Dodaj do ulubionych

bukiet z astrów

07.08.07, 08:41
Witam,slub dopiero w przyszlym roku,we wrzesniu,ale tak sobie w wolnym czasie
mysle juz o swoim wygladzie - czy bukiet z astrow (lubie te kwiaty,sa
delikatne i bezpretensjonalne) byłby w miare trwaly i nadawałby sie do
skromnej sukni (ecru albo biala)?
Obserwuj wątek
    • mala_duza Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:00
      czemu nie fajny pomysł? Tylko o jakim kolorze astrów myślisz? Bo
      jeśli białe to chyba może byc za skromnie.
      • szonik1 Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:10
        nie,różowe,fiolet,żółte może,kremowe.Białe raczej nie.
    • annka-cygannka Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:12
      Hej ja tez mam ślub za rok i tez sobie troszkę o bukiecie rozmyślam(po co sobie
      przyjemnośc odbierać?) smile Też bardzo chciałabym astry, ale niestety mój N
      stanowczo się sprzeciwia , bo wg. niego to kwiaty na pogrzeb (!!!). No nic, mam
      jeszcze trochę czasu żeby go przekonać. Myślałaś o bukiecie z dodatkiem wrzosu
      albo jarzębiny? Myślę, ze to fajny pomysł, ale nie widziałam jeszcze żadnych
      fajnych z takimi dodatkami.
      • mala_duza Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:14
        kwiaty na pogrzeb? Chyba myslał o chryzantemach..A zresztą, kazdy ma
        swoje skojarzenia. Duzo dziewczyn ma kalie a mi właśnie te kwiaty
        kojarzą sie z pogrzebem
        • szonik1 Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:18
          o wrzosie i jarzębinie nie,ale to też ciekawesmilepróbowałam szukać takich bukietów
          w necie,ale coś kiepsko idzie.
          • butterfly80 Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:33
            bardzo fajny pomysł, zwłaszcza że panie bukieciarki potrafią czynić cuda nawet z
            ostem!
            a astry nie są pogrzebowymi kwiatami!!!! (byłam na wielu pogrzebach i w róznych
            porach roku, ale nigdy aster w wiazankach nie gościł. Pewnie masz na myśli astry
            chińskie (te jednoroczne rośliinki, nie byliny). Są piękne, są sezonowe (dlatego
            tez bedą Wam zawsze we w4rzesniu przypominały o Waszym SlubiesmileRóze są juz teraz
            całoroczne - nie ma tego "uroku sezonowości" tongue_out
            Też myślałam o jakimś mniej typowym a bardziej sezonowym kwiecie na moją
            wiazankę, zwłąszcza ze sobie wymyśliłam, ze chcę miec wianek z kwiatów we
            włosach (pasuje do charakteru i do mnie). Ten pomysł spotkal się z kpiną mojego
            Ukochanego, bo wypomniałmi, ze ilekroć chce mnie udekorowac kwiatami, to się
            buntuję, ze mi chwasty wtyka we włosy tongue_outtongue_out

pokaż Narzeczonemu:

images.google.com/images?q=aster&svnum=30&um=1&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official&start=20&sa=N&ndsp=20
            • gioseppe Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:36
              bardzo mi sie podoba pomysl wianek na glowie smile
              a jaka bedziesz miala suknie?
              • butterfly80 jakąś fajną:) 07.08.07, 09:53
                myślimy o prostocie (prosta ze mnie dziołcha - jakbym wygladała w fantazyjnych
                ciuszkach? - nieprawdziwie)
                Kupiłąm gazetę o ślubach - 1265432 propozycji kiecek, a mnie się spodobała tylko
                1smile (to i dobrze, bo wiem,c zego chcę )
                • gioseppe Re: jakąś fajną:) 07.08.07, 10:02
                  skoro prosta suknia to piekny wianek mozna zrobic z margaretek z ruskusem albo
                  ze storczykow (juz bardziej wykwintny)

oj ale bedzie cudnie smile
            • ashton nooo, takie astry się narzeczonemu spodobają ;-) 07.08.07, 09:37
              aszaster.webpark.pl/Grafika/aster.jpg
              • butterfly80 Re: nooo, takie astry się narzeczonemu spodobają 07.08.07, 09:54
                no, ba! tylko jak je spiąć? pewnie sie same będą spinać tongue_out
      • gioseppe wrzosowy bukiet 07.08.07, 09:35
        wedlug mnie jest niebanalny i jaki piekny!
        img464.imageshack.us/my.php?image=heatherbouquetfx6.jpg
        • annka-cygannka Re: wrzosowy bukiet 07.08.07, 09:42
          Też właśnie znalazłam ten bukietsmile piękny jest!!! Ale powiedzcie mi, czy są
          jakies inne odmiany wrzosu niż ten dziko rosnacy? Ten na zdjęciu wydaje mi się
          jakiś "pełniejszy" i ma bardziej intensywny kolor niz taki z lasu
        • szonik1 Re: wrzosowy bukiet 07.08.07, 09:44
          to wrzos,faktycznie niebanalny,ale może jakas propozycja z astrami?Czy one w
          ogole sa w miare wytrzymałe?
    • annka-cygannka Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:44
      A co do tych astrów to bije się w pierś i jest mi strasznie wstyd bo pomyliłam
      astry z gerberami smile Od razu widać, że kawy jeszcze nie dopiłamsmile Przepraszam za
      pomyłkęsmile Co prawda gerberów za kwiaty pogrzebowe absolutnie nie uważam i
      baaardzo mi się podobają w bukietach panien młodych (szczególnie pomarańczowe)
      ale mój N jakiś dziwny jestsmile
      • szonik1 Re: bukiet z astrów 07.08.07, 09:47
        no ja mowie o astrachsmile
        • butterfly80 Re: bukiet z astrów 07.08.07, 10:20
          no i większość jest na TAK
          skoro tak Ci siępodobają, to przekonaj swojego Narzeczonego, nas przekonywać nie
          musiszsmile Masz nawet błogosławieństwo, dziewczyny podały Ci pomysły na wiazanki.
          A jakie kwiaty zyczy sobie Twoj przyszły Mąż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka