylko zmieszać sok z alkoholem, nie znał przepisów na
      żadne drinki (ale barek to chyba opcja na życzenie). Osławione 'układy
      taneczne' kelnerów wypadły bardzo blado. Wcześniej słyszałam o tym, że w rytm
      muzyki wchodzą na salę, prezentując siebie i serwując dania główne. Ogólnie
      wrażenie słabe, dania mało ciekawe i panowie narzekali na ich ilość.
      Rozczarował mnie też tort. Spodziewałam się jakiegoś, fajnego piętrowego,
      przygotowanego przez hotelowego cukiernika - a było po prostu kilka małych.
      Przed weselem nasłuchaliśmy się ochów i achów na temat elegancji imprez tam
      organizowanych, może stąd moje rozczarowanie. Spodziewałam się dużo więcej.
      • biedroneczqa hmmm 03.05.07, 17:40
        No to rzeczywiście nieciekawie, jestem zaskoczona, bo rzeczywiście słyszałam
        same dobre opinie. To jakie sa sale, to widać, są eleganckie. My mamy tylko do
        wyboru Mazurkas lub Rest hotel uncertain Tort mamy swój, z dobrej cukierni, więc z
        ceny by pewnie w Mazurkasie trochę zeszli.... mają teraz 170 zł, a rest 150
        (bez alkoholu, napojów, owoców...) , a menu strasznie ubogie uncertain kurcze,
        jesteśmy w kropce
    • aneczka_ Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 03.05.07, 17:45
      byłam w Mazurkasie na weselu chyba 2 lata temu, opinie mam bardzo dobra, obsługa
      światna, jedzenia dużo i bardzo dobre, wesele było na około 80 osób w sali na
      dole. Wszystko bardzo elegancko, mogę polecić.
      Jeśli masz pytania to pisz: aneczka_@gazeta.pl
      Mam też pare zdjęć.
      • biedroneczqa Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 03.05.07, 17:51
        No my polujemy na tą "nowo otwartą" salę, bo inne już dawno mają zajete.
        Jeszcze tam nie byliśmy i nawet nie wiem, czy będziemy, jutro się dowiem, bo
        musze zadzwonić, kobieta miała czyjąś wstępną rezerwację, zobaczymy co będzie.
        Cenowo na to samo wyjdziemy a ten Rest Hotel jakoś do mnie nie przemawia uncertain
        jeśli nas wpiszą na "rezerwację", to chętnie zasięgnę szersze info od Ciebie
        aneczka_ dzięki
        • hetera80 Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 03.05.07, 18:58
          jesli masz wybierac miedzy mazurkasem a restem to bardziej elegancki jest
          mazurkas choc podobno nowa sala w rescie robi wrazenie to ja nie chcialabym tam
          miec wesela.Nie wiem jak wyglada obecna sala w rescie ale jak sobie przypomne
          gosci tanczacych miedzy slupami to smiac mi sie chce, wlasciciela pijacego
          alkohol z zespolem itd....
          • biedroneczqa do hetera 80.... 03.05.07, 22:45
            hetera80, nie strasz mnie uncertain kurcze na mnie własciciel też nie zrobił
            najlepszego wrażenia, już go i tak nie lubię. brrr... może znał tych ludzi z
            zespołu? Ale pomijając, teraz otoczenie samo się zmienia (co mnie raziło) - to
            złomowisko masek samochodowych i innych rupieci i ta stara chatka babci jakiejś
            znika, burzą, więc pewnie teren powiększą, parking większy ma być, czy coś,,,,
            a ta sala jest inna. nie widziałam ani jednego słupa, a tez słyszałam o jakiś
            dwóch salach, ale teraz jest jedna duża, nowa sala i na prawde jest ok. Poza
            tymi konferencyjnymi krzesłami ;/ to mnie zwala z nóg normalnie. Dzięki za
            info, jakbyś mogła coś więcej o tym "co sobie przypominasz" to poprosze. Liczą
            się każde opinie. Bo nie bardzo wiem, co robić wink dzięki, pozdrowienia
            • hetera80 Re: do hetera 80.... 04.05.07, 20:00
              Decyduj sie na Mazurkas jesli cena nie rozni sie zbytnio to wyglad hotelu jest
              nieporownywalny nawet korkowe jest do zniesienia jesli cala reszte oni
              przygotuja to i tak cena bedzie podobna.Wesele w reście robia osoby ktore
              bardzo chca aby nie bylo drogie i tzw efekt bajkowy i wyjatkowy nie jest dla
              nich wazny.Ja nie musze sobie tego przypominac bo przez jakis czas pracowalam
              tam i wiem jak to wyglada jesli bedziesz chciala jakis dokladniejszych inf to
              moge napisac maila.W reście ciagle brakuje pracownikow w kazdej wyborczej
              ogloszenie o poszukiwaniu pracownikow na wszystkie stanowiska jakie sa mozliwe
              to tez o czyms swiadczy, wiec nie zdziw sie jak obsluga kelnerska beda sie
              zajmowaly osoby z work service ktore nie maja zadnego doswiadczenia...
      • aiczka Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 08.05.07, 11:05
        Ja podobnie - może to było to samo ^_^? Miejsca do tańczenia starczało (ale 80
        to dużo mniej niż 250 osób).
        Jedzenie było ok. Stół tradycyjną "podkówkę". Wejścia kelnerów faktycznie w
        pierwszej chwili robiły wrażenie. Niestety jednak nie ma możliwości żeby sześciu
        czy ośmiu facetów obsłużyło jednocześnie 80 osób (każdy niesie tylko dwa
        talerze). To oznacza, że podanie dania wymaga ~pięciu "wejść", które ze względu
        na uroczystość wymagają więcej czasu niż "zwykłe" podawanie. Trochę uciążliwe
        jest czekanie, aż wszyscy dostaną swoje porcje - zwł. że forma serwowania
        sugeruje, że należy przerwać rozmowę i podziwiać atrakcję. Ale rozumiem, że z
        tego można zrezygnować, zażyczyć sobie tylko do jednego dania itp.
    • liste_k Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 03.05.07, 22:30
      Witaj, ja 16 czerwca bedę miała tam własne wesele. W zeszłym roku byłam u kogoś
      na weselu. I złego słowa nie mogę powiedzieć smile
      Menu możesz sobie dowolnie komponować - takie ja sobie skomponowałam.
      W zależności czy korzystasz z ich menu czy sama sobie komponuesz to tyle
      bedziesz miała na stole.
      Co do alkoholu to płaci się korkowe.
      To chyba wszystko co na tę chwilę przychodzi mi do głowy.

Acha, my robimy na około 25 osob smile

Pozdrawiam
      • misumi Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 04.05.07, 10:58
        korkowe? to już szczyt chamstwa i nawet jakby była to ostatnia sala na świecie
        wesela bym tam nie zrobiła!! korkowe? przecież to chore aby im jeszcze płacić
        za alkohol który ty kupiłaś, bez przesady. straszne wink
        a moge spytać ile tego korkowego się płaci?
        • liste_k Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 04.05.07, 11:07
          Chamstwem bym tego nie nazwała. Jeśli podoba ci się to miejsce, hotel, ta tylko
          to cię irytuje, przeszkadza, to albo szukasz innego miejsca, albo godzisz się
          na ich warunki smile
          Z tym alkoholem są dwie opcje - albo kupujemy od nich i płacimy jak za zboże ,
          albo wnosimy własne i wychodzi dużo taniej smile ale z korkowym. A to jst 30 zł na
          sztuce.
          Chciałam zauwazyć, że część własnie lokali tak robi. Jest to rzadkie, ale
          jednak.
          • biedroneczqa Korkowe... 04.05.07, 12:48
            oj nierzadko liste_k , w większości hoteli tak jest i coraz częściej w salach
            niestety sad 20 - 35 zł korkowego, dlategoteż kusi mnie oferta Resta ale za to
            oni nie dają napoi i owoców, ani tortu i bez tego wszystkiego 150 zł sad Wiecie
            co Wam powiem, już mam dość czasem i się zastanawiam, czy przełożyć pracę mgr,
            czy wesele sad bo wysiadam po prostu, cała majówka przed kompem sad
            • liste_k Re: Korkowe... 04.05.07, 12:56
              A Mazurkas daje ci tą możliwość - chodzi mi o napoje, owoce, ciasta i tort.
              Dlatego w tym wypadku korkowe to już szczegół smile

Życzę bdb obronienia się smile
              Ja w lutym broniłam licencjata smile
    • principessa82 Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 04.05.07, 13:08
      Ja jestem świezo po własnym przyjęciu weselnym w Mazurkasie - 21.04 i mogę
      powiedziec tylko że wszytko wyszło super. Było 60 gości i z tego co wiem
      wiekszosci się podobało, mało tego, określali imprezę jako stylową i byli
      naprawdę zachwyceni -rodzice, ciotki, wujkowie, siostry, bracia , koleżanki...
      Hotel i sala wszytkim sie podobały. Tort był przepyszny i piękny, dania głowne
      wystarczająco duże i bardzo smaczne. Jedzenie zostało i wzielismy je do domu.
      Nie było sztywno, ale naprawdę klimatycznie. "Taniec" kelnerów wyszedł super
      bo dj dobrał odpowiednią muzykę filmową z rozmachem, także kazdy był pod
      wrażeniem show. Ale i tak wydaje mi się, że to zalezy od tego "co się komu
      podoba", od gości i muzyki. Poza tym uważam, że kazde nawet najpiękniejsze
      miejsce nie jest gwarancją udanego wesela, kiedy dj lub kapela nie potrafią
      ogarnąc imprezy, a goście nie chcą się bawić.
      • liste_k do principessa 04.05.07, 13:19
        jestem tego samego zdania smile

Już nie mogę się doczekać własnego przyjęcia smile
        A powiedz mi, czy alkohol miałaś własny i czy płaciłaś korkowe, czy tez
        kupowałaś u nich?
        • principessa82 Re: do liste_k 04.05.07, 13:28
          Wszystko bedzie super, zobaczyszsmile Wiesz, jeszce raz chciałbym tam być, w tę
          noc, w tej sali, w tym apartamencie itd. Wódka była w ilości określonej w cenie
          menu - tam chyba wychodziła 0,25 na głowę, czy jakoś tak. Musieliśmy dokupić 10
          butelek. No i poszło jakis 12 butelek wina. 2,3 napoczęte butelki wódki
          dostalismy z pworotem, 6 czy 7 - wina. Napoje bralismy nie w pakietach 39
          złotych na osobę, tylko wg spożycia i tym sposobem wyszło nam 21 zł na osobę.
          W sumię całe przyjęcie kosztowało ok 12600, chyba... tego, to juz nie
          pamiętam... wink))
          • liste_k Re: do liste_k 04.05.07, 13:36
            Cieszę się, że jesteś zadowolona smile
            Z tym alkoholem to chyba jest tak, że powyżej chyba 50 osób, to oni dają
            alkohol, jakos tak smile
            My będziemy mieć salę na dole - jakąś małą, bo robimy tylko na ok. 25 osób smile

menu sobie układałaś, czy skorzystałaś z gotowego?

Pozdrawiam
            • principessa82 Re: do liste_k 04.05.07, 13:53
              Nie układaliśmy własnego menu, wybraliśmy standardowe. Chcieliśmy na początku
              kilka potraw zmienić, ale ostatecznie wybraliśmy standard. Masz rację, alkohol
              w cenie menu jest chyba tylko przy opcji min. 50 osób

Jeżeli chodzi o jedzenie, to od poczatku była to kwestia bardzo istotna, bo
              słyszłąm opinie, ze tam prawie nie ma jedzenia. Dletego ustaliliśmy, że na
              stołach będzie jedzenie wystawione podwójnie, a dokładanie będzie się odbywać
              nie przez 5, a przez 3,5 godziny. W końcu okzałao się , ze dokładali niewiele,
              a ilośc jedzenia była naprawdę wystarczająca.

Na przyjęciu zjadłam tylko te główne dania i były naprawdę bardzo smaczne.
              Gościom podobno jedzenie tez smakowało.
      • tomekxyz Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 07.05.07, 17:12
        Witam. Grałem w tę sobotę (5.05)w hotelu MAZURKAS i mogę śmiało polecić. Wesele
        było w restauracji na parterze na ok 100 osób. Jedzenie OK, obsługa bez
        zarzutu, bardzo efektownie podają posiłki w rytm muzyki. Bardzo ładna sala i
        hotel, ale przede wszystkim na co mało osób zwraca uwagę, to rewelacyjna
        akustyka. Słychać wszystko bardzo wyraźnie, podest dla zespołu 6x2m więc
        mieszczą się też większe składy, a nie wciśnięty gdzieś w kąt zespół na miejscu
        po DJ na sali przerobionej z warsztatu samochodowego. Wesele to nie tylko samo
        jedzenie i wystrój, ale również zabawa. Jeśli akustyka jest fatalna, to nawet
        dobry zespół nie zabrzmi w pełni swoich możliwości, a głośna muzyka będzie
        uciążliwa dla gości.
    • adrian4u Re: Dobra : Hotel Mazurkas... opinie poproszę :) 07.05.07, 19:42
      Prowadziłem tam imprezę firmową w grudniu 2006 - pisałem zresztą o tym w innym
      wątku - poszukaj proszę smile
      Opinia moja jest jednoznacznie pozytywna smile
      Ze swojej strony mogę napisać, że obsługa była dobrze zorganizowana, konkretna,
      dobra komunikacja ułatwiała prowadzenie imprezy...
      Goście z jedzenia byli zadowoleni - byliby pewnie bardziej, ale organizatorzy
      ustalili menu "wigilijne". Niemniej jednak, miałem okazję popróbowa paru dań i
      były dobre smile
      • biedroneczqa ok 07.05.07, 20:09
        ok, ale z tego, co widze oni tam mają duzo sal. To we wszystkich jednoczesnie
        odbywają się wesela? Jak to jest zorganizowane ? Bo dzwoniłam np, do Lorda i
        powiedzieli mi, że mają dwie sale, ale nie mogą zorganizować dwóch wesele
        jednocześnie uncertain więc nie wiem już. Jutro tam zadzwonię i dowiem się czy się
        udało wskoczyć na 1.08, jak nie to zostaje nam Rest sad ale tam nam się w ogóle
        nie karkuluje... cenowo i ... jakościowo wink pozdr. dzięki za wszystkie opinie
        • adrian4u Lord 07.05.07, 22:31
          W Lordzie mają:
          -podziemia-
          klubowa
          witrażowa

-parter-
          dwie sale - a właściwie jedna, ale przedzielona
          ... noi jeszcze coś na którymś piętrze.

Osobiście - po oględzinach i prowadzeniu imprezy w sali WITRAŻOWEJ - POLECAM
          TYLKO JĄ. Da się spokojnie zobić wesele do 130 osób. Jest przytulna, ma dobrą
          akustyke, nastrojowe oświetlenie... Jak chcesz, napisz na priv, to prześlę ci
          garść fotekj z tej sali i imprezy.

OSTATECZNIE imprezę można robić na sali na parterze, pod jednym wszak
          warunkiem - NA JEDNEJ SALI. Jeśli impreza będize planowana na dwie sale, to
          kapela/DJ KONIECZNIE musi przyjechać wcześniej, i KONIECZNIE na imprezę musi
          posiadać dobre mikrofony bezprzewodowe oraz nagłośnic obie sale, ew. wpiąć się
          w naglosnienie sali restauracyjnej.

Gdy grałem w podziemiach, imprezę na parterze prowadził zespół Bzzzyku Band.
          Żeby o "poziomie" tego "zespołu" nie pisać negatywnie, nie napiszę nic.
          Niemniej jednak z nagłośnieniem dali ciała po oporach. Wystawili co prawda
          duże, ale na końcu drugiej sali. Tylko. Efekt był taki, że na sali jadalnej
          hulało echo, nie było w zasadzie słychać nic zrozumiałego.... Młodzi (i
          słusznie) nie chcieli im zapłacić pełnej sumy. Nikt z zespołu nie przyjechał
          wcześniej zobaczyc sale. Co więcej - marudzili mi, że to DUŻY KLOPOT i wydatek,
          kupić 30 metrów kabla i go pociągnąć pod nagłośnienie jadalni.....

Boszsz....
          • biedroneczqa Re: Lord 08.05.07, 16:45
            Ale w Lordzie nie mają już żadnych miejsc, od dawna wink dzwoniłam właśnie do
            Mazurkasa i udało się wskoczyć na miejsce tych ludzi, bo zrezygnowali smile mamy
            tydzień na zobaczenie tej sali. W sobote jedziemy zobaczyć Rest hotel, może od
            razu pojedziemy do Mazurkasa. Ponoć to ta nowa sale w Centrum konferencyjnym
            obok hotelu. Cene mamy wynegocjować wink bo my bierzemy bez tortu i innych
            bejerów, jeśli macie jakieś fotki z wesela w Mazurkasie to poproszę na priv,
            chciałabym wiedzieć jak stoły wyglądają i wogóle czy jakaś dekoracja tam jest.
            Dzięki wielkie, pozdrawiamy serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka