zubelz 27.01.10, 21:13 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7500276,Komisja_Palikota_legalizuje_bimber___Bedzie_dramat_.html Jak produkcja ruszy pełną parą to Emiraty ze swoją ropą będą mogły się schować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zubelz Re: Czy to Eldorado? 27.01.10, 21:17 Teraz kto szybciej to " dobro narodowe " zgłosi do Uni jako produkt regionalny to takie Szejki będą mogły mu buty czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman i bardzo dobrze! IP: *.lublin.mm.pl 27.01.10, 21:25 przecież górale od dawna legalnie sprzedają śliwowicę, gruszkówkę itp. wynalazki, to niby dlaczego ja mam nie sprzedawać jarzębiaku lub nalewki z dzikiej róży? Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Re: i bardzo dobrze! 27.01.10, 21:41 A nasze lubelskie konkursy na nalewki tez sa rozpijaniem? W tym roku i ja wystartuje z wspaniala arcydzieglowka, tarninowka i dereniowka. O mojej wlasnej recepturze na nalewke na trojance litewskiej juz nawet nie wspomne, zeby nie wywolywac u Was oskomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a wywołuj :-) IP: *.lublin.mm.pl 27.01.10, 21:44 tylko potem napisz gdzie te cuda można kupić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Re: a wywołuj :-) 27.01.10, 21:57 Hm... masowka zabija szlachetne nalewki. Je tylko sie degustuje z cala celebra, smakuje, docenia barwe, bukiet, podziwia omszaly gasiorek i probuje, probuje, probuje, az dno sie ujrzy w gasiorku... To mowie ja, czarownica z tubtina czyli pierwsza zielarka z tej strony Wisly ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman piszesz "wystartuję"..... IP: *.lublin.mm.pl 27.01.10, 21:59 jak to rozumieć? Np. Jarmark Jagielloński? Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Re: piszesz "wystartuję"..... 27.01.10, 22:07 Nooooo bosmanie, wstyd mi za wasci... Pomysl chwileczke, gdzie to sie nasze lubelskie nalewki najlepiej prezentuja? (chociaz pewnie gorale mieliby do mnie pretensje za nazwanie arcydzieglowki lubelska nalewka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piołun Re: i bardzo dobrze! IP: *.lublin.enterpol.pl 27.01.10, 22:15 Już wywołałaś. Wyjaw zaraz gdzie ten "tubtin" cobyśmy cie nawiedzić w kwestii owej nalewki mogli. Jeśli to niedaleczko możesz nam na spotkanie wylecieć, ale i sami trafimy. Do pełnego otrzeźwienia w gościnie twojej pozostaniemy, bo po alkoholu nie prowadzimy. A jeśli nas widzieć nie chcesz to i oskomy nam nie czyń. Bośmy wrażliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Re: i bardzo dobrze! 27.01.10, 22:19 piolunowke tez robie przednia;-))))))) A Tubtin jest tu: lokalizacja Tubtina ;-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piołun Re: i bardzo dobrze! IP: *.lublin.enterpol.pl 27.01.10, 22:25 O, to sobie teraz napytałaś biedy, czarodziejko. Masz mnie jak w banku... Niech się tylko piołunówka "przeżre". Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: i bardzo dobrze! 28.01.10, 08:11 Piołunówka? Ktoś tu niedawno coś bredził o absyncie...:P Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: i bardzo dobrze! 28.01.10, 11:30 Prawdopodobnie musisz zostać rolnikiem. www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100128/KRAJSWIAT/999675564 Temat będę śledził z zaciekawieniem bo znając pomysły naszych "producentów" to zachodnie trunki będą się nadawały najwyżej na rozpuszczalniki do farb. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Czy to Eldorado? 28.01.10, 10:23 Gdy by do tego doszło to znowu zginą by jeszcze jeden ekstremalny sport narodowy.Zginie nam tradycja ziemianek w lasach, beczek zacieru w zbożu. Coś ubędzie z wiejskiego krajobrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czy to Eldorado? 28.01.10, 15:09 O, Zubelzie... nie tylko z wiejskiego. Mój ojciec pędzi pyszny bimberek. W tym roku ubłagałem o dwa literki i wedle rodzicielskiej receptury przyrządziłem go z palonym cukrem, bo tak mi się chciało tego trunku po rozmowie z Bosmanem. Jak dojrzeje to będę mógł się z Panią Czarownicą wymienić :-))) Odpowiedz Link Zgłoś