bez122 09.11.09, 19:45 Wygra Łódź nigdzie indziej mieszkańcy nie zaangażowali się tak bardzo w projekt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lublin ESK 2016 Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.41.4.78.sub.mbb.three.co.uk 09.11.09, 20:11 POza Lublinem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z poznania Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.icpnet.pl 09.11.09, 20:56 Z calego serca jestem za Lublinem izycze Viktorii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: 89.72.8.* 09.11.09, 22:17 Lublin dwukrotnie był stolicą Polski i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.static.vip-net.pl 10.11.09, 05:27 I chwatit - powiedzieli by Rosjanie. Ale na szczęście to Polacy zdecydują, więc Lublin - niestety jest bez szans. Zaangażowanie w Łodzi, Poznaniu czy we Wrocławiu przebija nasze zaściankowe inicjatywy. W dodatku Akustyk obżerając się cebularzami rozsiewa niezbyt sprzyjający kulturalnym kontemplacjom zapach. Czuć tu Palikotem i innymi Zapaśnikami z Chełma, więc będzie ciężko. Nie mamy Kulczyka, ani Schetyny czy Waldiego z Poznania. Więc kudy nam na pokoje. W antyschambrze dobrze jak postoimy. Takie tam zawracanie Bystrzycy. Do roboty Chłopy z PO ! Tam Wasze miejsce a nie jakaś tam kulturalna metropolia w dodatku Europy. A czym ta Europa do nas przyjedzie? Chyba wozem drabiniastym. Kudy, ludziska kudy.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.zone5.bethere.co.uk 11.11.09, 14:22 > Ale na szczęście to Polacy zdecydują, więc > Lublin - niestety jest bez szans. Nieprawda. ESK zostanie wybrana przez grupe ekspertow (przeczytaj artykul ktory komentujesz, link u gory strony). Na ich decyzje wplywa wiele czynnikow, m.in. potencjal miasta, sytuacja/moment w ktorym dane miasto sie znajduje, rozwojowa strategia kulturalna, itp. Lublin jest jednym z faworytow konkursu, czy Ci sie to podoba czy nie. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z poznania Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.icpnet.pl 09.11.09, 22:39 internauto [mieszkaniec lublina]jest to walka o 7 mil zlotych plus promocja powiedz jakie miasto by nie chcialo kasy probowac nalezy szczegolnie biednemu niedocenioniemu Lublinowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: 89.72.8.* 09.11.09, 23:24 Miałem na myśli prestiż, natomiast kasa to sprawa drugorzędna, widać to na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzl Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: 188.33.79.* 10.11.09, 08:48 wygra Lublin !!!! Łódź to jeszcze dziura milionowa na mapie Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spaceman Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:19 GW w tej kwestii przeoczyła wczorajszy wybór Lublina na "Lidera Polskiej Ekologii" http://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/konkurs;lider;polskiej;ekologii;rozstrzygniety,23,0,555799.html . Cenny tytuł.Ekologią stoimy,naturalnością środowiska,bajkowymi krajobrazami i wielką sztuką artystyczną,której nikt nie docenia w większym stopniu:małe teatry są niesamowite w swej oryginalności,muzyka naturalna i egzotyczna-odbiegająca od schematów kultury POP,świetne festiwale filmowe w Kazimierzu,Janowcu,Zwierzyńcu i innych miejscach,UE daje 5,1 mld euro na rozwój Polski wsch.,surowość miejsca i niezmodernizowane,schematyczne umysły,bliższy kontakt z naturą ekscytuje tu m.in. Holendrów i Hiszpanów,strategia UE w kontekście sąsiedztwa z Ukrainą,zabytki klasy światowej i wykopaliska archeologiczne,naukowcy i studenci z wielkim potencjałem oraz wiele innych rzeczy.Wszystko to jest tak cenne,jak małą świadomość mają mieszkańcy tych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilkon szansa dla Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 12:36 dlaczego lublin zostanie europejska stolica kultury? bo Lublin najbardziej tego potrzebuje i posiada ogromna energie. bylem ostatnio w lodzi, tam dla ludzi liczy sie tylko kasa. u nas jest mnostwo dzialan wolontaryjnych dla idei. poczytajcie sobie w internecie na czym polega idea europejskiej stolicy kultury a moze wtedy zobaczycie dlaczego to lublin ma najwiekszze szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szansa dla Lublina- raczej mrzonki IP: *.nplay.net.pl 10.11.09, 23:39 Dlaczego Lublin nie zostanie Europ...? Z tych samych powodow, ktore wymieniłeś. Tzn. nie spełniamy podstawowych kryteriów w tym wymienionych w artykule. Deklaracje władz to za mało. Brakuje nam oryginalnych pomysłów (tylko proszę mnie nie wyjeżdżać z tzw. jarmarkiem dominikańskim albo czymś równie miernym), nie mamy tradycji, nie mamy długofalowych planów ani żadnej sensownej koncepcji strategicznej na tzw. kulturę, mamy żenującą bazę (jeden teatr!!!, o ile wiem żadnej galerii sztuki!!! itd.), dramatycznie niskie jest zaangażowanie mieszkańcow - poza darmowymi imprezami, na które oczywiście każdy chętnie przyjdzie, mało kogo tzw. kultura interesuje (wiadomo region rolniczy to i zainteresowania bardziej przyziemne). Działania wolontaryjne dla idei - o czym ty rozmawiasz. Być może sam jesteś w coś zaangażowany i wydaje ci się, że to powszechen, otoż mylisz się. Tak więc proponuję porzucić te mrzonki i zająć się czyms pożytecznym, np rozwojem gospodarczym miasta. A z tej kasy, którą w naszym imieniu lekką rączką wydaja władze, ktoś ich mam nadzieję kiedyś rozliczy. Osobiście chcialby żeby to była odpowiedzialność karna choć wiem, że to nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula2023 Re: szansa dla Lublina- raczej mrzonki 11.11.09, 00:39 Cytat jednego z Gości portalu: (tylko proszę mnie nie wyjeżdżać z tzw.jarmarkiem dominikańskim albo czymś równie miernym) Jarmark na terenie Lublina nazywa się Jagielloński. A swoją drogą mnie się także wierzyć nie chce, że Lublin wygra. Przypomina mi się dialog z serialu Daleko od szosy: - Co pan studiuje ? - Kulturę i sztukę. - Nie rozumiem .. - Bo jak się ma przed sobą taką sztukę to trudno zachować kulturę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: szansa dla Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:11 Szkoda tylko, że urzędnicy tak słabo dbają o odpowiednią reklamę. Przedwczoraj słuchałem w Trójce sprawozdania z ogłoszenia konkursu. Ani minister Zdrojewski, ani dziennikarz Michał Margański nie wymienił Lublina wśród miast obiegających się o tytuł europejskiej stolicy kultury. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
30dk Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sierpnia 10.11.09, 14:00 Lublin zwycięży, aczkolwiek po ciężkiej walce z Gdańskiem i Łodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo & ponuro Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do ... IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 10.11.09, 18:03 A dlaczego nikt na forum nie wymienil Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do ... IP: 77.255.190.* 10.11.09, 18:24 bo warszawa chamstwem i dresami stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z poznania Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.icpnet.pl 11.11.09, 00:12 Dlaczego tak malo optymizmu wsrod Lublinian ktorzy pewien procent zlosliwych niedoinformowanych czy leniwych internautow krytykuja wszystko lub obsmiewuja SAMI NIC NIE ROBIA 1 ESK 2016 nie poco niema szans itd ,2..Lotnisko nie a to zle ze w Lublinie alepiej droga 3 dni do Rzerszowa a to busami do WAWY tylko nie w Lublinie3.Stadion a to po dlaczego taki duzy nie ma drozyny a Bialystok wali na 23 tys a Rzeszow modernizuje stadion na ten cel 40 mil zarezerwowali ,Poszezanie uli a toni bo to kongresowa i 2 strona ul niechce dac terenu odsprzedacitak czesto czytam czlowiek z korzeniami lubelskimi mieszkajacy w Poznaniu kochajacy rodzinne strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Powinan wygrać Łódź. IP: *.Red-88-11-159.dynamicIP.rima-tde.net 11.11.09, 20:43 Przykro mi to mówić, ale niestety jestem przekonany, że Łódź zrobi większy pożytek z celebracji ESK. Nie przekonują mnie działania władz naszego miasta, zaangażowanie mieszkańców tez nie jest takie jak w Łodzi. Przede wszystkim tym nie możemy się równać pod względem oferty kulturalnej z Łodzią. Po za tym, kpiną jest wydolność organizacyjna Lublina. Plac litewski, Podzamcze, stadion, teatr w budowie. Władze nie mogą sobie z tym poradzić, co obiecały. Nie wierzę by poradziły sobie z tak potężnym festiwalem jak ESK. Po za tym u nas wiecznie "nie da się", a wymówek są tysiące. Jakoś nie chcę przeżyć kompromitacji mojego miasta. I fakt, nie wierzę w nie. Przez tyle lat nie dało mi powodu, by w nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z wlkp Re: Powinan wygrać Łódź. IP: *.icpnet.pl 11.11.09, 21:42 Jezeli lublinianie beda wiecej aktywni np w glosowaniu na Lublin jestem pewny ze przejdzie do 2 rundy o zaklad w to wierze Odpowiedz Link Zgłoś
pelennienawisci Jeżeli poznanianie odsuną grobelnego... 11.11.09, 23:26 Gość portalu: g osc z wlkp napisał(a): > Jezeli lublinianie beda wiecej aktywni np w glosowaniu na Lublin > jestem pewny ze przejdzie do 2 rundy o zaklad w to wierze To Poznań może nawet dogonić Lublin. Bo z takim ćwokiem jak Grobelny to Poznań nie ma szans na NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi piotrowicz Re:Jeżeli Toruń będzie się nadal kompromitował IP: *.chello.pl 01.12.09, 08:05 torun.gazeta.pl/torun/1,35576,7315674,MON_nie_chce_pieniedzy_i_zlikwiduje_orkiestre.html Miasto o.Rydzyka straciło jeden z atutów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re:Jeżeli Toruń będzie się nadal kompromitował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 08:41 Z całym szacunkiem - ale śmiem twierdzić że ta orkiestra nie była zadnym atutem. NIjak nie wpływała na całokształt zycia mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi piotrowicz Re:Jeżeli Toruń będzie się nadal kompromitował IP: *.chello.pl 01.12.09, 08:50 Gość portalu: folkatka napisał(a): > Z całym szacunkiem - ale śmiem twierdzić że ta orkiestra nie była zadnym atutem > . > NIjak nie wpływała na całokształt zycia mieszkańców miasta. Gdyby nie była atutem to nie byłoby walki o nią,począwszy od rydzkowego obecnego marszałka do poprzedniego-postkomucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrz realnie Re:Jeżeli Toruń będzie się nadal kompromitował IP: *.chello.pl 06.12.09, 20:55 www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=1278&NrSection=1&NrArticle=1558 08&IdTag=238 Skandal w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.icpnet.pl 01.12.09, 22:38 Gazety Lubelskie powinny przypominac o glosowaniu internautow na glosowanie za Lublinem .Dziennik ,Wyborcza ,Kurier do roboty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin ESK 2016 Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier IP: *.41.245.42.sub.mbb.three.co.uk 04.12.09, 12:43 Jakie głosowanie nie ma żadnego głosowania niech sie władze Lublina wezmą do pracy a nie szopki stawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Europejska Stolica Kultury. Mamy czas do sier 06.12.09, 21:08 Internetowe głosowania to rzeczywiście bzdety. Natomiast wszystkich tu obecnych prosze o wypełnienie poniższej ankiety. kultura.lublin.eu/wiadomosci,1,4747,Ankieta_%E2%80%93_bardzo_dzi%C4%99kujemy_i_prosimy_o_wi%C4%99cej.html?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś