Dodaj do ulubionych

Film Violetta Villas

21.09.26, 16:36
e -matka pójdzie do kina?
Drzymalska w drogi głównej.
www.filmweb.pl/video/Zwiastun/Violetta+Villas+Zwiastun+nr+1-74889
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 16:37
      Być może tak.
    • borsuczyca.klusek Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 16:56
      Poczekam na streaming
      • grey_delphinum Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 16:59
        borsuczyca.klusek napisała:

> Poczekam na streaming
        >
        Ja również.
      • kropkaa Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:10
        I ja.
        • lilia-anna Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 18:25
          Ja również.
      • mysiulek08 Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:33
        moze sie gdzies na streaming zalapie, lubie biografie 🙂 Villas jestem ciekawa mimo, ze nie trawie Drzymalskiej
        • pani_tau Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 19:04
          Też jej nie trawię.
    • mabel_mora Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:17
      do kina nie, ogolnie nie lubie chodzic, bo przeszkadzaja mi ludzie,

ale obejrze koniecznie, bo bardzo mnie porusza, wzrusza jej zycie i smierc
      prawdziwa diva, wybitny głos, talent!
      • kanna Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 18:29
        Mi - generalnie - też, więc chodzę w dziwnych godzinach. W kinie łatwiej się mi skupić i mam wrażenie, ze film jest "bardziej".
        No , taka Diuna w telewizji to jednak nie.

Pewnie pójdę.
    • bmtm Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:38
      Nie.
      • angazetka Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:38
        Jako prawdziwy człowiek kultury niczego nie oglądasz, nie czytasz, nie słuchasz.
        • po_godzinach_1 Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:39
          angazetka napisała:

> Jako prawdziwy człowiek kultury niczego nie oglądasz, nie czytasz, nie słuchasz
          > .
          >

jak ktoś nie pójdzie na ten film to znaczy, że niczego nie ogląda i nie czyta?

czy tak sobie po prostu pieprzysz bez sensu?
          • hanusinamama Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:44
            To było konkretnie do bmtm a propos jego wynurzeń o kulturze wysokiej
            Na prawdę nie wszystko dotyczy ciebie....
            • bmtm Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 18:11
              Mylisz się. Od końca lipca byłem na astępujacych filamch - "Odyseja", "8,5" (retrospektywa F.F.), "Niebo nad Normandią", "Obcy". Villas mnie ciekawiłą lata temu. Czytałem o niej kontrowersyjną książkę i tyle.
          • angazetka Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:45
            Skąd ta agresja?
            • po_godzinach_1 Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:50
              angazetka napisała:

> Skąd ta agresja?
              >

moja agresja?

przecież cały twój wkład w to forum to przypieprzanie sie do ludzi i gryzienie ich po kostkach
              • angazetka Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:58
                Tak, oczywiście. Miłego wieczoru.
              • bmtm Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 18:13
                Zupełnie mi to nie przeszkadza. Nawet cieszy smile
                • hanusinamama Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 22:56
                  A tu już jest zwyczajnie smutne...
              • hanusinamama Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 22:56
                Ale to ty dzwonisz...
    • angazetka Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:38
      Jestem go bardzo ciekawa.
    • po_godzinach_1 Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 17:40
      do kina na ten film?

nie
    • nenia1 Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 18:56
      Nie. Villas to kompletnie nie moja bajka, może i diva, ale jakaś taka przerysowana, nie ciekawiła mnie nigdy.
    • mo_cuishle_26 Re: Film Violetta Villas 21.09.26, 19:54
      Pewnie, że pójdę. Kocham kino, lubię Drzymalską i śledzę jej karierę od czasu Simony a jeszcze teraz mam bilety i przekąski praktycznie za darmo.
      Btw. strasznie żałuję, że to nie Sandra gra w tej kinowej Lalce.
      • kubek0802 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 08:45
        Villas i Drzymalska są dla mnie jakieś jak to ujęła nenia przerysowane. Więc takie combo będzie zdecydowanie niestrawne.
      • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 10:59
        Ta, Drzymalska wszystko zagra, Łęcką, Villas, obicie kanapy. Uroda jej w tym wcale, ale to wcale nie przeszkodzi.
        • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 11:27
          No dokładnie. Wszystko zagra.
          • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:24
            Nooooo, jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
            • pursuedbyabear Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:26
              Czyli uważasz, że wszechstronność aktora to jego wada czy jak?...
              • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:45
                Uważam, że Drzymalska ze swoim emploi powinna grać rozwydrzone dojarki, kucharki, ewentualnie pomywaczki. Co by o Villas nie napisać, był czas kiedy była piękną kobietą. Może z cieniem pewnej wulgarności w twarzy, niemniej piękna (z poprawkami) i zgrabna. Ale rozumiem, że fanki Netfixowego arcydzieła z gatunku "sex, przemoc i wulgarny język" takim doborem będą zachwycone. Co do wszechstronności aktora, no cuszszsz, nie każdy posiada predyspozycje do zagrania każdej roli. Teraz (dla mnie niestety) odchodzi się od przypisywania danego aktora, do danego emploi. Efekt? Taka Drzymalska w rolach amantek.
                • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:50
                  > Uważam, że Drzymalska ze swoim emploi powinna grać rozwydrzone dojarki, kucharki, ewentualnie pomywaczki.

Powiało kulturą.
                  Wiesz, obserwuję Drzymalską troszkę dłużej niż od tygodnia jak ty i uważam, że jest bardzo zdolną i wszechstronną osobą. Może zagrać z łatwością i nieładną, odludkową Simonę Kossak, i Łęcką, i Villas, i czekam, co jeszcze pokaże.
                  Jakoś nikt się nie czepia, że Schuchardt gra i domowego tyrana, i Eugeniusza Bodo, i księdza, i hiphopowca.
                  • mo_cuishle_26 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:17
                    Podpisuję się. Drzymalska jest bardzo utalentowana i może wcielić się w bardzo różne role. Jest bardzo plastyczna. Btw. Ja nie nazwałabym Simony nieladną, imho miała mnóstwo uroku. Nie wiem też, czy do roli Villas Sandra nie jest zbyt drobna, chociaż widziałam w zwiastunie, że wydobyli z niej taką fajną miękkość rysów. Jestem bardzo ciekawa filmu i tego, czy udźwignie rolę.
                    • chatgris01 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 19:06
                      mo_cuishle_26 napisała:

> Btw. Ja nie nazwałabym Simony nieladną, imho miała mnóstwo uroku.

Zgadzam się, w dodatku Simona była bardzo podobna do swojej ciotki Lilki Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, która wszak była bardzo atrakcyjną kobietą.
                  • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:18
                    Teraz to dopiero powiało kulturą.
                    Ale, ale, niegodnam, zaiste niegodnam prowadzić dyskusji z tak wszechstronnie wyerudytowanym interlokutorem. Oddalam się zatem.
                    • pursuedbyabear Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:24
                      Classic mizantropka, dochrzania się bez sensu, a potem foszek.
                      • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:47
                        Jakbyś nie zauważyła, to ty z angazetką się do mnie dochrzaniałyście. Ale, to nie ważne. Norma, szczególnie u pani redaktor. Ważne, że napisałam co uznałam za stosowne, a na dalszy ping-pong z takimi tuzami intelektu jak wy obie nie mam ochoty.
                        • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:51
                          To przestań ten ping-pong uprawiać.
                          Napisałaś tekst niegrzeczny i niemający pokrycia w realiach, i czujesz się zdziwiona, że ktoś to skrytykował.
                          • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:54
                            To już naprawdę ostatni post, otóż nie czuję się zdziwiona, szczególnie, że krytyka spłynęła spod palców etatowej krytykantki.
                            • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:56
                              Szkoda ze tyle zrozumiałaś. Jednak liczyłam raczej na zrozumienie, ze pisanie w sposób nieuprzejmy o cudzej urodzie jest niewłaściwe.
                • pursuedbyabear Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:12
                  Ale wiesz, że aktorzy generalnie to nie lubią być przypisywani do danego emploi, bo to w pewnym momencie staje się dla nich pułapką? Czy uważasz, że ładni chłopcy powinni grać tylko kochanków, a kobiety, których uroda ci nie odpowiada, tylko kucharki? Dżizzz...
                  • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:34
                    Wiem, choć raczej generalnie nie lubią być kojarzeni z jedną rolą, która ich szufladkuje na wieki, wieków amant. Nie uważam, że tylko ładni chłopcy powinni grać kochanków, natomiast uważam, że powinni je grać zarówno mężczyźni przystojni i ciekawi, jak i uroczy brzydale. Przy Drzymalskiej nie chodzi mi tylko o nienachalną urodę. Uważam, że jej pszenno-buraczane, prostackie fizys z oczętami skłonnymi do wytrzeszczu w sytuacjach eksplozji emocji znakomicie pasuje do odtwarzania ról, jakie wymieniłam. Uprzedzając, sama jestem brzydka jak noc listopadowa, niemniej jednak roszczę sobie prawo do oceniania urody innych.
                    • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:41
                      Dajesz sobie prawo, powiedzmy sobie uczciwie, do bycia chamską.
                      • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:49
                        Fakt, moje chamstwo jest wszak powszechnie znane, nieprawdaż? Cóż, nie mam problemu do przyznania się, że owszem, jestem chamką.
                    • pursuedbyabear Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:41
                      Pszenno-buraczane, prostackie fizys...
                      Dużo ten opis mówi o tobie.
                      • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:50
                        Noooo, sporo
                    • sukazgodzin Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 12:33
                      Ej, ale Drzymalska właśnie nie ma "pszenno-buraczanej fizys". Ma nietypową urodę, delikatne rysy, szeroko rozstawione oczy (podobny typ układu twarzy ma Anya Taylor - Joy czy np. Michał Mikołajczak), co bardzo fajnie wygląda w obiektywie, a na żywo - czasem niepokojąco.
                      Abstrahując od gustów i upodobań - można o Drzymalskiej dużo powiedzieć, ale nie że jest typowym, przaśnym kartofelkiem.
            • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:36
              U aktora to raczej tak nie działa wink
              • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:47
                Oczywiście pani redaktor, ty jak zwykle wiesz lepiej.
                • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:50
                  No wiem, peszek.
                  • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:41
                    To nie peszek, to reguła, pani redaktor. Reguła, która pozwala ci wierzyć, że do każdego na forum można się przyczepić i z pozycji wysokiego "c" uświadomić mu jego marność, a swoją przewagę intelektualną. Niektórzy tak muszą, inaczej się uduszą, pani redaktor.
                    • angazetka Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:44
                      Miałaś się rączo oddalić.
                      • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:51
                        Fakt, pa
          • pani_tau Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 16:40
            Chyba jednak nie wszystko. Rola w "Filipie", gdzie miała zagrać postać, jaką zagrała Diane Kruger w "Bekartach wojny", ujmujac rzecz delikatnie, kompletnie jej nie wyszla, bo też i wyjść nie mogła.
            Za to jako góralka w "Białej odwadze" była bardzo wiarygodna.
            Po prostu w niektórych przypadkach i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu.
      • mdro Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 11:11
        "a jeszcze teraz mam bilety i przekąski praktycznie za darmo"

A parking?
    • smoczy_plomien Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 11:42
      Jestem za młoda. Za mojego dzieciństwa to już była gwiazda z przeszłości. Nie wybieram się.
    • heca007 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:30
      Nie, nigdy mnie nie pociągała historia tej pani. Ani jej twórczość. Cała ta egzaltacja wywoływała u mnie zwykle przewracanie oczami tongue_out
      • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 15:48
        Fakt, była bardzo zmanierowana
        • grey_delphinum Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 21:37
          Do kina na pewno nie pójdę, moze obejrzę w streamingu.

Drzymalska imho była świetna w Breslau. Między nią a Schurchardtem czuć bylo prawdziwą chemię. W Simonie tez byla niezła.
          • grey_delphinum Re: Film Violetta Villas 22.09.26, 21:38
            Schuchardtem
          • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 11:07
            Breslau mi się podobało, nawet Drzymalska. Co do Simony mam ambiwalentne odczucia. Czy obejrzę? Sama nie wiem, nasłuchałam się tyle podcastów i podobnych form na jej temat, że jako taką opinię o niej sobie wyrobiłam. Nie chcę jej burzyć, tym bardziej, że scenariusz oparto li i jedynie na wspomnieniach syna, a on o wielu aspektach jej życia (jak mniemam) nie ma pojęcia.
            • kubek0802 Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 12:02
              mizantropka65 napisała:

> Breslau mi się podobało, nawet Drzymalska.

No mi cały czas zgrzytała jej fizis z fascynacją i uwielbieniem komisarza. Z Lalką mam zresztą podobnie.
              • mizantropka65 Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 13:12
                Na temat urody Drzymalskiej się wypowiedziałam. W Breslau, miała zwykle mocny makijaż, no i grała kogo grała. Pomimo arystokratycznego pochodzenia Leny, jej hulaszczo/używkowy tryb życia miał prawo zrobić z jej twarzy jesień średniowiecza.
    • babsee Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 10:26
      Tak, pojdę, mimo, że kompletnie nie moja bajka ale to postać tak niejednoznaczna, ze chcę to obejrzeć. I oczywiście, ze w kinie.Uwielbiam chodzić do kina.
    • memphis90 Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 11:40
      Nie
    • mava12 Re: Film Violetta Villas 23.09.26, 13:53
      nie pójdę.
      I generalnie, nie lubię filmów tzw. biograficznych. Od razu wiadomo, jak historia się kończy. Żadnych emocji i oczekiwań.
      A to jak "rezyser" to widzi, to nie za bardzo mnie interesuje. Każdy może widzieć inaczej, w tym ja. I niekoniecznie interesuje mnie wizja "rezysera". To juz wolę dokument w tym temacie.
      Nie oglądam takich, z założenia.
      Podobnie jak seriali, tak przy okazji. Z powodu przywiązywania widzów do ekranu = kasiora dla wszystkich tworzących to arcydzieło. Co nawe rozumiem ale nie jako widz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka