Dodaj do ulubionych

musze kupic kosmetyki :( ale jakie???

02.05.07, 22:34
dziewczyny, biore slub w malej miejscowosci na mazurach. niestety nie
znalazlam tam wizazystki - tylko kosmetyczke. mam obawy o stan jej kosmetykow.
postanowilam wiec zainwestowac w swoje. jako ze praktycznie sie nie maluje,
kompletnie nie wiem czego mi trzeba (mam sucha skore, jestem uczuleniowcem,
mam wiecznie spierzchniete usta, zadnych problemow z wypryskami) poradzcie mi
co powinnam kupic.
Obserwuj wątek
    • siog Apel 02.05.07, 22:58
      napewno nie dziewczyny na forum maja ci doradzac jakie kosmetyki pasuja do
      Twojej cery tylko dermatolog lub dobra profesjonalna kosmetyczka. Apeluje do
      wszystkich dziewczyn na forum nie kupujcie kosmetykow (kremow etc "w ciemno")!!!
      mozecie duzo szkody sobie narobic. Kremy i reszta powinna byc dobrana
      odpowiednio do Twojej cery, kosmetolog-dermatolog ma ja zbadac i dokladnie
      powied jakich kosmetykow masz uzywac i jak masz cere pielegnowac/
    • napolnoc Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 02.05.07, 23:02
      Ja sobie sama robie makijaz i o to lista:
      -podklad pod makijaz (za grosze w sheporze, utrzymuje cala reszte dluzej)
      -podklad (stosuje na codzien clarinsa, wystarczy ze kupisz cos niekoniecznie
      drogiego ale dopasowanego do rodzaju skory, popros o probki w perfumerii)
      -puder prasowany lub sypki (prasowany bardziej praktyczny, wazne by odcien sie
      zgral z podkladem i cera, ja lubie dla mix skory z clinque)
      -cien do powiek (niech ci kosmetyczka podpowie palete barw, firma mniej wazna,
      nie ma wiekszej roznicy miedzy lorelal a chanel, na jedna impreze nie ma sensu
      przeplacac)
      -tusz (te tanie tez potrafia byc niezle, chociazby burjuois)
      -kredka do brwi (zaleznie od potrzeby)
      -szminka/blyszczyk (jesli nie malujesz sie na codzien to polecam kolorowe
      blyszczyki vichy, zdrowe i ladne)

Ja sie wybralam kilka razy na pokazy w perfumeriach makijazy. Powiedzialam jaka
      mam skore, na jaka okolicznosc potrzebuje makijaz i w jakich kolorach, i mnie
      wymalowano. Jak cos mi ewidentnie podeszlo, to kupilam, jak nie, to
      podziekowalam za porady smile Powodzenia smile
      • rusma1 Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 02.05.07, 23:06
        slicznie dziekuje
        w kwestii makijazu czuje sie zoltodziobem
        • gioseppe przeszukaj archiwum 02.05.07, 23:08

• gioseppe Re: przeszukaj archiwum 02.05.07, 23:12
            za szybko sie wyslalo, sorry
            pierwsze z brzegu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=49636390&a=49636390
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=60513450&a=60513450
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=56311291&a=56311291
            kopalna wiedzy

a jesli nie wiesz jakiego typu kosmetyki są dla Cieie odpowiednie najpierw
            skonsultuj się z dermatologiem - rodzaj skóry jest bardzo wazny podczas
            dobierania kosmetykow - chociazby kremu czy podkladu wiec musisz znac smile
            tymbardziej ze masz wrazliwa skore. Warto rowniz przestudiowac sklady kosmetykow
            - oczywiscie jesli wiesz jakie skladniki Ci szkodza smile

co do reszty - kwestia podejscia
            ja tez kupilam kosmetyki do samodzielengo wykonania makijazu
            wybralam te drozsze ale nie dla firmy tylko dla kolorow, sa piekne, oryginalne a
            niestety nie znalazlam tanszych zamiennikow z takimi odcieniami jakie mnie
            interesowaly.Ale zostana mi po slubie smile

dobre cienie z tanszych ma l'oreal i podobno revlon ale tych nie probowalam.
            wogole kosmetyki l'oreal sa OK
            • rusma1 Re: przeszukaj archiwum 03.05.07, 15:54
              od tego natloku wiedzy tylko glowa mnie rozbolala. mam mocne postanowienie
              pojscia do kosmetyczki/wizazystki w gdansku. tylko prblem jest tej natury ze
              slub i wesele mamy na mazurach. w najblizszym miasteczku w okolicy o wizazystce
              nikt nie slyszal, a miejscowe (znane) mi kobiety nie polecaly kosmetyczek. ja to
              sie nawet TROCHE maluje: ale o bazach czy fixatorach pierwsze slyszle wink
              • gioseppe Re: przeszukaj archiwum 03.05.07, 18:38
                ja mam znajomą w Ełku i Grajewie jakby to coś pomogło smile
                • ewelina23-20 Re: przeszukaj archiwum 04.05.07, 08:20
                  gioseppe napisała:

> ja mam znajomą w Ełku i Grajewie jakby to coś pomogło smile
                  >
      • magdalaena1977 Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 02.05.07, 23:15
        napolnoc napisała:
        > -tusz (te tanie tez potrafia byc niezle, chociazby burjuois)
        IMHO jeśli dla kogoś burjuois (jakkolwiek się pisze) jest tanią marką, to
        spokojnie stać go na sprowadzenie helikopterem z Warszawy dowolnej wizażystki.
        • napolnoc Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 02.05.07, 23:40
          coz, kazdy ma swoje standarty...
      • soleil08.09.07 Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 02.05.07, 23:17
        zgadzam sie z siog... tym bardziej ze masz delikatna cere skłonna do uczulen.. jeśli bedziesz w większym mieście a nie bedzie miała jednak dostępu do kosmetologa - dermatolga to warto się wybrać do różnych salonów kosmetycznych zobacz najpierw jakie pani ma kursy pokończone.. zobacz może opinie na forum.. i niech Tobie coś doradzi..

> -podklad (stosuje na codzien clarinsa, wystarczy ze kupisz cos niekoniecznie
        > drogiego ale dopasowanego do rodzaju skory, popros o probki w perfumerii)

nie zgadzam się z tym stwierdzeniem... bo co znaczy na przykład drogi.. dla kogos 50 zł to dużo dla kogoś nie... a poza tym.. to nie jest czas ani okazja... aby robić ze swojej cery królika doświadczalnego...

ja osobiście stosuję fluid L'oreala True match - idealnie wtapia się w cerę.. stosuje go również moja mama, któa ma cerę wrażliwą...

najlepiej zgłoś sie do profesjonalisty, któy dobierze Tobie kosmetyki.. i jeżli będą takie, któe np. będziesz mogła kupić w sephorze czy w inne sieci, to przy zakupie kilku kosmetyków poproś panią o rady jak nakładać makijaż i jak powinnaś się malować.. i nie będziesz musiała za to płacić..
        • gioseppe Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 02.05.07, 23:58
          > ja osobiście stosuję fluid L'oreala True match - idealnie wtapia się w cerę.. s
          > tosuje go również moja mama, któa ma cerę wrażliwą...

potwierdzam smile
          true match daje bardzo ladny efekt

> zakupie kilku kosmetyków poproś panią o rady jak nakładać makijaż i jak powinn
          > aś się malować.. i nie będziesz musiała za to płacić..

albo przejdz sie do sephory czy douglasa i zapytaj jakie kolory doradzilyby Ci
          do Twojej karnacji, tęczówki etc
      • gioseppe Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 03.05.07, 00:43

> -szminka/blyszczyk (jesli nie malujesz sie na codzien to polecam kolorowe
        > blyszczyki vichy, zdrowe i ladne)

chodzi o takie w tubkach? pomarańczowa i czerwona? jesli tak to napiz czy one
        robia tylko efekt mokrych ust czy nadaja lekki kolorek
        zawsze cchailam ich sprobwac ale szkoda mi bylo kasy smile
    • gioseppe na spierzchniete usta 02.05.07, 23:14
      polecam i to bardzo (ja moje wyleczylam) pomadke bezbarwna ochronna Z
      WIESIOŁKIEM firmy OEPAROL
      dostępna w aptekach
      kosztuje 6-8zł
      rewelacja
    • iizabelaa Re: Polecam wizytę w perfumerii 03.05.07, 09:01
      Ja lubię zdać się na wiedzę Pań w perfumerii np w Sepchorze lub Douglasie. Jak
      powiesz im czego sukasz to napewno wymienią ci wiele konkretnych produktów
      które będą pasować do twojego typu cery smile
      • gioseppe dermatolog a potem testowac testowac testowac! 03.05.07, 09:36
        oj z tym tez trzeba ostroznie
        mozna sie zdac na pania w sephorze czy w douglasie ale nie kupuj od razu za ich
        namowa zadnych kosmetykow oprocz kolorowki moze...

czesto gesto te panie po prostu sprzedaja kosmetyki i niewiele wiedza o doradzaniu

po prostu radza to co bierze wiekszosc osob a jak wiadomo kazda skora jest inna
        i nie dla kazdego pasuje ten sam kosmetyk.
        co nie zmienia faktu ze probki warto zabrac

mnie tak chcialy swojego czasu namowic na double weara EL ale na szczescie
        wzielam tylko pobke bo podklad okazal sie dla mnie beznadziejny

pozdrawiam i powodzenia
        testowac testowac testowac!
        • inkageo Re: dermatolog a potem testowac testowac testowac 03.05.07, 18:41
          A co było nie tak z Double Wear? Właśnie miałam go kupić, bo dziewczyny z
          tłustą cerą raczej go chwalą!smile
          • gioseppe Re: dermatolog a potem testowac testowac testowac 03.05.07, 20:44
            niby chwalą ale takie kosmetyki trzeba przetestować na własnej skórze.
            ja spróbowałam i był beznadziejny, skóra błyszczała mi się po godzinie smile

lepszy wydaje mi się chociażby adaptive lancoma albo true match loreala
    • news21 Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 03.05.07, 19:10
      Przede wszystkim jeśli masz suchą skórę kup sobie podkład nawilżjący.
      Koniecznie bo inaczej będziesz miała masakrę na buzi i uczucie dyskomfortu.
      Zadnych matów bo one są do tłustych skór.
      • egoistka3 Re: musze kupic kosmetyki :( ale jakie??? 04.05.07, 01:21
        Co do podkładu polecam TV Paint Stick, Art.5047 z tej strony:
        www.kryolancitywarszawa.com.pl/katalog/ultrafoundation lub drugi z tej
        www.charakteryzacja.com/index.php/,browse,id_gr,10036.html
        koszt to ok. 45 zł
        Mam koleżankę wizażystkę i pracuje tylko na nim i jest zadowolona. Naprawdę
        super kryje ( nakładasz go gąbeczką), jest bardzo wydajny i bardzo długo się
        utrzymuje. Używają go przede wszystkim charakteryzatorzy. Nie potrzebujesz do
        niego żadnej bazy.
        Makijaż możesz wygładzić jakimkolwiek sypkim pudrem. Ja używam tego podkładu na
        co dzień i jestem bardzo zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka