Dodaj do ulubionych

do monitchka26

28.06.07, 13:02
monitchka26, jak twoje wlosy? ja mam do slubu ponad dwa miesiace i wciaz
chodzi mi po glowie przesluzanie... prosze napisz mi jaka metoda przedluzali
ci wlosy i czy widac zgrzewy (tzn miejsce gdzie doczepiane byly nie twoje
wlosy wink). jak ze bardzo chce miec wlosy rozpuszczone napisz mi prosze czy w
wersji saute widac ze sa doczepiane. Acha i jeszcze jedno masz wlosy naturalne
czy systetyczne? Wiem ze duzo pytan, ale powinnam w ciagu miesiaca podjac
decyzje a wciaz sie waham. Z gory dziekuje za odpowiedz smile
Obserwuj wątek
    • monitchka26 Re: do monitchka26 28.06.07, 13:43
      Hejsmile
      Ja zrobiłam włosy jakies 4 miesiące przed ślubem i myślałam, że do sieprnia
      będą ok, ale niestety muszę je robic odnowa przed samym slubem. Chodzi o to, że
      szybko mi rosną włosy i już od głowy jakies 3 cm są zgrzewy. Więc polecam
      zrobienie włosów tydzień przed ślubem, będą świeże, ładne i nowesmile Jednak po
      kilku miesiącach niszczą się trochę no i odrastają od głowy. Włosy mam
      naturalne i takie są polecane, podobno lepsze od syntetycznych. zgrzewów nie
      widać. Mam zrobione tą metodą sklejania na ciepło zgrzewów z włosami. Jeżeli
      chodzi o to, czy widać że są doczepiane, to zależy jakie masz włosy. Ja mam
      brązowe, poddatne i jak je umyłam, wysuszyłam to stosuję lokosuszarke i je
      podkręcam i nie widać. Nie radzę stosować na nie lokówki, bo się palą i
      niszczą. Koniecznie stosuj jedwab jest super, na mokre włosy i na noc wiąż w
      warkocz, nie poplączą się. Ogólnie polecam te włoskismile Ja mam ślub 11 sierpnia
      a jestem już umówiona na ściąganie i przedłużanie na 26 lipca. Jak masz jakieś
      pytania to pisz.
      • rusma1 Re: do monitchka26 28.06.07, 13:55
        tyle ze ja mam wlosy proste jak palaki, wiec z podkrecaniem codziennie nie
        czulabym, sie dobrze... (jeszcze do niedawna rano biegalam z prostownica wink)
        choc juz sama nie wiem. mam wrazenie ze przedluzyc wlosy w moim przypadku to
        maly problem. problem bedzie z ich uczesaniem...na co dzien mieszkam w gdansku -
        mam tu swoja fryzjerke (jak pojde do niej w lipcu powinna miec juz przedluzone
        wlosy wink wiec zobacze na zywo) ale slub bede brala na mazurach w malej
        miejscowosci. tam jest dwoch fryzjerow na krzyz. obawiam sie ze tam nigdy nikt
        nie mial do czynienia z przedluzanymi wlosami, moze mi je wiec zniszczyc - tym
        bardziej ze ostatecznie chcialabym miec lekko pofalowane wlosy ropuszczone, lub
        delikatnie podpiete... sama juz nie wiem. niestety swoje wlosy mam nieco dluzsze
        niz do ramienia, a moarza mi sie takie co namniej za lopatki. to takie kobiece.
        • monitchka26 Re: do monitchka26 28.06.07, 14:01
          Jeśli masz włosy proste i spoko, dopinasz proste włosy i nie musisz ich juz
          podkręcać. Ja je podkręcam bo mam poddatne i je wygładzam. Ale jest jeszcze
          ważne, abyś ich nie prostowała prostownicą za żadne skarby. One są naturalne
          ale na twojej głowie nie żyją, więc są bardziej poddatne na niszczenie się, a
          prostownica ich spali i wysuszy. Więc jak je zrobić to przeciągaj prostownicą
          tylko górną partię swoich włosów. A u fryzjera to jak będziesz dzwonić i się
          umawiać na mazury, to powiedz że masz przydłużane włosy (ja tak powiedziałam
          fryzjerce w Rzeszowie i spoko), fryzjerzy wiedzą jak się nimi zająć. Zresztą
          trzeba je normalnie traktować jak swoje włosy i robić fryzury i czesać
          normalnie jak swoje. Ja będę miała pokręcone na ślubie i rozpuszczone.
    • rusma1 Re: do monitchka26 28.06.07, 14:05
      to jeszcze jedno pytanie... jakie sa koszty tego typu zabiegu??
      no a z ta prostownica to chodzilo mi o moje wlasne wlosy, nigdy bym nie wpadla
      na pomysl wyprasowania tych doczepianych wink
      • monitchka26 Re: do monitchka26 28.06.07, 14:16
        120 pasemek kosztuje 400zł, ja robiłam chyba 140 pasemek albo więcej i
        zapłaciłam 500zł. Do tego kupujesz jedwab, który kosztuje 1000ml - 110zł, albo
        mniejszy i tańszy. podam ci stronę dziewczyny, która mi robiła w Wawie, polecam
        ją. www.tipsomania.waw.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka