Dodaj do ulubionych

Ostro o rządzących

09.12.09, 14:19
- Rządzą nami w dużej mierze ludzie, którzy nigdzie nie pracowali -
uważa generał Sławomir Petelicki w rozmowie z Krzysztofem
Skowrońskim dla Wirtualnej Polski. - Profesor Balcerowicz, jak
zrobił reformy, to one są w tej chwili pokazywane jako wzorzec na
świecie. Natomiast szereg naszych polityków, nigdy za nic nie
odpowiadało. Można powiedzieć, że robią na nas doświadczenia. Do
polityki idą ludzie, których gdzie indziej nikt by nie przyjął do
pracy - ocenia Petelicki. ---Niestety,ale duzo w tym racji.
Obserwuj wątek
    • Gość: piołun Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.09, 14:47
      "Natomiast szereg naszych polityków nigdy za nic nie odpowiadało" Racja,
      barska.
      To może już najwyższy czas na odpowiedzialność?
      www.rp.pl/artykul/69745,403144_Jaruzelski__Bez_pomocy_nie_damy_rady.html
      • Gość: gosc zwlkp Re: Ostro o rządzących IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 15:07
        To jest prawda nasi politycy nie maja pojecia o rzadzeniu z
        premierem wazne aby klesi zadowoliic nie myslac globalnie sami chca
        konsumowac konfiktury tam gdzie matecznik PO ,nie rozuniejac ze w
        dalszej perspektywie nalezy wspierac mniej zamoznych.
      • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 09.12.09, 15:43
        Smiesza mnie te nagle odkryte "notatki",ale na ten temat
        wypowiadałam sie juz na innym forum ,"połunie"
        • Gość: piołun Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.09, 15:49
          To nie jest nagle odkryta notatka, barska. Niektóre media podają że:
          "Wcześniej znano tylko fragmenty tej notatki, które skserował amerykański
          historyk Marek Kramer podczas konferencji o stosunkach polsko-sowieckich w
          Jachrance w 1997 r. Jednym z jej gości był gen. Kulikow. Publikowało je „Wprost”."
          • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 09.12.09, 16:31
            Kolejny hist(e)ryk piołun...Nie zmieniaj tematu.
            • Gość: piołun Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.09, 16:55
              Nie zmieniam, barska. Odniosłem się do twego wątku: "Natomiast szereg naszych
              polityków, nigdy za nic nie odpowiadało".
              Przyznałem rację i zapytałem czy
              nie czas...(to było streszczenie mej wypowiedzi na wypadek dalszego niezbaczania
              z tematu). A teraz nieco zboczę i dodam, że nie ma sensu dezawuować powszechnie
              znanej wiedzy, barska.
              • Gość: arcydiabeł Re: Ostro o rządzących IP: *.chello.pl 09.12.09, 20:37
                O czym ty chcesz z tow. Barską rozmawiać. O Jaruzelskim? Nie wiem co by musiało
                się stać aby uznała Jaruzelskiego za zdrajcę.
                • Gość: bosman to dokładnie tak samo, jak uznać..... IP: *.centertel.pl 11.12.09, 14:08
                  ciebie czy piołuna za normalnych.
                  • Gość: piołun Re: to dokładnie tak samo, jak uznać..... IP: *.lublin.enterpol.pl 11.12.09, 18:08
                    Lechu nie krępuj się, jedź po całości.
                    Będę tu za tydzień to sobie poczytam.
                  • Gość: arcydiabeł Ale pojechałes:) IP: *.chello.pl 13.12.09, 20:15
                    Stary normalnie riposta godna czerwonego impotenta:).
      • Gość: gosciu Re: Ostro o rządzących IP: *.icpnet.pl 13.12.09, 16:38
        Smieszy mnie ze w solidarnosci bylo 10 mil osob, pracowalem w HCP -
        gdybybym sie nie zapisal mialbym przechlapane od wspolpracownikow
        takich ludzi w Polsce moglo by c kilka milionow ale boja sie
        powiedziec .slszetsze wywody Wasermanna ,Putry to smiac mi sie
        chcew kapitalizmie z biednego popdlasia za darmo skonczyl by
        zawodowke bo szkola i leczxenie bedziwe dla bogatych.Wwoli scislosci
        nie bylem nigdy w partii a licze 62 lata
    • Gość: Bas Re: Ostro o rządzących IP: 212.106.31.* 09.12.09, 18:18
      Czytam powyższą dyskusję i przychodzą mi do głowy dwa schematy odpowiedzi
      'ważnych' i ich zauszników na różne niepochlebne opinie:
      1. (specjalność kleru) zarzut chybiony - jako przykład podaje się jakiegoś
      księżulka z Pcimia, który akurat jest wzorem do naśladowania (nikt nie zauważy,
      że jest to może i chlubny, ale wyjątek) i to o dziwo kończy dyskusję;
      2. schemat 'a u was biją murzynów'; łatwo wyciągnąć coś rodem z PRL i na tym tle
      pokazać, jak to dziś jest super. A że jednak teraz jest jakaś tam demokracja i
      obywatel chciałby wymagać? Niech siedzi cicho i robi swoje.

Tak i w tej dyskusji - co ma gen. Jaruzelski do gen. Petelickiego?

P.S. Kiedyś krążył taki dowcip o konferencjach prasowych rzecznika Jerzego
      Urbana: 'Po usłyszeniu odpowiedzi zdałem sobie sprawę, że nie zrozumiałem
      pytania'. I tak często się czuję na tym forum.
      • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 09.12.09, 18:29
        Racja,Bas,a na marginesie - dzis w Kropce u Moniki Olejnik Generał.
      • Gość: piołun Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.09, 18:30
        Z tobą jest podobnie Basie jak w tym dowcipie, tylko nieco gorzej.
        Przejrzałeś cała dyskusję i nie zauważyłeś, że odniosłem się jedynie do
        fragmentu wypowiedzi dwukrotnie już oznaczonego kursywą (więc daruj, trzeci raz
        nie oznaczam). Jaśniej? Chodzi o kwestię odpowiedzialności polityków. Podałem
        przykład z prasy.
        • Gość: Bas Re: Ostro o rządzących IP: 212.106.31.* 09.12.09, 21:18
          Może i racja... Żałuję, że nie mam pod ręką aktualnego linku w sprawie
          odpowiedzialności księcia Poniatowskiego, w sumie to nawet Chrobry nie był
          całkiem OK.
          • Gość: piołun Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.enterpol.pl 09.12.09, 21:29
            Do usług:
            www.wiw.pl/historia/poczet/spis.asp
            Miłej lektury.
    • papla3 Re: Ostro o rządzących 09.12.09, 21:32
      Ktoś ładnie to kiedyś ujął:parafiańszczyzna.
      • Gość: Leszek PO = PiS = patologia. IP: *.chello.pl 11.12.09, 19:23
        Solidarusza a'la senator Piesiewicz.
        • Gość: JB Re: PO = PiS = patologia. IP: *.lublin.mm.pl 11.12.09, 21:08
          Jest porażajacy filmik na you tube. Co z czlowieka robia
          narkotyki...AZ SZKODA MECENASA.
        • chochlik5 Re: PO = PiS = patologia. 11.12.09, 21:34
          Czy nie za dużo kosztuje nas polityka? Ja nie wie dokładnie ilu
          było dzialaczy politycznych ilościowo i procentowo w stosunku do
          pracujących na dochód narodowy. Wydaje mi się, ze zarobki na bardzo
          wysokich państwowych stanowiskach kierownicych raczej nie
          przekraczały najwyżej pięciokrotnej średniej a zazwyczaj mniej. Moja
          matka, lekarz z dwiema specjalnościami, jako Kierownik Miejskiego
          Wydzialu Zdrowia na pełnym etacie miala mniejszą stawkkę niż lekarz
          specjalista, który w poradni przeciwgróźliczej mial do poborów
          doliczany dodatek za zakaźność. Lekarze pracujacy w lecznictwie
          mieli możliwość dorabiania nocnymi dyżurami w szpitalach, dyżurami
          swiątecznym i dyżurami w Pogotowiu Ratunkowym. Być może że bardziej
          zaawansowanym udawało się osiagnąć, czy nawet przekroczyć dwie
          średnie.
          • Gość: Leszek Re: PO = PiS = patologia. IP: *.chello.pl 13.12.09, 13:29
            Mam pretensję do Jaruzela o to, że reaktywował NSZZ HeHeSolidarność
            w 1989 roku ... .
            I na ... nam to było ?!!!
            • Gość: JB Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 13.12.09, 14:03
              Nie da się ogladac od wczoraj TVN i TVPInfo. Telewizor nie jest tu
              nic winien, więc go nie wyrzuce przez okno. Na szczescie w cyfrówce
              mam co oglądac.Jestesmy zasciankiem upiornej prawicy, co i smieszy,
              i przeraza, bo świat idzie swoja droga, a "my" ujadamy na jego
              peryferiach.
              • Gość: JB Czyj to głos? Mała zagadka IP: *.lublin.mm.pl 13.12.09, 15:23
                Jak co roku przed 13 grudnia żarliwi antykomuniści wzniecili akcję
                plugawienia generała Jaruzelskiego. Tym razem posłużyli się
                reżyserem Darkiem Jabłońskim, który po niedocenionym „ Winie
                owocowym" zapragnął mołojeckiej sławy i dał się uwieść cudownie
                odnalezionymi notatkami adiutanta Anoszkina. W przyszłym roku
                żarliwa prawica będzie czytała z wypiekami zapiski osobistej
                pisuardesy któregoś z radzieckich generałów. Dowodzącej anielskości
                ówczesnych radzieckich.

To, że Darek Jabłoński kupił te rewelacje można zrozumieć.
                Krajowy reżyser nie musi wiedzieć, że general Kulikow nie decydował
                o interwencji wojskowej w Polsce i bezsensowne jest wmawianie, że
                Jaruzelski prosił Kulikowa o coś czego ten i tak nie mógł spełnić.
                Ale o tym powinien wiedzieć historyk Antoni Dudek. I pewnie wie, bo
                głupi nie jest, lecz teraz głupa rżnie, bo tak jest obecnie
                poprawnie politycznie.

Ale bądźmy dziś konsekwentni. I wyciągnijmy wnioski z „prawd"
                głoszonych obecnie przez gończych z IPN.

A „prawda" wyglądała wedle nich w 1981 roku tak. Jaruzelski
                chciał radzieckiej interwencji, bo bał się czynnego oporu „
                Solidarności". Bo gdyby ówczesny aktyw „ Solidarności „ stanął na
                barykadach, jak prawdziwi patrioci wedle IPNowskich standardów,
                to „ komunizm" w Polsce upadłby na zbity pysk już w 1982 roku. Bo w
                razie upadku radzieccy nie interweniowali by. Tego dowodzi kajecik
                adiutanta Anoszkina w który wierzą reżyser Jabłoński i docent Dudek
                niczym w Pismo Święte.
                Niestety ówczesne „ Solidaruchy „ przestraszyły się koksowników,
                słabego wojska i dali się internować bez walki. Zamiast ruszyć na
                barykady albo przynajmniej w kanały. I tak przez ich lenistwo podła
                komuna dalej uciskała Naród. Aż ucisk jej się znudził i zmęczona
                uciskaniem przysiadła, by odpocząć sobie przy okrągłym stole.

Dlatego IPN musi :

x/ Ufundować pomnik marszałkowi Kulikowowi i przede wszystkim
                towarzyszowi Breżniewowi i jego drużynie. Za to, że nie chcieli
                interweniować w Polsce. Bo strasznie Polaków, zwłaszcza ówczesną
                NSZZ " Solidarność" pokochali.

x/ Zbudować Muzeum Hańby Narodowej. Umieścić tam wszystkich
                ówczesnych przywódców „ Solidarności „ , hierarchów Kościoła kat. i
                wszystkich innych ówczesnych antykomuchów. Za to, że nie pomogli
                asertywnym towarzyszom radzieckim w stłumieniu „ stanu wojennego"
                wywołanego przez zdrajcę generała Jaruzelskiego i jego wojsko.
                Czas najwyższy by zdrajcy zostali osądzeni a radzieccy przyjaciele
                wolnej Polski nagrodzeni.
                Tak im dopomóż bóg!

• Gość: arcydiabeł Re: Ujadanie IP: *.chello.pl 13.12.09, 20:17
                > Nie da się ogladac od wczoraj TVN i TVPInfo.

Prawda w czerwone oczka kole?:)

• albatroskus Re: Ujadanie 13.12.09, 20:44
                Jeszcze parę lat i nawet Gazety Wyborczej nie będziesz w stanie czytać. Oni też w końcu przestaną bronić Jaruzelskiego. A jak nie, to staną się tak śmieszni jak ty.
                • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 13:45
                  W 1981 r. stacjonowalo w NRD 300 tys. radzieckich zolnierzy, a
                  Polska była waznym punktem tranzytu. Nie chodzi o owczesne
                  zaangazowanie ZSRR w Afganistanie ,ale trzeba sobie zadac pytanie,
                  czy Brezniew i jego swita zgodziliby sie na co najmniej perypetie z
                  tranzytem i destabilizacją w Europie. Moim zdaniem absolutnie nie. I
                  wiecej na temat nie chce mi sie gadac.
                  • empi Re: Ujadanie 14.12.09, 14:44
                    Dla mnie Jaruzel nie będzie wiarygodnym. Niech nie ubiera się w
                    szatki Konrada Wallenroda. Ślizgał się przez całą historię PRL. Po
                    każdej zmianie ekipy PZPR okazywał się potrzebnym i każdej ekipie
                    był oddany. Tu jest jeszcze jeden
                    dowód jego podstępnej działalności . Czy to
                    nie odbywało się bez jego wiedzy? Niech nikt nie twierdzi, że tak
                    nie było. Ja w jednym z takich obozów byłem, mnie i moją rodzinę to
                    dotknęło. To było gorsze niż internowanie, które też zaliczyłem.
                    Cokolwiek czynił, wprowadzając nawet stan wojenny, czynił w
                    interesie Sowietów. Wielki Książe Konstanty Pawłowicz Romanow
                    też podobno ukochał Polskę i Polaków. Miał jedną wadę, był
                    namiestnikiem cara.
                    pzdr.
                    • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 17:58
                      Każdy mysli,co chce,a ja sie z Panem,"empi", kompletnie nie zgadzam.
                      I kropka. I zyję dłuzej, i wiem więcej.
                      • folkatka Re: Ujadanie 14.12.09, 18:05
                        To że zyjesz dłużej nie oznacza że wiesz więcej.
                        • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 18:39
                          Mialas w 1982 r. pięc lat, a ja dziesięc razy wiecej niz Ty. O
                          czym,folkatko,mówimy? A moze zainteresuje Cie wspolczesnosc RP?

Romowie-czytam w "GW" - wyzywani są od moresów, Afrykańczycy i
                          Afroamerykanie - od bambusów, nigrów i czarnych małp, Arabowie - od
                          arabusów, brudasów i czarnuchów. Polaków - przyjaciół Żydów -
                          nazwano Polaczkami-Żydłaczkami Stowarzyszenie „Otwarta
                          Rzeczpospolita” zbadało sprawy sądowe dotyczące przestępstw: •
                          propagowania faszystowskiego ustroju państwa lub nawoływania do
                          nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych,
                          wyznaniowych (art. 256 kk); • znieważania ze względu na
                          przynależność narodową, etniczną, rasową, wyznaniową (art. 257
                          kk); • stosowania przemocy z powodu tej przynależności (art. 191
                          kk).

• folkatka Re: Ujadanie 14.12.09, 18:55
                            Nie rozumiem do czego zmierzasz tym artykułem. Myslisz że nie interesuje mnie
                            współczesność RP?
                            Może sobie poczytaj lepiej o zbrodniach Twoich ideowych pobratymców, bo w tym
                            zakresie Twoja wiedza jest pełna luk, sorry. Nawet empi mógłby Ci pewnie coś
                            więcej napisać. Ale Ty oczywiście i tak wiesz lepiej.
                            • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 19:00
                              Masz racje. oczywiscie,ze wiem lepiej.
                              • folkatka Re: Ujadanie 14.12.09, 19:03
                                Grunt to mieć dobre samopoczucie.
                                Moje gratulacje.
                                • Gość: arcydiabeł Re: Ujadanie IP: *.chello.pl 14.12.09, 19:36
                                  Tow. Barska ma jeden argument na wszystko: żyła wtedy i ona jedna wszystko wie
                                  najlepiej. Problem w tym, że wtedy żyło wiele osób które i dziś żyją i dają
                                  świadectwo zbrodni czerwonych buców.
                                  Barska uważa, że wypowiadać się mogą ci którzy tylko w tamtych czasach żyli.
                                  Zatem idąc tym typowym czerwonym tokiem rozumowania, o rozbiorach Polski nie
                                  pogadamy bo nikt z tamtych czasów już nie żyje.
                          • empi Re: Ujadanie 14.12.09, 19:55
                            Więc Sz.P. JB proszę przypmnieć sobie pogromy Żydów, tuż po II WŚ,
                            przy cichej akceptacji ówczesnego aparatu komunistycznego. Jak by
                            Żydów winą było, że ocaleli z holocaustu. Czystki antysemickie i
                            przymus emigracji z Polski w roku 1968 i następnych. Nigdy w
                            historii Polski Żydzi nie doznali takich szykan ze strony Polski i
                            Polaków. Akcja przesiedleńcza Wisła, to też skutek komuny. Romowie
                            zepchnięci na społeczny margines. Afrykanie czy Afroamerykanie, za
                            komuny to byli Murzyni, jak się taki pokazał na ulicy to ludzie z
                            otwartymi ustami ich pokazywali sobie palcami. Nie wiedzieli co to i
                            czy to lubią czy też nie. Arabów mieliśmy w latach siedemdziesiątych
                            jakby dostatek. Kształcił ich tu Kadafi, byli tu Palestyńczycy od
                            Arafata, Irakijczycy itp. Kształciliśmy i ukrywaliśmy też i ich
                            terrorystów. Wszyscy oni panowali w Pewexach i za 1 czy dwa dolary
                            bałamucili nasze dziewczyny. Z powodu płaconych im stypendiów w
                            dolarach patrzyli na nas z góry. My zaś nazywaliśmy ich smoluchami i
                            jak była okazja to się ich poobstukiwało. Mało kto ich darzył
                            sympatią. Dzisiejsze ekscesy to mały pikuś, to pokłosie wychowania z
                            tamtych lat i skutek nadużywania demokratycznego prawa do swobodnej
                            wypowiedzi. Efekt demokratycznego zapóźnienia.
                            To piszę ja, empi który w tamtych latach był już człowiekiem który
                            posiadał podstwy edukacyjne ówczesnego systemu a nie folkatka
                            opóźniona z urodzeniem :)
                            pzdr.
                            • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 20:04
                              Wiedza empi przesiąknieta ipnizmem. A pogrom w Jedwabnem to tez
                              dzielo komunizmu? Nie lubie oslepionych.
                              • empi Re: Ujadanie 14.12.09, 20:12
                                Mówiłem o czasach powojennych, pogrom kielecki, krakowski itd.
                                Pogrom w Jedwabnem był sktupulatnie przez komunę ukrywany.
                                Dlaczego?. Ja zaś nie lubię zaślepionych. Oślepienie może wynikać z
                                blasku prawdy :)
                                pzdr.
                                • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 20:33
                                  Szkoda mi czasu. Analfabetyzm zwalczyła Polska Ludowa. Ale ten jest
                                  jak hydra.
                                  • wampir-wampir Re: Ujadanie 14.12.09, 20:43
                                    Polska Ludowa droga Joasiu zaszczepiła analfabetyzm wtórny. Jak już
                                    sięgasz po ten argument, to bądź łaskawa przytoczyć dane
                                    statystyczne, które mówią o odsetku ludzi wykształconych na zgniłym
                                    kapitalistycznym Zachodzie i w przodującym ustroju w okresie
                                    powojennym. Nie sięgniesz, bo PRL wypada bladziutko. Bo musi tak
                                    wypadać. To był niestety ustrój, który dając kompletnie
                                    nieprzygotowanym do tego ludziom awans społeczny, nie wymuszał na
                                    nich awansu cywilizacyjnego. Co widać do dziś. Trzeba pokoleń by z
                                    egalitaryzmu nijakości, który tak wychwalasz w każdym poście wyrosło
                                    normalne obywatelskie społeczeństwo. Ale co ja będę pisał. Ja mam
                                    przecież tylko 37 lat.
                                    • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 20:52
                                      Są roczniki statystyczne, ale sięgnij sobie po nie sam, ja za mało
                                      mam juz czasu na dyskusyjki.
                                      • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 14.12.09, 21:04
                                        ilgiorno.ilsole24ore.com/milano/ TYM UGODZONO PREMIERA WLOCH
                                        • Gość: folkatka Re: Ujadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 01:35
                                          Joanno
                                          musze Ci szczerze powiedziec że nie potrafisz dyskutować. Potrafisz tylko ciskać
                                          teksty w rodzaju "wiedza zza płota" "wiedza przesiąknieta ipenizmem" czy
                                          wreszcie "Jestem starsza i wiem lepiej". Kurcze, ale to nie są żadne
                                          merytoryczne argumenty.
                                          No i co tu ma do rzeczy przedmiot którym rzucono w Berlusconiego?
                                          I jeszcze jedno. Jeśli uważasz że ksenofobia i antysemityzm to polska
                                          specjalność, to się grubo mylisz. Dowiedz sie jak jest na Zachodzie. Bedziesz
                                          zdziwiona.
                                          • Gość: JB Re: Ujadanie IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 10:58
                                            Dyskusja majaca mnie przekonac,ze czarne to biale, a biale to
                                            czarne ,jest tylko strata czasu.Kazdy wie, co wie i nie ma sensu
                                            gadanina na tym forum, zwlaszcza,ze mozna w internecie znalezc
                                            wiele ciekawych tekstow. Poza tym sa dyskusje i "dyskusje"...
                                          • Gość: piolun Ostro o rządzoących IP: *.lublin.enterpol.pl 15.12.09, 10:58
                                            O, O! nie przypuszczałem, że ten wątek tak się rozwinie; lecz gdy autorką jest
                                            barska wątek bywa skazany na sukces.

Próbowałem tu dyskusji z autorką na temat odpowiedzialności polityków,
                                            lecz podałem bardzo mało akceptowalny przez barską przykład polityka co
                                            sprawiło, że dyskusja się nie udała.

Bowiem autorka zamiast kontynuacji tematu zboczyła na temat swego
                                            nieskazitelnego generała. Nie przeszkodziło jej to suponować, że to właśnie ja
                                            zmieniam temat. A nawet próbować mnie obrazić
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,62,104128277,104134904,Re_Ostro_o_rzadzacych.html
                                            gdy powołując się na historyka spowodowałem, że skoczyła jej tzw gula.

Wypowiedzi innych osób zmuszonych już przez barską do kontynuacji
                                            dyskusji wokół generała są OK

Tu szacun dla druha empika, który tak często wystawia mi swego czerwonego
                                            ptaszka lecz jako dyskutant wypowiada się w tym wątku mądrze (siła wieku i
                                            doświadczenie życiowe); (a nie kasujcie mi empiku mej wypowiedzi)

A także dla folkatki za świetne podsumowanie "argumentów" którymi tak
                                            chętnie szafuje barska, gdy brak argumentów!
                                            • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 11:45
                                              Piolunie,nie rozsmieszaj mnie.
                                              • Gość: folkatka Re: Ostro o rządzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 12:01
                                                Kolejna marytoryczna i mądra odpowiedź pani Barskiej. A z tym czarnym i
                                                białym...to cóż...To Tobie się cos pomyliło w tym zakresie, ale to nieistotne...
                                                • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 13:10
                                                  Obok bardzo ostrych napisow na transparentach demonstrujacej "S" w
                                                  W-wie jest "najdelikatniejsze" - "Pracy i chleba". Znalazlam fotke z
                                                  demonstracji w www.poznan-life.com/media/pics/poznan-1956.jpg
                                                  Poznaniu w 1956. Wówczas domagano sie jedynie chleba.
                                                  • Gość: folkatka Re: Ostro o rządzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:21
                                                    Za to dzisiaj mozna sobie demonstrować ile wlezie i przy okazji demolowac pół
                                                    Warszawy, podczas gdy wtedy na robotników POznania posypały się kule.
                                                  • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 13:30
                                                    Doswiadczenie uczy, ale czy nie slyszysz chichotu historii? A w 1981
                                                    glosila "S": Socjalizm tak,wypaczenia nie. Dzis: Kapitalizm tak,
                                                    wypaczenia nie? Ejże!
                                                  • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 13:33
                                                    Folkatko, małe pytanie: z domu klikasz czy z pracy? Ja,wiadomo,z
                                                    domu.
                                                  • Gość: folkatka Re: Ostro o rządzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:16
                                                    Z domu. Bo ja pracuję w domu, i mam nienormowany czas pracy.
                                                  • Gość: piołun Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.enterpol.pl 15.12.09, 14:26
                                                    A ja piszę z klatki w ZOO; obok mnie piszą jeszcze dwa inne szympanse i wszyscy
                                                    razem dziwimy się co to barską może obchodzić skąd piszemy? Fakt, że nie
                                                    mamy domu, więc może moglibyśmy się choć wprosić do barskiej na Wigilję?
                                                  • empi Re: Ostro o rządzących 15.12.09, 13:50
                                                    Dzisiaj demonstracja to komfort. Wycieczka do Warszawy na koszt
                                                    pracodawcy, autokary, przystanki na stacjach paliw w drodze
                                                    powrotnej to dalszy ciąg imprezy, często alkoholowy. Łatwo być
                                                    odważnym. Upminanie się oswoje też zawsze w modzie. I te hasła
                                                    chcemy pracy i chleba. Odprawy się skończyły?. Najpierw związkowcy
                                                    sami zamordowali swoje firmy roszczeniami, teraz manipulowani stają
                                                    się zapleczem politycznym dla garstki działaczy sowicie opłacanych z
                                                    pieniędzy ich samych i naszych. Są szczuci przez partie polityczne w
                                                    ich intersie. Takie związki rujnują swoje firmy. Ciekawy jestem jak
                                                    dalej potoczą się losy Polskiej Miedzi. Zanosi się na to, że za
                                                    kilka lat zbankrutuje bo związkowcy uważają się za właścicieli firmy
                                                    i całego tego bogactwa narodowego. Kierują się własnym, doraźnym
                                                    interesem. Tak nie powinno być. To jest własność nas wszystkich.
                                                    Reszta Polaków też ma prawo decydować i czerpać korzyści.
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 13:56
                                                    Empi, tym razem wdarles sie w moje mysli.
                                                  • Gość: folkatka Re: Ostro o rządzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:17
                                                    Cóż empi, lepiej bym tego nie napisała.
                                                  • Gość: JB Re: Ostro o rządzących IP: *.lublin.mm.pl 15.12.09, 14:26
                                                    Folkatko,jestes nauczycielką? Rady zostaw dla siebie.
                                                  • Gość: folkatka Re: Ostro o rządzących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:57
                                                    Całe szczeście że nie jestem, chociaz byłam do tego nakłaniana. A Twoim
                                                    zaleceniem ani myślę sie przejmować. Chociazby dlatego że mamy swobode
                                                    wypowiadania się.
                                                  • Gość: Leszek [...] IP: *.chello.pl 16.12.09, 10:22
                                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                                  • empi netykieta 16.12.09, 10:25
                                                    Nie powielaj tej samej treści w wielu wątkach. Pisz w nich na temat.
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: JB Re: netykieta IP: *.lublin.mm.pl 17.12.09, 21:38
                                                    W HBO obejrzałam ciekawy program z prof.Balcerowczem w roli głownej.
                                                    Będzie to w TVP? Czy wystarcza jej Pospieszalski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka