annamaria86 26.06.07, 20:39 witam, jestem na etapie wyboru fotografa, czy ktores z Was korzystaly z uslu tych Panow? A jesli nie to moze pomozecie mi wybrac... www.kubacichocki.pl www.blindman.pl pozdr. A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikola.b Re: k.cichocki vs blindman 26.06.07, 22:14 a z jakiego miasta jestes?? jeden z tych fotografow jest z poznania wiec pewnie do ceny musialabys doliczyc jego dojazd... widzialam dzisiaj na gronie zdjecia wykonane przez "blindmana" i bardzo mi sie podobaly...byly troche inne takie powiedzialabym mlode spojrzenie na wszystko, super. Odpowiedz Link Zgłoś
slona28 Re: k.cichocki vs blindman 26.06.07, 22:53 Ja właśnie wybrałam Blindmana - ale ślub dopiero w sierpniu i dopiero wtedy odważę się go polecać. Mnie zachwyciły jego zdjęcia nieślubne Odpowiedz Link Zgłoś
nikola.b Re: k.cichocki vs blindman 26.06.07, 23:10 slona a z jakiego miasta jestes?? bo teraz w necie znalazlam ze blindman jest z gdanska... ale takie ogolne pytanie jak wyglada wspolpraca z fotografem z innego miasta? do ceny przez niego podanej trzeba doliczyc jego dojazd? czy jezeli robi zdjecia na weselu to tez nalezy mu zapewnic nocleg?? nie chodzi konkretnie o blindmana poprostu nie wiem czy szukac fotografa z wawy czy moze zaryzykowac jakiegos z innego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka_01 a to mój typ 26.06.07, 23:16 mnie sie podobaja te fotki,które tu wklejam.Ftograf jest z Warszawy i własnie z nim wstepnie sie umawiam. Nie wiem jeszcze czy studio czy plener www.darekstawski.com/slubne/plenerowe/plenerowe.html www.darekstawski.com/slubne/kolorowe/kolorowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
slona28 Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 10:11 Jestem z Tychów - więc zupełnie na południu. Z tego co wiem, to Wojtek mieszka w Wa-wie cenę miałam skalkulowaną za wszystko, płacę dodatkowo tylko za nocleg (plener mam w niedzielę). Odpowiedz Link Zgłoś
slona28 Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 10:28 Hmmm... przeglądnęłam zdjęcia Cichockiego i jestem w 100% pewna, ze podjęłam dobrą decyzję, na jego zdjęciach brakuje mi tego "czegoś", są sztampowe, zwykłe, normalne... Poza tym większosć zdjęć chcemy czarno-białych a do tego trzeba mieć rękę. Zresztą zdarzyło mi się już pojechać po płytę "pokazową" kamerzysty, którego ktos tu polecał - dosłownie padliśmy z wrażenia ogladając to coś więc są gusta i guściki... i dzięki temu, że oferta jest tak zróżnicowana - każdy najdzie cos dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria86 Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 08:20 jestem z Poznania, wiem, ze do ceny musze doliczyc koszty dodatkowe. Dzisiaj podejme ostateczna decyzje:] Odpowiedz Link Zgłoś
karo24 Re: k.cichocki vs blindman 26.06.07, 22:53 zdecydowanie pan kuba cichocki robil zdjecia na slubie mojej kolezanki piekne kadry, swietny reportaz oprocz wybranych wywolanych zdjec, mlodzi dostali rowniez plyte z prezentacja slubna z ponad chyba setka zdjec, calosc skomponowana slicznie z dobranym podkladem muzycznym oglada sie jak kadry z filmu moja mama, ktora na slubie nie byla (a widziala wlasnie te prezentacje) twierdzi, ze czuje sie tak, jak gdyby byla tam osobiscie bo tak zdjecia oddaja klimat ja wybralam wlasnie jego, slub w czerwcu 2008, umowa juz podpisana, wiem, ze ma juz zlecenia na przyszly rok, wiec nie bylo co zwlekac z decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
keyti77 Re: k.cichocki vs blindman 26.06.07, 23:16 Hmmmm... Wybrałabym pana Cichockiego. Jego zdjęcia bardziej do mnie przemawiają a dodatkowo zdarzyło mi się czytać wiele pozytywnych opinii na regionalnym forum od zadowolonych par. Sama chciałam zarezerwować go na własny ślub niestety mój termin miał już zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 00:34 Wybrałam Kubę Cichockiego. Polecę po raz kolejny po 15 września. Oglądałam dzisiaj jego nową prezentację. Zdjęcia są takie lekkie, z klimatem. Może to Ci pomoże - nie mogę znieść zdjęć Darka Stawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadnie_myslaca Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 08:37 spojrzałam z ciekawosci na zdjecia Cichockiego ...No i porażka! Plenery fatalne,bez pomysłu.Ludzie źle wygladaja,z cieniami na twarzach.Poza tym bardzo mało zdjec w galerii wiec i pewnie chetnych na zdjecia niewielu.Zreszta wystarczy spojrzec na jego galerie i widac,ze to niemal amatorszczynza. Reportaz jest troche lepszy.Ale plenery mu nie wychodza zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria86 Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 09:34 pleneru na ten moment w 95% nie chce, moze mi sie odmieni do przyszlego roku Odpowiedz Link Zgłoś
mas78 Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 09:45 Ja nie korzystalam z uslug ani jednego ani drugiego pana, ale obejzalam sobie prezentacje na obu stronkach i zdecydowanie Kuba Ciochocki. Sama zajmuje sie fotografia. Dobrego fotografa mozna dobrze ocenic na podstawie tego jak robi zdjecia reportazowe, w terenie. Plener to kazdy umie zrobic, bo ludzie pozuja jak sobie zechcesz, ustawiasz sobie miejsce, swiatlo, kadr. A reportazowo, to poprostu musisz sie znalezc w odpowiednim miejscu w odpowiedniej chwili i umiec poprostu pracowac aparatem, szybko ustawic wszystkie parametry odpowiednio do warunkow i zlapac piekne kadry. Fotograf z tej drugiej strony ma zdjecia baaardzo przerobione komputerowo. Widac wiele niedociagniec i bledow warsztatowych nieumiejetnie i przesadnie przerabianych photoshopem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ziootek1 chyba żart - zdecydowanie wybieram KC 27.06.07, 10:29 Generalnie się tu nie wypowiam, tym bardziej jako konkurencja, ale to co napisała rozsądnie myśląca jest albo żartem albo złośliwym przytykiem. Jesli zdjęcia Kuby C. to amatorszczyzna, to ja zwijam interes i zajmuję się hodowlą strusi. No chyba, że oglądaliśmy różne zdjęcia. Z czystej zawodowej ciekawości obejrzałem obydwie strony i jeśli miałbym powiedzieć, że zdjęć jest mało i pewnie z tego powodu również mało klientów, to zdjęcia Blindmana ! Na stronie kubacichocki zauważyłem terminarz i raczej trudno powiedzieć, że ma on mało klientów. Nie sądzę, żeby fotograf wpisywał fikcyjne daty kopiąc tym samym pod sobą dołek. No a jeśli chodzi o zdjęcia, to naprawdę klasa. Umiejętność operowania światłem zastanym w kościele to naprawdę duża sztuka i ta sztuka się panu Kubie zdecydowanie udaje. Najwięcej zarzutów przeczytałem na temat pleneru. Przyznam rację, że plenerowe ze strony nie są ani ciekawe, ani też złe, ale po obejrzeniu prezentacji z tegorocznego ślubu uważam, że są ŚWIETNE ! Jeśli miałbym Panu Kubie doradzić, do polecam właśnie usunięcie części zdjęc z Galerii a wrzucenie nowych, bo są naprawdę super. O zdjęciach nie ślubnych - obydwaj Panowie mają w swoim zanadrzu sporo, to też świadczy o warsztacie fotografa. Na stronach podanych przez KC jest spora różnorodność - od przyrody do reportażu, a chyba właśnie o dobry reportaż chodzi i o amatorstwie tu być mowy nie może. Na stronie Blindman znalazłem po kilka zdjęć z Meksyku i Ameryki - niewiele ich i trudno cokolwiek powiedzieć. Ale też nie są na pewno złe. To tyle z mojej strony. W razie konieczności użyję głosu powtórnie Pozdrawiam wszystkich fotografujących ----------------- Foto_Ziutek Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejmielcarek Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 11:22 Moim zdaniem takie "testy porównawcze" na forum do niczego nie prowadzą, zwłaszcza przy tak mocnej obsadzie ludzi "z branży". Nigdy nie masz pewności czy ktoś krytykujący lub wychwalający jakieś zdjęcia to nie jest "klon" samego zainteresowanego lub konkurencji. Musisz sobie wyrobić sama zdanie na temat stylu fotografów, których bierzesz pod uwagę, oglądaj jak najwięcej zdjęć polskich i zagranicznych. Przejdź się kilka razy na wystawę fotograficzną, pooglądaj albumy (niekoniecznie z fotografią ślubną). Po takim treningu będziesz widziała więcej i będziesz mniej zdana na opinię innych. Żeby nie było całkiem nie na temat to moim zdaniem zdjęcia K. Cichockiego są lepsze, szczególnie reportaż. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadnie_myslaca Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 11:28 ja tez odnosze wrazenie,ze kilka wypowiedzi z tego watku to klony jednego wychwalanego tu fotografa...Język ten sam,styl i akurat w tym watku sie objawiły nowe na forum osoby i wszystkie chwala pana Cichockiego Hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejmielcarek Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 11:41 Uderz w stół .... To samo mogę powiedzieć na temat pozytywnych wypowiedzi o 2-gm z wymienionych fotografów tylko zupełnie to nie zmienia faktu, że nic z tego nie wynika... Jeżeli mowa była o moim stylu wypowiedzi to zdecydowanie trafiłaś kulą płot Formalnie rzecz biorąc to jestem konkurencją zarówno dla Cichockiego jak i Blindmana czego od początku nie ukrywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadnie_myslaca Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 12:03 hej Andrzej! Nie myslałem o Tobie i moja wypowiedx dotyczyła nicków,które dopiero co zaistnialy na forum a wychwalały pana C. Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 12:19 rozsadnie_myslaca napisała: > hej Andrzej! Nie myslałem o Tobie i moja wypowiedx dotyczyła nicków,które > dopiero co zaistnialy na forum a wychwalały pana C. Nie pogrążaj już się i wyjdź. Nie toleruję głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
milka833 Re: k.cichocki vs blindman 29.06.07, 11:06 aerofan - poczytaj 'jej' wątki i pomyśl (nam Twoje zdjęcia podobają się bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 11:44 Oczywiście śledzę wątek od początku, jak tylko się o nim dowiedziałem. Miałem się nie wypowiadać, bo to wątek o moich zdjęciach, ale teraz moim zdaniem to grubo przesadziłaś. Jakoś nie czuję potrzeby zniżania się to tego poziomu, by wychwalać sam siebie. Cztery osoby , które wypowiadały się w tym wątku pochlebnie na temat moich zdjęć znam i są to moi doszli lub niedoszli klienci. A twoje insynuacje jakobym nie miał chętnych są co najmniej zabawne, wystarczy prześledzić mój kalendarz na stronie, który w tym sezonie jest już niemal zapełniony, a na przyszły już się krystalizuje. Śmiem twierdzić, że to ty jesteś klonem nieuczciwej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ziootek1 Re: k.cichocki vs blindman 27.06.07, 12:30 Kuba, daj spokoj. Widzisz ze argumenty tej pani sa kuriozalne i mam nadzieje, ze widza to rowniez inne osoby pochlebnie wypowiadajace sie na temat Twoich fot. Pewnie jestem jedna z osob, ktora ona pani uwaza za Twoj klon, coz moge na to Nie bede ukrywac, ze jest nie Twoj cynk to bym sie tu nie wypowiadal, ale zarzuty tego typu krzywdza i mnie i ciebie, wiec najlepiej ignorowac tego typu wypowiedzi. Ciekawe co inne osoby na to, ktore pani r_m uwaza za podszywajace sie. Moze wskaze je palcem, bedzie latwiej <rotfl>. Zreszta nie wiem, czy to o mnie chodzi, bo o zdjecia blindmana nie wypowiadalem sie negatywnie, wskazalem tylko fotografa ktorego z dwoch podanych mialbym wybrac na swoj slub. (sorki za brak polskich znakow ale pisze z roboty) ----------------- Foto_Ziutek Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan nowe fotki 29.06.07, 11:52 A propos tematu - dla zainteresowanych do obejrzenia nowe fotki z ostatniego sobotniego wesela, wrzuciłem je pod adres: www.mantykora.net/~kuba/foto/aim.exe Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś