Dodaj do ulubionych

Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie?

26.06.07, 14:57
Zastanawia mnie fakt dlaczego w niektórych salonach, m.in w salonie Kruk gdzie
zamówiliśmy obrączki, cena za męską i damską jest taka sama? Przecież są one
różnej wagi. Zapytaliśmy Pani, która Nas obsługiwała ale powiedziała Nam, że
producent tak je po prostu wycenia (chyba sama nie wiedziała czemu)
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:02
      W Aparcie to samo... Rozmiar 8 kosztuje tyle samo co 30 (nie wiem czy takie
      wielkie wogóle sąwink Na jednej zarobią, na innej stracą, ale nie mają
      zamieszania..
      • sandstorm86 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:15
        Kombinowaliśmy, że może doliczają coś za "firme". Masz rację, na jednej tracą,
        na drugiej zyskują. No ale tak czy siak nie powinny być takiej samej wartości.
        Trudno. Nie patrzyliśmy na cene tylko na to jak bardzo nam się podobały
        • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:25
          Hej Sandstrom86 jak tam przygotowania ?? co do obrączek to jest tak jak
          piszesza jednej stracą na drugiej zyskują ale przecież i tak zawsze kupuje się
          dwie i wychodzi chyba równo smile a pochwal się jakie wybraliście smile ?? Ja mam 10
          lipca I przymiarkę smile ach już się nie mogę doczekać smile
          • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:28
            Miało być Sandstorm wybacz smile
          • sandstorm86 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:30
            Wybraliśmy te obrączki www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d74ed06e9b4806b6.html
            na obrazku nie prezentują się jakoś specjalnie super ale gdy je założyliśmy od
            razu stwierdziliśmy, że to "te" smile
            Przygotowania pełną parą smile Przymiarkę mam 3 września. Jestem na etapie
            poszukiwania butów smile Pozdrawiam.
            • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:39
              Ja buty kupiłam ale okazało się,że tak mnie obcierają,że chyba trzeba będzie
              kupić następne smile obrączki ładne sama mam dwukolorowe ale z Apartu. Ciekawe jak
              tam Flame28 smile
              • sandstorm86 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:49
                Pewnie już się nie może doczekać smile W końcu to tylko 4 dni smile
        • eva_luna2 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:51
          a skad wiecie ze na ktorejkolwiek traca?smile mysle, ze zarabiaja na obydwu, tylko
          na jednej mniej na drugiej wiecej. sami zastanawiamy sie nad obraczkami w
          aparcie ale sa drozsze niz takie samie u jubilera no name i teraz zastanawiamy
          sie co zrobic
          • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 15:59
            Też myślałam podobnie jak ty okazało się,że te u jubilera "no name" jak to
            nazwałaś smile są lżejsze i to sporo a co za tym idzie ponoć trwałość. My
            wybraliśy Aparta moja waży ok.10 g a rozmiar to 17 więc jest ciężka. Moja
            kuzynka ma podobną do mnie i jej waży 5 g więc różnica jest spora a kosztowała
            200 zł mniej niż moja w wersji bez brylancika.
            • eva_luna2 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:01
              slyszalam tez zeby zwrocic uwage na probe zlota bo i tu lubi sie kryc tajemnica
              nizszej ceny. takze mysle ze zostaniemy przy aparcie
          • lacitadelle Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:01
            apart zdecydowanie odradzam: po pierwsze dlatego, że nie można na miejscu
            zmieniać rozmiaru, a po drugie dlatego, że dają gwarancję tylko na dwa lata.

My kupowaliśmy w Red Rubin i cena zależała od masy obrączek.
            • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:11
              Zmienić rozmiar można tylko u jubilerów takich chyba "no name" właśnie bo ani w
              Kruku ani Aparcie czy nawet Yes nie można tego zrobić to są salony a nie tacy
              jubilerzy zwykli tak mi się zdaję poza tym jeśli bierzemy obrączki z dwóch
              kolorów to rozmiar i tak nie podlega zmianie a już kompletnie jeśli mają jakieś
              wzorki czy brylanciki uncertain
              • lacitadelle Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:29
                > Zmienić rozmiar można tylko u jubilerów takich chyba "no name" właśnie
                można w Red Rubin i Aren Art na pewno.

Moim zdaniem to dobrze świadczy o salonie jubilerskim, że mają na miejscu
                jubilera smile

jeżeli wybierając zdajesz sobie sprawę, że nie możesz zmienić rozmiaru, to Twoja
                sprawa.

Narzeczonego jeszcze poinformowali w Aparcie, że może zmieniać rozmiar
                (pierścionka zaręczynowego) w ramach gwarancji, czyli przez 2 lata. A teraz
                okazuje się, że już nie można (minął rok), a jak było można, to trzeba się było
                pozbyć pierścionka na co najmniej miesiąc, bo oni mają pana od zmiany rozmiarów
                jednego na całą Polskę! dla mnie to jest śmieszne.

poza tym takie dwukolorowe czy z brylancikiem odświeżać chyba można?
                • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:36
                  Co do Twojego pierścionka to rozumiem, ja gybym miała się go pozbyć na miesiąc
                  to faktycznie bym poszła gdzieś indziej i wolała zapłacić bo nie jest to duży
                  koszt ale faktycznie powinno być tak jak jest napisane ale niestety tak
                  ostatnio jest wszędzie nie szanują nas klientów uncertain co do obrączek to niestety
                  wiedziałam,że biorąc dwukolorowe nie będę mogła zmienić rozmiaru.
            • inkageo Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:14
              Teraz można zmieniać u nich bezpłatnie rozmiar tylko przez miesiąc od zakupu.
              Wybraliśmy Apart bo mam bardzo dużo biżuterii od nich i nic mi się nie zepsuło,
              srebro nie śniedzieje, pierścionek zaręczynowy noszę rok i też jest wszystko
              ok. Złote kompleciki służą mi już bardzo długo. Weszłam do jednego jubilera no
              name i miał nasz wzór obrączek, ale były droższe.. Może za szybko się
              zniechęciłam..
              • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:22
                ja również mam sporo biżuterii od nich i nic nie mogę im zarzucić...Inkageo nie
                myśl za dużo obrączki są i nie ma już co się przejmować też mam Apart smile
                • inkageo Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:32
                  Niesmak pozostał po niekompetentnej obsłudze.. No zobaczymy jaki będzie efektsmile
                  Odbieramy w niedzielęsmile
                  A dla poprawy humoru moja "ulubiona" piosenka Krystyny Giżowskiej, płaczemy
                  przy niej ze śmiechusmile

tekst piosenki Złote Obrączki - Krystyna Giżowska

Odpłynął już z ekranu snów tęczowy jacht.
                  Nagle znów nie masz nic oprócz mnie.
                  Jak Zorba tańcz, graj tak, jak ten, co wszedł na dach.
                  Lepiej być razem, niż dużo mieć.

Złote obrączki i róże płonące,
                  Rozmowy, które są, jak małe słońca.
                  Złote obrączki, nasz cały majątek,
                  Ruchome święto dwóch serc, magicznych rąk.

Nie planuj nam podróży do kosztownych miast.
                  Kochaj tu wszystkie dni, każdą noc.
                  Nasz pokój, to nasz wielki świat, a my high life.
                  Przytul mnie tak, jak ty umiesz to.
                  • misiaczek187 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:42
                    na pocieszenie jak znalazł smile ja akurat na obsługę narzekać nie będę
                    ewentualnie na to,że tydzień opóźnienia mieli ale obrączki już w domku i nic
                    nie mogę im zarzucić smile
    • sziwer Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 16:54
      Ja Aparta też odradzam. Traktowali nas nieuprzejmie. Dwa razy przyjezdzalam do grawera któego nie było choć dowiadywałam się telefonicznie czy na pewno będzie. Poza tym grawer też skądś przyjeżdza i jest jeden na ileśtam. No a poza grawerem stosunek do klienta. Moze nie kupuje za 2000 tys ale chce być w sklepie szanowana.
      • sandstorm86 Re: Obrączki - dlaczego obie w tej samej cenie? 26.06.07, 17:52
        Ja, jak już wyżej wspomniałam, kupowałam w Kruku. Byliśmy tam trzy razy w ciągu
        jednego dnia przymierzać te same obrączki smile A potem czwarty raz gdy już
        wymyśliliśmy grawer i zatwierdziliśmy zamówienie. Potraktowano Nas bardzo miło.
        Przy zamówieniu jeszcze 3 razy zmieniałam podany rozmiar z 11,5 na 11 i
        odwrotnie oraz czy między datą a imieniem powinna być kropka,kreska czy
        serduszko smile Z obsługi jestem bardzo zadowolona. Jak będę z obrączek to zobaczę
        za ok. 3-4 tygodnie smile
        • kazulenka18 Obrączki z kruka 26.06.07, 18:33
          Ja mam obrączki z Kruka grawer śliczny, wykonanie solidne i zapakowanie też,
          dostaniecie pewnie komplet filiżanek na nową droge życia wraz z życzeniami od
          firmy my tak mieliśmy smile a co do ceny to jest tak zawsze kupujesz komplet damska
          i męska więc męska jest w cenie jak być powinna a na damskiej zarabiają proste wink
          • sandstorm86 Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:05
            To do tej damskiej pewnie te filiżanki doliczają hehe wink
            • kazulenka18 Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:15
              A możliwe możliwe ale miłe to jest bo w apart można zapomieć nawet o życzeniach
              od firmy
              • inkageo Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:21
                Jak poszłam reklamować pierścionek z Kruka to pani mi powiedziała, że to
                podróba! Dopiero paragon ją zmusił do innego traktowania. Skusiłabym się na
                filiżanki, ale jestem pamiętliwa i im nie wybaczyłamwink
              • inkageo Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:23
                Po drugiej reklamacji pierściona dali mi dwie czekoladkiwink Ale wszystko trwało
                kilka miesięcy, więc nie czułam się usatysfakcjonowanawinkwinkwink
                • kazulenka18 Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:29
                  Wiesz w sumie zależy w jakim salonie byłaś z jaką się obsługą spotkałaś. Ja
                  byłam w apart to dobrze że mnie ze sklepu nie wyrzucili była zima zaspy ze
                  śniegu to się ubraliśmy na luzie glany, spodnie bojówki i puchowa kutrka
                  usłyszałam że są to dla nas za drogie rzeczy, w kruku natomiast na nasz wygląd
                  nie zwrócili uwagi a Pani były bardzo miłe mimo tego że ja wybrzydzałam z dobrą
                  godzine zanim powiedziałam że jeszcze się zastanowie
                  • inkageo Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:40
                    Wiemsmile Mam pecha do Kruka.. W drugim z wrocławkich salonów, chciałam kupić
                    bransoletkę z perłami do ślubu, ale nie mają rozmiarów, tylko jeden duży
                    uniwersalny. Bardzo mi się podobała i zapytałam ekspedientkę, czy nie mogliby
                    mi jej zmniejszyć. Zapytała kolegę, powiedział, że się nie da (usłyszałam jak
                    jej tłumaczył dlaczego się nie da). Wróciła do mnie i mówi - ja na pani miejscu
                    bym kupiła i poszła do jubilera żeby zmniejszył. Ja na to - ale tamten pan
                    powiedział, że się nie da... O ona teraz to mnie już robawiła - to niech pani
                    siądzie w domu, poprzecina te żyłki (perełki były na setkach żyłek) i
                    pozawiązuje na nowo.. No tak, czego jubiler nie jest w stanie zrobić to klient
                    sam w domu zmajstrujesmilesmilesmile Ta bransoletka kosztowała ponad 300 zł, więc nie
                    miałam zamiaru sama jej przerabiać..
                    • kazulenka18 Re: Obrączki z kruka 26.06.07, 19:46
                      Ja miałam przebój z suknią ślubną bo taki ubiór jak opisałam wcześniej to
                      standard jak mam czas wolny wystarczy że w pracy musze w cienkich skórkowych
                      kozaczkach pomiatać i nogi mi odmarzają, pamiętam śnieg padał weszłam do salonu
                      kaptur na głowie, salon cymbeline Pani na mnie popatrzyły i poprosiły grzecznie
                      żebym przyszła bardziej taktowinie ubrana bo im klijentki wystrasze, wybuchłam
                      śmiechem powiedziałam że mam je gdzieś ale we wszystkich salonach było podobnie
                      no cóż w końcu ubrałam się bardziej taktownie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka