Dodaj do ulubionych

ślub bez wesela w 5 miesięcy?

07.05.07, 15:12
Jak myślicie czy uda nam się zorganizować ślub który miałby się odbyć we
wreśniu tego roku, jeśli nic jeszcze nie mamy, ani daty zaklepanej, ani nauk
przedmałżeńskich... dodam że nie chcemy robić wesela, a jedynie obiad na ok.
20 osób dla najbliższej rodziny i świadków, a potem gdzieś wyjechać. dodam że
pośpiech nie jest niczym uzasadniony poza faktem że nie chcemy tego odkładać
na wiosne przysłego roku, a chcemy zeby było jeszcze w miarę ciepło. Co o tym
myślicie?
Obserwuj wątek
    • hopik Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:15
      spokojnie, z palcem w nosiesmile))
      mysmy urządzili ślub z weselem w 5 miesiecy!!!
    • ashton Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:18
      Jestem żywym (fakt że dziś ledwo żywym po dwóch weselach pod rząd) przykładem
      że można w dwa miesiące smile Jeszcze nawet na klasyczne 10tygodniowe nauki macie
      czas. Wrzesień jest popularnym miesiącem na śluby, ale nam się udało znaleźć
      wolny termin już w pierwszym warszawskim kościele, do jakiego się udaliśmy.
      Podobnie problemów nie było z knajpą na obiad.
      Bardzo kibicuję wszystkim ślubującym "na wariata" (czytaj: bez
      wielomiesięcznych przygotowań). Dacie radę smile
      • esiaesia Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:21
        myśle że nie będzie problemu. Powodzenia !!
        • izabela_j1 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:27
          Co do nauk przedmałżeńskich to trzeba dokładnie się dowiedzieć ile jest spotkań
          w swojej parafii.Ja miałam tylko 4 spotkaniasmilew tym jedno 20min.
    • bystra_26 daje radę i w 3 miesiące 07.05.07, 15:28
      tylko pamiętajcie, by razem z rezerwacją terminu znaleźć kurs przedmałżeński i
      poradnię rodzinną, bo w sezonie to towar deficytowy
    • strzygula Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:46
      my w miesiecy zorganizowalismy bez problemu slub i wesele na 80 osob
    • kocurki_dwa Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:50
      jeżeli teraz ,zaczniesz to tak od jutra a najlepiej od teraz dzisiajsmile
    • gatta26 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:54
      Pewnie, że się da. Moja koleżanka zorganizowała wszystko w 1,5 miesiąca, więc 5
      to kuuupa czasusmile
    • sisigma Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 15:58
      A dlaczego by miało się nie udać? Małych sal nie trzeba rezerwować na dwa lata
      wcześniej smile
    • vobi Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 16:00
      Jasne ze tak!
    • uccellino Ja robię ślub z weselem w pięć miesięcy... 07.05.07, 16:01
      ...i nie widzę problemu. 18 kwietnia wyznaczyliśmy termin na 15 września. Z
      tym, że w urzędzie, a podobno to z kościołem jest najwięcej zachodu.
    • agnrek Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 16:08
      W weekend poznaliśmy parę, która 10 maja 2006 postanowiła, że robią ślub i
      wesele w czerwcu i.... pobrali się 24.06.2006. Widać można smile
    • gina28 My robimy weselicho w 4,5! 07.05.07, 16:37
      Jednak, co prawda to prawda, 15 sierpnia, w środę. Chcieliśmy tak, bo to
      wspaniałe święto. Z sobotami byłoby gorzej, ale tez w każdej restauracji był
      jakis tam wakacyjny termin wolny. Nie łam się, to nic takiego - po prostu
      obejrzec pare sal, parę kompletów zdjęc u fotografów, parę filmów, które zawsze
      ktos poleci... - i wybrać smile A jak macie jakies pewniaki, to tylko zarezerwować
      sobie termin.
    • kasiek28z Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 18:59
      jeżeli zaczniecie teraz to na pewno sie uda smile
      Ja biore slub w pażdzierniku, decyzja zapadła w połowie marca, większośc rzeczy
      mamy pozałatwiane albo są w trakcie załatwiania, nie ma pośpiechu nerwówki
      wszystko po kolei ... mysle że zdązylibysmy nawet na sierpień smile
      pozdrawiam i życzę powodzenia oraz trafnych decyzji
    • coronella Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 19:43
      ja "załatwiłam" ślub z weselem w 1,5 miesiąca. I nie wspominam tego jak jakiejś traumy, wszystko zdazylismy zrobić, bez pośpiechu, ale bez zbednego rozwłuczenia sie w czasie. Tylko, że my ślub braliśmy w maju, miesiącu mało popularnym, i wszystkie terminy były od reki wolne.
      Wyszło super, wszystko spokojnie dopiete na ostatni guzik, myślę, że i miesiąc by wystarczył.
    • mary_popins Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 07.05.07, 19:59
      Jasne, ze dacie.
      Ja bym chetnie nie robila wesela ( koszty tej imprezy sa porazajace) ale moj N.
      chce koniecznie, bo on na wszystkich bywal, wiec teraz wszystkich na swoje chce
      zaprosic. Wiec bawimy sie w wielomiesieczne przygotowania o ktorych ashton
      pisala. A ciagnie sie to jak guma. Nie powiem gdzie wink
      • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 08:13
        My zrezygnowaliśmy z wesela na korzyść małego obiadu w gronie najbliższej
        rodziny i podróży poślubnejsmile myślimy też o zorganizowaniu takiej imprezy na
        tydzień przed ślubem dla znajomych... coś w stylu wieczoru panieńsko-
        kawalerskiego, co o tym myślicie?wiemy że znajomi też chcieliby z nami
        świętować ten wspaniały moment w życiu, stąd ten pomysł. Nie wiem tylko czy
        wypada coś takiego organizować w domu? Mam też pytanie do dziewczyn które
        organizują podróż poślubną: jakie biura polecacie i wycieczki? Z góry dziękuje
        za odpowiedzi i dzięki za wsparcie, też wierzę że nam się uda wszystko
        zorganizować na czas... w sobotę idziemy do księdza rezerwować termin smile
        • ewelita Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 09:23
          Robicie mały obiad, a czy planujecie muzykę i tańce? Od której do której
          godziny planujecie ?
          Zastanawiam się też nad takim obiadem, tylko, ze ja chciałabym tacce, moj M
          nie, bo on nie lubi tańczyć, ale ja nie chciałabym siebie i innych chętnych
          pozbawic tej możliwości. Z drugiej strony to nasz ślu, więc jeśli pan młody nie
          chce... już sama nie wiem.
          • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 10:58
            Muzykę tak, ale z płyt... a co do tańców to jeszcze zależy czy będziemy to
            robić w domu czy gdzieś w redstauracji, bo jeżeli w domu to zbyt mało miejsca,
            ale jeśli ktoś będzie chciał tańczyć to nie zabronimy... a my sami pewnie
            zatańczymy pierwszy taniecsmile, Jeśli twój przyszły M nie umie teńczyć to może
            wybierzcie się na kurs dla narzeczonychsmile my zamierzamy nie tylko z powodu
            ślubu, ale tak w ogolesmile
    • ewelita Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:13
      Ha, właśnie że potrafi ( przynajmniej tak twierdzi jego mama)
      W czasach licealnych chodził na kurs tańca i podobno się nauczył, z tym, że nie
      chce mi pokazać smile
      Myslę, że wstydzi się trochę, bo nie jest super tancerzem, ja zresztą też nie.
      Nie chcę abyśmy robili "taniec z gwiazdami", ale taki pierwszy taniec -
      przytulaniec, a potem trochę szaleństw z przyjaciółmi i rodzinką.
      Mój tato strasznie chciałby zatańczyc z corką na jej slubie - jak mogłabym mu
      to odebrać??
      zastanawiałam się nad dj'em, ale w takim wąskim gronie, w restauracji, to chyba
      lepsza będzie muzyka z płyt/mp3, to co lubimy my i goście.
      • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:18
        Też mi się wydaje że muzyka lepsza z mp3, jeśli naprawde w małym groniesmile ja
        też tacie nie odmówie tańca z córkąsmile namawiaj narzeczonego na wspólny kurs
        może tam się otworzy... wiem że z facetami jest problem jeśli chodzi o tańce,
        ale jak już się przełamie to będzie super... nam też nie chodzi o taniec z
        gwiazdami na pierwszy taniec ale żeby mi butów nie podeptał, albo ja jemusmile
        • ashton Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:20
          Przede wszystkim przyjęcie w knajpie, nie w domu! No kurcze, należy się coś od
          życia w takim dniu smile Rolę DJa (czytaj: zmieniacza płyt) można powierzyć
          jednemu z zaproszonych gości, zresztą zawsze się znajdzie jakiś wodzirej.
    • mam6lat Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:17
      my zorganizowaliśmy ślub bez wesela (z obiadem i kawą)
      w 10-11 tygodni;
      szycie sukni, populrny termin wrzesniowy i "modny" kosciól akademicki - więc w 5
      mies spokojnie dasz sobie radę
      • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:19
        A obiad mieliście w domu czy w restauracji? na ile osób i jaki mniej więcej był
        koszt, jeśli cozywiście mogę zapytać?
        • mam6lat Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:24
          mieliśmy w przepięknym klasycystycznym wnetrzu
          CBR (biblioteki rolniczej) na Krak. Przedmieściu,
          przyjęcie 14-19,00: obiad, przystawki, kawa z ciatami i najwspanialszy tort
          organizowała nam firma cateringowa, która polecam szczerze
          • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:28
            A muzyka z płyt? czy dj? ja myślałam o restauracji w instytucie PAN w
            Jabłonnie... tylko jeszcze nie wiem jaki koszt. Ile u was ten catering i sala
            kosztowały?
          • mam6lat Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:29
            ucięło.....

mieliśmy w przepięknym klasycystycznym wnetrzu
            CBR (biblioteki rolniczej) na Krak. Przedmieściu,
            przyjęcie 14-19,00: obiad, przystawki, kawa z ciatami i najwspanialszy tort
            organizowała nam firma cateringowa, która polecam szczerze Eurest
            wyszło drogo, ale mieliśmy b. wyszukane menu (sama z pomoca doradcy je komponujesz)
            i 5 kelnerów (ci kosztowali sporo, ale na prawde uwijali się b. zwinnie i byli
            na 5+) gości było 35-36
            nie pamietam dokładnej ceny, było dosyć drogo, ale goscie byli zachwyceni;

--
            • mam6lat Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:31
              z Jabłonną mozecie miec problem, bo tam sie terminy umawia na rok przed...
              mielismy muzyke z płyt
    • kongool Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 11:28
      Spokojnie Dziewczyno!!!
      My zaczęliśmy organizować jakoś w połowie lub pod koniec lutego, a ślub
      bierzemy 30.06.2007! I wesele będzie!! Co prawda nie wszystko jeszcze zapięte
      na ostatni guzik, ale...damy radę.
      I Wy też dacie!! No stress!!

Powodzonka i do dzieła!
      • magnez5 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 12:24
        Witam,

my też myślimy nam niewielkim przyjęciem. A znacie może restauracje, które
        możecie polecić na takie nieduże przyjęcia (max 50 osób)?
        Pozdrawiam
        • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 15:21
          Dziewczyny podzielcie się wiedzą gdzie w Warszawie, a najlepiej w okolicach
          Legionowa lub samym Legionowie znalezć taką restauracje na przyjęcie ślubne dla
          ok. 30 osób?
          • ashton Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 15:25
            Uuu, nie znam tych okolic sad Miałam przyjęcie U Hopfera na Krakowskim
            Przedmieściu.
            • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 08.05.07, 15:37
              może ktoś jednak zna???
              • tequilla78 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 17.05.07, 13:51
                www.sala-afrodyta.pl/
                Są tutaj dwie sale, jedna duża o druga mniejsza do 60 os. Nie wiem jak terminy,
                bo mają dość duże obłożenie.
    • madziulka1108 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 17.05.07, 14:09
      uda sie na pewno, my podjęliśmy decyzję o ślubie pod koniec stycznia 2007 a ślub
      jest 11.08.2007r. też mamy obiad zamiast wesela (30 osób)smile)
      • mika9983 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy?już w 4 miesiące: 17.05.07, 14:17
        My mamy obiad na 20 osób i jak na razie mamy zaklepaną datę na 15 września,
        dziś idziemy na pierwsze nauki, suknia w fazie poszukiwań, kucharka prawie
        wybrana jeszcze tylko uzgodnić z nią menu więc wierzę że się uda. Buziaki i
        dziękuje wszystkim za wsparcie
    • spragnienie Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 17.05.07, 15:11
      Oczywiscie, ze mozna. Wiem, ze w dzisiejszych czasach organizacja slubu i wesela
      to sposob na spedzanie wolnego czasu wielu osob, hobby, ale.... Nie popadajmy w
      obled!!!! My 6 miesiecy przed nasza data podjelismy decyzje o tym, ze chcemy sie
      zlaczyc wezlem malzenskim. Robimy dwa przyjecia weselne. Nie za wielkie, ale...
      Nawet miesiac przed slubem mozesz wszystko zorganizowac. Bedzie troche biegania,
      ale na pewno sie uda!
      • mlimonka Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 17.05.07, 17:34
        Dacie radę smile

my w przyszłym tygodniu idziemy "zaklepać" datę ślubu na wrzesień/październik

i też będzie to obiad na 20 max osób, suknie wiem jaka chce miec, obraczki
        takze...wiec cala reszta to mysle ze z gorki, pomio ze mieszkamy juz razem 3
        lata smile

bądźmy optymistkami smile
    • mapi9 Re: ślub bez wesela w 5 miesięcy? 17.05.07, 17:45
      my zaczeliśmy przygotowania 4 miesiące przed ślubem,wszytsko poszło gładko
      łącznie z kościołem i naukami i weselem
      • mika9983 Re: problem z poradnią 18.05.07, 08:06
        Nam też wszystko idzie gładko tylko mamy prolem z poradnią przedmałżeńską, u
        nas w Legionowie poradnie nie mają terminów wcześniejszych niż na październik a
        my mamy ślub we wrześniu... może podacie jakieś namiary jeśli macie na poradnie
        w Warszawie gdzie będą miejsca będę wdzięczna baaaaaaaaaaardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka