ashton Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 14:31 O czymś miłym to bardzo chętnie Coś mi się kojarzyła data 21.07. - no tak, dokładnie rok temu "zaklepaliśmy" sobie kościół na ślub. Ech, gdzie te czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 14:37 Jak o przyjemnym to opowiem Wam o pierwszym prezencie ślubnym Wczoraj mój tato miał imieniny, zrobiła się mała imprezka, przyjechała rodzina. Zaczęła się rozmowa o kawie, o ekspresach, głupia palnęłam że po ślubie kupimy sobie ekspres ciśnieniowy. Powiedziałam, że piłam ostatnio kawę u koleżanki z ekspresu za 2500 zł i była całkiem całkiem... Na to ciocia po kilku lampkach wina wstała i oznajmiła, że taki właśnie ekspres obiecują nam dać w prezencie... Uuuuu... Wg mnie prezent zdecydowanie za drogi, protestowałam, ale ona swoje... I jak z tego wybrnąć... Obawiam się, że nie jest zadowolona ze swojej deklaracji, to kupa kasy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ddu Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 14:42 o czymś miłym...posłuchałam dziewczyn z forum , zlożyłam pozew (w związku z wypowiedzeniem), teraz wykorzystuję lato, zaraz jedziemy na ślub znajomych, potem nad jezioro, zastanawiac się, jak pomieścimy wszystkich gości w małym hoteliku....miłego weekendu, dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 16:35 my też dostaliśmy taki ekspress, najfajniejszy prezent ślubny www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/saeco-incanto-de-luxe-srebrny.bhtml kawka jest boska! Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 16:43 Fajny Właśnie chcę taki z regulacją mocy kawy. Koleżanka mnie do tego przekonuje, ale w sumie te same funkcje a Saeco tańszy www.ceneo.pl/10195 Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 16:45 a nam sie taki podoba bdk.nokaut.pl/img/nokaut/getProductPhoto.php?photo_id=53966 Odpowiedz Link Zgłoś
iksa_nl Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 15:09 mile jest to, ze za tydzien bede juz w drodze do kraju i znowu bedziemy mieszkac razem [po prawie poltorarocznej przerwie]. Troche mi zal i troche mam stracha ale ogolnie to na plus! a teraz bede sie rozkoszowac ostatnim weekendem w Holandii. pozdrawiam sobotnio Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia101 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 16:48 Jesli o czyms milym, to ja tez: wczoraj wieczorem dowiedzialam sie ze moja kuzynka planuje slub tydzien po naszym. Planujemy zostac w Polsce jeszcze tydzien po slubie, kupilismy bilety na poniedzialek i na nasze szczescie (zupelnie bezwiednie) zalapiemy sie na wesele ))) Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 16:50 Fajnie Ja mam kreację i żadnego wesela w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia101 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 19:53 W naszej rodzince tak sie jakos zlozylo ze w tym roku 3 wesela. Za 2 tyg kuzyn, pozniej my i po nas kuzynka. Tylko ze to moje kuzynostwo tak jakos szybko sie decyduje (3-4 mce przed), wyskakuja z wiadomosciami jak Filipy z konopii a nie czekaja kulturalnie rok w kolejce (o naszym weselu cala rodzinka wie od listopada). Do kuzyna niestety nie damy rady pojechac (( ale chociaz do kuzynki sie zalapiemy )) Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 17:01 Golinda, a gdzie TY pracujesz ze tak kazdy plotkuje i jest wolna amerykanka??? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 17:06 Salsa, no właśnie czasem też się zastanawiam gdzie ja pracuje, w "burdlu" jakimś czy co...? Niemiecka firma (ok. 500 facetów, jakieś 50 kobiet - może nawet mniej), ja pracuję w marketingu i PR i mam co robić, ale są osoby, którym się najwyraźniej nudzi i wymyślają plotki... zawsze byłam wdzięcznym tematem plotek - od kiedy pamiętam (Szk. Podts., LO i tak dalej...) Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 17:09 wiesz jak to jest-im ktos bardziej wyrazisty tym sie wiecej o nim gada a to fajnie tam masz-na 50 kobiet 500 chłopa-fju fju Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 17:15 wiesz, dla mnie liczy się jakość, a nie ilość ale prawda jest taka, że miło jest w takiej firmie - z każdej strony komplementy Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 17:35 golinda napisała: > wiesz, dla mnie liczy się jakość, a nie ilość > > ale prawda jest taka, że miło jest w takiej firmie - z każdej strony komplement > y to ploty czy komplementy, zdecyduj sie Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 22:20 im więcej komplementów ze strony mężczyzn, tym więcej plot ze strony zazdrosnych bab - zależność prosta Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 21.07.07, 17:47 ja mam dzisiaj swoj paninski. wlasnie siedze i robie paznokcie. ale nawet nie wiem kiedy i kto mnie na te imprezke zgarnie. wszystko owiane tajemnica na maksa... ale to nie bedzie do konca szczesliwy wieczor... ale o tym sza... bo mialy byc mile tematy... Odpowiedz Link Zgłoś
bibita Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 00:27 ten watek podoba mi sie najbardziej eh, jakbym tak miała neta w mieszkaniu to mogłabym sie udzielać, jak Wy, a tak to Tylko u rodziców to może takie pytanie-gdzie korzystacie z internetu?? odpowiedzi odczytam za tydzień, może dwa) Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 10:38 Ja tylko w domu wchodzę na forum, w biurze nie, ale ostatnio większość czasu pracuję w domu Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 10:43 bibita napisała: > to może takie pytanie-gdzie korzystacie z internetu?? > odpowiedzi odczytam za tydzień, może dwa) w domciu. mam taki charakter pracy i dobrze mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 11:20 Teraz jestem w domu, a w tygodniu to robie "partyzantke w pracy", bo szef siedzi kolo mnie... Z rzeczy milych - wczoraj dokupilismy brakujace rzeczy: koszule, buty i krawat. I cale szczescie, bo mojemu N nic sie nie podobalo..., a z jego rozmiarem kolnierzyka nie ma za duzego wyboru. Ale dzien zakonczyl sie szczesliwie. Ja musze jeszcze kupic stanik, ale wczoraj w ogole mi sie nie chcialo za tym chodzic. A teraz czas na kawe) Inka - tak z ciekawosci, jaki kupiliscie garnitur? Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 12:19 Kupiliśmy w Zarze bardzo ciemny brąz, miał być czarny, ale w sklepach z garniturami nie było rozmiarów, narzeczony jest za szczupły... Zara nas uratowała Nie trzeba nic poprawiać i dopasowywać Leży idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 12:24 Dlatego sie zapytalam, moj kupil garnitur Bossa, bo oni maja male rozmiary, ale i tak trzeba bylo dopasowac marynarke... A jak z koszula? Potrzebowalismy rozmiaru 37/38 i tez malo ktora firma ma taki rozmiar. Macie juz koszule? Olymp ma Slim line, koszule sa z egipskiej bawelny, swietna jakosc. Ale mojemu N. nie podobaly sie kolnierzyki... Na szczescie znalezlismy pasujaca z innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 12:31 Mamy koszulę bez problemu W salonie Bytomia kupiliśmy, rozmiar 38, ładny kremowy odcień. Wcześniej mieliśmy upatrzoną w Van Graafie, ale już nie było małych rozmiarów.. Musimy kupić drugą na przebranie i krawat.. Mama w Krakowie wypatrzyła jakiś fajny moschino w zielone serduszka, ale bez konsultacji nie chciała kupować i chyba źle zrobiła. Szukamy czegoś z zielenią, nie w klasyczne ukośne pasy, tylko nieregularne wzory i wcale nie jest łatwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 12:49 To super. my widzeilismy wczoraj przepiekna koszule, miala po bokach cos ala zaszewki. Swiwtnie pasowalaby do mojej sukienki, ale kosztowala...159€ (D&G). A tego krawatu odmoschino juz nie ma? Nie wiem, czy znasz troche niemiecki, tu sa krawaty moschino: www.de.forzieri.com/deu/deptb.asp?l=deu&c=ita&dept_id=1&brand_id=5&ads=1 Mozesz kliknac tam gdzie jest "Farbauswahl" i wybrac "Grün" to zielony, ale wyswietla sie tylko jeden krawat... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 13:01 Wiesz ja nie z Krakowa, mama była przejazdem, a krawat wypatrzyła w salonie Pierre Cardin. Liczyłam, że te same będą we Wrocławiu, ale powiedziano nam, że to są wzory unikatowe i się nie powtarzają... Mama jutro będzie w Krakowie, ale pewnie już go nie będzie.. Szukałam na tej niemieckiej stronie już kiedyś, ale nie ma go.. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 12:41 A jednak 37 mamy Każda firma ma trochę inną rozmiarówkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 13:08 Ale ekstra torebka: www.groszki.pl/groszki/1,80237,4112441.html Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 13:20 Moj komputer szaleje, dzis juz po raz drugi explorer (mozilla tez oszalala) sie wylaczyl...Jeszcze mi tego brakowalo, zebym musiala kupowac nowy komuter... A znasz ta strone: www.house-of-ties.com/cgi-bin/initshop.pl?dcx11rohcosnahpets Torebka od Valentino jest super, ja bym bardzo chciala taka duza torbe od balanciagii, ach, pomarzyc dobra rzecz! Nam w piatek postawili rusztowanie pod oknem, cale szczescie, mam nadzieje, ze skoncza do 15.08. W koncu nie potrzebuje publicznosci przy przebieraniu sie Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 20:20 o kurde, świetna ja maniaczką kokardek nie jestem ale ta plisowanka jest sliczna zamawiasz? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_popins Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 20:28 Extra. Ta torebka Jeśli mogę trochę zmienić temat to Was zapytam co Wasi przyszli mężowie będą mieli pod szyją w dniu ślubu? Muszkę, krawat czy jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 20:37 > Jeśli mogę trochę zmienić temat to Was zapytam co Wasi przyszli mężowie będą > mieli pod szyją w dniu ślubu? Muszkę, krawat czy jeszcze coś innego? Czarny krawat. Chcial fioletowy, ale ja mam amarantowy bukiet. W ogole to chcial tez czarna koszule, ale wyperswadowalam. Lubie czern, ale wszystko na czarno i to na slub jakos mnie przerazilo. Coz, moze za malo odwazna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 20:45 Krawat, ciągle go szukamy Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 20:57 mój boj miał cudny krawat img118.imageshack.us/my.php?image=99313188bl7.jpg nam sie podoba i doskonale pasował do mojego bukietu pereł i makijazu ) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_popins Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 21:02 Oryginalny p.s. Czy krawat powinien być w tym samym kolorze co bukiet panny młodej? Myślałam wstępnie o krawacie albo muszniku (o ile tak się nazywa to o czym myślę w kolorze kamizelki. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 22.07.07, 21:04 mary_popins napisała: > Oryginalny super sie mieni, to jakby dwa odcienie - orange z maliną > p.s. > Czy krawat powinien być w tym samym kolorze co bukiet panny młodej? nie, nie musi akurat na taki trafiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07 23.07.07, 00:08 nie obraz sie , ale ten krawat jest delikatnie mówiąc, straszny. oryginalny, to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Do Salsy 23.07.07, 08:43 Myślę, że kto miał się na ciebie obrazić ten w sobotę to zrobił. Gioseppe i tak nie widzi Twoich wypowiedzi, więc sobie daruj Szkoda stukania w klawisze Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 20:33 hej! a ja się pochwalę moim aparatem, mam go od piątku i jest super! www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57381dc0405649da.html na razie tylko góra od jedynek do czwórek, pod koniec sierpnia reszta. mój N widział tylko fotki, ciekawe, co powie jak zobaczy mnie na żywo. ja się bardzo cieszę i nic mnie nie boli. a wczoraj byłam na bardzo fajnej imprezce i do wszystkich się szczerzyłam)) Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) aparat 22.07.07, 20:42 Np1979 - czy mi sie cos pokicikalao, czy Ty tez za Odra? Jesli tak, to czy robilas tu aparat czy w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) aparat 22.07.07, 20:48 na razie w polsce, do niemiec wracam w październiku, aparat zakładałam w wwie Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 20:50 bardzo wspolczuje! ja mialam taki przez dwa lata! koszmar! ale coz, koncowy efekt jest wazny! Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 20:51 dzięki ale nie ma czego współczuć, nic mnie nie boli, mogę normalnie jeść i czuję się b fajnie))a mój orto powiedział, że efekt będzie spektakularny Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 20:56 Białe zamki, fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 20:58 tak, stwierdziłam, że już jestem za stara na metalowy uśmiech. wyszło drożej ale nie żałuję. na razie się cieszę i szczerzę non stop)) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 20:57 no tak, to nic nie boli. mnie tez nie bolalo. aparat taki mialam zciagniety 10 lat temu - jak jeszcze wiele osob ich nie mialo. mialam zalozony w pierwszej klasie liceum i sciagniety pod koniec trzeciej. efekt jest dobry, ale mam lekko widoczne plamy od kleju. ja gdybym miala decydowac sie na jakikolwiek aparat to wzamian zrobilabym invisaline. to sa takie wkladki ktore sie nosi nie wiecej co przez rok. mozesz je sciagnac w czasie posilku. nie wiem czy w europie cos takiego jest. moja kumpela z pracy wlasnie cos takiego sobie zafundowala. okolo $2,000. juz pod dwoch miesiacach widze dobry efekt. mam nadzieje ze nie bedziesz miala aparatu na twoim slubie. wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 21:02 tak, słyszałam o tym aparacie, ale cały koszt leczenia to 20tyś zł, więc ta opcja w ogóle nie wchodziła w grę. ja mogłabym brać ślub i w aparacie, ale w związku z naszymi planami do ślubu chyba już mi zdejmą. na razie jest ok, mam nadzieję, że wytrzymam w moim optymistycznym nastawieniu Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) 21-07-07-aparat 22.07.07, 22:00 wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) krawaty 22.07.07, 22:09 Inka - znalazlam tez ta strone: www.raffaello-network.com/deutsch/mode-herren-krawatten.php Moze cos znajdziesz. Gdybys potrzebowala pomocy to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Porozmawiajmy o czymś miłym:) krawaty 22.07.07, 22:43 Dzięki Już oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
rusma1 nie dalismy sie oszukac 22.07.07, 23:37 dzien zaczal sie fatalnie. facet od cateringu probowal nas naciagnac na kilka ladnych tysiecy. odmowilismy mu i przez jakas godzine zastanawialismy sie kto tu dostarczy jedzenie na nasza impreze 8 wrzesnia. az tu nagle EUREKA moj N. przypomnial soebie o swietnej restauracji prowadzonej przez znajomego rodzicow. zadzwonilsmy. facet sie zgodzim. dzieki temu mamy w kieszeni jakies 2-3 tysiace. i jak tu sie nie cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś